Hopp til innhold

Tårevåt Flatland etter fallet: – Det var skikkelig dritt

NOVE MESTO/OSLO (NRK.no): Denne kollisjonen med Olga Zaitseva kostet sannsynligvis Ann Kristin Aafedt Flatland en VM-medalje.

flatland fall

SE VIDEO: Her ryker medaljesjansene for Flatland.

Hun var på fremmarsj, så sterkere ut enn konkurrentene, og skulle bare passere Olga Zaitseva som lå på tredjeplass, da det gikk galt under kvinnenes jaktstart i skiskytter-VM i Nove Mesto.

– Det var skikkelig dritt, jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg hadde bedre gli enn Olga, tror jeg. Så kom vi borti hverandre og datt begge to, forteller en tydelig skuffet Flatland til NRK etter det uheldige fallet.

Artikkelen fortsetter under

Ann Kristin Flatland fallt og ødela sjansene for medalje under søndagens jaktstart i VM. Her slipper hun følelsene løs. Foto: Anders Rove Bentsen

SE VIDEO: Flatland klarte ikke stanse tårene i minuttene etter målgang. Foto: ANDERS ROVE BENTSEN/NRK

Det var en svært skuffet Ann Kristin Flatland som kjempet seg gjennom pressesonen etter søndagens jaktstart. Mens tårene trillet gikk hun fra tv-team til tv-team. Alle ville vite det samme: Hva skjedde? Hvordan har du det?

Da hun kom til den siste delen av sonen, der skrivende journalister står, orket hun ikke mer.

Hun så ned i bakken og gikk rett bort til landslagstrener Egil Gjelland som hadde kommet til. Hun fikk en god klem, og mens Gjelland holdt rundt henne, forsøkte treneren å trøste.

Etter et par minutter forlot de begge stadionområdet. Først etter ti minutter kom Flatland tilbake til den skrivende pressen. Hun gjemte ansiktet i den store ullgenseren og svarte så godt hun kunne. Stoppet opp og svarte igjen. Skuffelsen lå tykt utenpå henne.

Artikkelen fortsetter under

Flatland trøstes av Gjelland

Flatland trøstes av landslagstrener Egil Gjelland etter at medaljen glapp.

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

– Jeg så medaljen

For hun følte selv at VM-medaljen var innen rekkevidde da uhellet inntraff. Derfor var fallet tungt å svelge for 30-åringen.

– Det var en løype som passet meg godt. Jeg fikk gått dobbeltdans hele veien, en teknikk som passer meg bra. På sisterunden følte jeg meg kjempesterk, sterkere enn dem som gikk foran meg. Jeg er bare j ... forbannet akkurat nå, sier hun.

– Jeg så medaljen.

Fikk hjelp til å komme seg opp igjen

Da hun falt mistet hun bindingen på skien og fikk den ikke på seg igjen. Hun kom seg ikke opp.

– Jeg følte at tiden gikk veldig seint mens jeg lå på bakken, sier Flatland.

Til slutt fikk hun hjelp av landslagets pressekoordinator, Halvor Lea, som ga henne ny ski.

– Jeg fulgte Tora til toppen av bakken. Da jeg snudde meg så jeg ikke noe til Ann Kristin, så jeg løp ned bakken. Da så jeg henne stå og henge på stavene. Bindingen hadde fått seg en knekk og løsnet fra skien. Hun fikk en ny ski, og jeg fikk henne i gang igjen. Det var utrolig trist for henne, hun var i skikkelig driv og hadde trolig gått inn til minst bronsemedalje, sier Lea til NRK.

– Kunne blitt en bra dag for Norge

Fallet til lagvenninen la også en demper på feiringen til gulljenta Tora Berger.

– Det er veldig, veldig kjedelig. Det er lite å få gjort med det nå, men det er kjedelig at det skjer når hun ligger så godt an, sier hun.

– Det er trist, for det kunne blitt en veldig bra dag for Norge.

Berger vet ikke hva hun skal nå si til Ann Kristin for å trøste henne, derfor vurderer hun å synge det i stedet.

– Kanskje vi skal få i gang noe SingStar i kveld, det liker hun i alle fall, sier Berger.

Zaitseva: – Sånt skjer

Fallet til Flatland førte til at russiske Olga Zaitseva, som på det tidspunktet selv kjempet om medalje også falt. Hun ble nummer fire til slutt. Til NRK.no sier den russiske jenta at det ikke var så my hun kunne gjort for å unngå uhellet.

– Ann Kristin falt, og det var lite rom for meg å manøvrere i, så jeg falt også, sier hun.

Hun bærer ikke noe nag til Flatland etter episoden.

– Ann Kristin kom bort til meg etter konkurransen og sa at hun var lei seg, men det er sånt som skjer, og jeg forstår det.

Ann Kristin Flatland er kjempeskuffet etter fallet som ødela sjansene om kampen om medalje. Reporter: Dag Erik Pedersen. Redigering: Hilda Klaveness

Flatland var tydelig skuffet etter fallet som kan ha kostet en medalje.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

    Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

    Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

    Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

    Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

    Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

    Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

    Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

    I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

    Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

    Kristian Eriksen
    Foto: NTB
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

    Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

    Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

    Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

    Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

    Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

    Vetlesen
    Foto: AP
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

    Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

    Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

    – Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

    Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

    Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)

    Silje Opseth
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal