Hopp til innhold

Harsem besvimte to ganger: – Ikke avdekket sykdom

Kathrine Harsem (29) besvimte to ganger etter at hun gikk i mål på fellesstarten under Toppidrettsveka. Treneren sier at de foreløpig ikke har funnet noen sykdomstegn hos Harsem.

Først kollapset Kathrine Harsem (29) etter hun gikk i mål på fellesstarten under Toppidrettsveka. Kort tid senere besvimte hun igjen. Nylig ble Harsem hentet med luftambulanse.

FRAKTET BORT: Kathrine Harsem ble fraktet bort fra Aure med luftambulanse rundt klokken 12.30.

Harsem gikk i bakken da hun passerte målstreken etter den 24 kilometer lange fellesstarten fredag. Hun fikk raskt hjelp av sykepleiere og gikk selv bort til bilen.

Kort tid etter besvimte hun igjen.

29-åringen ble fraktet på båre inn i ambulansen og fikk hjelp og behandling av helsepersonell. To ambulanser var på stedet for å bistå.

Kathrine Harsem

FIKK HJELP: Kathrine Harsem sitter på benken etter at hun kollapset i målområde. Kort tid etter dette besvimte hun igjen.

Foto: Carina Olset

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som også er legestudent, var også til stede for å bistå sammen med trener Ole Morten Iversen.

Rundt klokken 12.30 ble Harsem hentet fra Aure av en luftambulanse.

Senere fredag forteller trener Iversen at Harsem er undersøkt på sykehus, men at de ikke har avdekket noen sykdom.

– Hun er medtatt, men på bedringens vei. Hun har ingen sykdommer eller noe, så sannsynligvis har hun bare blitt totalt utmattet, sier Iversen.

Kathrine Harsem

FRAKTES BORT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen (som også er legestudent) og trener Ole Morten Iversen diskuterer med ambulanse og politi.

Foto: Sebastian Langvik Hansen

– Tøyer strikken for langt

Etter målgang og den første kollapsen opplyste Iversen til NRK at det ikke hadde skjedd noe alvorlig med Kathrine Harsem, men at langrennsløperen manglet næring.

– Hun fikk ikke i seg drikke på drikkestasjoner. Hun tøyde strikken for langt. Det er helt ufarlig, men ekkelt når det skjer. Vi må jo sjekke hva det er, men så lenge det er medisinsk hjelp her går det nok bra, sa Iversen.

Landslaget kvinner

Kathrine Harsem

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Og la til at det ser dramatisk ut når noen ramler over målstreken.

– Vi følger med at hun får roet seg ned og får i seg næring nå. Det ser mye verre ut enn det er. Jeg hadde ikke høy puls på grunn av dette, utdypet Iversen før den andre kollapsen.

Weng overlegen

Flere langrennsprofiler er for tiden på plass i Aure for å delta i Toppidrettsveka.

Heidi Weng fulgte opp gårsdagens seier og vant den 24 kilometer lange fellesstarten som gikk fra Aure til Brekka overlegent. 27-åringen rykket kraftig fra de andre de siste kilometerne av løpet og fikk en stor luke. Tiril Udnes Weng tok andreplassen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok tredjeplassen.

Under herrenes løp ble det jevnt mellom Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund, men Krüger stakk til slutt av med seieren. To sekunder skilte de to. Magnus Stenås tok tredjeplassen.

Senere onsdag er det sprint på programmet i Aure.

Ambulanse Harsem

KOLLAPSET: Kathrine Harsem besvimte to ganger etter fellesstarten. Hun ble båret inn i ambulansen. Senere ble hun hentet av luftambulanse.

Foto: Sebastian Langvik Hansen

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    OhNKv4qQYNk
    Foto: NTB
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Roing
    Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal