Hopp til innhold

Noregs superduo med ranking-smell etter OL-gull

Dei var rekna som den beste sandvolleyballduoen i verda i ei årrekkje, men nedturane kom raskt etter OL-gullet i Tokyo.

Sommer-OL i Tokyo 2021

UTFORDRARAR: Anders Mol og Christian Sørum er rangert som nummer ni på verdsrankinga i sandvolleyball.

Foto: Heiko Junge / NTB

Det er litt herleg å ikkje ha favorittstempelet. No er det kanskje Qatar (som er favorittar), og det er fint at dei også får kjenne på presset, seier Anders Mol til NRK.

Det er under eitt år sidan at Mol og partnaren hans Christian Sørum vart rekna som den beste sandvolleyballduoen i verda. Dei tok EM-gull i 2018, 2019, 2020 og 2021, og dessutan OL-gull i Tokyo sommaren 2021.

Det er ei merittliste dei aller fleste berre kan drøyme om.

Dei var også svært sterke i verdsserien, der dei ofte stod igjen som vinnaren i diverse turneringar.

Ny kvardag for duoen

Men 2022 har vorte annleis for stjerneduoen. For det har vorte færre turneringar og kampar, og Sørum har slite med ein skulderskade som gjorde at dei måtte trekkje seg frå generalprøva før VM i Roma.

Det var den nemnde skuldra som var litt vond, og derfor ville dei heller førebu seg til VM.

Sommer-OL i Tokyo 2021

OL-STJERNER: Den norske superduoen gjekk til topps i OL i Tokyo.

Foto: Heiko Junge / NTB

Det er Anders som har slite med skadar tidlegare, men han har vore flink til å vere skadd utanfor sesong. Det er litt nytt og frustrerande, seier Sørum.

Han innrømmer også at året har vore annleis med færre turneringar og kampar.

Vi veit at den beste måten å spele god volleyball på, er å spele mange turneringar. Vi må jobbe tolmodig og trene så godt vi kan. No har vi nokre dagar med førebuingar, der vi blir kjende med varmen og omgivnadene. Det lovar godt, meiner Sørum.

Dei står overfor mange kampar, og då blir spørsmålet kor godt førebudd dei er etter skaden til Sørum.

Det er akkurat det – det er mange kampar. Turneringane er lange, men dette er betre enn vanleg. No har vi maks éin kamp om dagen, i tillegg til nokre kviledagar. Det hjelper litt med tanke på varmen her nede i Roma. Vi speler også gruppespelet om kvelden, så det er også fint, meiner han.

Sandvolleyball OL deltakere

SKADETRØBBEL: Christian Sørum har slite med ei vond skulder i 2022.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Første gong på 13 år

No er dei to profilane rangerte som nummer ni, noko som er uvanleg lågt for dei. Men dei trur det er ein spesiell grunn til det.

Den rankinga har vore ustabil, med nye turneringar og nytt oppsett. Dei rankingpoenga er «litt off». Vi har på ein måte lyst til å vinne kvar kamp, så det endrar ingenting, seier Mol.

Det er førebels den brasilianske duoen George/Andre som toppar rankinga, med qatarske Cherif/Ahmed berre 200 poeng bak.

For Mol og Sørum er det 1180 poeng opp til førsteplassen.

Vi er veldig svoltne på VM-tittelenbåde for oss sjølv og for Noreg. Vi vil ha den tittelen heim til Noreg. Det var VM i Stavanger i 2009 som fekk oss til å spele volleyball, og vi vil skape den draumen hos andre. Det er viktig å ha han på heimebane. Forhåpentleg kjem det ei turnering på heimebane etter VM for å inspirere andre, seier Mol.

I tillegg til Mol og Sørum, vil også Hendrik Mol og Mathias Berntsen delta i VM. Det er første gong på 13 år at Noreg har med to lag til VM.

Mol og Sørum har aldri teke VM-gull, og det er så å seie det einaste den norske duoen manglar i samlinga si. VM i Roma går frå føre seg 10. til 19. juni.

Sportsnyheter

bhBrhSpCV2Q

Conte med stikk etter basketaket: – Flaks jeg ikke så deg

Det ble full klinsj mellom London-lagenes trenere da Chelsea og Tottenham delte poengene på Stamford Bridge. Antonio Conte fortsatte oppgjøret på Instagram.

Siste nytt

 • Mol og Sørum stiller i EM til tross for sykdom

  Landslagssjef Kåre Mol og teamet har besluttet ikke å hente inn en erstatter for Anders Mol. Han og Christian Sørum har registrert seg til EM i München.

  Det opplyser Kåre Mol til NTB. Det er likevel stor spenning rundt hvordan det kommer til å gå etter en lang sykdomsperiode.

  – Det er først og fremst usikkerhet rundt Anders' fysiske form. Han har vært i senga i seks dager med feber, sier Mol på telefon fra München.

  Mol forklarer at sønnen har hatt en halsinfeksjon med feber som kan sammenlignes med en kraftig influensa. Mandag morgen var Mol feberfri. Det må han være ut dagen for at det er forsvarlig, opplyser Kåre Mol.

  Den første kampen for Mol/Sørum går tirsdag ettermiddag. (NTB)

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Basketstjernen Griner anker fengselsdommen i Russland

  Den amerikanske basketstjernen Brittney Griners advokater anket hennes ni år lange fengselsdom for besittelse av narkotika i Russland.

  Advokat Maria Blagovolina er sitert av russiske nyhetsbyråer mandag på at anken er sendt inn, men begrunnelsen er ikke kjent.

  Blagovolina og medadvokat Alexander Boykov sa etter domfellelsen at straffen var overdreven, og at tiltalte i lignende saker har fått en gjennomsnittsstraff på rundt fem år, hvor om lag en tredel av dem fikk innvilget prøveløslatelse.

  Griner ble tiltalt for smugling og besittelse av en betydelig mengde narkotisk stoff, som har en strafferamme på ti år. Hun har erkjent seg skyldig, men bedyret i retten at hun ikke hadde til hensikt å bryte loven.

  WNBA-profilen har vært fengslet i Russland siden hun 17. februar ble pågrepet på flyplassen i Moskva. Tollere fant cannabisolje for e-sigaretter i bagasjen hennes. Det skjedde noen dager før den russiske invasjonen i Ukraina. 4. august ble hun dømt til ni års fengsel. (NTB)

  Russia Griner
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP
 • Skadesmell for Villas nysignering

  Forsvarer Diego Carlos blir ute i lang tid. Den tidligere Sevilla-spilleren har røket akillesen.

  Aston Villa opplyser at Carlos må opereres. Skaden kom i lørdagens 2-1-seier over Everton.

  29 år gamle Carlos ble hentet fra Sevilla i mai. Brasilianeren spilte 136 kamper for Sevilla og vant blant annet europaligaen i 2020.

  Steven Gerrards Aston Villa står med én seier og ett tap så langt i Premier League-innledningen. (NTB)

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste