Hopp til innhold

Håvard Lorentzen lå an til verdensrekord - så kom siste svingen

Håvard Holmefjord Lorentzen var favoritt før dagens 1000 meter på den raske banen i Calgary. En ustø siste sving ødela for nordmannen, som likevel kom på pallen.

Det lå an til verdensrekord for Håvard Lorentzen, før siste runde på 1000 meter

LÅ AN TIL REKORD: Lorentzen lå an til rekord før siste svingen.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var Shani Davis fra USA som hadde rekorden på 1000 meter med tiden 1.06.42. Den rekorden satt han i Salt Lake City tilbake i 2009.

Amerikaneren gikk også i dag, men han hadde ingenting å stille opp med mot Lorentzen, som gikk ekstremt bra i sitt par med nederlandske Kai Verbij, før han mistet kontrollen.

– Der ryker verdensrekorden, sa NRK-kommentator Carl Andreas Wold da Lorentzen måtte støtte hånda på isen.

– Nå ser vi Håvard er sinna for første gang denne sesongen. Det der synes han var unødvendig. Han feiler fra en verdenscupseier ganske enkelt, sier NRK-ekspert Even Wetten.

Klarte ikke å reagere

Lorentzen gikk inn til en fjerdeplass, men etter Pavel Kulizhnikov fra Russland ble disket sidem han tok med seg en kloss i en sving, rykket nordmannen opp på pallen.

– Jeg får en god åpning, men jeg merket på de siste 200 meterne at jeg fikk stive bein. Jeg føler at venstre skøyte forsvinner litt under meg. Jeg klarte ikke å reagere kjap nok, sier Lorentzen, som håper på seier i Salt Lake City nste helg.

Lorentzen

VERDENSREKORDFORSØK: Håvard Lorentzen kunne tatt verdensrekorden på 1000 meter i dag.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Nordmennene har hatt en ekstrem god start på sesongen, med flere seiere til Lorentzen og Sverre Lunde Pedersen.

– Sesongstarten har vært helt magisk. Det er utrolig moro å være en del av dette laget nå, og ingen har det kjipt under samling, sa landslagstrener Sondre Skarli etter superhelgen i Stavanger.

Hege Bøkko gikk inn til åttendeplass på 1000 meter før gutta startet.

– Det er ikke krise, men jeg var dårlig i starten, noe som ikke hjalp for resten av løpet. sier Bøkko

Siste nytt

 • Juryen ikke enig med folket – kåret Carapaz til Tour de France' mest offensive rytter

  Jonas Abrahamsen vant stemmene fra folket, men likevel valgte juryen å kåre Richard Carapaz til den mest offensive rytteren i årets Tour de France

  Tour de France kjørte en avstemning på X, hvor folket kunne stemme fram sin favoritt til å vinne prisen. Lørdag kveld annonserte de at Abrahamsen hadde fått flest stemmer med over 4000 «retweets».

  Likevel var det Carapaz som fikk utdelt prisen søndag formiddag. Tour de France skriver på X at de etter å ha lagt sammen juryen og folkets stemmer kom fram til at det var ecuadorianeren som vant.

  Abrahamsen har vært i brudd i totalt 753 kilometer fordelt på fem etapper i årets ritt. Han har også gjort en rekke andre forsøk på å komme seg med i andre brudd uten å lykkes.

  Nordmannen ledet klatrekonkurransen fra første til tiende etappe, før han lå likt med Tadej Pogacar mellom etappe 12 og 14.

  Senere søndag avsluttes rittet med en tempoetappe fra Monaco til Nice.

  (NTB)

  mtcrgym90Ks
  Foto: AP
 • Rakitic ferdig i Saudi-Arabia etter et halvt år – vender hjem til Kroatia

  Den tidligere Barcelona-stjernen Ivan Rakitic flytter fra Saudi-Arabia og har signert med Hajduk Split.

  Det bekrefter klubben på sine nettsider. Rakitic har signert en ettårskontrakt med dne kroatiske klubben.

  Rakitic terminerte kontrakten sin med Al-Shabab etter bare et halvt år. Kroaten signerte for saudiklubben i januar og noterte seg for bare ett mål og én målgivende på åtte kamper.

  «En av de beste spillerne i historien til kroatisk fotball har signert en avtale med Hajduk til slutten av sesongen, med opsjon på ytterligere en sesong», heter det i meldingen fra klubben.

  Rakitic, som ifølge Hajduk blir den mest dekorerte spilleren i den kroatiske ligaen, blir offisielt presentert søndag kveld på en pressekonferanse i Split.

  36-åringen startet karrieren sin i sveitsiske Basel og spilte senere for tyske Schalke 04 og Sevilla og Barcelona i Spania.

  Han vant Champions League med Barcelona og europaligaen to ganger med Sevilla.

  Han har også notert seg for 106 landskamper for Kroatia og spilte en nøkkelrolle i å vinne sølvmedaljen under 2018-VM i Russland.

  (NTB)

  DthUswgH_7w
  Foto: AP
 • Hauger bommet på dekkstrategien – nummer seks i Ungarn Grand Prix

  Den norske Formel 2-føreren Dennis Hauger kjørte inn til 6.-plass under søndagens hovedløp i Ungarn Grand Prix.

  Italienske Andrea Kimi Antonelli vant løpet foran Victor Martins fra Frankrike og brasilianske Gabriel Bortoleto.

  På den sjuende runden kjørte Paul Aron inn i Zane Maloney og begge røyk ut av løpet. Dermed rykket Hauger, som lå som nummer seks, opp til en foreløpig 4.-plass.

  Etter krasjen måtte sikkerhetsbilen inn på banen og Hauger utnyttet muligheten til å bytte til harde dekk.

  Det skulle imidlertid ikke vise seg å være den beste taktikken.

  For noen runder senere gikk Amaury Cordeel i veggen og sikkerhetsbilen måtte ut på ny. Da gikk Antonelli inn og byttet til myke dekk. Det ga han mulighet til å kjøre seg rett opp fra 5-.plass til tet da løpet fortsatte.

  Senere forbipasserte også Richard Verschoor, som kjørte samme dekkstrategi som Antonelli. Aurskog-gutten måtte ta til takke med 6.-plassen.

  (NTB)

  _alyeMLFSaM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal