NRK Meny
Normal

Denne turnébussen er Northugs hemmelige Tour de ski-våpen

Petter Northug avslører sitt til nå hemmelige Tour de Ski-våpen: Langrennsløperen gjør som de store pop- og rockestjernene og tar med seg en gigantisk turnébuss for å sikre optimale forhold under Tour de Ski.

Petter Northug gjør nå som a-ha, Madonna, Iron Maiden og flere andre kjente band.
Han tar i bruk en gigantisk turnebuss for å ha optimale forhold under Tour de ski.
Bussen har blant annet massasjerom, kjøkken og sengeplass til 8.

Petter Northug har fått tillatelse av FIS til å ha med seg denne gigantiske bussen til Tour de Ski. Busstypen, som tidligere har vært brukt av verdensstjerner som AC/DC og Madonna, skal hjelpe Northug i jakten på Tour de Ski-triumf (bildet er manipulert, og viser hvordan Northugs buss vil se ut).

– AC/DC har hatt bussen på turné i Europa. Det er mye store navn og store artister som har vært i denne typen. Madonna har vært i den, sier Petter Northug fornøyd til NRK.

Northug snakker om bussen han skal ha med seg til Tour de Ski. Det er ikke hvilken som helst buss langrennsløperen skal ha med seg til touren ved årsskiftet. Busstypen har som Northug selv forteller vært brukt av celebre gjester tidligere.

Madonna

Popstjernen Madonna er en av de som tidligere har brukt typen turnébussen Petter Northug skal ha med seg til Tour de Ski.

Foto: Silvia Izquierdo / Ap

– Det blir spennende å se om det ligger igjen noe fra dem, sier Northug lattermildt.

Bedre arbeidsforhold

Men Northug har ikke hentet bussen for å føle seg som en popstjerne. Bussen skal hjelpe Northug til å optimalisere forholdene mens han forbereder seg til de viktige etappene i Tour de Ski.

– I fjor på sprinten satt jeg i en bil mellom sprintheatene i Oberhof. Det er ikke optimalt. Da er det bedre å komme seg inn i en buss og ha god plass til å bytte om og forberede seg til nye heat, sier Northug.

Ingen av konkurrentene har tidligere hatt med seg en lignende buss til Tour de Ski, dermed har Northug holdt sitt nye hjelpemiddel hemmelig frem til nå.

Eget massasjerom

Det er ikke bare varme og plass som er avgjørende i jakten på Tour de Ski-triumf. I bussen kan Northug også få behandling mellom heatene.

– Vi har et massasjerom der det bare er meg og fysioen, sier Northug.

I tillegg til massasjerommet er det også eget kjøkken og sengeplass til åtte personer.

Denne bussen skal hjelpe Northug i jakten på hans første seier i den prestisjefylte touren. Northug har fra før fire pallplasser sammenlagt i Tour de Ski, men han har aldri stått øverst på pallen.

Northugs Tour de Ski-buss

Det er denne bussen Petter Northug skal benytte seg av under Tour de Ski (bildet er manipulert, og viser hvordan Northugs buss vil se ut).

Foto: Nyvri

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal