Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

do_tl5ocRYU

Erling Braut Haaland scoret utrolige fem ganger mot Luton.

Superduoen Haaland og De Bruyne ga et klart eksempel på hvorfor de er ansett som to av verdens beste fotballspillere.

For etter 40 minutter spilt mellom Luton og Manchester City var status følgende: Haaland tre mål – De Bruyne tre målgivende.

– Kevin de Bruyne er massiv. Han gjør det han er best på. Det er en glede å spille med ham. Vi vet hva vi begge ønsker av hverandre. det klikker godt. Han er en smart spiller, og jeg liker å spille med ham, sier Haaland til ITV etter kampen.

I en alder av 23 år har jærbuen nå scoret 20 hat trick i karrieren sin. Dette er attpåtil Haalands åttende hat trick som Manchester City-spiller, og hans første på bortebane.

– Tenk at lille Norge har en spiss som er aller heitest i hele fotballverden – nesten hele tiden, skriver Lars Tjernås på X.

Men det var i den andre omgangen at jærbuen skulle bli historisk.

Nordmannen banket inn to nye mål etter hvilen, og er dermed den første Manchester City-spilleren i historien til å score fem mål i to forskjellige kamper.

Sist gang var mot RB Leipzig på hjemmebane i mesterligaen forrige sesong.

– Det kommer seg. Vi kommer. Vi er klare til å angripe. Det er spennende tider fremover, fortsetter nordmannen.

Dette er også første gang på 98 år at en City-spiller scorer fem mål i samme kamp i FA-cupen.

Haaland står totalt med 27 mål på 30 kamper i alle turneringer denne sesongen.

4d4H_vJoKv0

BEGEISTRET: Haaland ble hyllet av lagkameratene etter han satte sitt femte mål for dagen.

– En maskin

Den prektige duoen trengte bare tre minutter på å markere seg. Etter et flott forarbeid av Matheus Nunes, fikk midtbanegeneralen De Bruyne ballen fri på kanten og slo derfra inn til Haaland – som fra kloss hold satte ballen i nettet.

Bare snaue kvarteret senere fant De Bruyne Haaland igjen. Belgieren tredde ballen lekkert gjennom Luton-forsvaret og over til Haaland, som stormet mot mål med ballen i benene. Da gjør nordmannen det han kan best, og satte ballen mellom benene på Luton-keeper Krul.

uFaofV8Mfs8

MÅLTEFT: Her setter Haaland ballen bak Tim Krul for andre gang.

Og etter 40 minutter fant duoen hverandre nok en gang – der Haaland sementerte hat tricket.

– Erling Haaland er produktiv. Han har den sulten. Den gutten er en maskin, sier tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane i studio til ITV.

Overraskende nok kom Luton tilbake i kampen, etter et kremmerhus av en scoring på tampen av førsteomgang. Hjemmelaget scoret igjen i den andre omgangen, før Haaland fikk nok, og fortsatte målshowet.

DPAB2cVUdDk

Jærbuen gjorde to nye scoringer i det 55 og det 58 spilleminutt.

Etter 77 minutter sa City-trener Pep Guardiola at nok var nok, og byttet ut jærbuen til fordel for en annen nordmann: Oscar Bobb.

– «Erling is on fire», sa Guardiola om unikumet.

5i2snmnOKfU

BYTTET AV: Det var fem scoringer som måtte til for at Haaland til slutt skulle byttes av.

– Det er bare å ta av seg hatten og alt man kan for det unikumet som går av banen, sa Viaplay-kommentator Petter Veland da Haaland ble byttet ut kvarteret før slutt.

City vant til slutt kampen 6–2 etter at Mateo Kovacic også fikk notert seg en scoring.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lilleberg og Lightning slo Panthers

Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tok sin første seier i årets NHL-sluttspill og reduserte til 3–1 i kamper mot Florida Panthers.

Nattens kamp endte 6-3 i Amalie Arena i Tampa Bay. Lilleberg fikk 19 minutter og to sekunder på isen, men noterte seg ikke for noen målpoeng.

Lightnings seier betyr dermed at lagene i hvert fall må ut i en femte kamp for å avgjøre vinneren av best av sju-serien. Den kampen spilles natt til tirsdag norsk tid. (NTB)

YIumGPwHu2A
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Ruud enkelt videre i Madrid

Casper Ruud lå under 0-2 i første sett, men deretter dominerte kan kampen mot Miomir Kecmanovic i 2. runde av ATP 1000-turneringen i Madrid.

Dette er en av de mest prestisjetunge turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud vant kampen 6-4, 6-1.

I neste runde venter britiske Cameron Norrie, som slo brasilianske Joao Fonseca 6-1, 6-4.

– Jeg nyter virkelig å være på grusen, det er min favorittid av sesongen. Nå er vi tilbake på grusen i Europa og det liker jeg godt. Det var ikke lett i dag. Det var en litt trøblete start og det tok tid å bli vant til det. Jeg er fornøyd med prestasjonen, sa Ruud etter seieren.