Her reagerer Carlsen på støy

OSLO/SOTSJI (NRK): Magnus Carlsen var tydelig irritert i starten av det fjerde VM-partiet. NRKs video viser at også Vishy Anand stusset.

Magnus Carlsen gikk bort til dommeren etter å ha reagert på noe under det 4. partiet i sjakk-VM.

SE VIDEO: Magnus Carlsen reagerte på lyd fra pressen underveis i partiet.

 • Se dagens parti direkte på NRK1 eller NRK.no fra kl. 13.00!

– Det må ha vært noen som gjorde noe veldig forstyrrende, sier Torstein Bae, sjakkekspert i NRKs studio.

Viswanathan Anand og Magnus Carlsen pleier som regel å sitte med blikket klistret til brikkene. Men ikke etter rundt ti minutter av onsdagens parti.

Hendelsen ble den store «snakkisen» fra åpningen av det fjerde partiet: Magnus Carlsen, som hadde sittet helt stille, kastet hodet til siden og stirret ut mot publikum delvis bak seg.

Også Vishy Anand reagerte på noe i salen. Inderen så forvirret ut et lite sekund, før han kastet et blikk i samme retning som Carlsen.

Det var ikke bare Magnus Carlsen som reagerte på noe i salen på onsdag. 
Foto: Nils Fredrik Røren

VIDEO: Anand reagerer på noe i salen med et lite blikk.

Reagerte på pressen

I år er det ikke noe skillevegg mellom spillerne og publikum som det var i Chennai. Derfor kan spillerne lettere bli forstyrret av det som skjer i salen.

NRK var til stede i lokalet, men la ikke merke til noe forstyrrende. Det må imidlertid ha skjedd noe helt til høyre i salen, utenfor synsfeltet til Magnus Carlsen, for nordmannen snudde seg bakover og til venstre.

– De reagerte trolig på støyen som oppstod da pressefolket forlot salen etter sine tilmålte ti minutter, sier NRK-reporter Ole Rolfsrud.

Ifølge arrangøren skal det ha dreid seg om noen klikkelyder.

– Så det først på Twitter

Carlsens manager, Espen Agdestein, var ikke i salen da det skjedde, og ble først oppmerksom på dramatikken på Twitter.

– Det kan være et eller annet han er misfornøyd med, blant publikum eller noe. Da jeg så dette på Twitter tenkte jeg at jeg kunne gå inn å sjekke, men da jeg kom inn, satt han bare og tenkte. Jeg har ikke fått noen rapporter på at det er noe spesielt som har skjedd, sier Espen Agdestein.

Magnus Carlsen

SE VIDEO: Her ser du situasjonen med kommentarer fra NRKs studio.

Siste nytt

 • Zlatan kan få lang pause

  Zlatan Ibrahimovic har pådratt seg en lårskade og kan gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United, melder en rekke medier.

  De italienske storavisene La Gazetta dello Sport og Corriere dello Sport hevder begge å ha kjennskap til Zlatans skadestatus. Det samme gjør Sky Italia.

  Ibrahimovic ble byttet ut etter 56 minutter i kampen mot Roma søndag.

  Nå meldes det om at svensken står foran et flere uker langt skadefravær. Rapportene tyder på at skaden skal undersøkes på nytt om ti dager.

  Zlatan Ibrahimovic skadd
  Foto: Tiziana Fabi / AFP
 • Kontrabeskjed: Svahn vrakes

  Først ble det meldt av Aftonbladet at Linn Svahn skulle gå kvinnenes 10 kilometer tirsdag.

  Men på pressekonferansen med det svenske landslaget var ikke Svahn å se. De som er tatt ut er Maja Dahlquist, Charlotte Kalla, Frida Karlsson og Ebba Andersson.

  Linn Svahn
  Foto: Emmi Korhonen / AFP
 • Mørk kan miste OL-kvalik

  Nora Mørk er med i den norske troppen til OL-kvalifiseringen i håndball i Montenegro om snaut tre uker, men det er usikkert om hun reiser med laget.

  Vipers-spilleren pådro seg for ikke lenge siden en kneskade i en Champions League-kamp. Klubb- og landslagsledelse skal ta en vurdering rundt Mørk om noe tid.

  Norge møter Montenegro og Romania i tidsrommet 19.-21. mars. Det blir bare disse tre lagene i turneringen da Det internasjonale håndballforbundet (IHF) ikke klarer å fylle den opp med et lag fra Asia. Det ble offentliggjort mandag. (NTB)

  Håndball EM for kvinner 2020 i Danmark: Ungarn Norge (21-32)
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal