Hopp til innhold

Avslører planen som stoppet Haaland: – La ham leve langt, langt unna vår boks

Erling Braut Haaland tuslet målløs av banen med en Manchester City-trøye over skulderen. Etterpå forklarte City-manager Guardiola VG hvordan hans lag ble det første som unngikk baklengs fra den norske storscoreren i mesterligaen.

Champions League - Quarter Final Second Leg - Borussia Dortmund v Manchester City

UTE AV MESTERLIGAEN: Erling Braut Haaland og Dortmund ble for svake mot Manchester City.

Foto: Ina Fassbender / Reuters

– Den beste måten å forsvare seg mot ham på, er å unngå at en så talentfull spiller har ballen. De vil ha ballen, de trenger ballen, så ikke gi den til dem. Det innebærer at vi må være gode med ballen, og la ham leve langt, langt unna vår boks, sa Manchester City-manager Pep Guardiola til VG på den digitale pressekonferansen onsdag kveld.

6mhFnvcVW3Y

STOPPET HAALAND: Med sin taktikk holdt Pep Guardiola den norske superspissen unna City-målet i 4X45 minutter.

Foto: Martin Meissner / AP

Så felte han følgende dom over Haaland:

– Han er en toppklassespiller. Og han kommer bare til å bli enda bedre i fremtiden, sa City-manageren til VG.

Guardiolas lag slo Borussia Dortmund 2-1 både borte og hjemme og er videre til semifinale som det eneste laget som har møtt Erling Braut Haaland i mesterligaen uten å slippe inn mål fra nordmannen.

Roses av treneren

Dortmund-trener Edin Terzic forklarer overhodet ikke nederlaget med at Haaland ikke klarte å score, noe han har slitt med de siste kampene.

Tre målløse landskamper for Norge er nå fulgt opp med fire strake kamper uten nettkjenning også for Dortmund. Det er rett og slett uvant kost.

– Det vil alltid være ganger der du ikke scorer, men det er ikke det som er vårt problem. Han spiller veldig bra, sier Terzic ifølge Reuters, og påpeker at den norske 20-åringen gjør en viktig jobb med å holde på ball og truende løp.

– Hvis han fortsetter å jobbe slik han gjør hver dag på trening, tar det ikke lang tid før han scorer igjen, fastslår Terzic.

Pappa Alf Inge Haaland kommenterer Dortmund-nederlaget slik på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Ettersom Dortmund i øyeblikket heller ikke ligger an til å kvalifisere seg for mesterligaen neste sesong, dreier Twitter-reaksjonene seg naturlig nok om hvor ferden går videre for den norske stjernespissen.

Scholes frykter at Haaland velger City

Mange spekulerer i at nettopp Manchester City, pappas gamle klubb, kan være neste stoppested:

Laster Twitter-innhold

Blant dem som frykter at Haaland går til City, er Manchester United-legenden Paul Scholes.

– Du må tenke på faren hans også, med den City-koblingen han har. Den kan være sterk i denne sammenhengen, sier Scholes til Talksport, ifølge NTB.

Hans håp er at den norske mesterligatoppscoreren skal velge Manchester United.

– Han har det forholdet med Ole (Gunnar Solskjær), og vi vet alle hvor god han er. United er desperat etter en nummer 9, en klar midtspiss. Haaland ville vært det perfekte valget. Selvfølgelig ville han det, sier Scholes.

Haaland involvert i mål

Det skjedde ikke mye i onsdagens kvartfinale de første 15 minuttene.

Men da Dortmund omsider kom på et skikkelig angrep, var de til gjengjeld dødelig effektive.

Haaland var involvert også denne gangen, selv om det ikke var han som var sistemann på ballen. Nordmannen fikk først en pasning fra Emre Can. Skuddet til nordmannen gikk via Mahmoud Dahoud til 17 år gamle Jude Bellingham, som avsluttet med å sette ballen sikkert i mål.

Dermed ble han også den yngste engelske spilleren som har scoret et mål i mesterligaen. Og da var det plutselig Dortmund som ledet sammenlagt.

– Vi kommer ikke til å smile og juble over at vi gjorde en bra kamp. Vi tapte begge kampene, og det er bare å gratulere dem. De var det beste laget med måten de trillet ballen rundt på, sa Bellingham etter kampen.

Germany Soccer Champions League

Dortmunds 17 år gamle Jude Bellingham scoret hjemmelagets mål.

Foto: Martin Meissner / AP

City slo tilbake

Dortmund var det beste laget innledningsvis, men etter scoringen var det som om gjestene plutselig våknet litt av dvalen.

Kevin De Bruyne var blant annet bare centimeter unna en utligning da han smelte ballen i tverrligger fra 16 meter.

Men selv om City-presset økte markant, slet gjestene likevel med et effektivt og kompakt Dortmund-forsvar. Hjemmelaget var naturlig nok opptatt av å ta vare på ledelsen, og kampen gikk til pause med 1-0-ledelse til Dortmund.

Ti minutter etter at kampen ble blåst i gang igjen, var Emre Can klønete da han så ut til å heade ballen rett i egen overarm innenfor 16-meter.

Situasjonen gikk til VAR-dommerne, og det ble til slutt idømt straffe for hendelsen. En iskald Riyad Mahrez satte den knallhardt i mål og sørget dermed for at City var tilbake i føringen.

Etter utligningen slet Haaland og Dortmund med å vinne ballen fra de lyseblå, og etter 75 minutter kom avgjørelsen da Phil Foden økte til 2-1 etter et fantastisk skudd.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal