Haaland matchvinner i dramatisk skjebnekamp: – Noe for Youtube

Erling Braut Haaland (20) var forskjellen på lagene da Borussia Dortmund tente mesterligahåpet.

Haaland-jubel

VIKTIG: Haaland sørget for Dortmund-seier, nærmest alene.

Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

– Det er ingen tvil om at det er Erling Braut Haaland som avgjør det her for Dortmund, oppsummerer Rune Bratseth i Viaplays fotballstudio.

– Det var ikke massevis av muligheter, men når du har Haaland, så trenger du ikke mange muligheter, legger han til.

Utgangspunktet var enkelt.

Haaland og lagkameratene måtte slå Wolfsburg for å holde realistisk liv i drømmen om å kvalifisere seg til mesterligaen den kommende sesongen.

Da hjelper det med en skrubbsulten superstjerne som er tilbake i kjempeslag etter en litt haltende periode rent målmessig, og kampen var ikke mer enn tolv minutter gammel da nordmannen utnyttet en svak støttepasning fra Ridle Baku. Haaland kom seg forbi John Brooks, fikk avsluttet idet Maxence Lacroix satte inn en desperat takling, og fikk se ballen treffe nettet bak en sjanseløs Koen Casteels.

Dermed viste måltavlen 1-0 til gjestene i den svært viktige kampen.

Utvisning og Haaland-dobbel

Bellingham-utvisning

UTVIST: Jude Bellingham.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

Etter hvilen fikk unggutten Jude Bellingham sitt andre gule kort rett før timen var spilt, og Dortmund måtte avslutte oppgjøret med én mann mindre. Plutselig så jobben en god del større ut for Edin Terzić' mannskap, som er avhengig av å bli dårligst nummer fire på tabellen når sesongen avsluttes om en snau måned.

Men heller ikke et Wolfsburg i overtall kunne hindre Haaland i å gjøre det han kan best: Å score mål.

Snaut ti minutter etter utvisningen sendte Mahmoud Dahoud en pasning i bakrom til nordmannen, som løp fra Wolfsburg-stopperne og bredsidet inn 2-0.

Hjemmelaget klarte aldri å svare, og Dortmund spiste dermed opp tre poeng av forspranget opp til dagens motstander. Nå er det kun to poeng som skiller lagene.

Laster Twitter-innhold

25 ligamål

Dagens dobbel betyr at Haaland har scoret 25 ligamål på 26 kamper hittil i sesongen.

– Han er veldig viktig, som du kan se på målene hans. Jeg er glad for å være tilbake på banen med ham, og jeg er glad på hans vegne for de to scoringene i dag, sier Jadon Sancho, som endelig var tilbake fra start etter et langt skadeavbrekk.

Også Dortmund-sjef Terzić roser nordmannen.

– Han hadde en eksepsjonell kamp. I dag utgjorde han forskjellen. Vi er veldig fornøyde med ham, og ikke bare på grunn av målene, forklarer han i et intervju med Viaplay.

Særlig Haalands andre scoring trekkes frem som noe ekstraordinært:

– Noe for Youtube, sier Terzić og humrer.

Siste nytt

 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Dropper høydesamling

  De svenske OL-håpene Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson dropper sesongoppkjøringens siste høydesamling.

  Det bekrefter Sveriges skiforbund på sine nettsider mandag.

  Karlsson, Svahn, Dahlqvist og Halfvarsson blir alle hjemme når landslagskollegene reiser til italienske Val Senales denne uken.

  Ifølge landslagssjef Anders Byström er det «individuelle vurderinger» som ligger til grunn for at de fire OL-medaljekandidatene ikke reiser til høyden.

  De norske langrennslandslagene for menn og kvinner befinner seg i øyeblikket på treningssamling i Livigno.

  Frida Karlsson
  Foto: NRK
 • Moi mister cupkamp mot Chelsea

  Mohamed Elyounoussi går mandag gjennom et lite inngrep i tommelen. Det gjør landslagsprofilen uaktuell til Southamptons ligacupmøte med Chelsea.

  Southampton bekrefter operasjonen på sine nettsider. Premier League-klubben opplyser at Elyounoussi trenger noen dagers hvile etter at tommelen er fikset.

  Sist uke fortalte Elyounoussi til TV 2 at han skadet tommelen da han scoret det første av sine to mål for Norge mot Montenegro i VM-kvalifiseringen. Han trodde et inngrep vil gjøre at han kom til å miste flere kamper. Så ille ser det ikke ut til å bli.

  Southampton regner med at Moi vil være klar igjen allerede mot Watford lørdag.

  Norge har viktige landskamper mot Latvia og Nederland neste måned.

  Mohamed Elyounoussi
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal