Hopp til innhold

Hauge kritisk til myndighetenes fotballhåndtering: – Litt barnslig

Jens Petter Hauge (21) mener A-landslaget burde få reist til Romania, og går samtidig hardt ut mot håndteringen av saken fra norske myndigheter.

Italy Soccer Serie A

Jens Petter Hauge reagerer på norske myndigheters håndtering av landskampen mot Romania.

Foto: Spada / AP

Jens Petter Hauge er tilbake i Italia og Milano etter en frustrerende uke for ham og resten av landslaget.

– Der og da er man skuffet, for å spille landskamp er noe av det største man gjør som spiller og man blir skuffa når man blir fratatt den æren. Jeg synes det var veldig dårlig håndtert av flere av de som er med og bestemmer, sier Hauge til NRK.

– Opplevde du prosessen som uryddig?

– Ja, det synes jeg. Spesielt når folk som er med og bestemmer kommer med en beskjed, og så skrur de av telefonen og tar helg og man ikke får tak i de før lang tid ut på neste dag. Det synes jeg blir litt barnslig og dårlig håndtert, sier Hauge.

Direktør i Helsedirektoratet, Bjørn Guldvog, sier at de føler de løste situasjonen korrekt, til tross for at det var vanskelige omstendigheter.

– Jeg syns det var en vanskelig situasjon, men jeg tror at vi håndterte den ganske riktig og korrekt. Det vi kanskje er blitt anklaget for var å ikke være tydeligere på et tidligere tidspunkt for hva som gjaldt. Men samtidig så visste ikke vi nok om hva som egentlig skjedde i landslaget, så det var vanskelig å være den gode rådgiveren som vi ønsker å være, sier Guldvog til NRK.

Reagerte på charterflybeslutning

Særlig var frustrasjonen i den norske troppen stor da de ikke fikk reise ut med charterfly til Romania lørdag formiddag. Hauge reagerer sterkt på hvordan det ble håndtert.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg synes det er rart at vi ikke fikk ta det charterflyet ut av landet i lag, men at vi heller blir plassert på hvert sitt rutefly som tar oss til forskjellige steder i Europa. Det reagerte vi på, sier Hauge.

Selv om fotballandslaget var satt i koronakarantene, fikk spillerne allerede søndag lov til å fly utenlands for å komme seg hjem.

Jens Petter Hauge

Jens Petter Hauge er i full trening med Milan etter hjemreisen til Italia og trosser påbudet om koronaisolering fra norske myndigheter.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Det var veldig få av oss som skulle hjem til Norge igjen, så man skulle tro at å sende oss ut av landet med en charter var en av de tryggeste måtene å løse det på, argumenterer han.

Hauge sier nå at han ikke kommer til å følge koronakarantenen, men følger Milans råd om å ta del i kamp og trening.

– Når Milan hentet meg tilbake forklarte de hvordan de tenkte. Så lenge jeg tester negativt på korona får jeg være med den gruppa her og vi tar prøver hver dag. Når Milan så sier at jeg skal stille på trening, så møter jeg opp. Så enkelt er det. At Norge skal begynne å... De bestemmer hvertfall ikke hva vi gjør i andre land, sier Hauge.

– Betydelig risiko

NRK fortalte i helgen at det ble utvekslet flere tekstmeldinger mellom NFFs konkurransedirektør, Nils Fisketjønn, og avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Jakob Linhave fredag ettermiddag.

Linhave, skrev etter det NRK fikk opplyst, følgende i en epost til blant andre generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, fredag ettermiddag:

«Det er en betydelig risiko å transportere det norske herrelandslaget i fotball samlet til Romania for gjennomføring av planlagt landskamp. Hele laget er i karantene etter nærkontakt med medspiller som testet positivt den 12. november 2020.»

«Selv om øvrige spillere tester negativt før planlagt avreise til Romania, er testing her gjennomført kort tid etter eksponering. Det er derfor risiko for at nærkontakter som tester negativt likevel er smittet.»

«Spillerne på laget vil dermed kunne smitteeksponeres ytterligere, og det vil også kunne innebære risiko for smitteeksponering av spillere på det rumenske landslaget.»

Hauge mener myndighetene burde utvist større skjønn og godtatt UEFAs protokoll, som de tidligere hadde akseptert.

– Når regjeringen og myndighetene har vært med og godtatt en protokoll, og de reglene som gjelder i nasjonsligaen så er det litt rart at ting plutselig skal endre seg når man får en positiv test. Jeg regner med at når man skrev under på de protokollen der, så regner man med at det kunne skje også i det norske landslaget, sier Milan-proffen.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal