Hopp til innhold

Åpner opp etter innbrudd: – Det finnes mange galninger der ute

Da Henrik Ingebrigtsen (32) var på treningsleir brøt en ubuden gjest seg inn i huset. Kona og døtrene befant seg i hjemmet.

Jakob Ingebrigtsen gifter seg med Elisabeth Asserson

GIFT: Liva Ingebrigtsen er gift med friidrettsprofilen Henrik Ingebrigtsen. Her fra bryllupet til Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson Ingebrigtsen i sommer.

Foto: Annika Byrde / NTB

Fredag kveld ankom Ingebrigtsen Brussel rett fra et seks ukers høydeopphold i spanske Sierra Nevada.

Der ventet et etterlengtet møte med kona Liva og deres to døtre, snaut to uker etter at familien opplevde innbrudd hjemme i Sandnes.

– Det er ekkelt at andre ikke har respekt for andre sine eiendeler og tar seg til rette. Det finnes mange galninger der ute, sier Ingebrigtsen til NRK.

IMG_8420

KONKURRANSEKLAR: Henrik Ingebrigtsen er klar for EM i terrengløp.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

I slutten av november delte Liva Ingebrigtsen nyheten om innbruddet på sosiale medier.

Kona var hjemme med barna og laget mat da hun hørte en lyd i første etasje og oppdaget at flere eiendeler var borte.

– Heldigvis tok de ingenting av mine ting, så for meg gikk det greit, sier Henrik Ingebrigtsen til NRK og ler, før han trekker en seriøs mine:

– Det var noen som løp i gangen, men han ble fanget av naboen sitt overvåkningskamera, sier Ingebrigtsen og forteller at bilnøkkelen var blant det som ble stjålet.

– En ny nøkkel koster 9000 kroner, så det var litt irriterende, men jeg håper vi får igjen pengene på forsikringen.

  • EM i terrengløp sendes på NRK 2 fra klokken 12.20, søndag 10. desember.

Tung treningsperiode: – Må være klin kokos

Nå er endelig familien gjenforent i den belgiske hovedstaden for første gang på seks uker.

– Det er kjekt å se familien min igjen og de synes det er gøy å være med som heiagjeng på det sportslige. Det er litt ekstra gøy å løpe når det er familie på sidelinjen.

Henrik Ingebrigtsen

HØYDEOPPHOLD: Henrik Ingebrigtsen har tilbrakt de siste seks ukene på høydeopphold i Spania. Her fra VM i sommer.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Siden slutten av oktober har veteranen lagt grunnlaget for den kommende EM- og OL-sesongen sammen med treningskameratene Magnus Tuv Myhre og Fredrik Sandvik.

Men seks uker i Sierra Nevada med grunntrening har tatt på.

– Det er dødskjedelig, er den umiddelbare reaksjonen på hvordan de seks ukene i høydeopphold har vært.

– Man må være klin kokos for å være der og man føler seg som en munk. Men hvis man bare tenker på neste økt og neste trening så funker det relativt greit. Begynner man å telle dager til man skal hjem blir det tungt, legger han til.

Søndag avslutter de konkurranseåret med EM i terrengløp i den belgiske hovedstaden.

– Jeg synes løypen virker bra og variert. Det er mye gjørme og starten blir nok veldig viktig. Det er mange på startstreken og ganske smalt, så hvis man kommer dårlig ut fra start blir det mange å løpe fordi hvis jeg skal gjøre det bra, sier Sandvik til NRK.

Friidretts-VM 2023: Dag 6

TRENINGSKAMERATER: Magnus Tuv Myhre (t.h) og Henrik Ingebrigtsen tilbrakte seks uker sammen på treningsleir sammen med Fredrik Sandvik i Sierra Nevada. Her er Myhre og Ingebrigtsen sammen fra VM i sommer.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Jeg likte løypen. Relativt flatt og gjørmete, så det blir et skikkelig terrengløp. Jeg har troen på at den passer meg bra. Jeg håper å være med i toppen og målet er hvertfall topp ti. Hvis jeg ikke klarer det kommer jeg til å være skuffet, forteller Tuv Myhre til NRK.

Jakob-fravær

Norge stiller med flere sterke kort på hånden under årets EM. Den fremste medaljefavoritten er Karoline Bjerkeli Grøvdal, som har vunnet de to siste utgavene. Hun kan bli historiens andre løper som tar tre seniortitler i terrengmesterskapet.

– Det henger veldig høyt. Det var veldig gøy den første gangen jeg tok gull og det var kult å forsvare gullet i fjor. Først og fremst løper jeg for medalje, men jeg skal absolutt prøve å kjempe for gullet, sier Bjerkeli Grøvdal til NRK.

Jakob Ingebrigtsen har valgt å fokusere på trening og restitusjon og står over mesterskapet. Han har vunnet U20-klassen fire ganger og seniorklassene de to foregående årene.

Les også Jakob Ingebrigtsen må endre planer: – Ikke helt ideelt

Jakob Ingebrigtsen

null
Spiller nå
Sjekk Ruuds sommerskille: – Noe av det raffeste jeg har sett 00:21
Neste

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal