Hopp til innhold

Her tror langrennsløperne at de kastes ut av VM-løypa

SEEFELD/OSLO (NRK): Det oppstod full forvirring blant de norske herreløperne da en vakt ønsket å kaste dem ut av VM-løypa midt under en viktig økt før VM-starten.

FULL FORVIRRING: Her råder det full forvirring mellom landslagstrener Eirik Myhr Nossum og en vakt i VM-løypene i Seefeld.

– Løypene er åpne til klokken 17:00.

– Nei, løypene er åpne til klokken 12:00.

– Da må du kontakte arrangøren.

– Nei, nei, nei. Klokken 12:00.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum og vakten var begge sikre i sin sak da de norske langrennsherrene ankom VM-løypene mandag formiddag.

Det norske laget trodde løypene var åpne frem til klokken 17:00, mens vakten var overbevist om at ingen skulle ha tilgang til løypene etter klokken 12:00.

Skylder på dårlig skoletysk

Nossum tar selvkritikk etter hendelsen. Han pratet med arrangøren søndag, og mener han fikk beskjed om at de norske herrene kunne trene frem til klokken 17:00.

– Tysken min har dabbet av etter grunnskolen, så det kan sikkert skyldes at jeg ikke skjønte hva han sa, sier han til NRK.

Klæbo og Nossum.

TOK FEIL AV TIDEN: Landslagstrener Eirik Myhr Nossum (t.h.) trodde VM-løypene var åpne til klokken 17:00.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser til NRK at arrangøren hadde valgt å begrense tilgangen til løypene fordi det fortsatt arbeides med å ferdigstille VM-arenaen.

Etter at misforståelsen ble avklart med hjelp fra arrangøren, fikk de norske løperne trene som planlagt.

De norske utøverne og alle andre fikk dermed gå i løypene selv om det var anleggsmaskiner i løypene.

Klæbo om løypeendring: – Fordel for meg

Johannes Høsflot Klæbo er blant favorittene på torsdagens sprint i fristil. Han smiler godt over nesten-tabben i Seefeld.

–Tysken til Nossum er i alle fall bedre enn min siden jeg hadde spansk på skolen. Vi fikk holdt på, og det var det viktigste. Det var en misforståelse, men heldigvis fikk vi gjort det vi skulle, sier Klæbo.

Verdenscup i nordiske grener i Seefeld

VANT I FJOR: Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i fristil i Seefeld i januar 2018.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag fikk han altså sitt første møte med den nye sprintløypa i Seefeld.

– Den er hard. Det er ikke noe tvil om det. Nå har vi gått litt hardt her, og du blir jo stiv før du kommer ut på første flate. Den er tyngre og litt annerledes enn i fjor.

Siden i fjor har arrangøren forlenget oppløpet. Det gjør Klæbo optimistisk.

– Det er en fordel for meg at det er litt lengre oppløp. Da går det i alle fall å gjøre noe. I fjor var det vanskelig på oppløpet, men nå tror jeg det skal være mulig, sier Klæbo.

Ski-VM i Seefeld starter torsdag. Da er det sprint i fristil som står på programmet for langrennsløperne.

Siste nytt

 • Betis-fansen laga bråk i Roma

  Det gjekk hardt for seg i Romas gater etter at heimelaget blei slått 2–1 av Real Betis i Europaligaen torsdag. Italienarane rasar mot oppførselen til spanjolane.

  – Søppel overalt, og til og med menn som brukte søylene som urinalar, skriv italienske Il Fatto Quotidiano, ifølge spanske AS.

  Det var rundt 5000 Betis-fans på torget Piazza del Popolo i den italienske hovudstaden torsdag kveld.

  Avisa La Repubblica omtaler torget som «eit teppe av søppel» fredag morgon og skriv at det var fleire av spanjolane som kasta tomme ølflasker på vindauga til ein bar i Trastevere-området.

  I ein video på Twitter kan ein sjå torget fult av søppel, og renovasjonsarbeidarar som ryddar opp etter torsdagens kaos.

  Real Betis-fans i Roma
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • – Målbonus gir Haaland 10 mill. i veka

  Den ville scoringsforma til Erling Braut Haalands gjer at han ligg an til å tene over ti millionar kroner i veka i Manchester City, ifølgje Daily Mail.

  Den britiske storavisa hevdar å vite at Haaland har ei rekkje «vanlege» bonusar i kontrakten sin som gjer at jærbuen med prestasjonane han viser i dag, vil innkassere ei årsløn på svimlande 45 millionar pund (865.000 pund i veka).

  Det svarar til 536 millionar kroner etter dagens kurs, og gjer han truleg til den best betalte spelaren i Premier League.

  Haaland har skåra hat trick i tre heimekampar på rad i den engelske toppdivisjonen. I alt har han skåra 19 mål på 12 kampar for City, og nordmannen ber det heitaste namnet i fotballverda om dagen.

  I serien har det vorte 14 mål på 8 kampar. Om Haaland skulle klare å halde oppe målsnittet sitt gjennom heile sesongen, vil han ende på 67 Premier League-mål i 2022/23.

  Laurdag ventar heimekamp mot Southampton for City og den målhungrige jærbuen.

  Haaland
  Foto: Nick Potts / AP
 • Carl-Fredrik Bunæs er død

  Den tidlegare friidrettsutøvaren Carl-Fredrik Bunæs sovna stille inn torsdag kveld etter lengre tids sjukdom. Han blei 82 år gammal.

  Det opplyser sonen Per Christian Bunæs i ei melding til NTB.

  Bunæs var blant dei fremste sprintarane i Norden tidleg på 1960-talet. Som senior tok han 18 individuelle NM-gull (fem på 100 meter, ni på 200 meter og fire på 400 meter) frå 1957 til 1966.

  Han deltok i Roma-OL i 1960 og rauk ut i kvartfinalane på 100 og 200 meter.

  I sin aktive karriere gjekk han som regel under namnet «Bassen Bunæs». Han var spesielt kjend for sin solide innsats i landskampar..

  – Vi som hadde glede av å springe stafettar på for eksempel 4 x 400 meter kunne seie at det ikkje var så¨farleg kva vi gjorde, for Bassen ordna opp på siste etappe, skreiv hans klubbkamerat i Tjalve, Arne Kvalheim, på twitter då dødsfallet var kjent.

  Bunæs let etter seg seg to barn og fire barnebarn.

  Carl Fredrik Bunæs
  Foto: Knut Edvard Holm / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste