Hopp til innhold

Seier til Norge

Norge spilte ned Montenegro i femte runde av sjakk-EM.

Sjakktrekk
Foto: LUIS ACOSTA / AFP

2,5-1,5 ble resultatet til slutt. Det var Norges stormestere Hammer og Johannessen som tok helpoengene, mens EM-debutant Thomassen spilte en sterk remis på fjerdebord.

På førstebord fortsetter Hammer og imponere.

Etter at han slo Nikola Djukic i går har han nå en ratingprestasjon på 2835 og er så langt den femte beste spilleren i hele turneringen!

Les mer om turneringen, se bilder og partier på arrangørens hjemmeside!

Etter gårdagens seier ligger Norge på 23 plass, og nærmer seg dermed øvre halvdel av tabellen.

Fornøyd kaptein

Den danske storspilleren Peter Heine Nielsen er lagleder for det norske laget, og han forteller at de norske spillerne storkoser seg i Serbia.

- Det virker som om alle nyter å være her. En fin blanding av utfordring, samt at det absolutt er fantastisk at så mange verdensstjerner er med i turneringen.

Nielsen er fornøyd med turneringen for de norske så langt.

Joachim Thomassen

Joachim Thomassen imponerte mot Ukraina.

Foto: Torsten Bae

- Jon Ludvig spiller bra og har både kommet seg over 2600 i rating, samt slått en 2700+spiller. Klimaks likevel var at EM-debutant Joachim Thomassen spilte remis mot en sterk spiller i kampen mot Ukraina, og sikret det fantastiske 2-2 resultatet!

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommenterer!

I dag venter Romania de norske herrene. De er rangert som nummer 14 mot Norges 29, så dette blir en vanskelig match. Men nå som både Johannessen og Hammer har fått sving på spillet, så er ingen ting avgjort på forhånd.

Partiene starter klokken 15.00.

De norske damene røk på et tap for England i går, og ligger nå nederst på tabellen. De møter i dag Finland, som er jevngode med det norske laget.

Siste nytt

 • Olsen ble tomålsscorer i viktig Norge-seier

  Etter en målrik kamp klarte Norge å dra i land seieren mot Østerrike i ishockey-VM. 5-3-seieren betyr tre sårt trengte poeng for Norge, som kun stod med to poeng før denne kampen. Etter seieren tyder også mye på at plassen i elite-VM også er sikret for neste år.

  Kampen fikk en dårlig start for Norges del. Etter nærmere syv minutter av første periode, mens Norge var i undertall, satte Dominique Heinrich inn 1-0 for Østerrike. Men Norge slo tilbake ikke lenge etter. Michael Haga pådro seg først en utvisning, og under minuttet senere satte Mats Rosseli Olsen inn utligningen.

  I andre periode snudde nordmennene kampen to ganger. Først sendte Andreas Martinsen Norge opp i ledelsen 2-1, før utlignet Lukas Haudum for Østerrike – igjen mens Norge var i undertall. Men en scoring av Martin Røymark mot slutten av perioden sørget for at Norge igjen var i ledelsen.

  Olsen satte sitt andre mål i andre tredje periode og sendte Norge opp i en 4-2 ledelse. Det ble skummelt en liten periode da Peter Schneider reduserte til 4-3 like før slutt, men Martin Rønnild fastsatte resultatet til 5-3 da han scoret på åpent bur like før kampslutt.

  Landslagskaptein Mathis Olimb var litt usikker før kampen mot Østerrike, men fikk testet seg på oppvarming og fikk deretter klarsignal til å spille.

  For Norge gjenstår tre tøffe VM-kamper mot Tsjekkia, Sverige og USA i gruppespillet.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Heikki Saukkomaa / AP
 • Dagbladet: FIS går for like distanser for kvinner og menn

  Langrennskomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) har stemt: Kvinnene skal gå de samme distansene som mennene.

  Det ble avklart i onsdagens møte i langrennskomiteen, melder Dagbladet. Innstillingen skal i etterkant godkjennes av FIS-styret, men det er sjeldent at de går mot det som er votert for.

  Den avtroppende lederen i langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, har vært blant dem som har prøvd å få gjennom en mer forutsigbar kalender for kvinnene.

  Han fikk forslaget vedtatt i sitt siste møte som leder for komiteen.

  – Det er litt rart, men også greit. Man skal ikke sitte for lenge i slike posisjoner, sa han til NTB onsdag.

  Ulvang opplyser videre at prinsippet om likhet skal ut på prøve den kommende sesongen, før det skal stemmes over hvilke distanser som skal gås først til neste år.

  Det betyr trolig at VM i Trondheim i 2025 blir første store mesterskap med de nye endringene på plass. (NTB)

  Holmenkollen skifestival 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Langtidsskade for Villa-stopper Konsa

  Aston Villa-midtstopper Ezri Konsa er ute i inntil fire måneder etter å ha blitt skadd i helgens Premier League-kamp mot Crystal Palace.

  Det opplyser manager Steven Gerrard foran torsdagens hjemmekamp mot Burnley. Konsa går glipp av de to siste seriekampene og muligens også starten på neste sesong.

  – Ezri Konsa har vært til undersøkelse, og det er bekreftet at han har en kneskade. Han er ute i inntil 16 uker. Det er ikke det verste tidspunktet om man først skal få en skade, for han går ikke glipp av så mye fotball, sier Gerrard.

  Villa ligger på 14.-plass i Premier League, men har mulighet til å klatre noen plasser torsdag kveld.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Nick Potts / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste