Hopp til innhold

Bobb hyller «helten» Haaland etter debuten fra start: – Helt vilt å spille med en av de store

Tre nordmenn startet en Premier League-kamp for første gang på elleve år. Den ene debuterte fra start, den andre tabbet seg ut – og serverte Haaland som avgjorde kampen.

epS3y34CwzY

FØRSTE FRA START: Oscar Bobb fikk 60 minutter på banen i sin første Premier League-kamp fra start. Og han var nære scoring.

Foto: Reuters

Oscar Bobb fikk sin første start for Manchester City i Premier League. Erling Braut Haaland startet også for hjemmelaget, mens Kristoffer Ajer startet for Brentford.

Etter 60 minutter ble Bobb byttet ut for Jéremy Doku. Men 20-åringen var fornøyd med sin første kamp fra start i Premier League.

– Det er fantastisk og et nytt steg. Jeg er veldig glad for seieren, sier nordmannen.

I intervjuet forklarer kantspilleren at han nyter å spille sammen med lagkamerat Haaland.

– Er han en helt for deg?

– Han er bare tre år eldre enn meg. Men så klart. Det er helt vilt å spille med en av de store. Og jeg nyter hvert minutt, sier Bobb.

Haaland og Bobb for Norge

HELTEN: Oscar Bobb (til høyre) nyter hvert minutt med Haaland, her for Norge borte mot Kypros i oktober i fjor.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Første gang på 11 år

Det var første gang på litt over 11 år at tre nordmenn startet samme Premier League-kamp.

Sist det skjedde var 9. februar 2013, da Alexander Tettey startet for Norwich og Brede Hangeland og John Arne Riise startet for Fulham i en kamp som endte 0–0.

Og det ble nordmenn i fokus tirsdag kveld: Etter 70 minutter ramlet Brentfords Ajer da Haaland ble spilt gjennom, og det utnyttet spissen som sørget for 1–0 og seier til City.

– Et øyeblikk som vil brenne seg fast i hukommelsen hos to norske spillere med ulikt fortegn, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås etter scoringen.

Ajer faller og Haaland stikker

Ajer fikk nok å hanskes med i Brentford-forsvaret. Etter en halvtime fikk Bobb slått inn og fant Haaland, men Jærbuen skjøt ballen over mål.

Fem minutter senere var Bobb farlig nære, men avslutningen til Oslo-gutten ble hindret på streken av Brentfords Ben Mee.

– Jeg så at den ikke gikk over streken, men det var litt irriterende at jeg ikke fikk det målet, sier Bobb i et intervju vist på Viaplay.

– Fatalt for ham

Drøye ti minutter etter at Bobb ble byttet ut, fikk City omsirder hull på byllen.

Haaland ble spilt i bakrom, og Ajer skled i forsøket på å stoppe ham. Dermed endte spissen alene mot keeper, og satte kontant inn 1–0 for hjemmelaget.

– Det er så synd for Ajer. På magen ser han Haaland gå strake veien til mål. Ajer gjør en god kamp, men denne feilen fører til at City scorer. Det blir fatalt for ham, sier Viaplay-ekspert Sigrid Heien Hansen.

– Det er det som er så spesielt. Resten av kampen er han jo god. Det er der fotballen er brutal, la Viaplay-ekspert Petter Veland til.

7R7_21lRjBo

MÅLJÆRBU: Erling Braut Haaland scoret sitt 17. mål i Premier League denne sesongen.

Foto: Reuters

Det var toppscorerens 17. mål i Premier League denne sesongen. Ifølge statistikkleverandøren Opta har Haaland nå scoret mot alle 21 lagene han har møtt i Premier League.

Minutter senere scoret Haaland igjen, men ble avblåst for offside. Spissen fikk flere sjanser før full tid, men ble stående med det ene målet. Det holdt uansett til 1–0-seier for City.

Les også Norge-spissen sendte melding til ekspert: – Deilig å sette folk på plass

Jørgen Strand Larsen i dialog med ekspert Petter Veland om scoringene.

Det er ikke ofte tre nordmenn er på banen samtidig i en Premier League-kamp. Det har bare skjedd én gang siden den nevnte kampen mellom Fulham og Norwich i 2013.

For nesten nøyaktig ti år siden – den 8. mars 2014. I oppgjøret mellom Fulham og Cardiff var Hangeland, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem på banen samtidig.

Forrige gang to nordmenn startet en Premier League-kamp for samme lag var da Markus Henriksen og Adama Diomande startet for Hull City 5. desember 2016.

Med seieren over Brentford ligger Manchester City på andreplass i Premier League. Ett poeng bak Liverpool.

Brentford ligger på 14. plass – fem poeng over nedrykksplass.

Sportsnyheter

ATP Masters 1000 - Monte Carlo Masters

Djokovic etter Ruud-smellen: – Han fortjente å vinne

Casper Ruud (25) er klar for finalen i storturneringen i Monte-Carlo etter å ha brutt en stygg statistikk på tennisbanen.

d

Svensk profil opprørt etter «Janteloppet»: – Nesten et mordforsøk

Max Novak tok en sterk tredjeplass i lørdagens Ski Classic-renn. Men svensken er irritert på det som skjedde på den andre runden – som han tror kan ha kostet ham seieren.

Siste nytt

 • Reddet uavgjort for Manchester United – fire kamper uten seier

  Manchester United måtte virkelig jobbe for det ene poenget da de berget 2–2 borte mot Bournemouth i Premier League lørdag kveld.

  Sist Erik ten Hags menn stakk av med tre poeng, var 2-0-seieren hjemme mot Everton 9. mars.

  Den svake rekken har også ført til at rødtrøyene så å si har falt av kampen om mesterligaspill neste sesong. Det skiller nå ti poeng opp til Aston Villa og Tottenham på 4.- og 5.-plass.

  Vertene tok ledelsen da Dominic Solanke banket inn kampens første scoring etter 16 minutter.

  Han står dermed med 17 scoringer denne sesongen. Bare Erling Braut Haaland (20) og Ollie Watkins (18) har flere.

  Nøyaktig et kvarter senere sendte Bruno Fernandes (bildet) lagene likt igjen da han utlignet for gjestene.

  Gleden ble riktignok kortvarig for «de røde djevlene» da Justin Kluivert sendte vertene i ledelsen igjen etter bare fire minutter.

  I andre omgang rotet vertene likevel bort ledelsen da Adam Smith helt unødvendig handset ballen inne i 16-meteren.

  Fernandes kunne dermed sette inn sitt andre mål for kvelden fra krittmerket.

  Langt inne i overtiden fikk vertene tildelt straffe, men etter en liten VAR-sjekk ble det omgjort til et frispark, som ble slått rett i muren. (NTB)

  Premier League - AFC Bournemouth v Manchester United
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Brann vant i avskjeden på Stemmemyren

  Brann sikret sesongens første trepoenger da de slo Lyn 2-1 på hjemmebane. Jenny Røsholm Olsen sendte Lyn opp i føringen ti minutter før hvilen, men Anna Aahjem sørget for 1-1 før lagene gikk i garderoben.

  Like før timen spilt fullførte Karoline Haugland snuoperasjonen da hun banket inn kampens tredje.

  Dermed ble årets første seier i Toppserien for Brann, i det som var deres siste kamp på Stemmemyren - banen som har vært hjemmebane til Sandviken og de siste årene Brann i en årrekke.

  Brann skårer mot Barcelona
  Foto: Paul S. Amundsen / NTB
 • Haaland satte ny sløserekord i Premier League

  Erling Braut Haaland fikk til slutt en scoring hjemme mot Luton, da han et kvarter før slutt scoret på straffe og sendte Manchester City opp til 3-0.

  Like etter ble han byttet ut til fordel for Oscar Bobb, og fra benken fikk han se et par nye scoringer. City vant til slutt 5-1 og er foreløpig oppe på tabelltopp, to poeng foran Arsenal og Liverpool, med én kamp mer spilt.

  Haaland har de siste ukene fått kritikk for banespillet sitt av flere eksperter og heller ikke foran mål fikk han det helt til å stemme i lørdagens kamp.

  Nordmannen hadde flere store sjanser tidlig i kampen og var også siste City-spiller på ballen på deres første mål, da han sendte av gårde et skudd som var på vei langt utenfor, men som gikk via en Luton-forsvarer og i mål.

  Haaland bommet i løpet av kampen på to såkalt «store sjanser». Dermed har han misset på hele 30 store sjanser i Premier League denne sesongen.

  Det er to mer enn han hadde forrige sesong og rekord i å ha bommet på flest store sjanser i en Premier League-sesong, siden man startet å føre statistikken i 2010/11-sesongen.

  Samtidig er han også toppscorer. Lørdagens straffescoring gjør at nå står med 20 mål i Premier League denne sesongen.

  Erling Haaland

Sendeplan

Kl. Program Kanal