NRK Meny
Normal

Seier til Norge

Norge spilte ned Montenegro i femte runde av sjakk-EM.

Sjakktrekk
Foto: LUIS ACOSTA / AFP

2,5-1,5 ble resultatet til slutt. Det var Norges stormestere Hammer og Johannessen som tok helpoengene, mens EM-debutant Thomassen spilte en sterk remis på fjerdebord.

På førstebord fortsetter Hammer og imponere.

Etter at han slo Nikola Djukic i går har han nå en ratingprestasjon på 2835 og er så langt den femte beste spilleren i hele turneringen!

Les mer om turneringen, se bilder og partier på arrangørens hjemmeside!

Etter gårdagens seier ligger Norge på 23 plass, og nærmer seg dermed øvre halvdel av tabellen.

Fornøyd kaptein

Den danske storspilleren Peter Heine Nielsen er lagleder for det norske laget, og han forteller at de norske spillerne storkoser seg i Serbia.

- Det virker som om alle nyter å være her. En fin blanding av utfordring, samt at det absolutt er fantastisk at så mange verdensstjerner er med i turneringen.

Nielsen er fornøyd med turneringen for de norske så langt.

Joachim Thomassen

Joachim Thomassen imponerte mot Ukraina.

Foto: Torsten Bae

- Jon Ludvig spiller bra og har både kommet seg over 2600 i rating, samt slått en 2700+spiller. Klimaks likevel var at EM-debutant Joachim Thomassen spilte remis mot en sterk spiller i kampen mot Ukraina, og sikret det fantastiske 2-2 resultatet!

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommenterer!

I dag venter Romania de norske herrene. De er rangert som nummer 14 mot Norges 29, så dette blir en vanskelig match. Men nå som både Johannessen og Hammer har fått sving på spillet, så er ingen ting avgjort på forhånd.

Partiene starter klokken 15.00.

De norske damene røk på et tap for England i går, og ligger nå nederst på tabellen. De møter i dag Finland, som er jevngode med det norske laget.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal