Her faller svenske Per fra VM-medalje

Per Spett kjempet om VM-medalje på Voss fredag, men et fall i bronseduellen sendte svensken utenfor pallen i parallellkulekjøringen på Voss.

Svenske Per Spett hoppet for høyt på første hopp og landet rett på kulen. Dermed forsvant sjansene for å vinne bronsen. Kommentatorer: Rita Morvik og Stig Hernes.

Det gikk galt for svenske Per Spett i bronseduellen. Han falt etter det første hoppet.

– Det er som jeg har sagt tidligere, man må bare gi jernet. Det er marginalt, men slik er det, sier Per Spett til NRK etter fjerdeplassen fredag.

I VM-bronseduellen mot Patrick Deneen fra USA i parallellkulekjøringen på Voss, falt svenske Spett etter det første hoppet.

– Jeg hoppet ikke stort nok på det første hoppet. Det var et hull etter landingen. Hadde jeg kommet over det, hadde det vært greit, sier Spett.

Tett i herrefinalen

I gullduellen for herrene holdt både Mikael Kingsbury og Alex Bilodeau seg på beina. Det ble uhyre jevnt, og de to duellantene kjørte omtrent helt likt over målstreken - men Bilodeau trakk det lengste strået og sikret gull.

– Det kunne gått hvilken som helst vei. Det var tett helt til siste slutt. Jeg er glad for at det gikk min vei, sier Bilodeau.

– Jeg var ikke sikker på seieren da jeg kom i mål. Jeg gjorde ikke mange feil, men det gjorde ikke han heller. Dommeren fikk en vanskelig jobb i dag, sier Bilodeau, som vant med ett poeng.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Bilodeau vant over Kingsbury i herrefinalen i parallellkulekjøring VM på Voss. Kommentatorer: Rita Morvik og Stig Hernes

Her vinner Bilodeau herrefinalen i parallellkulekjøring og sikrer VM-gullet.

Slo ut lillesøsteren

Jevnt ble det også i kvinnefinalen. Chloe Dufour-Lapointe fikk en dårlig start, men kjørte inn igjen konkurrent Miki Ito.

Den kanadiske løperen stakk av med VM-gullet, også der skilte bare ett poeng ned til sølvvinneren.

– Jeg er så glad! Dette er en stor dag. Jeg prøvde bare å gi alt og kjøre så fort jeg kunne for å ta henne igjen og sikret gullet, sier Dufour-Lapointe, som slo ut lillesøster Justin i første duell for dagen.

I kvinnenes duell om VM-bronse var det Hannah Kearney som vant foran Heather McPhie.

Chloe Dufour-Lapointe vant damefinalen mot Miki Ito. Kommentatorer: Rita Morvik og Stig Hernes

Chloe Dufour-Lapointe sikret VM-gullet i parallellkulekjøring, bare ett poeng foran Miki Ito fra Japan.

Siste nytt

 • Lode og Berg hyllet av Glimt-fansen

  Marius Lode og Patrick Berg er omsider tilbake i Bodø. Da de forlot flyplassen rundt midnatt søndag, hadde supporterne møtt opp med bluss, flagg og jubel.

  Det hele lignet på da resten av Bodø/Glimt-mannskapet landet i byen dagen etter at seriegullet var sikret for en uke siden. I en video på Twitter viser spillerne kjøre i en gul bil med flere Glimt-supportere langs veien. De hadde fyrt opp bluss og jublet da spillerne kom kjørende forbi. I videoen ser man Berg smile og vinke tilbake.

  «Fy søren så rått! Tusen takk til alle sammen.», meldte Lode på sin egen Twitter-konto etter hjemkomsten.

  «Supporterne våre er i en helt egen klasse! Takk.», ble det meldt fra klubbens offisielle Twitter-konto. (NTB)

  Bodø/Glimt feirer seriegullet 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Snakker ut etter Formel 1-krasj

  Søndag fikk vi se en dramatisk krasj i Formel 1-løpet i Bahrain. Under første runden gikk det galt for Romain Grosjean da bilen gikk i autovernet og ble delt i to.

  Det skjedde i en hastighet på 221 km/t.

  Nå har han kommet med melding på Instagram.

  – Jeg vil bare si at har det okay, eller ganske okay i hvert fall, sier Grosjean.

  Han takker for alle meldinger han har fått og takker de som hjalp ham til sykehus.

  Bahrain Grand Prix
  Foto: Tolga Bozoglu / Reuters
 • Cavani i rasisme-trøbbel

  Edinson Cavani etterforskes av det engelske fotballforbundet etter at han kom med det som oppfattes som en rasistisk kommentar på Instagram etter kampen søndag.

  Ifølge Sky Sports har FA reagert etter at Cavani i en Instagram-historie kommenterte en melding fra en supporter med ordene «Gracias negrito».

  Instagraminnlegget er senere blitt slettet.

  Cavani
  Foto: Adam Davy / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal