Hege Bøkko tok sin første pallplass i karrieren: – Et stort steg i riktig retning

ERFURT (NRK): 26-åringen gikk inn til andreplass på kvinnenes 1000 meter under verdenscupløpene i Erfurt søndag. Det var hennes første pallplassering noensinne.

Et kanonløp av Hege Bøkko!

HAR PRIKKET INN FORMEN: Hege Bøkko viser god form før OL.

– Dette var sykt gøy. Jeg vet at ikke alle er her, men pall er pall. Jeg følte jeg hadde et par ustødigheter i løpet mitt, men jeg klarte å ta meg inn, sier hun.

Bøkko gikk inn til tiden 1.15,52, det holdt til fin andreplass bak parkameraten Vanessa Herzog fra Østerrike som vant.

– Målet har vært pallen i hele år. Jeg føler at jeg ikke har fått ut det jeg er god for. Jeg må bli fornøyd, jeg følte at det var et stort steg i riktig retning.

Tråevått i Erfurt

FIKK SIN FØRSTE PALLPLASS: Hege Bøkko gikk en fin 1000 meter.

Inspirert av lagkamerat

Tidligere på dagen gikk Håvard Lorentzen inn til seier på 500 meteren, etter en strålende sisterunde. Bøkko brukte løpet hans til motivasjon.

– Det er ekstremt gøy å være norsk skøyteløper om dagen. Vi støtter hverandre i alt vi gjør, både i medgang og i motgang. Da jeg varmet opp så jeg Håvard få gullet. Det gir en ekstra boost.

xz

VANT IGJEN: Håvard Lorentzen er i form foran OL.

Hun tror hun kan ha muligheten til å kjempe om en OL-medalje om noen uker, hvis alt klaffer.

– Jeg føler meg som en outsider til en OL-medalje. Jeg føler jeg ikke har noe press på meg. Jeg gjør oppgavene mine nøye dag for dag, sier Bøkko.

– Det gjelder å holde hodet kaldt. Da kan jeg få til en bra formutvikling. Det er planen i år, legger hun til

Anne Gulbrandsen noterte 1.19,42 og ble nummer 16, mens Martine Ripsrud på 20.-plass hadde 1.20,92, på samme 1000 meter.

Siste nytt

 • Tiril Udnes Weng tok sølv i U23-VM

  Tiril Udnes Weng ble nummer to på sprinten i U23-VM mandag. Svenske Moa Lundgren vant etter målfoto, og ble dømt fem hundredeler foran Udnes Weng. Russiske Aida Bayazitova tok bronse, mens Amalie Haakonsen Ous endte på fjerdeplass

  Udnes Weng tok sølv.
  Foto: Lehtikuva / Reuters
 • Norsk langrennsgull i U23-VM

  Erik Valnes tok gull på sprinten i U23-VM i finske Lahti mandag. 23-åringen vant foran russiske Sergey Ardashev, mens Joachim Aurland sørget for mer norsk jubel med sin tredjeplass. Sivert Wiig ble nummer seks.

  Erik Valnes tok gull.
  Foto: Lehtikuva / Reuters
 • Japansk motstand for Djokovic

  Novak Djokovic er i kvartfinalen i Australian Open etter seier over russeren Daniil Medvedev (6-4, 6-7, 6-2, 6–3). Nå venter japaneren Kei Nishikori, som slo Pablo Carreño Busta fra Spania i sin kamp.

  Djokovic jubel
  Foto: Michel Euler / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM håndball menn: Sverige - Norge
VM håndball menn: Egypt - Danmark
En skiløpers dopinghistorie