Hopp til innhold

Skuffet Håtveit: – Sjelden man blir slått av en som nesten tryner

Andreas Håtveit måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen i fristil-VMs slopestylekonkurranse, men nordmannen mener han hadde fortjent langt bedre.

Se Andreas Håtveits siste forsøk i slopestylefinalen her!

Andreas Håtveit endte på fjerdeplass etter dette forsøket, men synes det var merkelig at han ble skjøvet ut av pallen av konkurrent James Woods.

Andreas Håtveit

Andreas Håtveit var skuffet etter fjerdeplassen, og synes det var rart sølvvinner James Woods ikke ble trukket mer for nesten-fallet på siste hopp.

Foto: NRK

– Det her er helt sjukt. Det er sjelden man blir slått av en som nesten tryner, sier Andreas Håtveit til NRK etter konkurransen.

Håtveit var en av to norske utøvere i herrenes slopestylefinale. Per Kristian Hunder fikk det ikke til å stemme i VM-løypa, men Håtveit kjempet om medalje.

I sitt andre forsøk leverte Håtveit et forsøk som stod til 88,2 poeng og foreløpig andreplass, men da alle løperne hadde gjennomført var Håtveit skjøvet ned til fjerdeplass.

– Han tryna

Gullvinner Thomas Wallisch leverte et glitrende finaleforsøk, men sølvvinner James Woods var ikke like heldig. Han strevde med landingen i sitt siste hopp, men ble likevel satt foran Håtveit på resultatlista.

– Han tryna mer eller mindre på sistehoppet. Jeg har aldri sett noen konkurranse i hele verden, hvor de ikke trekker mer poeng for noe sånt, sier Håtveit.

– Jeg synes det var kjedelig. Det er surt, i hvert fall når du kjører bra og har fortjent det, sier Håtveit.

NRKs kommentatorer trodde heller ikke Woods skulle få en poengsum som holdt til å slå Håtveit, og amerikaneren selv så nesten overrasket ut da han tok andreplass.

(Ser flere videoer og les om kvinnenes konkurranse under disse videovinduene.)

Britiske James Woods kom på andreplass i slostyle på tross av å nesten lande på hodet i det siste hoppet.

James Woods sikret VM-sølv tross denne landingen på det siste hoppet.

Thomas Wallisch gjorde spektakulære triks i løypa, dette ga han ledelsen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson

Thomas Wallisch sikret seg VM-gullet i slopestyle etter denne innsatsen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Se Andreas Håtveits første løp i slopestylefinalen her!

Andreas Håtveit lå på tredjeplass da alle utøverne hadde gjort unna sitt første forsøk i slopestyle-finalen. Her er triksene som ga plasseringen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Tårevåt Tiril

Håtveit var ikke den eneste som var skuffet etter slopestylefinalene.

Tiril Sjåstad Christiansen var et stort gullhåp for Norge i kvinnenes finale. Forventningene var høye etter 17-åringes gull i X Games tidligere i vinter.

Christiansen feilet på railelementene tidlig i begge sine forsøk, og endte godt bak pallen på 11.-plass med sine 34,4 poeng.

– Det var kjedelig, men sånt skjer. Jeg er skuffa, sier en gråtkvalt Christiansen til NRK etter konkurransen.

– Jeg er mest skuffa over at jeg tryner i begge forsøkene. Jeg har ikke stått skikkelig på ski siden X Games. Jeg må trene godt fremover og slå tilbake. Det er bare å nullstille seg og trene hardt, sier en offensiv Christiansen.

Kaya Turski tok VM-gullet foran Dara Howell og norsk-amerikanske Grete Eliassen.

Se Tiril Sjåstad Christiansens andre forsøk i slopestylefinalen her.

Tiril Sjåstad Christiansen fikk aldri satt et skikkelig forsøk i slopestylefinalen. Her går det galt i 17-åringens andre forsøk.

Kaya Turski har dominert internasjonal slopestyle for kvinner i mange år. I slopestyle øvelsen gikk hun rett i ledelsen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson

Kaya Turski kjørte inn til soleklar ledelse etter sitt andre og siste forsøk. 89,6 poeng holdt til VM-gull.

Per Kristian Hunder falt på en rail i slopestylefinalen. Se fallet her.

Per Kristian Hunder falt i sitt første forsøk slopestylefinalen. Han hadde også problemer i sitt siste forsøk, og endte utenfor pallen. Kommentatorer: Thomas Lerdahl og Fridtjof Fredricsson.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal