Hopp til innhold

Haaland matchvinner i dramatisk skjebnekamp: – Noe for Youtube

Erling Braut Haaland (20) var forskjellen på lagene da Borussia Dortmund tente mesterligahåpet.

Haaland-jubel

VIKTIG: Haaland sørget for Dortmund-seier, nærmest alene.

Foto: RONNY HARTMANN / Reuters

– Det er ingen tvil om at det er Erling Braut Haaland som avgjør det her for Dortmund, oppsummerer Rune Bratseth i Viaplays fotballstudio.

– Det var ikke massevis av muligheter, men når du har Haaland, så trenger du ikke mange muligheter, legger han til.

Utgangspunktet var enkelt.

Haaland og lagkameratene måtte slå Wolfsburg for å holde realistisk liv i drømmen om å kvalifisere seg til mesterligaen den kommende sesongen.

Da hjelper det med en skrubbsulten superstjerne som er tilbake i kjempeslag etter en litt haltende periode rent målmessig, og kampen var ikke mer enn tolv minutter gammel da nordmannen utnyttet en svak støttepasning fra Ridle Baku. Haaland kom seg forbi John Brooks, fikk avsluttet idet Maxence Lacroix satte inn en desperat takling, og fikk se ballen treffe nettet bak en sjanseløs Koen Casteels.

Dermed viste måltavlen 1-0 til gjestene i den svært viktige kampen.

Utvisning og Haaland-dobbel

Bellingham-utvisning

UTVIST: Jude Bellingham.

Foto: RONNY HARTMANN / AFP

Etter hvilen fikk unggutten Jude Bellingham sitt andre gule kort rett før timen var spilt, og Dortmund måtte avslutte oppgjøret med én mann mindre. Plutselig så jobben en god del større ut for Edin Terzić' mannskap, som er avhengig av å bli dårligst nummer fire på tabellen når sesongen avsluttes om en snau måned.

Men heller ikke et Wolfsburg i overtall kunne hindre Haaland i å gjøre det han kan best: Å score mål.

Snaut ti minutter etter utvisningen sendte Mahmoud Dahoud en pasning i bakrom til nordmannen, som løp fra Wolfsburg-stopperne og bredsidet inn 2-0.

Hjemmelaget klarte aldri å svare, og Dortmund spiste dermed opp tre poeng av forspranget opp til dagens motstander. Nå er det kun to poeng som skiller lagene.

Laster Twitter-innhold

25 ligamål

Dagens dobbel betyr at Haaland har scoret 25 ligamål på 26 kamper hittil i sesongen.

– Han er veldig viktig, som du kan se på målene hans. Jeg er glad for å være tilbake på banen med ham, og jeg er glad på hans vegne for de to scoringene i dag, sier Jadon Sancho, som endelig var tilbake fra start etter et langt skadeavbrekk.

Også Dortmund-sjef Terzić roser nordmannen.

– Han hadde en eksepsjonell kamp. I dag utgjorde han forskjellen. Vi er veldig fornøyde med ham, og ikke bare på grunn av målene, forklarer han i et intervju med Viaplay.

Særlig Haalands andre scoring trekkes frem som noe ekstraordinært:

– Noe for Youtube, sier Terzić og humrer.

Siste nytt

 • Avis: Arrestert iransk fotballprofil løslatt mot kausjon

  Den iranske fotballspilleren Voria Ghafouri skal ha blitt løslatt mot kausjon. Det skriver Iran International som viser til domstolens nyhetsbyrå.

  Ghafouri skal ha blitt arrestert i Iran forrige uke for «propaganda mot regimet». 31-åringen skal være svært populær blant iranere og har 3,3 millioner følgere på Instagram. Ghafouri er ikke en del av Irans landslagstropp i VM i Qatar, men har spilt for landslaget tidligere.

  Voria Ghafouri.
  Foto: - / AFP
 • Fifa bekrefter: Ronaldo scoret ikke mot Uruguay

  Bruno Fernandes slo et fint innlegg mot Cristiano Ronaldo i forkant av Portugals 1-0-scoring mot Uruguay mandag kveld. Ronaldo steg til værs og ballen gikk inn i mål. Men var Ronaldo selv nær ballen? Portugiseren jublet vilt etter scoringen, men løp også rett bort til Fernandes og gjorde ikke sin sedvanlige feiring.

  Ronaldo ble først kreditert målet, men senere ble det korrigert til at det var Fernandes sitt mål. Til ESPN bekrefter nå Fifa, på vegne av utstyrsleverandør Adidas, at Ronaldo ikke var nær ballen.

  De skriver at de gjennom sensorene i ballen kan bevise at det ikke var noen form for kontakt fra Ronaldo.

  Edu Aguirre, kjent som både personlig venn av Ronaldo og journalist, hevdet på sendingen til kjente El Chiringuito at det portugiske fotballforbundet har planlagt å legge frem bevis på at scoringen var Ronaldos. Ifølge den portugisiske avisen O Jogo skal det imidlertid ikke stemme.

  Portugal vant til slutt kampen 2-0, etter at Bruno Fernandes scoret lagets andre mål fra straffemerket på overtid.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Portugal v Uruguay
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • 16 kombinertløpere er tatt ut til verdenscupen på hjemmebane

  Norsk kombinert stiller med fem kvinner og elleve herrer under verdenscuprennene i Lillehammer til helgen.

  – Vi har tatt ut en solid tropp der mange løpere bør hevde seg i toppen på hjemmebane. Flere av gutta leverte varene i Finland under World Cup-åpningen, sier sportssjef Ivar Stuan og legger til:

  – På kvinnesiden blir det World Cup-start. Vi gleder oss til å se fem utøvere på startstreken. Gyda og jentene har fått mye oppmerksomhet i sesonginnledningen etter OL-markeringene på Beitostølen. I helgen hev internasjonale løpere seg på i Ruka, og vi håper dette får snøballen til å rulle og åpne døra for kvinnene til Italia-OL i 2026. Sportslig blir det en spennende helg der flere av våre kvinner forhåpentlig blir å se i toppen, sier Stuan.

  Kvinnene skal i aksjon fredag og lørdag, herrene lørdag og søndag.

  Sesongåpning langrenn - kombinert kvinner
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste