NRK Meny
Normal

Hergeirsson: – Husker jeg ble stemplet som ubrukelig

Da Norge tapte åpningskampen mot Tyskland i VM i 2011, måtte landslagssjef Thorir Hergeirsson tåle en god dose kritikk fra norske medier.

Thorir

FRUSTRERT: Thorir Hergeirsson fikk mye kritikk etter åpningskampen mot Tyskland i Brasil-VM. Kritikken ble riktignok skiftet ut med ros da de norske jentene gikk hele veien til topps i samme mesterskap.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

De norske håndballjenten møter Tyskland i verdensmesterskapets åttedelsfinale søndag. Mange mener Norge har fått en "drømmemotstander", men man skal ikke lenger tilbake enn til 2011 da Tyskland slo Norge i et VM.

– Jeg husker dere stemplet meg som ubrukelig etter kampen og sa at "nå ryker VM", forteller Hergeirsson til journalistene som møtte opp på dagens pressekonferansen i Danmark.

– Har hatt store utskiftninger siden 2011

Norge sjokkerte alle da de tapte 28-31 mot Tyskland den gangen, men skuffelsen gikk snart over og de norske jentene endte med å vinne hele mesterskapet.

– Vi har hatt store utskiftninger i laget siden 2011, og det samme har Tyskland. Jeg mener alle lagene som nå skal spille åttedelsfinale, kanskje med unntak av Angola, har 50 prosent sjanse for å gå videre. Tyskland har hatt en god utvikling i gruppespillet, og det kan vi ikke ta lett på, sier landslagssjefen.

Ifølge NRKs håndballekspert Geir Oustorp viser Tysklands sjokkseier mot Sør-Korea viste at også de har noe å gjøre i et VM-sluttspill. Han er heller ikke i tvil om at seieren har gitt de tyske jentene ekstra selvtillit.

– Norge må spille oppmot sitt beste for å vinne åttedelsfinalen, selv om statistikken tilsier at Norge er klare favoritter. Tyskland har en god liga, en nytt, ungt lag og har hatt medgang de siste kampene, sier Oustorp.

Oftedal: – Susann Müller er en sleip spiller

Det tyske håndballandslaget har ikke lenger hardtskytende bakspillere som Franziska Mietzner, Anja Althaus og Nadja Nadgornaja slik de hadde i 2011.

Til gjengjeld har de 186 cm høye Susann Müeller som blant annet scoret fem mål mot Sør-Korea og åtte mot Kongo.

– Susann Müeller er en veldig god skytter og en litt sleip spiller som vi må passe ekstra godt på, mener Stine Bredal Oftedal.

Den norske kapteinen tror Norge kan møte tøff motstand i åttedelsfinalen.

– Jeg har sett to kamper av Tyskland. De har et robust og godt forsvar i tillegg til to vanvittig gode keepere. De løper mye og er tøffe i duellene, så det skal bli en bra kamp.

Siste nytt

 • NFF har berammet NM-kvartfinalene

  Norges Fotballforbund har berammet de fire kvartfinalene i fotball-NM for menn. 26. september spilles Start - Bodø/Glimt og Rosenborg - Vålerenga. Dagen etter spiller Lillestrøm - Bryne og Haugesund - Strømsgodset.

  Cupfinalen 2017: Lillestrøm - Sarpsborg (3-2)
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Kvist-retur i VM ikke utelukket

  Den danske landslagsspilleren William Kvist måtte ut med brukne ribben og en punktert lunge i Danmarks kamp mot Peru. Selv utelukker han ikke en VM-retur. – Jeg er i bedring, og det er bra, sier midtbanespilleren på sin Facebook-side, ifølge NTB.

  SOCCER-WORLDCUP-PER-DNK/
  Foto: RICARDO MORAES / Reuters
 • Nesten hele Island så VM-åpningen

  99,6 prosent av alle islendinger som så på TV, fikk med seg hjemlandets 1-1-kamp mot Argentina i fotball-VM torsdag. Det er Islands fotballforbund som har hentet inn utrolige tallene, melder NTB.

  ICELAND-FBL-WC-2018-FEATURE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Panama
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
FIFA Fotball-VM 2018: Tunisia - England
Best i verden: Tidenes fotball-VM