Hegerberg og Lyon forsinket: – Ville ikke skjedd i herrefotball

CARDIFF/OSLO (NRK): Ada Stolsmo Hegerberg (21) og Lyon ble kraftig forsinket til siste økt før mesterligafinalen. Det får trener Gerard Precheur til å reagere sterkt.

Gerard Precheur

IRRITERT: Gerard Precheur.

Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP

– Se hva som skjedde med oss! Hva er det som skjer? Jeg tror ikke noe slikt ville skjedd i herrefotball. Det er mye å gå på her for å legge til rette for damefotballen, utbrøt Precheur på pressekonferansen onsdag kveld.

Det er et drøyt døgn til Lyon skal forsvare mesterligatittelen mot PSG, og de regjerende mesterne har sine siste forberedelser onsdag kveld.

Men oppladningen var ikke helt smertefri for Lyon og Precheur, som ble kraftig forsinket til stadion.

– Veldig irritert

– Shuttlebussen var en time forsinket. Vi måtte vente i 40 minutter i hotellobbyen. Vi skal ikke måtte vente. Vi er proffe, og vi har mye å gjøre. Vi har mistet 40 minutter! Og det var ingen til å eskortere oss da vi kom frem, så vi er halvannen time for sent ute. Jeg er ikke fornøyd. Men vær sikker, når jeg er på banen, vil jeg være glad igjen, sier Precheur.

Hegerberg

JAGER NY TITTEL: Ada Stolsmo Hegerberg og Lyon.

Foto: JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP

Det var mye trafikk i Cardiff onsdag kveld, og også NRKs team ble forsinket på vei ut til stadion.

Når NRK spør hvorfor Precheur tror det ikke ville skjedd i herrefotball, svarer franskmannen:

– Fordi det har aldri skjedd. Du ville ha gjort alt for å unngå slike forsinkelser. Det er min oppfatning. Jeg er veldig irritert. Åpenbart er jeg ikke den mest tålmodige personen i verden når vi vil trene, og man håper at de ikke vil kutte treningstid, sier Precheur.

Beklager

Uefa, som eier og arrangerer mesterligaen, bekrefter at transporten ble forsinket både til hotellet og til stadion.

– Vi er klar over at transporten som skulle hente Lyon(-laget) var forsinket til hotellet og igjen av trafikken på vei til stadionet, opplyser en talsperson til NRK.

– Uefa ønsker å gi sine beklagelser til Lyon for ubeleilighetene, og vi vil gjøre nødvendige tiltak for å sikre en plettfri transport til morgendagens kamp.

Ny Hegerberg-triumf?

Precheur og Lyon står allerede med både serie- og cuptittel før torsdagens oppgjør med PSG.

Hegerberg, som scoret i fjorårets finale mot Wolfsburg, kan lede Lyon til sin andre «The Treble» på to år.

21-åringen ble kåret til Europas beste spiller etter fjorårssesongen, og onsdag stakk hun også av med BBCs pris for årets kvinnelige fotballspiller i 2017.

PS! Du kan se mesterligafinalen mellom Lyon og PSG på NRK2 og NRK.no torsdag fra klokken 20.30.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Åsane tok første stikk

  Åsane var sterkest i den første kvalifiseringskampen til 1. divisjon menn. Joakim Hammersland scoret to av målene da bergenserne vant 3-1 over Notodden på bortebane. Dermed kan de sikre opprykk på hjemme på søndag.

  Åsane fotball etter 3-1 seier borte mot Notodden 21.11.19
  Foto: Åsane fotball
 • Avgjorde sekundet før slutt

  Storhammar gav får seg tomålsleiinga i sluttminutta mot Sparta torsdag, men reiste seg og avgjorde kampen med 6–5 målet eitt sekund før slutt. Laget klatra dermed til 2.-plassen og tok litt innpå serieleiar Stavanger. Norgesmeister Frisk Asker vart slått 3–7 på heimebane av Stjernen på heimebane, og vart dermed passert av Storhamar.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger (2-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Snøbrettpioner død

  Jake Burton Carpenter, mannen bak Burton Snowboards, er død 65 år gammel. Carpenter grunnla selskapet i 1977. Burton-brettene har bidratt til at snøbrett i dag er en folkesport.

  Obit Jake Burton
  Foto: Alden Pellett / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal