Hergeirsson: – Husker jeg ble stemplet som ubrukelig

Da Norge tapte åpningskampen mot Tyskland i VM i 2011, måtte landslagssjef Thorir Hergeirsson tåle en god dose kritikk fra norske medier.

Thorir

FRUSTRERT: Thorir Hergeirsson fikk mye kritikk etter åpningskampen mot Tyskland i Brasil-VM. Kritikken ble riktignok skiftet ut med ros da de norske jentene gikk hele veien til topps i samme mesterskap.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

De norske håndballjenten møter Tyskland i verdensmesterskapets åttedelsfinale søndag. Mange mener Norge har fått en "drømmemotstander", men man skal ikke lenger tilbake enn til 2011 da Tyskland slo Norge i et VM.

– Jeg husker dere stemplet meg som ubrukelig etter kampen og sa at "nå ryker VM", forteller Hergeirsson til journalistene som møtte opp på dagens pressekonferansen i Danmark.

– Har hatt store utskiftninger siden 2011

Norge sjokkerte alle da de tapte 28-31 mot Tyskland den gangen, men skuffelsen gikk snart over og de norske jentene endte med å vinne hele mesterskapet.

– Vi har hatt store utskiftninger i laget siden 2011, og det samme har Tyskland. Jeg mener alle lagene som nå skal spille åttedelsfinale, kanskje med unntak av Angola, har 50 prosent sjanse for å gå videre. Tyskland har hatt en god utvikling i gruppespillet, og det kan vi ikke ta lett på, sier landslagssjefen.

Ifølge NRKs håndballekspert Geir Oustorp viser Tysklands sjokkseier mot Sør-Korea viste at også de har noe å gjøre i et VM-sluttspill. Han er heller ikke i tvil om at seieren har gitt de tyske jentene ekstra selvtillit.

– Norge må spille oppmot sitt beste for å vinne åttedelsfinalen, selv om statistikken tilsier at Norge er klare favoritter. Tyskland har en god liga, en nytt, ungt lag og har hatt medgang de siste kampene, sier Oustorp.

Oftedal: – Susann Müller er en sleip spiller

Det tyske håndballandslaget har ikke lenger hardtskytende bakspillere som Franziska Mietzner, Anja Althaus og Nadja Nadgornaja slik de hadde i 2011.

Til gjengjeld har de 186 cm høye Susann Müeller som blant annet scoret fem mål mot Sør-Korea og åtte mot Kongo.

– Susann Müeller er en veldig god skytter og en litt sleip spiller som vi må passe ekstra godt på, mener Stine Bredal Oftedal.

Den norske kapteinen tror Norge kan møte tøff motstand i åttedelsfinalen.

– Jeg har sett to kamper av Tyskland. De har et robust og godt forsvar i tillegg til to vanvittig gode keepere. De løper mye og er tøffe i duellene, så det skal bli en bra kamp.

Siste nytt

 • Biles dropper flere øvelser

  Turndronningen Simone Biles dropper OL-finalene i sprang og skranke. Det er uklart om hun konkurrere igjen i Tokyo-lekene.

  USAs turnforbund opplyser om Biles' forfall i en uttalelse. Tidligere har hun trukket seg fra videre deltakelse i lagfinalen og den individuelle mangekampfinalen av hensyn til sin mentale helse.

  Lørdag kom beskjeden om at hun også står over søndagens turnfinaler. Da skal det deles ut medaljer i sprang og skranke.

  Biles er kvalifisert og kan stille i frittstående mandag og bom tirsdag. Hun vil evalueres daglig for å avgjøre om hun deltar.

  24-åringen har fire OL-gull og 19 VM-gull på merittlista. Hun vant fire gull og en bronse i Rio-lekene for fem år siden. Hun fikk sølv i lagkonkurransen i Tokyo selv om hun bare deltok i sprang.

  TAsWm5__wtA
  Foto: Gregory Bull / AP
 • Spiller seg ut av medaljekampen

  Norges golfstjerne Viktor Hovland har fått en meget dårlig start på den tredje runden av OL-turneringa. Etter sju spilte hull er han allerede én over par, og Hovland har falt fra en 15. plass og helt ned til en 24. plass.

  Med det er han slik det står etter sju hull sju slag bak ledende Xander Schauffele fra USA. Opp til medaljene begynner det også å bli en del slag, så med mindre Hovland snur trenden på runden sin kommer han til å spille seg ut av medaljekampen før avslutningsrunden søndag.

  De to første rundene er det starten som har vært god for Hovland, mens han har avsluttet dårlig. Derfor er det ekstra bekymringsfullt at nordmannen ikke får det til å stemme på de første hullene.

  Golf - Men's Individual - Final - Round 3
  Foto: Toby Melville / Reuters
 • Guttormsen skadet og ute av OL

  Sondre Guttormsen måtte trekke seg underveis i OL-konkurransen i stavhopp natt til lørdag. Nordmannen pådro seg en skade i låret midt i et hopp, og fikk tydelig svært vondt. En skuffet Guttormsen pakket deretter bagen og forlot stadionet. Han er dermed ute av OL. Guttormsen kom seg over 5.50 meter, men så skjedde uhellet da han skulle forsøke 5.65.

  – Jeg vet ikke om det er en liten krampe eller en liten strekk, eller hva det er, men i hvert fall noe som gjorde at jeg ikke kunne hoppe videre uansett hvor lyst jeg hadde. Jeg føler det er litt ute av min kontroll og ikke noe jeg kan gjøre så mye med. Det er fortvilende, sier Guttormsen.

  qAmVCf0zK08
  Foto: David J. Phillip / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal