Hopp til innhold

Alpint, menn

Oppsummert

11.00: Lucas Braathen holder pressekonferanse i Salzburg. Han bekreftet onsdag at han gjør comeback - for Brasil. Den første delen av pressekonferansen er på portugisisk, som vil bli oversatt løpende i tekst under. Strømmen er levert av Red Bull.

  • Fossland med knepent NM-gull i super-G

    Alpinisten Markus Nordgård Fossland sikret seg NM-gullet i super-G i Hafjell. Det skilte bare 14/100 sekund mellom utøverne som tok gull og bronse.

    Det var hans tredje NM-gull i disiplinen. Fossland, som har en del verdenscuprenn å skilte med, kjørte ned til tiden 1.14,35 og var til slutt 8/100 sekund foran Johs Bråthen Herland.

    Fredrik Møller tok bronsen, ytterligere 6/100 bak. Møller tok også bronse i utforrennet torsdag.

    Fossland vant også NM i super-G i 2021 og 2022. Han har i tillegg en bronse fra utfor i NM-sammenheng.

    Simen Sellæg, som overraskende tok NM-gullet i utfor torsdag, måtte fredag ta til takke med femteplassen. (NTB)

    Markus Nordgård Fossland
    Foto: John Locher / AP
  • Det sportslige apparatet er ikke på plass

    – Kan du fortelle mer om det sportslige opplegget? Har du en trener? Lagkamerater? Lokasjon? Hvordan skal dette foregå?

    – Nå stiller du vanskelige spørsmål som jeg gjerne kunne ønsket at jeg kunne svare litt bedre på. Det er en modell som er satt opp til en infrastruktur som vi mener er det som er nødvendig for å oppnå de resultatene jeg prøver å oppnå, sier Braaten og legger til:

    – Så er ikke de posisjonene fylt ennå, men vi er i samtaler med kandidater som vi tror kan passe den infrastrukturen veldig bra.

    – Er det Red Bull, Brasil eller ditt team som tar seg av den biten?

    – Jeg vil si det er et samspill mellom alle sammen. Brasil har sin rolle i det administrative og støtte for formalitetene. Og å sette opp laget.

    – Samtidig som kraften og en veldig profesjonell efaring fra Red Bulls side kommer veldig sterkt inn når det kommer til for eksempel helseprogrammet. De har jo vært med på å sette opp en rekke lag tidligere. For deres del er det intet nytt, selv om det for Red Bull også denne gangen skjer med en helt annen frihet som de til og med ikke har kunnet spille med før.

    – Så kommer Atomic inn med at jeg kunne fortsette med min servicemann, som jeg er ekstremt glad for at får fortsette. Vi har utviklet ski sammen de siste fire årene. Det betyr ekstremt mye for comebacket og for meg personlig at det kan skje med samme person. Det er et samspill mellom alle tre parter, hvor alle har forskjellige roller.

  • Vil bli best igjen

    Braathen forteller også om ønske om å bli best i verden igjen. Forrige sesong var han verdens beste slalåmkjører og vant slalåmkula.

    – Jeg kunne ikke returnert til sporten uten drømmen om å bli best igjen. Jeg vil etablere meg igjen så fort som mulig hvor jeg kan jakte pallplasser og seiere i tekniske øvelser. Å komme tilbake til VM med det brasilianske flagget på ryggen, er noe jeg er veldig stolt og ivrig etter å få til, sier han.

    – Hvordan vil du endre alpinsporten med denne avgjørelsen?

    – Mitt største mål som idrettsutøver er å etterlate meg en arv og et ettermæle, hvor jeg føler at jeg kan dele sporten ved noe så enkelt som å uttrykke hvem jeg er. Vi er alle her fordi jeg kan leve av å stå på ski. Det er en industri fordi det er underholdende. Vi er entertainere, sier Braathen.

    – Det er viktig å si at det at jeg kan kjøre noen hundredeler fortere enn en annen forbi plastikkporter ned et fjell forandrer ikke verden. Men historien bak den oppnåelsen kan forandre noens liv og gi inspirasjon, som får et barn til å følge drømmen.

    – Om jeg bare får ett barn til å gå for drømmen selv om den ikke føler seg ønsket eller velkommen i det miljøet, så har jeg fått til det jeg ønsker, fortsetter Braathen.

  • Har brukt tid på hobbyene

    Siden Braathen fortalte at han la opp som alpinistisk i oktober, har han brukt tiden på det han liker best utenfor skisporet.

    – Mellom skitesting har jeg fått dyrket hobbyene mine. Jeg har fått designet, regissert, og brukt tid på musikk. Det nærmeste jeg har vært et renn er debuten min på runwayen under fashion week. Det var veldig gøy, men jeg fant ut at å danse på snøen er der jeg skal opptre, sier Braathen.

Siste nytt

  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB
  • Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

    I vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. Til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk.

    – Vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et VM på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef Ivar Stuan til NRK.

    De seks utøverne som blir en del av Elite A-landslaget er: Jørgen Graabak, Ida Marie Hagen, Gyda Westvold Hansen, Mari Leinan Lund, Jens Lurås Oftebro og Jarl Magnus Riiber.

    Samtidig har ledelsen opprettet et B-landslag. Der er det én kvinne og syv menn. Blant dem flere som har medaljer og gull fra VM og OL.

    B-laget består av: Marte Leinan Lund, Espen Andersen, Espen Bjørnstad, Kasper Moen Flatla, Einar Lurås Oftebro, Aleksander Skoglund, Andreas Skoglund og Simen Tiller.

    – Vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef Stuan om utøverne på Elite B-laget.

    Ifølge Stuan handler kuttet i antall på A-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi.

    Neste år er det VM på hjemmebane i Trondheim.

    Kombinert
    Foto: NTB
  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal