Hopp til innhold

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

do_tl5ocRYU

Erling Braut Haaland scoret utrolige fem ganger mot Luton.

Superduoen Haaland og De Bruyne ga et klart eksempel på hvorfor de er ansett som to av verdens beste fotballspillere.

For etter 40 minutter spilt mellom Luton og Manchester City var status følgende: Haaland tre mål – De Bruyne tre målgivende.

– Kevin de Bruyne er massiv. Han gjør det han er best på. Det er en glede å spille med ham. Vi vet hva vi begge ønsker av hverandre. det klikker godt. Han er en smart spiller, og jeg liker å spille med ham, sier Haaland til ITV etter kampen.

I en alder av 23 år har jærbuen nå scoret 20 hat trick i karrieren sin. Dette er attpåtil Haalands åttende hat trick som Manchester City-spiller, og hans første på bortebane.

– Tenk at lille Norge har en spiss som er aller heitest i hele fotballverden – nesten hele tiden, skriver Lars Tjernås på X.

Men det var i den andre omgangen at jærbuen skulle bli historisk.

Nordmannen banket inn to nye mål etter hvilen, og er dermed den første Manchester City-spilleren i historien til å score fem mål i to forskjellige kamper.

Sist gang var mot RB Leipzig på hjemmebane i mesterligaen forrige sesong.

– Det kommer seg. Vi kommer. Vi er klare til å angripe. Det er spennende tider fremover, fortsetter nordmannen.

Dette er også første gang på 98 år at en City-spiller scorer fem mål i samme kamp i FA-cupen.

Haaland står totalt med 27 mål på 30 kamper i alle turneringer denne sesongen.

4d4H_vJoKv0

BEGEISTRET: Haaland ble hyllet av lagkameratene etter han satte sitt femte mål for dagen.

Foto: AFP

– En maskin

Den prektige duoen trengte bare tre minutter på å markere seg. Etter et flott forarbeid av Matheus Nunes, fikk midtbanegeneralen De Bruyne ballen fri på kanten og slo derfra inn til Haaland – som fra kloss hold satte ballen i nettet.

Bare snaue kvarteret senere fant De Bruyne Haaland igjen. Belgieren tredde ballen lekkert gjennom Luton-forsvaret og over til Haaland, som stormet mot mål med ballen i benene. Da gjør nordmannen det han kan best, og satte ballen mellom benene på Luton-keeper Krul.

uFaofV8Mfs8

MÅLTEFT: Her setter Haaland ballen bak Tim Krul for andre gang.

Foto: AFP

Og etter 40 minutter fant duoen hverandre nok en gang – der Haaland sementerte hat tricket.

– Erling Haaland er produktiv. Han har den sulten. Den gutten er en maskin, sier tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane i studio til ITV.

Overraskende nok kom Luton tilbake i kampen, etter et kremmerhus av en scoring på tampen av førsteomgang. Hjemmelaget scoret igjen i den andre omgangen, før Haaland fikk nok, og fortsatte målshowet.

DPAB2cVUdDk
Foto: AFP

Jærbuen gjorde to nye scoringer i det 55 og det 58 spilleminutt.

Etter 77 minutter sa City-trener Pep Guardiola at nok var nok, og byttet ut jærbuen til fordel for en annen nordmann: Oscar Bobb.

– «Erling is on fire», sa Guardiola om unikumet.

5i2snmnOKfU

BYTTET AV: Det var fem scoringer som måtte til for at Haaland til slutt skulle byttes av.

Foto: AP

– Det er bare å ta av seg hatten og alt man kan for det unikumet som går av banen, sa Viaplay-kommentator Petter Veland da Haaland ble byttet ut kvarteret før slutt.

City vant til slutt kampen 6–2 etter at Mateo Kovacic også fikk notert seg en scoring.

Siste nytt

 • Målfest da Leeds sikret viktige poeng i opprykkskampen

  Middlesbrough kjempet til siste minutt, men det endte til slutt 3-4 i favør Leeds i engelsk førstedivisjon. Sistnevnte kjemper om opprykk til Premier League, og ligger nå på andreplass på tabellen med én kamp mer spilt enn sine konkurrenter i opprykkskampen.

  Kampen på Riverside startet med et smell allerede etter syv minutter, da Isaiah Jones satte inn 1-0 for vertene. Syv minutter senere utlignet Crysencio Summerville og lagene var like langt. Snaue 20 minutter inn i kampen var kampen snudd, da Patrick Bamford fant nettmaskene til 21- for Leeds.

  Men lagene var langt fra ferdigscoret. Først utlignet Emmanuel Latte Lath til 2-2 for hjemmelaget, og like før pause satte Wilfried Gnonto inn 3-2 til gjestene, som også var stillingen inn til pause.

  Andreomgangen ble langt fra like målrik, men også her rullet ballen i mål et par ganger. Først Summerville med dagens andre, før også Lath satte sitt nummer to for kvelden og dermed ekstra press på gjestene. Men det ble også kampens siste.

  Leicester topper fremdeles tabellen med 91 poeng, foran Leeds med 90 poeng og én kamp mer spilt og Ipswich på tredje med 89 poeng.

  Championship - Leeds United v Hull City
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • Kokte over i derby - tre røde kort på overtid da Inter tok ligatittelen

  Inter kunne mandag juble for sin 20. Serie A-tittel. Veteranen Francesco Acerbi (35) ledet an i 2-1-seieren over byrival Milan på San Siro – i en kamp som tok fullstendig fyr på overtid.

  Inter hadde før mandagens duell vunnet fem strake Milano-derby siden september 2022. Milan måtte holde byrivalen til minst uavgjort om ikke Inter skulle sikre ligatittelen.

  Men de svart- og rødkledde greide aldri komme helt tilbake i kampen etter å ha havnet under 0-2. Dermed tok Inter sin sjette strake seier mellom lagene i alle turneringer.

  Med seieren klatrer Inter opp på 20 serietitler, noe som er én mer enn byrivalen. Milan tok sin 19. triumf i 2022. Juventus har vunnet klart flest med sine 36, men det er fire år siden sist Torino-laget vant Serie A.

  På overtid ble det bråk opptil flere ganger. Først da Theo Hernández (Milan) og Denzel Dumfries (Inter) barket sammen. De begge ble deretter utvist. I etterkant måtte også Davide Calabria (Milan) forlate banen da han slo Davide Frattesi i ansiktet i feltet.

  Det er første gang en Serie A-tittel blir sikret i Milano-derbyet. Inter-spillerne jublet vilt etter kampslutt, og tilskuere i begge leirene felte tårer. (NTB)

  Serie A - AC Milan v Inter Milan
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Haaland kom til kort – Djokovic vant prestisjepris

  Erling Braut Haaland var blant de nominerte, men Novak Djokovic stakk av med prisen som årets mannlige idrettsutøver for 2023 på Laureus-seremonien mandag.

  Laureus Sports Awards har vært delt ut siden 2000. Den omtales som idrettens Oscar-utdeling. Årets seremoni var lagt til den spanske hovedstaden Madrid.

  I kampen om Laureus-prisen hadde Haaland konkurranse av Djokovic (tennis), Mondo Duplantis (friidrett), Noah Lyles (friidrett), Lionel Messi (fotball) og Max Verstappen (Formel 1).

  Messi vant prisen i fjor etter at han ledet Argentina til VM-tittelen.

  Fotballstjernen Aitana Bonmatí fikk prisen som årets kvinnelige idrettsutøver. Barcelona-spilleren var sentral for Spania da de gikk til topps i VM i Australia og New Zealand. (NTB)

  Laureus World Sports Awards
  Foto: Violeta Santos Moura / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal