NRK Meny
Normal

Her tar han salto ut fra start: – Oi, oi oi, hva skjedde der?

Hjemmehåpet Julian Lizeroux startet søndagens slalåm på en mildt sagt spesiell måte og fikk NRK-ekspert Kjetil Andre Aamodt til å sprute ut i latter.

Created by InfoDispatcher

ALDRI FØR: Julian Lizeroux forteller at han aldri har gjort nå lignende før.

Verdensmester Jeam-Baptiste Grange hadde levert en dårlig omgang på hjemmebane i Meribel og det franske publikummet håpet at Julian Lizeroux skulle hevde seg blant de beste.

Men allerede ut fra start ødela franskmannen løpet sitt. Han fikk vekta altfor langt fram og tok rett og skett en salto ut fra start.

– Oi, oi oi, den var spesiell! Hva skjedde der? Det har jeg ikke sett før! utbryter kommentator Andreas Toft.

35-år gamle Lizeroux har på imponerende vis kommet seg tilbake i verdenstoppen i slalåm etter en skadeperiode, men på hjemmebane lyktes han ikke.

– Det går veldig bra med meg, men jeg er litt lei meg. Jeg får ta det med et smil og det ble jo mye latter blant publikum. sier franskmannen til NRK.

– Jeg tar i for mye og da blir det en frontflip.

– Burde visst bedre

– Det er vanskelig å se hva som skjer. Han holder på å komme på riktig side av første port. Da hadde han kanskje ikke tapt all verden, sier NRKs ekspert Kjetil Andre Aamodt.

– Jeg hadde skjønt det bedre hvis han nylig hadde kjørt utfor og gått fra lange til korte ski, men han har kjørt slalåm i 20 år og burde visst bedre.

Etter at produceren hadde vist en reprise av saltoen fikk Kjetil Andre Aamodt latterkrampe og måtte le langt inn i løpet til Sebastian Foss-Solevåg som kom på det neste startnummeret.

Created by InfoDispatcher

2. PLASS: Henrik Kristoffersen leverte en meget god omgang.

Kristoffersen på 2. plass

Henrik Kristoffersen vant sitt første storslalåmrenn lørdag og følger opp i dag, På startnummer to hadde Marcel Hirscher levert en kanonomgang, men nordmannen kom to startnumre senere og slo østerrikeren med sju hundredeler.

– Det er tight og mange som kjører bra på ski. Det er det ikke tvil om. Nå må jeg prøve å gjøre det samme som i går. Jeg skal ikke spare på noe og klemme på hele veien, sier Kristoffersen.

Bare italienske Stefano Gross var bedre og leder etter den første omgangen med ett hundredel på Kristoffersen. Marcel Hirscher er på tredjeplass, med Aleksander Khorosjilov på fjerde.

Sebastain Foss-Solevåg er nummer 10, 1,15 sekunder bak Gross.

Siste nytt

 • Tøff trekning for Solbakken

  Ståle Solbakkens FC København møter spanske Atlético Madrid i 16-delsfinalen i europaligaen over nyttår. Resten av lagene som møtes:

  Dortmund - Atalanta

  Nice - Lokomotiv Moskva

  Spartak Moskva - Athletic

  AEK - Dynamo Kyiv

  Celtic - Zenit

  Napoli - Lepzig

  Crvena zvezda - CSKA Moskva

  Lyon - Villarreal

  Real Sociedad - Salzburg

  Partizan - Plzeň

  FCSB - Lazio

  Ludogorets - Milan

  Astana - Sporting CP

  Östersund - Arsenal

  Marseille - Braga

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Northug tilbake i trening

  Petter Northug er tilbake i full trening, sier trener Stig Rune Kveen til VG. Han har hatt en liten pause i etterkant av Lillehammer-rennene, hvor han ble slått ut i prologen. Northug følte da at han ikke var helt i slag.

  – Nå har han havnet på «pluss-siden» igjen. Det var viktig at han satte på håndbrekket selv der og hentet seg inn, etter å ha vært litt for hissig på konkurranse etter sykdomsperioden for to uker siden, sier Kveen til VG.

  Verdenscup ski nordiske grener.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Hevder Søderlund er RBK-aktuell

  Alexander Søderlund skal nærme seg en retur til gamleklubben, skriver Adressa som igjen viser til flere franske medier. Søderlund står med ti kamper, hvorav kun én fra start, for St. Etienne i franske Ligue 1.

  Alexander Søderlund
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge