Hopp til innhold

Her er meldingen som skulle få Haugesund-spillere til å tape med vilje

Haugesund-spillerne følte det både var «ekkelt og ubehagelig» å bli kontaktet om kampfiksing. Her forteller styrelederen hvordan det skjedde.

Melding om kampfiksing

MELDINGEN: Dette er meldingen flere av ishockeyspillerne på Haugesund Seagulls fikk lørdag.

Foto: Harald Thingnes / NRK

NRK har fått tilgang på meldingen som ble sendt til flere av ishockeyspillerne i Haugesund Seagulls på lørdag.

Oppfordringen er umulig å misforstå: Noen ville at Haugesund skulle tape kampen mot Hasle/Løren med vilje. Og for det skulle de involverte få 10 000 euro, om lag 100 000 kroner hver.

I meldingen, som opprinnelig er skrevet på engelsk, står det blant annet:

«For å klare det tipper jeg du trenger å få med minst fire spillere på laget, deriblant keeper og toppscorere. Snakk med dem hvis du tror de er med på det. PS du vil få 50 % før kampen starter og resten etterpå.»

Styreleder i Haugesund Seagulls, Kim Kjosnes

Styreleder i Haugesund Seagulls, Kim Kjosnes.

Foto: Harald Thingnes / NRK

Instagram

– Først blir du sjokkert over at det skjer i norsk ishockey, i vår divisjon og ikke minst i vår klubb. Og så blir du forbannet over at noen prøver å ødelegge sporten vi er så glade i, sier styreleder i Haugesund Seagulls, Kim Kjosnes, til NRK.

Han bekrefter at det var flere spillere som mottok meldingen, men vil ikke si konkret hvor mange.

Spillerne fikk først en melding på bildetjenesten Instagram.

– Kontakten ble opprettet på Instagram hvor spillerne ble invitert til å laste ned en tredjepartsapp for å få selve kommunikasjonen videre. Det gjorde de, og det var der de fikk selve beskjeden, som de deretter slettet, forteller Kjosnes.

Denne tredjepartsappen var meldingstjenesten «Telegram Messenger».

– Var spillerne med på et spill for å få ut info eller få vite mer?

– Nei, ikke annet enn for å spørre «hva er det du vil?», sier styrelederen.

Telegram Messenger

Det var denne meldingstjenesten, Telegram Messenger, som ble brukt for å sende meldingen om kampfiksing til ishockeyspillere i Haugesund Seagulls.

Foto: Skjermdump

– Ubehagelig

Klubben har bestemt at det kun er styrelederen som skal uttale seg i saken. Han forteller at spillerne liker svært dårlig det som skjedde på lørdag.

– Det har absolutt gått inn på dem.

– En ting er at det oppleves ubehagelig å få meldinger fra en ukjent part, men også innholdet er ubehagelig. At den typen kampfiksing, som foreløpig er et relativt ukjent fenomen i norsk ishockey, plutselig kommer til lille Haugesund.

Lotteritilsynet: Nytt i Norge

Da meldingen tikket inn noen timer før kampstart i 1. divisjonskampen mot Hasle/Løren lørdag kontaktet klubben ishockeyforbundet. Lotteritilsynet og politiet ble så koblet på.

Lotteritilsynet legger ikke skjul på at så direkte henvendelser om kampfiksing er nytt i Norge og beskriver det som «alvorlig».

– Det er første gang vi blir varslet om en så konkret henvendelse til utøvere før kampstart, sier avdelingsdirektør i Lotteritilsynet, Henrik Nordal.

Økokrim ser nå på saken.

– Økokrim har mottatt et tips og foretar undersøkelser rundt det, er alt kommunikasjonsrådgiver Andreas Lunde i Økokrim vil si.

De vil ikke kommentere hvilket land meldingene kan komme fra.

Kampen mellom Hasle/Løren og Haugesund Seagulls ble til slutt spilt som vanlig lørdag ettermiddag. Hasle/Løren vant 5-4.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kryptisk Zlatan-melding

  Eit instagraminnlegg med Zlatan Ibrahimovic (41) og Silvio Berlusconi (86) har sett i gang rykte om kvar den svenske målmaskinens skal spele i framtida.

  – Historia kan ikkje viskast ut ... og framtida er ikkje skriven, skriv Ibrahimovic på Instagram.

  – Kva gjer Ibra med meg? Framhald følgjer, skriv den tidlegare italienske statsministeren.

  Det er ikkje kome noko stadfesting av kva dei har på gang saman, men svenske Aftonbladet spekulerer i om det kan ha noko med kvar måltjuven skal spele i framtida.

  Berlusconi er nemleg eigar av den nyopprykka Serie A-klubben Monza. Italienaren har tidlegare vore statsminister i Italia i tre periodar (april til desember 1994, 2001–2006 og 2008-2011). Han eigde også AC Milan mellom 1986 og 2017.

  Ibrahimovic er framleis Milan-spelar, og trenar seg for tida opp etter ein kneoperasjon i sommar.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Minnesota-tap utan Zuccarello

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild gjekk på det første tapet i sesongoppkøyringa heime mot St. Louis Blues i ein treningskamp i NHL. Gjestene vann 4–2.

  Det var Wilds tredje treningskamp for sesongen. Zuccarello var for andre kamp på rad ikkje på isen for Minnesota-laget.

  Wild vann begge sine to første treningskampar denne sesongen. Den første mot Dallas Stars enda 5–2 til Wild, der Zuccarello noterte seg med ei scoring.

  Nordmannen var ikkje i Wild-troppen i kampen mot Chicago Blackhawks, som enda 3–0 til Zuccarellos lagkameratar.

  Wild spelar sin neste treningskamp mot Blackhawks natt til fredag. Seinare i oppkøyringa møter dei Stars igjen, før dei sesongopnar i NHL mot Zuccarellos gamleklubb, New York Rangers, 13. oktober.

  Mats Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Nusa delaktig i overraskende seier

  Belgiske Brugge tok sesongens tredje seier i mesterligaen da spanske Atlético Madrid ble slått 2-0 i gruppe B.

  Antonio Nusa startet på benken for de belgiske mestrerne, men kom inn for målscorer Ferran Jutglas fire minutter før slutt. Det var snakk om at 17-åringen skulle være med fra start ettersom lagets danske spiss Andreas Skov Olsen har slitt med en matforgiftning de siste dagene, men slik ble det ikke.

  I stedet var det canadiske Tajon Buchanan som fikk sjansen på topp sammen med Ferran Jutgla og Kamal Sowah.

  Nordmannen ble den nest yngste målscoreren i mesterligaen da han scoret i 4-0-kampen mot Porto sist. Brugge har vunnet sine tre første kamper i mesterligaen og har seks poeng sluke på tabelltopp.

  Portugal Soccer Champions League
  Foto: Luis Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste