NRK Meny
Normal

Hammer favoritt på hjemmebane

Jon Ludvig Hammer er favoritt når Svein Johannessens Minneturnering starter i Oslo i kveld.

Jon Ludvig Hammer

Jon Ludvig Hammer

Foto: Roaul Abrahamsson

Turneringen trekker spillere fra hele Europa og over 60 deltakere stiller til start. Høyest rangert er altså vår ferskeste stormester, Jon Ludvig Hammer, mens Leif Øgaard er rangert som nummer fem. I alt stiller fem stormestere og to internasjonale mestere til start.

Leif Øgaard

En veteran i norsk sjakk – Stormester Leif Øgaard

Foto: Bjarke Sahl

Turneringen er altså til minne om en av Norges beste sjakkspillere gjennom tidene, Svein Johannessen. I forbindelse med turneringen vil det også bli lansert en biografi om Johannessen, skrevet av Øystein Brekke.

Les mer om resultater og partier på turneringens hjemmeside!

De unge vil overraske

I slike åpne turneringer er det også spennende å følge med på de unge fremadstormende spillerne, som her har sjansen til å ta noen store skalper.

- I fjor fikk vi ingen tittelnapp under turneringen, men det var bare tilfeldig. Jeg er overbevist om at vi får flere i år. Det blir feil å nevne en spesiell blant så mange talenter, men at flere av dem vil overaske positivt er jeg sikker på, det sier Bjarke Sahl som er en av arrangørene.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Åpent for publikum

Sahl sier at alt nå er klappet og klart til spillestart.
- Vi er et godt team som jobber sammen om dette, og vi storkoser oss!

Sahl oppfordrer Oslos befolkning til å stikke innom Bogstadveien for å se på. Det er selvsagt gratis inngang, og lokalene kan også skilte med egen restaurant for anledningen.

Det blir også mulig å følge turneringen på nett, der to partier fra hver runde blir direktesendt.

Første runde starter i dag klokken 18.30. I helga går rundene klokken 10.30 og 16.00.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag