Her tror langrennsløperne at de kastes ut av VM-løypa

SEEFELD/OSLO (NRK): Det oppstod full forvirring blant de norske herreløperne da en vakt ønsket å kaste dem ut av VM-løypa midt under en viktig økt før VM-starten.

FULL FORVIRRING: Her råder det full forvirring mellom landslagstrener Eirik Myhr Nossum og en vakt i VM-løypene i Seefeld.

– Løypene er åpne til klokken 17:00.

– Nei, løypene er åpne til klokken 12:00.

– Da må du kontakte arrangøren.

– Nei, nei, nei. Klokken 12:00.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum og vakten var begge sikre i sin sak da de norske langrennsherrene ankom VM-løypene mandag formiddag.

Det norske laget trodde løypene var åpne frem til klokken 17:00, mens vakten var overbevist om at ingen skulle ha tilgang til løypene etter klokken 12:00.

Skylder på dårlig skoletysk

Nossum tar selvkritikk etter hendelsen. Han pratet med arrangøren søndag, og mener han fikk beskjed om at de norske herrene kunne trene frem til klokken 17:00.

– Tysken min har dabbet av etter grunnskolen, så det kan sikkert skyldes at jeg ikke skjønte hva han sa, sier han til NRK.

Klæbo og Nossum.

TOK FEIL AV TIDEN: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum (t.h.) trodde VM-løypene var åpne til klokken 17:00.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser til NRK at arrangøren hadde valgt å begrense tilgangen til løypene fordi det fortsatt arbeides med å ferdigstille VM-arenaen.

Etter at misforståelsen ble avklart med hjelp fra arrangøren, fikk de norske løperne trene som planlagt.

De norske utøverne og alle andre fikk dermed gå i løypene selv om det var anleggsmaskiner i løypene.

Klæbo om løypeendring: – Fordel for meg

Johannes Høsflot Klæbo er blant favorittene på torsdagens sprint i fristil. Han smiler godt over nesten-tabben i Seefeld.

–Tysken til Nossum er i alle fall bedre enn min siden jeg hadde spansk på skolen. Vi fikk holdt på, og det var det viktigste. Det var en misforståelse, men heldigvis fikk vi gjort det vi skulle, sier Klæbo.

Verdenscup i nordiske grener i Seefeld

VANT I FJOR: Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i fristil i Seefeld i januar 2018.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag fikk han altså sitt første møte med den nye sprintløypa i Seefeld.

– Den er hard. Det er ikke noe tvil om det. Nå har vi gått litt hardt her, og du blir jo stiv før du kommer ut på første flate. Den er tyngre og litt annerledes enn i fjor.

Siden i fjor har arrangøren forlenget oppløpet. Det gjør Klæbo optimistisk.

– Det er en fordel for meg at det er litt lengre oppløp. Da går det i alle fall å gjøre noe. I fjor var det vanskelig på oppløpet, men nå tror jeg det skal være mulig, sier Klæbo.

Ski-VM i Seefeld starter torsdag. Da er det sprint i fristil som står på programmet for langrennsløperne.

Siste nytt

 • Slo 31 år gammel verdensrekord

  Amerikanske Ryan Crouser klinket til på et OL-uttaksstevne i Oregon og tok ny verdensrekord da han leverte et støt på 23,37 meter natt til lørdag.

  Den forrige rekorden var på 23,12 meter og ble satt av Randy Barnes i 1990. Crouser klarte bragden under sitt fjerde støt på stevnet i Oregon, hvor han samtidig kvalifiserte seg for Tokyo-OL.

  US Track Trials Athletics
  Foto: Ashley Landis / AP
 • Fikk sand i øyet og trakk seg

  Viktor Hovland var totalt ni slag over par da han trakk seg på runde nummer to av US Open fredag. Årsaken var at Hovland skal ha fått sand i øyet under oppvarmingen til runde nummer to. Likevel startet han runden og spilte med solbriller, noe som ikke så ut til å fungere.

  Etter en dobbeltbogey på hull nummer ti valgte han å trekke seg fra turneringen. Han skal ha uttalt at det var for smertefullt til å kunne fullføre, og man kunne se TV-bilder av Hovland etter at han trakk seg, der han gned seg i øynene og tydelig ikke var i toppslag.

  Med totalt ni slag over par var Hovland langt unna å klare cuten, som vil si å kunne spille de to siste rundene i turneringen, da han trakk seg.

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters
 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal