NRK Meny
Normal

Hergeirsson: – Husker jeg ble stemplet som ubrukelig

Da Norge tapte åpningskampen mot Tyskland i VM i 2011, måtte landslagssjef Thorir Hergeirsson tåle en god dose kritikk fra norske medier.

Thorir

FRUSTRERT: Thorir Hergeirsson fikk mye kritikk etter åpningskampen mot Tyskland i Brasil-VM. Kritikken ble riktignok skiftet ut med ros da de norske jentene gikk hele veien til topps i samme mesterskap.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

De norske håndballjenten møter Tyskland i verdensmesterskapets åttedelsfinale søndag. Mange mener Norge har fått en "drømmemotstander", men man skal ikke lenger tilbake enn til 2011 da Tyskland slo Norge i et VM.

– Jeg husker dere stemplet meg som ubrukelig etter kampen og sa at "nå ryker VM", forteller Hergeirsson til journalistene som møtte opp på dagens pressekonferansen i Danmark.

– Har hatt store utskiftninger siden 2011

Norge sjokkerte alle da de tapte 28-31 mot Tyskland den gangen, men skuffelsen gikk snart over og de norske jentene endte med å vinne hele mesterskapet.

– Vi har hatt store utskiftninger i laget siden 2011, og det samme har Tyskland. Jeg mener alle lagene som nå skal spille åttedelsfinale, kanskje med unntak av Angola, har 50 prosent sjanse for å gå videre. Tyskland har hatt en god utvikling i gruppespillet, og det kan vi ikke ta lett på, sier landslagssjefen.

Ifølge NRKs håndballekspert Geir Oustorp viser Tysklands sjokkseier mot Sør-Korea viste at også de har noe å gjøre i et VM-sluttspill. Han er heller ikke i tvil om at seieren har gitt de tyske jentene ekstra selvtillit.

– Norge må spille oppmot sitt beste for å vinne åttedelsfinalen, selv om statistikken tilsier at Norge er klare favoritter. Tyskland har en god liga, en nytt, ungt lag og har hatt medgang de siste kampene, sier Oustorp.

Oftedal: – Susann Müller er en sleip spiller

Det tyske håndballandslaget har ikke lenger hardtskytende bakspillere som Franziska Mietzner, Anja Althaus og Nadja Nadgornaja slik de hadde i 2011.

Til gjengjeld har de 186 cm høye Susann Müeller som blant annet scoret fem mål mot Sør-Korea og åtte mot Kongo.

– Susann Müeller er en veldig god skytter og en litt sleip spiller som vi må passe ekstra godt på, mener Stine Bredal Oftedal.

Den norske kapteinen tror Norge kan møte tøff motstand i åttedelsfinalen.

– Jeg har sett to kamper av Tyskland. De har et robust og godt forsvar i tillegg til to vanvittig gode keepere. De løper mye og er tøffe i duellene, så det skal bli en bra kamp.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal