Hareide hylles i Danmark: – Et mesterstykke

Åge Hareide roses opp i skyene av dansk presse etter at Danmark tok seg videre fra gruppespillet i VM.

World Cup - Group C - Denmark vs France

GRUNN TIL Å GLISE: Åge Hareide og Danmark jubler for uavgjortresultatet som sender dem videre i VM.

Foto: Carl Recine / Reuters

«Hareides mesterstykke» beskriver Ekstra Bladet bragden som.

– På 26-årsdagen for den danske EM-triumf i Sverige, leverte det danske landslaget en ny, historisk bedrift, skriver de og legger til:

hareide

POPULÆR: Åge Hareide er en populær mann i Danmark etter avansementet i VM. – En historisk bedrift, mener Ekstra Bladet.

Foto: Faksimile Ekstrabladet

– Nå har Åge Hareides mannskap prestert en plass blant de 16 beste etter en heroisk innsats mot de franske verdensstjernene. Dermed kan det allerede stemples VM-suksess ved det danske landslaget.

kommentarplass skriver sportssjef Allan Olsen at kritikerne må slappe av, glemme fotballfeinschmekeriet og hylle det han mener er en «kongeprestasjon».

«Nå blir VM hett»

0–0 kampen ble aldri noen festforestilling, noe danskene ikke legger skjul på. Men det ene poenget var nok til å sikre avansement, for første gang siden 2002 blir det knockoutrunde igjen på «de danske drenge».

–Danmark tiljubles av de tilreisende fans for en disiplert innsats. At det har vært lite med sjanser må fotballelskerne leve med, mener tv2.dk.

danmark 2

DEIJLIGT!: Danskene levde godt med at 0–0 kampen mot Frankrike var en av VMs kjedeligste så langt.

Foto: Faksimile: Dansk TV 2

– Nå blir VM hett, slår Jyllands-Posten fast.

Også i Norge lar fotballfolket seg imponere, som trenerkollega Lars Tjærnås.

Laster Twitter-innhold

«Vidunderligst kedeligt»

Likevel er ikke alle like imponert over spillet, eller underholdningsverdien.

«Vidunderligt kedeligt, og så bare videre», skriver Politiken

Og på Ekstra Bladets direkteside raser diskusjonen om Danmarks spill, og også ledelsen til Hareide.

Men selv om noen mener kampen var dårlig, får Hareide også sin hyllest av danske fans.

«Danmark er inne i en god stim og Åge har gjort det fantastisk, mener en som kaller seg «kong Åge»».

Til NRK sier Åge Hareide at det viktigste var å sikre det ene poenget.

– Vi er et lag som egentlig vil angripe motstanderen, men hvis vi angriper Frankrike og gjør feil, så kan vi få en baklengs ganske fort. Derfor valgte vi å ligge lavt og spille på null risiko, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingebrigtsen-rival mister VM

  Regjerende verdensmester på 1500 meter, kenyanske Elijah Manangoi, stiller ikke til start i VM i Doha. Manangoi tok gullet foran Timothy Cheruiyot og Filip Ingebrigtsen i London i 2017. – Det er trist at jeg ikke kan stille opp og forsvare VM-tittelen i Doha, men på grunn av en ankelskade har jeg ikke noe valg. Vi må ta hensyn til karrieren fram mot et OL-år, skriver Manangoi på sin instagramprofil. Dermed er en av Jakob og Filip Ingebrigtsens tøffeste utfordrere ute av dansen. Manangoi vant 1500-meteren i Diamond League-stevnet på VM-arenaen i Doha tidligere i år.

  ATHLETICS-WORLD/M1500
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Grovt hetset av kommentator

  Fotballkommentatoren Luciano Passirani får ikke lenger jobbe som TV-ekspert etter at han søndag kom med en rasistisk kommentar mot Inter-spissen Romelu Lukaku.

  Det var under sending på fotballkanalen TopCalcio24 at Passirani uttalte seg svært uheldig, skriver blant andre AP og BBC. Etter å ha startet med å si at han liker Lukaku og synes Inter har gjort et bra kjøp, kom den italienske fotballeksperten med følgende beskrivelse:

  – Om du går mot ham én mot én, er du død. Du går i bakken. Den eneste måten å stoppe ham på er kanskje å gi ham ti bananer som han kan spise.

  Programdirektør i TopCalcio24, Fabia Ravezzani, sier ifølge BBC at de ikke kunne beholde Passirani som TV-ekspert, til tross for at han beklaget uttalelsen umiddelbart.

  – Herr Passirani er 80 år gammel, og i et forsøk på å gi Lukaku et kompliment brukte han en metafor som viste seg å være rasistisk. Det var et øyeblikks galskap, men vi kan ikke tolerere en slik feil, sier Ravezzani.

  Lukaku spilte sin tredje seriekamp for Inter i helgen. I forrige serierunde, mot Cagliari, ble han utsatt for rasistiske tilrop fra hjemmefansen da han scoret Inters 2-1-mål på straffespark. (NTB)

  Lukaku
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Norsk lagsølv i skyte-EM

  Rifleskytterne Jenny Stene, Katrine Lund og Jeanette Hegg Duestad tok mandag historiens andre norske EM-medalje i lagkonkurransen på 50 meter liggende.

  Katrine Lund ble best av de norske individuelt med sjuendeplass og 623,8 poeng. Tett bak fulgte Jenny Stene med 623,2 poeng på åttendeplass, mens Jeanette Hegg Duestad ble nummer ti på 622,4 poeng.

  Laggullet gikk til Russland med 1871,6 poeng, mens Norge fulgte deretter med 1869,4. Tyskland tok bronsen.

  Norge har kun en gang tidligere vunnet EM-medalje i

  lagkonkurransen på 50 meter liggende på kvinnesiden. Det var da

  Gyda Olssen, Hanne Skarpodde og Hanne Nesland vant gull i 2003. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
  Foto: Valentyn Ogirenko / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal