Seier til Norge

Norge spilte ned Montenegro i femte runde av sjakk-EM.

Sjakktrekk
Foto: LUIS ACOSTA / AFP

2,5-1,5 ble resultatet til slutt. Det var Norges stormestere Hammer og Johannessen som tok helpoengene, mens EM-debutant Thomassen spilte en sterk remis på fjerdebord.

På førstebord fortsetter Hammer og imponere.

Etter at han slo Nikola Djukic i går har han nå en ratingprestasjon på 2835 og er så langt den femte beste spilleren i hele turneringen!

Les mer om turneringen, se bilder og partier på arrangørens hjemmeside!

Etter gårdagens seier ligger Norge på 23 plass, og nærmer seg dermed øvre halvdel av tabellen.

Fornøyd kaptein

Den danske storspilleren Peter Heine Nielsen er lagleder for det norske laget, og han forteller at de norske spillerne storkoser seg i Serbia.

- Det virker som om alle nyter å være her. En fin blanding av utfordring, samt at det absolutt er fantastisk at så mange verdensstjerner er med i turneringen.

Nielsen er fornøyd med turneringen for de norske så langt.

Joachim Thomassen

Joachim Thomassen imponerte mot Ukraina.

Foto: Torsten Bae

- Jon Ludvig spiller bra og har både kommet seg over 2600 i rating, samt slått en 2700+spiller. Klimaks likevel var at EM-debutant Joachim Thomassen spilte remis mot en sterk spiller i kampen mot Ukraina, og sikret det fantastiske 2-2 resultatet!

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommenterer!

I dag venter Romania de norske herrene. De er rangert som nummer 14 mot Norges 29, så dette blir en vanskelig match. Men nå som både Johannessen og Hammer har fått sving på spillet, så er ingen ting avgjort på forhånd.

Partiene starter klokken 15.00.

De norske damene røk på et tap for England i går, og ligger nå nederst på tabellen. De møter i dag Finland, som er jevngode med det norske laget.

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal