Hopp til innhold

Mener sikkerhetsbilen ødela for Hauger-seier: – Klagde over radioen rett før

Fra sjette startposisjon kjørte Dennis Hauger (20) seg kraftig opp og så ut til å stikke av med seieren under sprintløpet i Aserbajdsjan lørdag. Slik gikk det ikke.

Porsche Festival 2022

KOLLIDERTE: Dennis Hauger måtte bryte lørdagens sprintløp.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

På runde 19 av 21 kjørte Hauger, som ledet sprintløpet, rett i veggen i en sving og måtte bryte.

– Nei, nei, nei, utbrøt Vsport-kommentator Atle Gulbrandsen da kollisjonen oppsto og Haugers løp ble ødelagt.

Hauger bremset for sent og klarte ikke svingen.

– Det er en førerfeil han gjør i dag. Det var nok en kombinasjon av for kalde dekk og feil spor, tror Vsport-ekspert Henning Isdal.

Med seier hadde Hauger tatt ti viktige poeng i sammendraget. Nå ble det null.

Jeg kunne kanskje tatt det litt roligere, men da var jeg i fare for å miste en plassering inn mot sving 2 og jeg var innstilt på å bygge en luke til de bak ganske raskt. Det er veldig tungt akkurat nå, men det er et nytt løp i morgen som jeg må forberede meg til, sier Hauger etter løpet.

Haugers manager Harald Huysman er skuffet etter nedturen.

– Jeg synes fryktelig synd på ham. Det er veldig tungt, nå har han tre løpshelger der han har vært uheldig, sier Huysman til Vsport etterpå.

– Det er bare veldig synd på ham, det er tøft mentalt å få et sånt slag i ansiktet. Han må bare reise seg igjen, det er et løp i morgen, legger han til.

– Klagde over radioen rett før

Haugers manager tror sikkerhetsbilen må ta mye av skylden for at kollisjonen oppsto. Hauger kjørte i veggen rett etter at sikkerhetsbilen hadde forlatt banen og løpet ble satt i gang igjen på runde 19.

– Dennis klagde over radioen rett før det skjedde om at sikkerhetsbilen kjørte for sakte og de mistet temperatur i dekkene. Dermed understyrte han og klarte ikke å svinge, dekkene hadde nok mistet for mye temperatur, tror Huysman.

– Hvordan går det med Dennis nå?

– Han har det fryktelig vondt. Rent fysisk har han litt vondt i høyrehånden, sier Huysman, som sier Hauger er flink til å nullstille.

Etter lørdagens sprintløp er Hauger på en foreløpig åttendeplass i F2-sammendraget. Han har 30 poeng, 28 mindre enn Ayumu Iwasa på førsteplass.

Hauger fikk en glimrende start på løpet, og mye av grunnlaget for ledelsen ble lagt da han unngikk kollisjon i sving nummer tre på den første runden og navigerte seg opp til en andreplass.

Feilberegnet sving

Da Zane Maloney kort tid senere punkterte på den første runden smatt Hauger forbi og inntok ledelsen.

– Akkurat de greiene der er Dennis Hauger helt suverent god på, perfekt navigert, oppsummerte Viasats Formel-ekspert Stein Pettersen på Twitter etter den gode starten.

Hauger kjørte bra og så ut til å gå mot en viktig seier, men etter at sikkerhetsbilen hadde vært ute på runde 19 gikk det galt da Hauger satte fart og satte i gang løpet igjen.

Han feilberegnet en sving og smalt med siden inn i veggen. Dermed var løpet ødelagt for nordmannen.

17-åring vant

Oliver Bearman, som bare er 17 år, stakk av med seieren til slutt. Han vant foran danske Frederik Vesti på andreplass og Jak Crawford på tredjeplass.

Ayumu Iwasa, som ledet Formel 2-sammendraget før lørdag, måtte også bryte løpet og gikk glipp av viktige poeng.

Søndag får Hauger en ny sjanse til å ta nok en seier i et hovedløp.Der er Hauger plassert som nummer fem før starten går. Hauger tok sin hittil eneste hovedløpsseier i nettopp Baku for Prema i fjor.

– Han måtte dessverre bryte i dag på grunn av en feil, men tempoet var bra og han starter fra femte startposisjon søndag i et lengre løp, så han har alle muligheter i morgen, sier Vsport-kommentator Atle Gulbrandsen.

F2-løpet starter 09.35 søndag morgen og løpet kan du se på Vsport.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal