Skuffet Håtveit: – Sjelden man blir slått av en som nesten tryner

Andreas Håtveit måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i fristil-VMs slopestylekonkurranse, men nordmannen mener han hadde fortjent langt bedre.

Se Andreas Håtveits siste forsøk i slopestylefinalen her!

Andreas Håtveit endte på fjerdeplass etter dette forsøket, men synes det var merkelig at han ble skjøvet ut av pallen av konkurrent James Woods.

Andreas Håtveit

Andreas Håtveit var skuffet etter fjerdeplassen, og synes det var rart sølvvinner James Woods ikke ble trukket mer for nesten-fallet på siste hopp.

Foto: NRK

– Det her er helt sjukt. Det er sjelden man blir slått av en som nesten tryner, sier Andreas Håtveit til NRK etter konkurransen.

Håtveit var en av to norske utøvere i herrenes slopestylefinale. Per Kristian Hunder fikk det ikke til å stemme i VM-løypa, men Håtveit kjempet om medalje.

I sitt andre forsøk leverte Håtveit et forsøk som stod til 88,2 poeng og foreløpig andreplass, men da alle løperne hadde gjennomført var Håtveit skjøvet ned til fjerdeplass.

– Han tryna

Gullvinner Thomas Wallisch leverte et glitrende finaleforsøk, men sølvvinner James Woods var ikke like heldig. Han strevde med landingen i sitt siste hopp, men ble likevel satt foran Håtveit på resultatlista.

– Han tryna mer eller mindre på sistehoppet. Jeg har aldri sett noen konkurranse i hele verden, hvor de ikke trekker mer poeng for noe sånt, sier Håtveit.

– Jeg synes det var kjedelig. Det er surt, i hvert fall når du kjører bra og har fortjent det, sier Håtveit.

NRKs kommentatorer trodde heller ikke Woods skulle få en poengsum som holdt til å slå Håtveit, og amerikaneren selv så nesten overrasket ut da han tok andreplass.

(Ser flere videoer og les om kvinnenes konkurranse under disse videovinduene.)

Britiske James Woods kom på andreplass i slostyle på tross av å nesten lande på hodet i det siste hoppet.

James Woods sikret VM-sølv tross denne landingen på det siste hoppet.

Thomas Wallisch gjorde spektakulære triks i løypa, dette ga han ledelsen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson

Thomas Wallisch sikret seg VM-gullet i slopestyle etter denne innsatsen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Se Andreas Håtveits første løp i slopestylefinalen her!

Andreas Håtveit lå på tredjeplass da alle utøverne hadde gjort unna sitt første forsøk i slopestyle-finalen. Her er triksene som ga plasseringen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Tårevåt Tiril

Håtveit var ikke den eneste som var skuffet etter slopestylefinalene.

Tiril Sjåstad Christiansen var et stort gullhåp for Norge i kvinnenes finale. Forventningene var høye etter 17-åringes gull i X Games tidligere i vinter.

Christiansen feilet på railelementene tidlig i begge sine forsøk, og endte godt bak pallen på 11.-plass med sine 34,4 poeng.

– Det var kjedelig, men sånt skjer. Jeg er skuffa, sier en gråtkvalt Christiansen til NRK etter konkurransen.

– Jeg er mest skuffa over at jeg tryner i begge forsøkene. Jeg har ikke stått skikkelig på ski siden X Games. Jeg må trene godt fremover og slå tilbake. Det er bare å nullstille seg og trene hardt, sier en offensiv Christiansen.

Kaya Turski tok VM-gullet foran Dara Howell og norsk-amerikanske Grete Eliassen.

Se Tiril Sjåstad Christiansens andre forsøk i slopestylefinalen her.

Tiril Sjåstad Christiansen fikk aldri satt et skikkelig forsøk i slopestylefinalen. Her går det galt i 17-åringens andre forsøk.

Kaya Turski har dominert internasjonal slopestyle for kvinner i mange år. I slopestyle øvelsen gikk hun rett i ledelsen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson

Kaya Turski kjørte inn til soleklar ledelse etter sitt andre og siste forsøk. 89,6 poeng holdt til VM-gull.

Per Kristian Hunder falt på en rail i slopestylefinalen. Se fallet her.

Per Kristian Hunder falt i sitt første forsøk slopestylefinalen. Han hadde også problemer i sitt siste forsøk, og endte utenfor pallen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Sportsnyheter

Utklasset Klæbo, får ikke møte verdenseliten: – Jeg er skuffet

SJUSJØEN (NRK): Harald Østberg Amundsen (22) fikk sitt definitive gjennombrudd da han smadret Johannes Høsflot Klæbo og alle andre i norgescupen, og erkjenner at det er bittert å ikke få gå verdenscup.

Siste nytt

 • NM-gull til Lundby

  Maren Lundby innfridde favorittstempelet og vant NM-gull i stor bakke på Lillehammer lørdag. Sølvet gikk til Silje Opseth og bronsen til Thea Minyan Bjørseth.

  Opseth klinte til med andreomgangens lengste hopp og la press på Lundby, men jenta fra Kolbukameratene taklet presset og sikret seieren med et hopp på 130,5 meter.

 • Mowinckels comeback utsatt

  Ragnhild Mowinckel skulle lørdag gjøre comeback i verdenscupen etter en kneskade som har satt henne ut av spill i 18 måneder.

  Nå er super-G-rennet i St. Moritz kansellert på grunn av kraftig snøfall og vind.

  Søndagens renn kan fortsatt gå som normalt, skriver TV 2.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Cornelius Poppe
 • Hovland tapte terreng i Mexico

  Viktor Hovland falt på resultatlistene etter andre runde av PGA-turneringen i Playa del Carmen i Mexico. Norges golfstjerne ligger på 9.-plass.

  Hovland startet sin første turnering på PGA-touren siden 9. november med å vise at formen var intakt. Han lå på en delt femteplass etter første runde, men natt til lørdag ble han jekket ned noen hakk.

  Nå er han på niendeplass, seks slag under par. Han er sju slag bak lederen, Emiliano Grillo.

  ALENE: Hovland kan ha hatt flaks med at turneringene nå spilles uten publikum.
  Foto: Carlos Osorio / Carlos Osorio

Sendeplan

Kl. Program Kanal