NRK Meny
Normal

Hirscher ut mot FIS: – For farlig

KITZBÜHEL/OSLO (NRK): Flere utøvere skadet seg stygt under dagens utforrenn i Kitbühel. Slalåmstjernen Marcel Hirscher reagerer på arrangørens valg om å gjennomføre rennet.

Hirscher

REAGERER: Marcel Hirscher mener dagens utforrenn kanskje var for risikabelt å gjennomføre.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Aksel Lund Svindal fikk ødelagt korsbåndet - og sesongen - da han falt stygt i utforen i Kitbühel lørdag.

– Vi var sjokkert, for vi trodde alt var bra da han gikk av sted på egen hånd. Så det så bra ut. Det eneste jeg kan si, er at jeg er veldig lei meg på på hans vegne. Han var på sitt beste om dagen, sier Marcel Hirscher til NRK.

Svindal

FRAKTES BORT: Aksel Lund Svindal.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Og Svindal var ikke den eneste utforkjøreren som falt i den kjente løypa. Østerrikerne Hannes Reichelt og Georg Streitberger gikk i sikkerhetsnettet på akkurat samme sted - «Die Streif». Streitbergers korsbånd og menisk røk. I tillegg falt Florian Scheiber og Max Franz under treningsomgangene.

– For farlig i dag

Dette får slalåmspesialisten til å reagere.

– Jeg tror det er på tide med en ny diskusjon om sikkerhetsfaktoren i utfor, sier Hirscher, og fortsetter:

– Det er vanskelig for FIS-direktør Marcus Waldner, og renndirektør Hannes Trinkl å ta avgjørelsen for om det er trygt. Nå er det uansett for sent. Men jeg tror det var for farlig i dag.

I dagens utfor ble det tre stygge fall i samme sving.

Hirscher mener det ikke var mulig å se kompresjonen (kulen red. anm.) i løypa hvor utøverne kjørte ut.

– I dag var det dårlig sikt. Utøverne rekker ikke å reagere. Man kunne ikke stå i en ren linje der. Ingen av de tre utøverne gjorde feil på det punktet, det var bare ikke mulig, fortsetter den østerrikske stjernen.

– Verdenscupen betyr ingenting nå

– Waldner sier han ønsker tøffere utforkonkurranser, og hvis utøverne ikke tør det, kan de kjøre andre øvelser. Hva tenker du om det?

– Det er veldig dumt å si noe slik. Det har vært så mange skader dette året. I det østerrikske laget, både menn og kvinner, har det totalt vært 10 korsbåndskader, svarer Hirscher.

ALPINE-SKIING/ Men's slalom World Cup overall winner Hirscher of Austria stands with overall second placed Svindal of Norway during the awards ceremony after the FIS Alpine Skiing World Cup Finals in Lenzerheide

VENNER OG KONKURRENTER: Marcel Hirscher vant verdenscupen sammenlagt i 2014, foran Aksel Lund Svindal.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Det har vært snakket mye om verdenscupkampen mellom Svindal og Hirscher denne sesongen. Nå ser østerrikeren ut til å ha kula i sin hule hånd.

– Det betyr ingenting nå. Det viktigste er at utøverne er friske. Det er ikke bra for idretten at så mange er ute, og det var en spennende kamp med Aksel, slår han fast.

– Har du noen lykkeønsker til Aksel?

– Frem til i dag, var ha den beste fartskjøreren. Jeg kan bare ønske ham det beste og si at jeg håper at vi ser ham neste sesongen - til et nytt, stort comeback.

NRK har forsøkt å komme i kontakt med Marcus Waldner i FIS. Han har ikke gitt noe tilsvar på kritikken.

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal