Her faller svenske Per fra VM-medalje

Per Spett kjempet om VM-medalje på Voss fredag, men et fall i bronseduellen sendte svensken utenfor pallen i parallellkulekjøringen på Voss.

Svenske Per Spett hoppet for høyt på første hopp og landet rett på kulen. Dermed forsvant sjansene for å vinne bronsen. Kommentatorer: Rita Morvik og Stig Hernes.

Det gikk galt for svenske Per Spett i bronseduellen. Han falt etter det første hoppet.

– Det er som jeg har sagt tidligere, man må bare gi jernet. Det er marginalt, men slik er det, sier Per Spett til NRK etter fjerdeplassen fredag.

I VM-bronseduellen mot Patrick Deneen fra USA i parallellkulekjøringen på Voss, falt svenske Spett etter det første hoppet.

– Jeg hoppet ikke stort nok på det første hoppet. Det var et hull etter landingen. Hadde jeg kommet over det, hadde det vært greit, sier Spett.

Tett i herrefinalen

I gullduellen for herrene holdt både Mikael Kingsbury og Alex Bilodeau seg på beina. Det ble uhyre jevnt, og de to duellantene kjørte omtrent helt likt over målstreken - men Bilodeau trakk det lengste strået og sikret gull.

– Det kunne gått hvilken som helst vei. Det var tett helt til siste slutt. Jeg er glad for at det gikk min vei, sier Bilodeau.

– Jeg var ikke sikker på seieren da jeg kom i mål. Jeg gjorde ikke mange feil, men det gjorde ikke han heller. Dommeren fikk en vanskelig jobb i dag, sier Bilodeau, som vant med ett poeng.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Bilodeau vant over Kingsbury i herrefinalen i parallellkulekjøring VM på Voss. Kommentatorer: Rita Morvik og Stig Hernes

Her vinner Bilodeau herrefinalen i parallellkulekjøring og sikrer VM-gullet.

Slo ut lillesøsteren

Jevnt ble det også i kvinnefinalen. Chloe Dufour-Lapointe fikk en dårlig start, men kjørte inn igjen konkurrent Miki Ito.

Den kanadiske løperen stakk av med VM-gullet, også der skilte bare ett poeng ned til sølvvinneren.

– Jeg er så glad! Dette er en stor dag. Jeg prøvde bare å gi alt og kjøre så fort jeg kunne for å ta henne igjen og sikret gullet, sier Dufour-Lapointe, som slo ut lillesøster Justin i første duell for dagen.

I kvinnenes duell om VM-bronse var det Hannah Kearney som vant foran Heather McPhie.

Chloe Dufour-Lapointe vant damefinalen mot Miki Ito. Kommentatorer: Rita Morvik og Stig Hernes

Chloe Dufour-Lapointe sikret VM-gullet i parallellkulekjøring, bare ett poeng foran Miki Ito fra Japan.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal