Hopp til innhold

Haaland matchvinner i dramatisk skjebnekamp: – Noe for Youtube

Erling Braut Haaland (20) var forskjellen på lagene da Borussia Dortmund tente mesterligahåpet.

Haaland-jubel

VIKTIG: Haaland sørget for Dortmund-seier, nærmest alene.

Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

– Det er ingen tvil om at det er Erling Braut Haaland som avgjør det her for Dortmund, oppsummerer Rune Bratseth i Viaplays fotballstudio.

– Det var ikke massevis av muligheter, men når du har Haaland, så trenger du ikke mange muligheter, legger han til.

Utgangspunktet var enkelt.

Haaland og lagkameratene måtte slå Wolfsburg for å holde realistisk liv i drømmen om å kvalifisere seg til mesterligaen den kommende sesongen.

Da hjelper det med en skrubbsulten superstjerne som er tilbake i kjempeslag etter en litt haltende periode rent målmessig, og kampen var ikke mer enn tolv minutter gammel da nordmannen utnyttet en svak støttepasning fra Ridle Baku. Haaland kom seg forbi John Brooks, fikk avsluttet idet Maxence Lacroix satte inn en desperat takling, og fikk se ballen treffe nettet bak en sjanseløs Koen Casteels.

Dermed viste måltavlen 1-0 til gjestene i den svært viktige kampen.

Utvisning og Haaland-dobbel

Bellingham-utvisning

UTVIST: Jude Bellingham.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

Etter hvilen fikk unggutten Jude Bellingham sitt andre gule kort rett før timen var spilt, og Dortmund måtte avslutte oppgjøret med én mann mindre. Plutselig så jobben en god del større ut for Edin Terzić' mannskap, som er avhengig av å bli dårligst nummer fire på tabellen når sesongen avsluttes om en snau måned.

Men heller ikke et Wolfsburg i overtall kunne hindre Haaland i å gjøre det han kan best: Å score mål.

Snaut ti minutter etter utvisningen sendte Mahmoud Dahoud en pasning i bakrom til nordmannen, som løp fra Wolfsburg-stopperne og bredsidet inn 2-0.

Hjemmelaget klarte aldri å svare, og Dortmund spiste dermed opp tre poeng av forspranget opp til dagens motstander. Nå er det kun to poeng som skiller lagene.

Laster Twitter-innhold

25 ligamål

Dagens dobbel betyr at Haaland har scoret 25 ligamål på 26 kamper hittil i sesongen.

– Han er veldig viktig, som du kan se på målene hans. Jeg er glad for å være tilbake på banen med ham, og jeg er glad på hans vegne for de to scoringene i dag, sier Jadon Sancho, som endelig var tilbake fra start etter et langt skadeavbrekk.

Også Dortmund-sjef Terzić roser nordmannen.

– Han hadde en eksepsjonell kamp. I dag utgjorde han forskjellen. Vi er veldig fornøyde med ham, og ikke bare på grunn av målene, forklarer han i et intervju med Viaplay.

Særlig Haalands andre scoring trekkes frem som noe ekstraordinært:

– Noe for Youtube, sier Terzić og humrer.

Siste nytt

 • Bortesupportere utestenges fra risikofylte kamper i Frankrike

  Den franske fotballigaen har bestemt at bortesupportere heretter ikke får være til stede på kamper som regnes som risikofylte knyttet til vold.

  Nylig ble en Nantes-supporter drept utenfor stadion i forkant av kampen mot Nice. I etterkant ba idrettsminister Amelie Oduea-Castera om at det måtte tas grep.

  Nå har hun fått viljen sin. Franske fotballklubber har blitt enige om å utestenge bortesupportere fra det mest risikofylte kampene. Det betyr at Reims har måttet gi sine fans beskjed om ikke å reise til Nice i helgen.

  «Reims har stoppet salget av billetter i borteseksjonen og tilbakebetaler personer som allerede har kjøpt billett», heter det i uttalelsen.

  Lyon-fans måtte se onsdagens kamp mot Marseille på TV. Den kampen skulle opprinnelig spilles i oktober, men ble utsatt da daværende Lyon-manager Fabio Gross ble skadd etter at Marseille-supportere kastet steiner mot spillerbussen.

  Beslutningen om å stoppe bortefans i risikofylte kamper har fått kritikk. Marseille-supporterne hadde onsdag et banner der det sto «forbudt å reise i frihetens land. I dag, mer enn noensinne. Frihet for ultras».

  Ultras er en betegnelse på en gruppe hardbarkede supportere av et lag.

  (NTB)

  UBaO6mrS6dE
  Foto: AP
 • Amerikansk investeringsselskap kjøpte seg opp i Paris Saint-Germain

  Det amerikanske investeringsselskapet Arctos Partners har kjøpt en minoritetsandel i den Qatar-eide franske fotballklubben PSG.

  Qatar Sports Investments ble eneeier i Paris-klubben for mer enn ti år siden. Siden den gang har det blitt ni Ligue 1-titler. Nå kommer nye koster inn på eiersiden.

  Investeringsselskapet Arctos har allerede eierposter i mer enn 20 profesjonelle idrettsorganisasjoner rundt om i verden.

  – Investeringen fra Arctos skal brukes til å øke PSGs virksomhet og også støtte klubbens strategiske eiendomsinitiativer, inkludert knyttet til stadionet vårt og de fremtidige utviklingsfasene til PSGs verdensledende treningssenter i Paris-forstaden Poissy,» heter det i en uttalelse.

  «Arctos vil også tilby strategiske tjenester, ekspertise og innsikt rettet mot å hjelpe klubben med å nå sine ambisjoner», står det videre.

  PSG opplyser at de nye eierne ikke kommer til å få noen innflytelse på sportslige anliggender som spillersalg og spillerkjøp.

  Til tross for enorm suksess i Frankrike har ikke PSG klart å vinne Champions League.

  Styreleder Nasser al-Khelaifi beskriver oppkjøpet som «en viktig milepæl i Paris Saint-Germains historie».

  (NTB)

  3V7DdFpxqCc
  Foto: AFP
 • Mol og Sørum herjet med svenskene – kjemper om ti millioner

  Anders Mol og Christian Sørum lekte seg tidvis med det svenske vidunderparet David Åhman og Jonatan Hellvig i verdenstourfinalen i sandvolleyball torsdag.

  Mol og Sørum vant 2-0 i strake sett ette to ganger 21-16.

  Den norske superduoen viste innledningsvis spill i verdensklasse og var helt overlegne i det første settet. Der ledet de 10-7, 13-8, 15-10 og 18-12, før det til slutt endte med 21-16.

  Oppgjørene mellom Norge og Sverige kan bli legendariske i flere år framover. Lagene hadde møtt hverandre seks ganger før torsdagens oppgjør i Doha, Qatar. Første gang de møttes var i EM-semifinalen i München i 2022. Da sjokkerte de unge svenskene med seier, og Mol og Sørum måtte nøye seg med bronsefinale. Den vant de.

  Fredag er det kvartfinaler i Doha. Bronsefinaler og finaler går lørdag. Til sammen skal det deles ut 10 millioner kroner til de ti lagene som deltar i tourfinalen i Qatar. En god del av denne summen deles ut til vinnerlaget, og det kan bli norsk. (NTB)

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal