Hopp til innhold

Hauge kritisk til myndighetenes fotballhåndtering: – Litt barnslig

Jens Petter Hauge (21) mener A-landslaget burde få reist til Romania, og går samtidig hardt ut mot håndteringen av saken fra norske myndigheter.

Italy Soccer Serie A

Jens Petter Hauge reagerer på norske myndigheters håndtering av landskampen mot Romania.

Foto: Spada / AP

Jens Petter Hauge er tilbake i Italia og Milano etter en frustrerende uke for ham og resten av landslaget.

– Der og da er man skuffet, for å spille landskamp er noe av det største man gjør som spiller og man blir skuffa når man blir fratatt den æren. Jeg synes det var veldig dårlig håndtert av flere av de som er med og bestemmer, sier Hauge til NRK.

– Opplevde du prosessen som uryddig?

– Ja, det synes jeg. Spesielt når folk som er med og bestemmer kommer med en beskjed, og så skrur de av telefonen og tar helg og man ikke får tak i de før lang tid ut på neste dag. Det synes jeg blir litt barnslig og dårlig håndtert, sier Hauge.

Direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, sier at de føler de løste situasjonen korrekt, til tross for at det var vanskelige omstendigheter.

– Jeg syns det var en vanskelig situasjon, men jeg tror at vi håndterte den ganske riktig og korrekt. Det vi kanskje er blitt anklaget for var å ikke være tydeligere på et tidligere tidspunkt for hva som gjaldt. Men samtidig så visste ikke vi nok om hva som egentlig skjedde i landslaget, så det var vanskelig å være den gode rådgiveren som vi ønsker å være, sier Guldvog til NRK.

Reagerte på charterflybeslutning

Særlig var frustrasjonen i den norske troppen stor da de ikke fikk reise ut med charterfly til Romania lørdag formiddag. Hauge reagerer sterkt på hvordan det ble håndtert.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er rart at vi ikke fikk ta det charterflyet ut av landet i lag, men at vi heller blir plassert på hvert sitt rutefly som tar oss til forskjellige steder i Europa. Det reagerte vi på, sier Hauge.

Selv om fotballandslaget var satt i koronakarantene, fikk spillerne allerede søndag lov til å fly utenlands for å komme seg hjem.

Jens Petter Hauge

Jens Petter Hauge er i full trening med Milan etter hjemreisen til Italia og trosser påbudet om koronaisolering fra norske myndigheter.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Det var veldig få av oss som skulle hjem til Norge igjen, så man skulle tro at å sende oss ut av landet med en charter var en av de tryggeste måtene å løse det på, argumenterer han.

Hauge sier nå at han ikke kommer til å følge koronakarantenen, men følger Milans råd om å ta del i kamp og trening.

– Når Milan hentet meg tilbake forklarte de hvordan de tenkte. Så lenge jeg tester negativt på korona får jeg være med den gruppa her og vi tar prøver hver dag. Når Milan så sier at jeg skal stille på trening, så møter jeg opp. Så enkelt er det. At Norge skal begynne å... De bestemmer hvertfall ikke hva vi gjør i andre land, sier Hauge.

– Betydelig risiko

NRK fortalte i helgen at det ble utvekslet flere tekstmeldinger mellom NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, og avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Jakob Linhave fredag ettermiddag.

Linhave, skrev etter det NRK fikk opplyst, følgende i en epost til blant andre generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, fredag ettermiddag:

«Det er en betydelig risiko å transportere det norske herrelandslaget i fotball samlet til Romania for gjennomføring av planlagt landskamp. Hele laget er i karantene etter nærkontakt med medspiller som testet positivt den 12. november 2020.»

«Selv om øvrige spillere tester negativt før planlagt avreise til Romania, er testing her gjennomført kort tid etter eksponering. Det er derfor risiko for at nærkontakter som tester negativt likevel er smittet.»

«Spillerne på laget vil dermed kunne smitteeksponeres ytterligere, og det vil også kunne innebære risiko for smitteeksponering av spillere på det rumenske landslaget.»

Hauge mener myndighetene burde utvist større skjønn og godtatt UEFAs protokoll, som de tidligere hadde akseptert.

– Når regjeringen og myndighetene har vært med og godtatt en protokoll, og de reglene som gjelder i nasjonsligaen så er det litt rart at ting plutselig skal endre seg når man får en positiv test. Jeg regner med at når man skrev under på de protokollen der, så regner man med at det kunne skje også i det norske landslaget, sier Milan-proffen.

Siste nytt

 • RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang.

  Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause.

  Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål.

  Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt.

  Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon.

  Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

  Markus Henriksen
  Foto: NTB
 • Halve herrelandslaget må stå over NM

  Torsdag starter første del av NM på ski. Det blir med en rekke markante fravær. Av de ti langrennsløperne på elite- og sprintlandslaget hos mennene, er det kun fem som går i NM denne uka.

  Verdenscupleder Harald Østberg Amundsen, Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth fra distanselaget står alle over. Det samme gjør Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl fra sprintlaget.

  Ryggproblemer og sykdom er årsaken til de mange forfallene, ifølge landslagssjef Ulf Morten Aune.

  – Da er det ikke smart å gå skirenn, selv om det er NM, sier Aune til NRK.

  Alle de fem var nylig i Nord-Amerika for å gå skirenn i verdenscupen. Nyenget reiste der hjem underveis med ryggproblemer, mens også Valnes fikk en tung avslutning grunnet problemer med luftveiene.

  – Ja, det har vært mange skirenn, men alle løperne vil svært gjerne gå NM. Nå måtte lege og trener si nei til noen, dessverre, sier Aune.

  Han påpeker at flere av de største langrennsstjernene vil stille i mesterskapet, som Johannes Høsflot Klæbo og åtte av de ti utøverne på kvinnenes landslag. Hos kvinnene er det Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg som står over mesterskapet.

  I tillegg skal heller ikke kombinertløperne Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak delta i NM. For Riiber skyldes det utfordringer med skulderen.

  – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist World Cup-helg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, forteller lege for kombinertlandslaget, Anders Storhaug Heen i en pressemelding.

  Du kan se NM på NRK. Torsdag morgen starter det med 10 kilometer for kvinner i langrenn, klokken 10.00.

  Amundsen Valnes
  Foto: NTB
 • Agenten: Klopp uaktuell som Bayern München-trenen

  Liverpools avtroppende manager Jürgen Klopp vil ikke bli ny Bayern München-trener. Det sier hans agent onsdag.

  Onsdag ble det klart at Thomas Tuchel ikke får fortsette som trener hos det tyske storlaget etter endt sesong. Han hadde kontrakt med klubben i ytterligere ett år.

  Klopp sjokkerte en hel fotballverden i forrige måned da han fortalte at han gir seg som Liverpool-manager etter inneværende sesong. På det tidspunktet har han vært i jobben i nesten ni år.

  Etter onsdagens Tuchel-nyhet måtte Klopps agent avkrefte at klienten er aktuell for Bayern-jobben.

  – Jürgen Klopp vil ikke trene en klubb eller landslag for minst ett år etter denne sesongen. Slik er det bare. Hans standpunkt har ikke endret seg, sa agent Marc Kosicke til Sky TV.

  Klopp har tidligere trent Mainz og Borussia Dortmund i tysk fotball.

  (NTB)

  3clNnc0oat4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal