Hopp til innhold

Norge-spissen sendte melding til ekspert: – Deilig å sette folk på plass

Petter Veland hadde ikke tro på at Jørgen Strand Larsen skulle lykkes foran mål denne sesongen. Nå er landslagsspilleren i ferd med å slå voldsomt tilbake.

Jørgen Strand Larsen i dialog med ekspert Petter Veland om scoringene.

DIALOG: Jørgen Strand Larsen og Petter Veland utveksler meldinger etter scoringer fra Strand Larsen.

Foto: Reuters/skjermdump

Jeg jobber veldig godt med å få jekka ned Petter litt, sier en fornøyd Jørgen Strand Larsen til NRK.

Landslagsspissen snakker om fotballekspert Petter Veland, som jobber i Viaplay og er en del av Laligaloca-podkasten om spansk fotball.

Veland var nemlig ikke altfor optimistisk da han før denne sesongen skulle spå hvordan han trodde Strand Larsen skulle prestere.

Han svarte «nei» på spørsmål om Norge-spissen ville klare et tosifret antall scoringer i La Liga for Celta Vigo denne sesongen.

– Med bakgrunn i at spisskollega Iago Aspas pleier å forsyne seg grovt av matfatet og at Celta Vigo var spådd en tøff sesong, svarte jeg nei. Og det angrer jeg på nå, sier Petter Veland med et smil til NRK.

Petter Veland

EKSPERT: Petter Veland hadde ikke helt tro på at Jørgen Strand Larsen skulle nå ti scoringer denne sesongen.

Foto: Viasat

Strand Larsen har nemlig imponert stort for et Celta Vigo-lag som ligger på 17.-plass, notert seg for ni scoringer og ligger på delt tiendeplass på toppscorerlisten.

Ett mål gjenstår før Strand Larsen har motbevist spådommen, som nå har utviklet seg til å bli et slags veddemål mellom de to.

Vi har vel kommet frem til at straffen hvis han klarer tosifra, skal være at jeg må reise til Spania og løpe doggies på treningsfeltet til Vigo. Så jeg må bare legge meg i trening, sier Veland, som innser at han ligger tynt an.

Forrige helg fikk landslagsspissen sin niende nettkjenning. Dermed er han kun én scoring unna å vinne veddemålet.

Og fortsatt har han 14 ligakamper igjen av sesongen til å pynte på statistikken og gjøre Velands mål-spådom til skamme.

– At jeg skal være oppe på tosifra er ganske urealistisk med tanke på hvordan vi gjør det. Så han har truffet litt med at Celta Vigo ikke kommer til å gjøre det så bra i år, og at det da gjenspeiler seg i at en spiss nødvendigvis ikke får så mange sjanser, sier Strand Larsen til NRK.

Men hvert mål jeg scorer, jo deiligere er det etterpå å vite at jeg er ett steg nærmere. Så det tiende målet skal jeg jo ha. Den kommer, lover han.

Jørgen Strand Larsen for landslaget

VIKTIG BRIKKE: Jørgen Strand Larsen har fått mye tillit med flagget på brystet. Under høstsesongen hadde han tre nettkjenninger.

Foto: NTB

Det tiende målet kan allerede komme mot Barcelona denne helga, som er neste motstander for Celta lørdag.

Instagram-meldinger

Det hele har utviklet seg til å bli en humoristisk greie mellom de to, og det hender stadig at de sender Instagram-meldinger til hverandre om veddemålet.

Strand Larsen skrev nylig «jeg kommer for deg» for å advare Veland om at han snart må forberede seg på løpestraff.

Jeg regner med at han ikke sover godt om nettene, men han får glede seg til Barcelona på lørdag, det er en fin mulighet til å ta tiende. Hvis det tiende kommer på lørdag, og det ikke bare er et trøstemål, hadde det vært spennende å gjøre en liten feiring på det, forteller Strand Larsen.

Jørgen Strand Larsen

I FLYT: Jørgen Strand Larsen er i ferd med å skape seg et navn i Spania.

Foto: ISABEL INFANTES / Reuters

Veland følger spansk fotball ekstremt tett og har lagt merke til at Strand Larsen er i ferd med å få et veldig godt rykte i Spania, både på og utenfor banen.

Han lærte seg det spanske språket fort, og nå snakker han flytende spansk og blir ofte intervjuet. Han har noen fakter som en entertainer når han ikke har ballen også. Han får med seg fansen og er godt likt der, Veland.

Kobles til storklubber

Allerede har det kommet rapporter i spansk presse om at haldenseren står på blokka til enda større klubber enn Celta Vigo.

Det går rykter om at han er klar for enda større oppgaver. Jeg har sett navnet til både Real Sociedad og Atlético Madrid. Sistnevnte er virkelig spennende, for Atletico er en tittelkandidat. Der er det en spissplass ledig kommende sesong, sier Veland.

Spain Soccer La Liga

ROSES: Jørgen Strand Larsen har lært seg språket og er i ferd med å bli en populær skikkelse i Spania.

Foto: Lalo R. Villar / AP

– Deilig å sette folk på plass

Ryktene som har svirret rundt Strand Larsen den siste perioden har også nådd spilleren selv. Og for den relativt unge spissen gir det mening.

Hvis jeg får enda flere scoringer, så vet man at interessen kommer til å være der i sommer også. Da er spennende å se hva som skjer, sier Strand Larsen.

Alle klubber jeg har lest om har vært store klubber, og det å tenke på at en liten gutt fra Halden skal være i de spekulasjonene, det er jo utrolig gøy. Jeg tror også det er veldig gøy for familien min og alle som har jobbet tett rundt meg de siste årene, å se at jeg gjør det såpass bra, sier spissen videre.

Mannen fra Østfold er likevel opptatt av å ha beina godt planta på jorda.

På spørsmål om han får ekstra motivasjon av veddemålet med Veland, svarer han:

Først og fremst så motiverer jeg meg for hva som kan komme i fremtiden. Jeg vet at dette er et bra utstillingsvindu, og med de kvalitetene jeg har vist i år og med mål og sånn, så har jeg mulighet til å ta et steg videre i sommer eller eventuelt neste år. Men det er alltid deilig å sette folk litt på plass. Og så har jeg og Petter en fin tone, sier Strand Larsen.

Rafael Benitez

STJERNETRENER: Rafael Benitez tok over Celta Vigo før 2023/2024 sesongen.

Foto: AFP

Takker stjernetrener

Jørgen Strand Larsen har hatt god veiledning. Denne sesongen har tidligere Liverpool- og Real Madrid-manager, Rafael Benitez, manageransvaret i Celta Vigo.

Senest i dag hadde vi en prat på trening hvor vi er litt uenige om noen ting, så han er veldig på meg fortsatt. Han er ikke fornøyd nok ennå, så det er veldig bra. Som spiss så trenger du kontinuitet, og du trenger at trenerne tror på deg, og det har jeg fått av «Rafa» i år, så jeg må takke han også for at ting har gått veldig bra, sier Strand Larsen.

Celta Vigos hjemmekamp mot Barcelona spilles 18.30 lørdag kveld og kan sees på TV 2 Sport Premium.

null
Spiller nå
Klarte ikke stå etter hodesmell 00:28
Neste

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

 • NFF fikk gjennom forslag hos Uefa

  Norges Fotballforbund (NFF) fikk gjennomslag hos Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for å kunne registrere flere spillere til europacuper.

  I fjor sendte NFF et innspill til Uefa om at klubber som deltar i europeiske turneringer, og har sesonger som starter og slutter samme kalenderår, burde kunne registrere inn flere spillere foran cupspillet på våren. Det har forbundet nå fått gjennomslag for.

  «Uefa har sett den spesielle utfordringen med at mange spillere forsvinner etter slutt på nasjonal sesong, og vedtatt følgende», skriver NFF og lister opp de to regelendringene:

  * Hvis en klubb mister seks spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+1 spillere.

  * Hvis en klubb mister åtte spillere eller mer fra A-listen før utslagsrundene starter, får de mulighet til å registrere 3+2 spillere.

  Fra før kunne klubbene kun registrere tre nye spillere foran cupspillet hvert år. Det skapte problemer for blant andre Bodø/Glimt, som måtte utelate spillere som Kasper Høgh og Omar Elabdellaoui før møtet med Ajax i conferenceligaen.

  Ulrik Saltnes jubler men målet ble annullert
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Palestina får taletid på Fifa-kongressen – ber om at Israel utestenges

  Palestinas fotballforbund mener at Israel diskriminerer palestinere og ber på det grunnlaget om at Fifa suspenderer eller utestenger Israels fotballforbund.

  Det kommer fram i et forslag Palestinas fotballforbund (PFA) vil legge fram for Fifa-kongressen i Bangkok 17. mai.

  Torsdag får NTB bekreftet fra Fifa at Palestinas fotballforbund får taletid på kongressen, der man også skal diskutere innkomne forslag fra de nasjonale forbundene.

  Palestinerne anklager Israel blant annet for brudd på menneskerettighetene, diskriminering og rasisme i sin nasjonale liga og brudd på Fifas statutter.

  Videre oppfordres Fifa til å presse Israels fotballforbund (IFA) når det gjelder den påståtte diskrimineringen og rasismen, samt at man fortsatt inkluderer lag fra de okkuperte palestinske områdene i sin egen liga.

  PFA ber Fifa om å ta i bruk artikkel 4 i sine egne vedtekter, som strengt forbyr «enhver form for diskriminering mot et land … eller en folkegruppe», og de sier at ethvert brudd på disse forpliktelsene kan straffes med «suspensjon eller utelukkelse».

  Israels krig i Gaza har pågått siden 7. oktober.

  Gianni Infantino
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Klubblegenden overtok etter Mourinho – har forlenget kontrakten

  Tidligere Roma-kaptein Daniele De Rossi har forlenget sin kontrakt som Roma-manager etter bare tre måneder. Det opplyser klubbens eiere.

  Ifølge eierne Dan og Ryan Friedkin har De Rossi skrevet under på en kontrakt som gjør at han fortsetter «etter denne sesongen og i overskuelig framtid».

  De Rossi tok over for José Mourinho som fikk sparken i januar. Kontrakten var da ut sesongen.

  Da lå Roma på 9.-plass og risikerte å gå glipp av spill i Europa kommende sesong. Med De Rossi ved roret har Roma rykket opp til 5.-plass og er med i kampen om en mesterligaplass.

  De Rossi har ledet Roma i 16 kamper i alle turneringer og notert seg for elleve seirer og tre uavgjort. Det eneste tapet i Serie A er mot serieleder Inter. Det andre var et 0-1-tap for Brighton i Europa League etter at Roma vant 4-0 i den første kampen. (NTB)

  Daniele De Rossi
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal