NRK Meny
Normal

Seier til Norge

Norge spilte ned Montenegro i femte runde av sjakk-EM.

Sjakktrekk
Foto: LUIS ACOSTA / AFP

2,5-1,5 ble resultatet til slutt. Det var Norges stormestere Hammer og Johannessen som tok helpoengene, mens EM-debutant Thomassen spilte en sterk remis på fjerdebord.

På førstebord fortsetter Hammer og imponere.

Etter at han slo Nikola Djukic i går har han nå en ratingprestasjon på 2835 og er så langt den femte beste spilleren i hele turneringen!

Les mer om turneringen, se bilder og partier på arrangørens hjemmeside!

Etter gårdagens seier ligger Norge på 23 plass, og nærmer seg dermed øvre halvdel av tabellen.

Fornøyd kaptein

Den danske storspilleren Peter Heine Nielsen er lagleder for det norske laget, og han forteller at de norske spillerne storkoser seg i Serbia.

- Det virker som om alle nyter å være her. En fin blanding av utfordring, samt at det absolutt er fantastisk at så mange verdensstjerner er med i turneringen.

Nielsen er fornøyd med turneringen for de norske så langt.

Joachim Thomassen

Joachim Thomassen imponerte mot Ukraina.

Foto: Torsten Bae

- Jon Ludvig spiller bra og har både kommet seg over 2600 i rating, samt slått en 2700+spiller. Klimaks likevel var at EM-debutant Joachim Thomassen spilte remis mot en sterk spiller i kampen mot Ukraina, og sikret det fantastiske 2-2 resultatet!

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommenterer!

I dag venter Romania de norske herrene. De er rangert som nummer 14 mot Norges 29, så dette blir en vanskelig match. Men nå som både Johannessen og Hammer har fått sving på spillet, så er ingen ting avgjort på forhånd.

Partiene starter klokken 15.00.

De norske damene røk på et tap for England i går, og ligger nå nederst på tabellen. De møter i dag Finland, som er jevngode med det norske laget.

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal