NRK Meny
Normal

Hegerberg og Lyon forsinket: – Ville ikke skjedd i herrefotball

CARDIFF/OSLO (NRK): Ada Stolsmo Hegerberg (21) og Lyon ble kraftig forsinket til siste økt før mesterligafinalen. Det får trener Gerard Precheur til å reagere sterkt.

Gerard Precheur

IRRITERT: Gerard Precheur.

Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP

– Se hva som skjedde med oss! Hva er det som skjer? Jeg tror ikke noe slikt ville skjedd i herrefotball. Det er mye å gå på her for å legge til rette for damefotballen, utbrøt Precheur på pressekonferansen onsdag kveld.

Det er et drøyt døgn til Lyon skal forsvare mesterligatittelen mot PSG, og de regjerende mesterne har sine siste forberedelser onsdag kveld.

Men oppladningen var ikke helt smertefri for Lyon og Precheur, som ble kraftig forsinket til stadion.

– Veldig irritert

– Shuttlebussen var en time forsinket. Vi måtte vente i 40 minutter i hotellobbyen. Vi skal ikke måtte vente. Vi er proffe, og vi har mye å gjøre. Vi har mistet 40 minutter! Og det var ingen til å eskortere oss da vi kom frem, så vi er halvannen time for sent ute. Jeg er ikke fornøyd. Men vær sikker, når jeg er på banen, vil jeg være glad igjen, sier Precheur.

Hegerberg

JAGER NY TITTEL: Ada Stolsmo Hegerberg og Lyon.

Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP

Det var mye trafikk i Cardiff onsdag kveld, og også NRKs team ble forsinket på vei ut til stadion.

Når NRK spør hvorfor Precheur tror det ikke ville skjedd i herrefotball, svarer franskmannen:

– Fordi det har aldri skjedd. Du ville ha gjort alt for å unngå slike forsinkelser. Det er min oppfatning. Jeg er veldig irritert. Åpenbart er jeg ikke den mest tålmodige personen i verden når vi vil trene, og man håper at de ikke vil kutte treningstid, sier Precheur.

Beklager

Uefa, som eier og arrangerer mesterligaen, bekrefter at transporten ble forsinket både til hotellet og til stadion.

– Vi er klar over at transporten som skulle hente Lyon(-laget) var forsinket til hotellet og igjen av trafikken på vei til stadionet, opplyser en talsperson til NRK.

– Uefa ønsker å gi sine beklagelser til Lyon for ubeleilighetene, og vi vil gjøre nødvendige tiltak for å sikre en plettfri transport til morgendagens kamp.

Ny Hegerberg-triumf?

Precheur og Lyon står allerede med både serie- og cuptittel før torsdagens oppgjør med PSG.

Hegerberg, som scoret i fjorårets finale mot Wolfsburg, kan lede Lyon til sin andre «The Treble» på to år.

21-åringen ble kåret til Europas beste spiller etter fjorårssesongen, og onsdag stakk hun også av med BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller i 2017.

PS! Du kan se mesterligafinalen mellom Lyon og PSG på NRK2 og NRK.no torsdag fra klokken 20.30.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street