Hirscher ut mot FIS: – For farlig

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Flere utøvere skadet seg stygt under dagens utforrenn i Kitbühel. Slalåmstjernen Marcel Hirscher reagerer på arrangørens valg om å gjennomføre rennet.

Hirscher

REAGERER: Marcel Hirscher mener dagens utforrenn kanskje var for risikabelt å gjennomføre.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Aksel Lund Svindal fikk ødelagt korsbåndet - og sesongen - da han falt stygt i utforen i Kitbühel lørdag.

– Vi var sjokkert, for vi trodde alt var bra da han gikk av sted på egen hånd. Så det så bra ut. Det eneste jeg kan si, er at jeg er veldig lei meg på på hans vegne. Han var på sitt beste om dagen, sier Marcel Hirscher til NRK.

Svindal

FRAKTES BORT: Aksel Lund Svindal.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Og Svindal var ikke den eneste utforkjøreren som falt i den kjente løypa. Østerrikerne Hannes Reichelt og Georg Streitberger gikk i sikkerhetsnettet på akkurat samme sted - «Die Streif». Streitbergers korsbånd og menisk røk. I tillegg falt Florian Scheiber og Max Franz under treningsomgangene.

– For farlig i dag

Dette får slalåmspesialisten til å reagere.

– Jeg tror det er på tide med en ny diskusjon om sikkerhetsfaktoren i utfor, sier Hirscher, og fortsetter:

– Det er vanskelig for FIS-direktør Marcus Waldner, og renndirektør Hannes Trinkl å ta avgjørelsen for om det er trygt. Nå er det uansett for sent. Men jeg tror det var for farlig i dag.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

Hirscher mener det ikke var mulig å se kompresjonen (kulen red. anm.) i løypa hvor utøverne kjørte ut.

– I dag var det dårlig sikt. Utøverne rekker ikke å reagere. Man kunne ikke stå i en ren linje der. Ingen av de tre utøverne gjorde feil på det punktet, det var bare ikke mulig, fortsetter den østerrikske stjernen.

– Verdenscupen betyr ingenting nå

– Waldner sier han ønsker tøffere utforkonkurranser, og hvis utøverne ikke tør det, kan de kjøre andre øvelser. Hva tenker du om det?

– Det er veldig dumt å si noe slik. Det har vært så mange skader dette året. I det østerrikske laget, både menn og kvinner, har det totalt vært 10 korsbåndskader, svarer Hirscher.

ALPINE-SKIING/ Men's slalom World Cup overall winner Hirscher of Austria stands with overall second placed Svindal of Norway during the awards ceremony after the FIS Alpine Skiing World Cup Finals in Lenzerheide

VENNER OG KONKURRENTER: Marcel Hirscher vant verdenscupen sammenlagt i 2014, foran Aksel Lund Svindal.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Det har vært snakket mye om verdenscupkampen mellom Svindal og Hirscher denne sesongen. Nå ser østerrikeren ut til å ha kula i sin hule hånd.

– Det betyr ingenting nå. Det viktigste er at utøverne er friske. Det er ikke bra for idretten at så mange er ute, og det var en spennende kamp med Aksel, slår han fast.

– Har du noen lykkeønsker til Aksel?

– Frem til i dag, var ha den beste fartskjøreren. Jeg kan bare ønske ham det beste og si at jeg håper at vi ser ham neste sesongen - til et nytt, stort comeback.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Marcus Waldner i FIS. Han har ikke gitt noe tilsvar på kritikken.

Siste nytt

 • Liverpool senka Genk

  Etter fire strake tap på bortebane i meisterligaen vart det siger for Liverpool, då dei slo Genk og Sander Berg 4–1 på bortebane. Oxlade-Chamberlain scora dei to første måla. Sadio Mané la på til 3-0, før Mohamed Salah setje inn 4–0. Genk reduserte til 1–4 like før full tid. Liverpool er dermed nummer to i si gruppe, bak Napoli med sju poeng.

  Champions League - Group E - KRC Genk v Liverpool
  Foto: Francois Lenoir / Reuters
 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal