Hopp til innhold

Her skværer de opp etter VM-dramatikken

OBERSTDORF/OSLO (NRK): Therese Johaug kunne strekke hendene i været for VM-gull på 15 kilometeren med skibytte. Men gullet ble ikke sikret uten dramatikk.

For inne på stadion og på vei ut på den andre og siste runden i klassisk stil gikk Johaug i bakken.

Johaug, i front av ledergruppen med svenskene Frida Karlsson, Ebba Andersson og russiske Tatjana Sorina, tok noen skøytetak rundt en høyresving. På utsiden kom Karlsson.

Svensken krysset over skiene til Johaug og de to kolliderte. Begge gikk i bakken og Karlsson knakk staven.

KOLLISJON: Inne på skistadion i Oberstdorf gikk det galt da Frida Karlsson kom for nærme på Therese Johaug.

– Vi begynte vel å kjekle litt der, VM-iver eller noe, men det verste var at jeg knakk staven. Jeg måtte skrike litt på lederne, men jeg fikk en ny, sa Karlsson om kollisjonen etter rennet og fortsatte:

– Det er sånt som skjer. Jeg forsøkte å holde svingen, men det ble som en skarp sving, ja, det er bare sånt som skjer.

Men en innbitt Johaug kom seg på bena, jaktet ned Andersson som stakk av gårde da de to falt, parkerte til slutt alt og alle og sikret seg sitt ellevte VM-gull foran Karlsson på sølvplass og Andersson på bronseplass.

Og da svenskene kom i mål, gikk Johaug rett bort for å prate med dem.

– Jeg var ikke forbanna, det er sånn som skjer i et skirenn, at man kan gå litt inn i hverandre. Det er litt vanskelig føre i dag, jeg blir dratt litt ut. Jeg tror det er begges feil. Jeg følte i hvert fall ikke at det var min skyld, konstaterte Johaug.

Som samtidig påpekte at svensken var nærgående, også på andre punkter i løypa.

– Det så ut som Frida tråkka på skiene dine?

– Det kan du si at hun gjorde. Og det gjorde hun ikke bare i svingen. Det gjorde hun ganske mange andre steder i løpet også.

Avgjorde på skibytte

Etter 7,5 kilometer gikk svenske Ebba Andersson og Johaug likt inn i båsen for å bytte utstyr fra klassisk til skøyting.

Ut av båsen fikk Johaug en luke på drøye fire sekunder til svensken etter et perfekt utført skibytte.

– Du kan tjene sekund og tape sekund på skibytte. Jeg var veldig fokusert akkurat der, sa Johaug etter rennet.

Og at gull-luka kom under skibyttet, var ingen tilfeldighet.

– Jeg øvde ganske mye på skibytte her om dagen, frem og tilbake, og smøreren min filma. Jeg må takke smøreren min for den peptalken, for han irettesatte meg og, fortalte Johaug som og terpet på skibyttet like før rennstart.

– Fikk litt tyn

Etter målgang fortalte Johaug at grepet som ble terpet på kvelden i forveien og i morgentimene før rennstart, kom som et svar på kritikk hun hadde fått tidligere i sesongen.

– Det er noe jeg har fokusert på, jeg fikk litt tyn fra NRK-ekspertene på NM. Jeg har fokusert på det og øvde med smøreren min før i dag, fortalte Johaug.

Andersson klarte aldri å hente de fire sekundene hun tapte til Johaug, og måtte ta til takke med bronsemedaljen etter å ha blitt spurtet ned av lagvenninnen Frida Karlsson.

VM på ski 2021 i Oberstdorf

GULL_ Johaug tok sitt ellevte VM-gull med seieren på 15 kilometeren.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Det ble et veldig hendelsesrikt løp. Først ble det en hendelse med Frida og Therese, så klarte jeg å tulle til skibyttet. Remmen på staven falt ut da jeg prøvde å ta på stavene. Det var ikke en helt optimal gjennomføring av løpet, men jeg er glad for at det ble bronsemedalje, sa svensken etter målgang.

Sveriges landslagssjef Anders Byström forteller til NRK at de og har trent på skibyttet, men at var uhell som gjorde at Andersson ikke fikk det til.

– Det var en del uheldige omstendigheter som kom samtidig. Remmen til Ebba datt ut, så vi hadde litt uflaks der, sa Byström til NRK og fortsatte:

– Jeg vil si det er i skibyttet det avgjøres i dag, ja.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal