Hopp til innhold

Hammer best i Europa

Jon Ludvig Hammer virker ustoppelig i sjakk-EM – i går ble det en ny sterk seier for 19-åringen.

Jon Ludvig Hammer
Foto: Bjarke Sahl

Norge spilte uavgjort mot Romania i gårdagens match i sjakk-EM i Serbia. Det rumenske laget er rangert som nummer 14 mot Norges 29, så det var et meget sterkt resultat.

Elsness og Thomassen tok hvert sitt halvpoeng mot sterk motstand, mens Johannessen tapte på andrebord.

Og Jon Ludvig Hammer vant selvsagt sitt parti. Hammer arvet førstebordet for Norge etter at Magnus Carlsen trakk seg, og så langt har han klart jobben med stil. Han har 5 av 6 mulige, og er så langt uten tap.

Målt i rating ligger prestasjonen til Hammer på 2873. Det nærmer seg Magnus Carlsens prestasjoner i Kina!

Les mer, se bilder og partier på arrangørens hjemmeside!

Han har nå også passert 2600 i rating, og er den tredje nordmann som har klart dette noen sinne.

Hammers prestasjoner så langt gjør ham til den foreløpig beste spilleren i hele turneringen.

Bedre enn den beste

Veselin Topalov

Verdensener Veselin Topalov sliter i EM.

Foto: WCC2009

Han har prestert bedre en verdensener Veselin Topalov og andre superstjerner som Levon Aronian og Teimour Radjabov.

Vi merker oss ellers at Veselin Topalov har levert en svært middelmådig turnering så langt, og han taper stadig poeng på verdensrankingen.

Fortsetter han på samme måte i de resterende rundene, så vil Magnus Carlsen passere han på lista, og ta over som verdens høyest rangerte sjakkspiller.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Nye muligheter i dag

Norge ligger nå som nummer 23 etter 6 runder, med to vinst, to uavgjort og to tap. Begge uavgjort resultatene var imponerende, mot henholdsvis Ukraina og Romania.

I dag venter Slovenia, som er rangert som nummer 16. Slovenerne er høyere ratet på alle bord, så nå må Norge imponere igjen!

Partiene starter klokken 15.00

Siste nytt

 • Rankinghopp for Ruud

  Casper Ruud går opp to hakk på verdensrankingen i tennis og er rangert som verdens 8. beste spiller kort tid før sesongens store mål.

  Ruud måtte gi tapt for verdensener Novak Djokovic i semifinalen i Masters-turneringen i Roma i helgen. Djokovic blir værende på toppen av mandagens ferske ranking. Bak ham følger Daniil Medvedev og Alexander Zverev.

  Ruud har 7.-plass som sin høyeste plassering på rankingen. Nordmannen har vært blant de ti beste spillerne i verden siden september i fjor. (NTB)

  ATP Masters 1000 - Italian Open
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Moldes Brynhildsen ute i to måneder

  Molde-angriper Ola Brynhildsen må være på sidelinjen i omkring to måneder, opplyser lagets trener Erling Moe til VG.

  23 år gamle Brynhildsen måtte forlate banen i 3-0-seieren over Odd etter 78 minutter. Etter et skuddforsøk tok han seg til lysken og signaliserte at han måtte bytte.

  Fra før har Molde Eirik Ulland Andersen på skadelisten. Han røk korsbåndet i kneet i cupfinalen og mister resten av sesongen. Kristoffer Haraldseid, Sheriff Sinyan, Etzaz Hussain og Martin Ellingsen er andre spillere som også er utilgjengelig for de blåkledde. Spiss David Datro Fofana har vært ute lenge, men er med Molde-troppen til kampen mot Aalesund, meldte Romsdals Budstikke søndag kveld.

  Molde møter Aalesund på bortebane mandag kveld. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: FK Haugesund-Molde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Russlands tennisess Medvedev om Ukraina-krigen: – Veldig rystende

  Den russiske verdenstoeren Daniil Medvedev sier han har fulgt krigen i Ukraina tett den siste tiden. Han er forferdet over det som utspiller seg i nabolandet.

  26-åringen svarte søndag på spørsmål fra pressen foran grusturneringen i Genève. Der skal han i dyst etter fem ukers fravær fra ATP-touren. Russeren ble i starten av mai operert for brokk, og i mellomtiden har Medvedev fulgt nyheter fra Ukraina-krigen tett.

  – Jeg hadde litt tid til å følge med på hva som skjer, ja. Det er veldig rystende.

  Tidligere har Medvedev sagt at han er «kun for fred». Uttalelsen kom kort tid etter Russlands invasjon av Ukraina i februar.

  Russiske tennisspillere er ikke utestengt fra å konkurrere på ATP- eller WTA-touren, men det har Wimbledon-arrangørene valgt å se bort ifra. Nylig besluttet de å forby russisk og hviterussisk deltakelse i årets turnering.

  Medvedev satser fortsatt på at det vil komme en helomvending, slik at han kan konkurrere i Wimbledon. Grand Slam-turneringen starter 27. juni og varer over to uker.

  – Jeg håper denne avgjørelsen ikke er fastsatt for godt. Hvis jeg får spille, så kommer jeg til å gjøre det. Jeg elsker Wimbledon. (NTB)

  Daniil Medvedev
  Foto: Wilfredo Lee / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste