Bobb hyller «helten» Haaland etter debuten fra start: – Helt vilt å spille med en av de store

Tre nordmenn startet en Premier League-kamp for første gang på elleve år. Den ene debuterte fra start, den andre tabbet seg ut – og serverte Haaland som avgjorde kampen.

epS3y34CwzY

FØRSTE FRA START: Oscar Bobb fikk 60 minutter på banen i sin første Premier League-kamp fra start. Og han var nære scoring.

Oscar Bobb fikk sin første start for Manchester City i Premier League. Erling Braut Haaland startet også for hjemmelaget, mens Kristoffer Ajer startet for Brentford.

Etter 60 minutter ble Bobb byttet ut for Jéremy Doku. Men 20-åringen var fornøyd med sin første kamp fra start i Premier League.

– Det er fantastisk og et nytt steg. Jeg er veldig glad for seieren, sier nordmannen.

I intervjuet forklarer kantspilleren at han nyter å spille sammen med lagkamerat Haaland.

– Er han en helt for deg?

– Han er bare tre år eldre enn meg. Men så klart. Det er helt vilt å spille med en av de store. Og jeg nyter hvert minutt, sier Bobb.

Haaland og Bobb for Norge

HELTEN: Oscar Bobb (til høyre) nyter hvert minutt med Haaland, her for Norge borte mot Kypros i oktober i fjor.

Første gang på 11 år

Det var første gang på litt over 11 år at tre nordmenn startet samme Premier League-kamp.

Sist det skjedde var 9. februar 2013, da Alexander Tettey startet for Norwich og Brede Hangeland og John Arne Riise startet for Fulham i en kamp som endte 0–0.

Og det ble nordmenn i fokus tirsdag kveld: Etter 70 minutter ramlet Brentfords Ajer da Haaland ble spilt gjennom, og det utnyttet spissen som sørget for 1–0 og seier til City.

– Et øyeblikk som vil brenne seg fast i hukommelsen hos to norske spillere med ulikt fortegn, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås etter scoringen.

Ajer faller og Haaland stikker

Ajer fikk nok å hanskes med i Brentford-forsvaret. Etter en halvtime fikk Bobb slått inn og fant Haaland, men Jærbuen skjøt ballen over mål.

Fem minutter senere var Bobb farlig nære, men avslutningen til Oslo-gutten ble hindret på streken av Brentfords Ben Mee.

– Jeg så at den ikke gikk over streken, men det var litt irriterende at jeg ikke fikk det målet, sier Bobb i et intervju vist på Viaplay.

– Fatalt for ham

Drøye ti minutter etter at Bobb ble byttet ut, fikk City omsirder hull på byllen.

Haaland ble spilt i bakrom, og Ajer skled i forsøket på å stoppe ham. Dermed endte spissen alene mot keeper, og satte kontant inn 1–0 for hjemmelaget.

– Det er så synd for Ajer. På magen ser han Haaland gå strake veien til mål. Ajer gjør en god kamp, men denne feilen fører til at City scorer. Det blir fatalt for ham, sier Viaplay-ekspert Sigrid Heien Hansen.

– Det er det som er så spesielt. Resten av kampen er han jo god. Det er der fotballen er brutal, la Viaplay-ekspert Petter Veland til.

7R7_21lRjBo

MÅLJÆRBU: Erling Braut Haaland scoret sitt 17. mål i Premier League denne sesongen.

Det var toppscorerens 17. mål i Premier League denne sesongen. Ifølge statistikkleverandøren Opta har Haaland nå scoret mot alle 21 lagene han har møtt i Premier League.

Minutter senere scoret Haaland igjen, men ble avblåst for offside. Spissen fikk flere sjanser før full tid, men ble stående med det ene målet. Det holdt uansett til 1–0-seier for City.

Jørgen Strand Larsen i dialog med ekspert Petter Veland om scoringene.

Det er ikke ofte tre nordmenn er på banen samtidig i en Premier League-kamp. Det har bare skjedd én gang siden den nevnte kampen mellom Fulham og Norwich i 2013.

For nesten nøyaktig ti år siden – den 8. mars 2014. I oppgjøret mellom Fulham og Cardiff var Hangeland, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem på banen samtidig.

Forrige gang to nordmenn startet en Premier League-kamp for samme lag var da Markus Henriksen og Adama Diomande startet for Hull City 5. desember 2016.

Med seieren over Brentford ligger Manchester City på andreplass i Premier League. Ett poeng bak Liverpool.

Brentford ligger på 14. plass – fem poeng over nedrykksplass.

• Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

Det bekrefter klubben på X.

– Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

(©NTB)

NfY-j2lbpRU
  • Slik starter Tyskland og Skottland i åpningskampen i EM

Åpningskampen i EM spilles fredag kveld mellom Tyskland og Skottland i München. Der stiller Tyskland med følgende lag:

Tyskland (4-2-3-1): Manuel Neuer - Joshua Kimmich, Antonio Rüdiger, Jonathan Tah, Maximilian Mittelstädt - Toni Kroos, Robert Andrich - Jamal Musiala, Ilkay Gündogan, Florian Wirtz - Kai Havertz.

Det betyr at blant andre Thomas Müller og Leroy Sané er henvist til benken fra start av trener Julian Nagelsmann.

Skottland (5-3-2): Angus Gunn - Anthony Ralston, Jack Hendry, Ryan Porteous, Kieran Tierney, Andy Robertson - Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn - Che Adams, Ryan Christie

hzmRAyPofJQ
  • Positiv opptur etter EM-nedturen for Rooth

Da Markus Rooth (22) skulle forsøke å komme seg over 5.20 under stavsprangkonkurransen på tikampens andre dag i EM, pådro han seg en krampe i låret.

Med tanke på OL i Paris, tok Rooth det vanskelige valget om å ikke fullføre konkurransen. Rooth lå godt an til medalje i EM, hvor Sander Skotheim sikret norsk sølv.