Avslører planen som stoppet Haaland: – La ham leve langt, langt unna vår boks

Erling Braut Haaland tuslet målløs av banen med en Manchester City-trøye over skulderen. Etterpå forklarte City-manager Guardiola VG hvordan hans lag ble det første som unngikk baklengs fra den norske storscoreren i mesterligaen.

Champions League - Quarter Final Second Leg - Borussia Dortmund v Manchester City

UTE AV MESTERLIGAEN: Erling Braut Haaland og Dortmund ble for svake mot Manchester City.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Den beste måten å forsvare seg mot ham på, er å unngå at en så talentfull spiller har ballen. De vil ha ballen, de trenger ballen, så ikke gi den til dem. Det innebærer at vi må være gode med ballen, og la ham leve langt, langt unna vår boks, sa Manchester City-manager Pep Guardiola til VG på den digitale pressekonferansen onsdag kveld.

6mhFnvcVW3Y

STOPPET HAALAND: Med sin taktikk holdt Pep Guardiola den norske superspissen unna City-målet i 4X45 minutter.

Foto: Martin Meissner / AP

Så felte han følgende dom over Haaland:

– Han er en toppklassespiller. Og han kommer bare til å bli enda bedre i fremtiden, sa City-manageren til VG.

Guardiolas lag slo Borussia Dortmund 2-1 både borte og hjemme og er videre til semifinale som det eneste laget som har møtt Erling Braut Haaland i mesterligaen uten å slippe inn mål fra nordmannen.

Roses av treneren

Dortmund-trener Edin Terzic forklarer overhodet ikke nederlaget med at Haaland ikke klarte å score, noe han har slitt med de siste kampene.

Tre målløse landskamper for Norge er nå fulgt opp med fire strake kamper uten nettkjenning også for Dortmund. Det er rett og slett uvant kost.

– Det vil alltid være ganger der du ikke scorer, men det er ikke det som er vårt problem. Han spiller veldig bra, sier Terzic ifølge Reuters, og påpeker at den norske 20-åringen gjør en viktig jobb med å holde på ball og truende løp.

– Hvis han fortsetter å jobbe slik han gjør hver dag på trening, tar det ikke lang tid før han scorer igjen, fastslår Terzic.

Pappa Alf Inge Haaland kommenterer Dortmund-nederlaget slik på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ettersom Dortmund i øyeblikket heller ikke ligger an til å kvalifisere seg for mesterligaen neste sesong, dreier Twitter-reaksjonene seg naturlig nok om hvor ferden går videre for den norske stjernespissen.

Scholes frykter at Haaland velger City

Mange spekulerer i at nettopp Manchester City, pappas gamle klubb, kan være neste stoppested:

Laster Twitter-innhold

Blant dem som frykter at Haaland går til City, er Manchester United-legenden Paul Scholes.

– Du må tenke på faren hans også, med den City-koblingen han har. Den kan være sterk i denne sammenhengen, sier Scholes til Talksport, ifølge NTB.

Hans håp er at den norske mesterligatoppscoreren skal velge Manchester United.

– Han har det forholdet med Ole (Gunnar Solskjær), og vi vet alle hvor god han er. United er desperat etter en nummer 9, en klar midtspiss. Haaland ville vært det perfekte valget. Selvfølgelig ville han det, sier Scholes.

Haaland involvert i mål

Det skjedde ikke mye i onsdagens kvartfinale de første 15 minuttene.

Men da Dortmund omsider kom på et skikkelig angrep, var de til gjengjeld dødelig effektive.

Haaland var involvert også denne gangen, selv om det ikke var han som var sistemann på ballen. Nordmannen fikk først en pasning fra Emre Can. Skuddet til nordmannen gikk via Mahmoud Dahoud til 17 år gamle Jude Bellingham, som avsluttet med å sette ballen sikkert i mål.

Dermed ble han også den yngste engelske spilleren som har scoret et mål i mesterligaen. Og da var det plutselig Dortmund som ledet sammenlagt.

– Vi kommer ikke til å smile og juble over at vi gjorde en bra kamp. Vi tapte begge kampene, og det er bare å gratulere dem. De var det beste laget med måten de trillet ballen rundt på, sa Bellingham etter kampen.

Germany Soccer Champions League

Dortmunds 17 år gamle Jude Bellingham scoret hjemmelagets mål.

Foto: Martin Meissner / AP

City slo tilbake

Dortmund var det beste laget innledningsvis, men etter scoringen var det som om gjestene plutselig våknet litt av dvalen.

Kevin De Bruyne var blant annet bare centimeter unna en utligning da han smelte ballen i tverrligger fra 16 meter.

Men selv om City-presset økte markant, slet gjestene likevel med et effektivt og kompakt Dortmund-forsvar. Hjemmelaget var naturlig nok opptatt av å ta vare på ledelsen, og kampen gikk til pause med 1-0-ledelse til Dortmund.

Ti minutter etter at kampen ble blåst i gang igjen, var Emre Can klønete da han så ut til å heade ballen rett i egen overarm innenfor 16-meter.

Situasjonen gikk til VAR-dommerne, og det ble til slutt idømt straffe for hendelsen. En iskald Riyad Mahrez satte den knallhardt i mål og sørget dermed for at City var tilbake i føringen.

Etter utligningen slet Haaland og Dortmund med å vinne ballen fra de lyseblå, og etter 75 minutter kom avgjørelsen da Phil Foden økte til 2-1 etter et fantastisk skudd.

Siste nytt

 • Real Madrid utnyttet ikke mulighet

  Real Madrid kunne kommet à jour med byrival Atlético, men de ble bare 2-2 mot Sevilla i La Liga søndag. Toni Kross ordnet den viktige 2-2-scoringen helt på tampen.

  Det er ekstremt tett i toppen med Atlético Madrid to poeng foran Real Madrid og Barcelona. Sevilla ligger seks poeng bak på fjerdeplassen. Det gjenstår tre serierunder.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Zlatan ut med skade i Milan-seier

  Milan kjørte over Juventus og vant hele 3-0 på bortebane i Serie A søndag kveld. Brahim Díaz sendte Milan i ledelsen på overtid i første omgang. Deretter var det to kjappe mål i det 78. og 82. minutt av Ante Rebic og Fikayo Tomori som sørget for at resultatet ble 3-0.

  Det betyr at Milan inntok tredjeplassen på tabellen med 72 poeng tre serierunder før slutt. Juventus er nede på femteplass med 69 poeng, og dermed utenfor mesterligaplass.

  Zlatan Ibrahimovic måtte ut med skade i det venstre kneet i andre omgang, en det er uvisst hvor alvorlig skaden er. Skaden er dårlig nytt for Sverige én måned før EM-sluttspillet starter. Jens Petter Hauge satt på benken til Milan gjennom hele kampen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tano Pecoraro / AP
 • NFL-stjerne løp 100 meter på 10,36

  Det har vært enorm oppmerksomhet i USA knyttet til at NFL-stjernen DK Metcalf skulle stille på 100 meter i USATF Golden Games i California søndag kveld.

  Seattle Seahawks-spilleren fikk en god start, men klarte ikke å holde tempoet til sprintspesialistene mot slutten av løpet. 10,36 er hans nye, høyst respektable personlige rekord.

  Metcalf endte likevel sist i sin semifinale og fikk 15. beste tid av de 17 som startet. 10,21 hadde holdt til en plass i finalen, som går senere søndag kveld.

  DK Metcalf
  Foto: Stephen Brashear / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal