Hopp til innhold

Haaland røper at City-stjerne ba ham komme

Erling Braut Haaland forteller at Manchester City-spiller Riyad Mahrez la inn noen aksjer da stortalentene møttes på ferie i fjor.

Football, Nations League, Norway - Sweden

KLAR FOR CITY: Erling Braut Haaland (21) er offisielt Manchester City-spiller.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Han ba meg om å komme til City. Han hadde rett i det. Han sa flere fine ting om klubben.

Det forteller Erling Braut Haaland i et intervju med klubbens nettside. Samtalene med Riyad Mahrez fant sted etter forrige sesong da de to stjernene møttes på ferie i Hellas.

City

MØTTE HAALAND: Riyad Mahrez ble avbildet i festlig lag med Erling Haaland på ferie i fjor sommer.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Mahrez la i etterkant av møtet med Haaland sommeren 2021 ut en twittermelding der han kun skrev «agent Mahrez» i følge med en video av de to stjernene i lystig lag sammen.

En stund etterpå skrev han «bare tuller, ro dere ned» da sosiale medier kokte over av spekulasjoner om Haaland til City.

Ett år senere, da nordmannen ble bekreftet klar for City mandag, fulgte han opp samme melding med denne humoristiske vrien:

b
Foto: Skjermdump Twitter 13.06.2022

Haaland sier i intervjuet med City at han også har pratet med Phil Foden, som han har stor sans for som spiller.

Foden scoret begge de avgjørende målene som skapte trøbbel for Haaland og Dortmund. Nå ser han frem til å samarbeide med stortalentet i City.

Jeg har sett Phil (Foden) og han er en fantastisk spiller med talent. Han er fortsatt ung, men han er en god spiller som fortsetter å utvikle seg, sa Haaland.

Den kommende lagkameraten snakket varmt om klubben som nå blir Haalands nye hjemplass.

Jeg har vært her et par ganger før og sett kamper. Jeg liker det. Det er vakkert. Jeg liker fargen. Jeg har spilte på den store stadion og jeg ser frem til å spille der.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Manchester City v Borussia Dortmund

GOD TONE: Phil Foden la inn noen gode ord om City da han møtte Haaland for et år siden.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Barndommen i England

– Jeg ble født i England og vært City-fan hele mitt liv. Jeg vet mye om klubben. Jeg føler meg hjemme her, og jeg tror jeg kan utvikle meg og få det beste ut av meg som spiller i City, sier Haaland.

Far Alfie Haaland spilte 38 kamper for klubben på starten av 2000-tallet.

– Det har skjedd mange endringer de siste 20 årene, men han har bodd her og vet hva det innebærer. Vi har snakket om hvordan det er her, hva som er det beste for meg, hva det ene og det andre er, og prøvd å finne ut av alt. Han har vært en god far.

– Kan bli bedre på mye

City bekreftet i mai at klubben var enig med Dortmund om en overgang for den norske stjernespissen. Dermed ble det satt sluttstrek for en av de største overgangssagaene i internasjonal fotball det siste året.

Haaland mener han og klubben er en god match.

– Jeg har alltid sett på City og har elsket å gjøre det de siste sesongene. Du kan ikke annet enn å beundre spillestilen deres, den er spennende, og de skaper mange sjanser, som er perfekt for en spiller som meg, sier Haaland.

Han tror han utvikle seg under sin nye hovedtrener, Josep «Pep» Guardiola.

– Jeg tror jeg kan bli bedre på mye, og at jeg kan score mange mål, sier han.

– Jeg ønsker å score mål, vinne trofeer og forbedre meg som fotballspiller, og jeg er sikker på at jeg kan gjøre det her. Dette er en bra overgang for meg, og jeg kan ikke vente med å komme i gang i pre-season, sier jærbuen.

Sportsdirektør i City, Txiki Begiristain, er godt fornøyd med signeringen.

– Erling har alt vi ønsker i en spiss, og vi er sikre på at han vil utmerke seg i denne troppen og dette systemet, sier han.

Haaland

LYSEBLÅTT: Erling Braut Haaland skal spille i lyseblå drakter de neste årene.

Foto: mancity.com

Har vært taus

Den offisielle presentasjonen av fotballstjernen har latt vente på seg.

Haaland har møtt pressen via landslaget siden City bekreftet enighet med nordmannen, men han har ikke kunnet uttale seg om overgangen fordi selve presentasjonen ikke hadde blitt gjennomført.

Flere medier har forsøkt seg på pressekonferansene, men Haaland var taus om sin nye klubb.

Like før klokken 11 mandag la imidlertid storklubben ut en stor pakke med både bilder, nettsak og video på sine nettsider.

Da hadde de allerede gitt hint om presentasjonen gjennom flere twittermeldinger.

Haaland

NYE TRENINGSLOKALER: Haaland har allerede besøkt noen av Citys treningsfasiliteter.

Foto: mancity.com

Hauge: – Passer ham perfekt

Presentasjonen kom dagen etter at Haaland for andre gang på en uke scoret to mål i landskamp mot Sverige. Totalt endte han med fem mål på fire Nations League-kamper i juni.

Jærbuen står med 20 mål på sine 21 landskamper og er på god vei mot Jørgen Juves mosegrodde landslagsrekord på 33 mål. I Borussia Dortmund endte han på 85 mål på 88 kamper.

Landslagskollega Jens Petter Hauge har tro på at Haaland vil fortsette trenden i City.

– Vi vet alle hva han kan gjøre, og hvilke kvaliteter han har. Det blir utrolig spennende å følge med. Jeg er helt sikker på at det kommer til å gå kjempebra, sier Hauge til NRK.

Riktig liga og klubb?

Det er alltid vanskelig å si, men han har kvaliteter til å spille i de fleste ligaer og på de fleste lag. Jeg tror det passer ham perfekt, sier Hauge.

Fotball, Nations League: Norge - Sverige

MÅLFORM: Erling Braut Haaland scoret to ganger mot Sverige søndag. Hans neste fotballkamper blir i lyseblått.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hilsen fra City-stjerner

Haaland-overgangen har allerede blitt tatt godt imot av City-stjernene. Da nordmannen ble klar for klubben i mai, ønsket midtstopper Aymeric Laporte Haaland velkommen på denne måten:

«Glad for å ikke løpe etter denne fyren de neste par årene. Velkommen, Erling», skrev han på Twitter.

Laportes lagkamerat Kyle Walker var også ute med en velkomsthilsen til nordmannen.

«Velkommen, Erling. Ser frem til å starte arbeidet», skrev Walker på Twitter.

Les også: Haaland klar for Manchester City – blir tidenes dyreste nordmann

Dortmund
Dortmund

Haaland blir den sjette nordmannen til å spille for Manchester City. Fra før har pappa Alfie Haaland, Kåre Ingebrigtsen, Egil Østenstad, Bersant Celina, Abdisalam Ibrahim og Åge Hareide spilt for de lyseblå.

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • Brann har vært i møte med politiet etter slagsmål

  Brann-ledelsen har mandag vært i møte med politiet for å bli orientert om etterforskningen av supporterbråket i Bergen i forrige uke.

  Masseslagsmålet oppsto på Skipperstuen pub i Bergen foran fredagens 1.-divisjonskamp mellom Brann og Start, og politiet mener at episoden var fotballrelatert.

  – Vi har hatt møte med politiet, og saken er under etterforskning hos dem. Vi vil vente på resultatet av politiets arbeid før vi vurderer hvilke sanksjoner de som var involvert i bråket, skal få, uttaler daglig leder i Brann Christian Kalvenes i pressemelding.

  Han kaller oppførselen til de involverte totalt uakseptabel og sier at den vil få konsekvenser.

  – Men vi må ha full oversikt før vi sanksjonerer. Så er det viktig å legge til at denne episoden er skapt av ytterst få enkeltpersoner, og den gjenspeiler på ingen måte oppførselen til de fantastiske supporterne vi har.

  To personer er siktet og ytterligere sju er mistenkt etter slagsmålet, skriver Bergens Tidende. (NTB)

  Politikammeret.
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Sky Sports: Juventus har akseptert United-bud på Rabiot

  Manchester United er enig med Juventus om en overgangssum for den franske midtbanespilleren Adrien Rabiot, melder Sky Sports.

  Dermed ligger det an til at Rabiot blir Premier League-spiller i løpet av kort tid. Han kom gratis til Juventus fra Paris Saint-Germain i 2019 og har ett år igjen av kontrakten med Serie A-klubben.

  Ifølge Sky Sports skal Juventus være tilfreds med å selge Rabiot på nåværende tidspunkt. Den angivelige enigheten om en overgangssum åpner opp for at United kan forhandle med franskmannen om en kontrakt.

  United har lenge hatt som mål å forsterke sin sentrale midtbane. Klubben mistet dessuten Paul Pogba til nettopp Juventus tidligere i sommer.

  Premier League-klubben har også vært koblet til Barcelonas Frenkie de Jong i lengre tid. (NTB)

  Adrien Rabiot
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • The Athletic: Barcelona truer med rettslige skritt mot De Jong-kontrakt

  Barcelona-styret skal ha bedt Frenkie de Jong om å annullere hans kontrakt fra 2020. De mener den inneholder ulovlige detaljer, skriver The Athletic.

  De Jong ble i 2019 klar for den spanske storklubben fra Ajax, men i 2020 forlenget han den kontrakten med ytterligere to år til 2026. Den kontrakten ble signert av det tidligere styret i klubben som var ledet av Josep Bartomeu, før de gikk av i oktober 2020.

  Det nåværende Barcelona-styret mener det gamle styret involverte ulovlige detaljer i den kontrakten, og har bedt nederlenderen om å annullere den for å gå tilbake til de opprinnelige betingelsene fra kontrakten i 2019, opplyser The Athletic. (NTB)

  Frenkie de Jong
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste