Hopp til innhold

Kjørt bort i ambulanse etter stygt fall

Et stygt fall preget søndagens skicross i fristil-VM på Voss. Tsjekkiske Tomas Kraus ble fraktet bort i pulk og senere kjørt til sykehus.

Tsjekkiske Tomas Kraus skadet seg stygt da han krasjet med russiske Sergey Mozhaev på søndagens skicross i fristil-VM på Voss. Kraus måtte fraktes bort i pulk mens Mozhaev hinket seg bort for egen maskin.

Tsjekkiske Tomas Kraus skadet seg stygt da han krasjet med russiske Sergey Mozhaev på søndagens skicross i fristil-VM på Voss. Kraus måtte fraktes bort i pulk mens Mozhaev hinket seg bort for egen maskin.

– Oi sann, det kan ikke ha blitt pent! Kraus holder seg til ryggen, utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl da den tsjekkiske utøveren gikk over ende i kvartfinalen.

Kraus ble liggende lenge med store smerter etter krasjen med russiske Sergey Mozhaev. Etter flere minutter ble han fraktet bort i pulk, mens Mozhaev kom seg på beina og hinket bort for egen maskin.

Ikke kritisk

Ifølge NRKs journalister på stedet er Kraus kjørt i ambulanse til sykehuset. Han skal ikke være kritisk skadd.

Mozhaev klarte så vidt det var å unngå å treffe hodet til Kraus – som allerede lå i bakken.

– Han (Mozhaev) kommer seg akkurat forbi. Det er utrolig flaks at han ikke treffer hodet til Kraus, sa Lerdahl da han så reprisen.

Ingen stor norsk dag

Den ble ingen stor norsk dag på hjemmebane på Voss. Marte Høie Gjefsen var den eneste av de norske utøverne i skicross i fristil-VM som tok seg videre til kvartfinalen. Der ble det også stopp for 23-åringen.

Sveitsiske Fanny Smith tok gullet på kvinnesiden, mens franske Jean Frederic Chapuis vant på herresiden.

Marte Høie Gjefsen var skuffet etter å ha blitt slått ut.

– Jeg hadde jo lyst til å komme meg videre. Det er VM, og da er det bare medalje som gjelder, sier Høie Gjefsen til NRK.

– En litt dårlig kvalik, da blir det vanskelig når man ikke får førstevalg på gate. Det blir ikke fra fart fra starten og det er vanskelig å ligge bak i denne løypa. Det er blitt hullete i noen av svingene, så det er vanskelig å ta innpå, sier 23-åringen.

Ser fremover

At ingen av de norske utøverne klarte å kjøre seg til finale og kamp om VM-medaljer, synes Høie Gjefsen er synd.

– Det er litt kjipt. Guttene har hatt mye stang ut i år, så jeg håpet de skulle ha litt stang inn nå, sier Høie Gjefsen.

Selv om VM på hjemmebane endte noe skuffende, har Høie Gjefsen likevel smilet på plass.

– Jeg har prøvd og gjort mitt beste. Sesongen er ikke over ennå, så det er fortsatt mulighet for gode resultater, sier skicross-kjøreren, som for øyeblikket ligger på femteplass i verdenscupen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Marthe Gjefsen ble nummer tre i semifinalen. Marthe Gjefsen sier selv at det bare er medalje som gjelder. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Audun Grønvold

Marte Høie Gjefsen røk ut av konkurransen i kvartfinalen.

Mistet stavgrepet

Morten Ring Christiansen stilte ikke til start, mens Hedda Berntsen, Julie Bredengen Jensen, Christian Mithassel og Didrik Bastian Juell ble alle slått ut før kvartfinalene skulle kjøres.

Juell fikk en uheldig start, da han ble påkjørt bakfra av en konkurrent og mistet grepet på staven.

– Jeg startet ytterst og hadde en lang vei å gå. Det gjorde det vanskelig, i alle fall med de gutta her. Jeg prøvde å kutte inn, men mistet all farten etter første sving og havnet langt bak, sier Juell til NRK.

Didrik Bastian Juell endte sist i åttendelsfinalen i skicross og gikk ikke videre. Se løpet her.

Didrik Bastian Juell røk ut i åttendedelsfinalen i skicross.

Christian Mithassel kom endte på tredjeplass i åttendelsfinalen i skicross i VM fristil. Han er dermed ute av konkurransen. Se løpet her.

Christian Mithassel ble nummer tre i åttendedelsfinalen. Det var ikke nok til å gå videre.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal