Her startet eventyret for Kristoffersen: – Målet var ikke å trene for å bli god

I bakken på Marikollen utenfor Oslo har Henrik Kristoffersen (23) lagt ned utallige treningstimer. Der startet karrieren til en av Norges største OL-stjerner.

Henrik Kristoffersen i Marikollen

UNG: Henrik Kristoffersen avbildet i Marikollen i 1999.

Foto: PRIVAT

– Men jeg var aldri noe skitalent. Det var jeg ikke, sier Kristoffersen med et smil.

For fire år siden ble han den yngste, mannlige medaljevinneren i alpint noensinne, da han i en alder av 19 år tok bronse i slalåm.

Søndag var han på OL-pallen. Han tok sølv i storslalåm etter en mektig 2. omgang, kun slått av Marcel Hirscher. Torsdag er det slalåm, og da kjemper 23-åringen om gull igjen.

– Målet var ikke å trene for å bli god. Det var mest for å holde oss unna senteret og trøbbel. Jeg skjønner det i ettertid; det var mye som skulle ut, sier Henrik Kristoffersen.

Han han er et følelsesmenneske, en vinnerskalle få har sett maken til. Han hater å tape, og gir alltid uttrykk for hva han mener. Hvis publikum kaster snø, sier han klart ifra. TV-seerne kommer sent til å glemme øyeblikket der Kristoffersen stupte mot kameraene i Schladming.

Kristoffersen får snøballer kastet på seg.

VIDEO: Henrik Kristoffersen med klar beskjed: «Å kaste snøball e'kke lov!»

– Jeg er alvorlig på mange måter, og har kort lunte. Det er følelser og adrenalin som kommer ut.

På hjemmebane

Lars Kristoffersen følger sønnen rundt på alt av renn. Han er ikke den som tar av i bakken, selv om han har vært med på både opp- og nedturer. Han har vært med på europacup, norgescup, junior-VM og det som er av konkurranser. Desidert mest tid er tilbrakt i bakken på Rælingen.

– Her har vi bra treningsbakker, og det blir mer intimt. Det er lettere å være tett på i et lite anlegg. Å reise bort koster dessuten penger, og da må du bruke tiden godt. Hjemme kunne vi åpne bakken når vi ville, forteller pappa Lars.

– Følelsen av å mislykkes er sterkere enn følelsen av å lykkes. Jeg håper ikke det misforstås. Men hvis du ikke får til det du øver på, blir det en kamp om å finne ut hvorfor du ikke lykkes. Da blir tankene rundt det spinnende rundt. Hvorfor er det som det er?

Lars kristoffersen og Henrik kristoffersen

SAMMEN: Pappa Lars Kristoffersen er med Henrik verden rundt.

Foto: PRIVAT

Stjerneduellen

Der har han kjørt hele karrieren. Sving etter sving. Igjen og igjen. Han mener at timene i Marikollen har formet ham som utøver, og at det er der han har lært mest. Der fikk han viljen til å forbedre seg, og evnen til å mestre. Det gjør at han kjemper hver dag for å bli best. Det innebærer å bli bedre enn Marcel Hirscher, mannen som

– Jeg har 14 seirer, og i 11 av dem har han vært nummer to. Så du kan si at jeg har ødelagt litt for ham. Jeg har lyst til å bli best, men da kan jeg ikke gjøre alt som han gjør, sier Henrik Kristoffersen.

– Det er bare et spørsmål om tid før Henrik står på toppen, sier Hirscher.

 Henrik Kristoffersen

UNG: Han var 19 år da han tok OL-bronse, Henrik Kristoffersen.

Foto: Alexander Klein / AFP

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Avskjedshilsen til danskene

  Åge Hareide takker for all støtte i sin avskjedshilsen til den danske fotballfansen.

  – Jeg vil takke for alle fantastiske tilbakemeldinger til meg og laget. Det trenger vi i disse koronatider. Jeg håper at dere vil fortsette med å støtte opp om Danmark, landslaget og Kasper Hjulmands jobb. Det er meget, meget viktig for meg at dette fortsetter og at Danmark kan bite fra seg i den neste turneringen. Helt til slutt: Pass på dere selv! sier Hareide i en videohilsen lagt ut av Danmarks Fotballforbund.

  66-åringen ble ansatt som Danmarks landslagssjef i fotball i 2016 og ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap.

  Åge Hareide tok de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer.

  Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten Hareide som trener. Nevnte Hjulmand er den som overtar jobben etter sunnmøringen.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters
 • Carlsen arrangerer nett-turnering

  Magnus Carlsen arrangerer sjakkturnering på nett med åtte av verdens beste spillere, skriver Play Magnus AS i en pressemelding.

  Turneringen er den første store eliteturneringen arrangert over internett. Vinnerpremien er på 250.000 amerikanske dollar, noe som tilsvarer ca. 2.5 millioner norske kroner. Den første turneringen starter 18. april, og vil bli sendt direkte på chess24.com.

  – Dette er et historisk øyeblikk for sjakk, sier Carlsen.

  Russia World Chess Rapid Champions
  Foto: Maria Emelianova / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal