Hopp til innhold

Haaland sjokkåpnet mot verdens beste lag: – Jeg er tom for ord

Norges nye superstjerne fortsetter herjingene i tysk fotball. Lørdag scoret han to mot fjorårets mesterligavinner før han ble byttet ut tidlig med en skade i ankelen.

Erling Braut Haaland

ENESTÅENDE: På under ti minutter gjorde Erling Braut Haaland to mål mot fjorårets vinnere av mesterligaen, Bundesliga og klubb-VM på bortebane.

Foto: Sven Hoppe / AP

Erling Braut Haaland gikk ut på stillingen 2-2, etter 60 minutter. Han satt seg rett ned på benken og fikk tilsyn av to personer fra støtteapparatet. Bildene ble også zoomet inn på ankelen til den norske målmaskinen, som hadde et tydelig sår på ankelen.

Litt tidligere i kampen hadde han sittet nede etter en stempling fra Bayerns stopper Boateng.

– Jeg syns kanskje Boateng kunne fått et gult der, når han havrer opp akillesen til Haaland, sa Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter taklingen.

7zBkv4VPLuM

SATT NEDE: Haaland gikk av banen for egen maskin, men satt nede kun få minutter tidligere og fikk behandling av Dortmund-personell.

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / Reuters

De første rapportene i tyske medier tyder på at Borussia ikke tok noen sjanse med Haaland før Champions League-kampen til uka, skriver NTB.

– Boateng legger knotten på det verste stedet. Det er der skoen slutter og akillesen starter. Det er veldig vondt, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet etter kampen.

Litt senere kommer han med gode nyheter om skaden.

– Nå har jeg fått litt meldinger internt fra Dortmund. Alt ser bra ut med skaden til Erling.

På pressekonferansen etter kampen bekrefter treneren Edin Terzić på pressekonferansen etter kampen, melder NTB.

– Erling fikk et spark mot akillessenen, men han signaliserte til meg at det ikke var noe alvorlig. Utover det spilte han strålende.

– Hva i villeste verden er det vi er med på?

Til slutt endte kampen 4-2 til Bayern München, etter tre mål av Robert Lewandowski.

Men Dortmund kom sprintene ut fra startblokkene i toppkampen mot serieleder, mesterligavinner og vinnerne av klubb-VM, Bayern München, på Allianz Arena. Allerede før to minutter var spilt dro den norske stjernespissen seg inn og banket ballen via en forsvarer og ned i hjørnet.

– Hva i villeste verden er det vi er med på? spurte ekspertkommentatoren til Viasat, Lars Tjernås, etter målet.

Men 2020s «golden boy» hadde ingen planer om å gi seg der.

– Jeg er tom for ord, vi har knapt begynt kampen, sa Sundet da Haaland la på til 2-0 etter snaue åtte minutter.

99977bshrtc

MÅTTE UT: Erling Braut Haaland ble byttet ut etter 60 minutter.

Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters

– Jeg har sett noen tusen fotballkamper, og jeg prøver å tenke om jeg har sett noen villere med en norsk spiller i sentrum, og det er jeg søren ikke sikker på, svarte Tjernås.

Sørloth sendte Leipzig til topps

Men også de tyske serielederne har en spiss som vet hvordan man scorer mål. Polske Robert Lewandowski er toppscorer i ligaen, og allerede før pause hadde han funnet veien til nettmaskene to ganger.

I det 87. minutt satt også Leon Goretzka 3-2 til Bayern München, og førte dem dermed opp i serieledelsen. Like etterpå gjorde Lewandowski sitt tredje mål i kampen, og dermed spikeren i kista med 4-2.

Like før kampen ble sparket i gang vant Leipzig 3-0 borte mot Freiburg og tok over serieledelsen med en kamp mer spilt. I den kampen scoret Aleksander Sørloth ett og hadde en målgivende pasning.

Sportsnyheter

Norge

Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

Siste nytt

 • Supportere bortvist – skal ha kommet med rasistiske tilrop

  Ørn-Horten slo Arendal 8-1 i 2. divisjon lørdag, men det var dommerens bortvisning av om lag 30 bortefans for mulige rasistiske rop som stjal fokuset.

  Hendelsen skal ha skjedd ti minutter før hvilen, da Ørn-Hortens Seihou Leroy Sillah Nilsen økte hjemmelagets ledelse til 4-0 og feiret foran Arendals supportere, ifølge Agderposten.

  Avisen skriver at flere som var på stadion, har opplyst at det ble laget apelyder mot spilleren, og dommer Herman Aass bekrefter at publikum ble bortvist.

  Sportssjef Børge Fedje i Arendal sier klubben fordømmer alle former for rasisme og hets.

  – Vi har fått framstilt påstander om hva som skal ha skjedd, og jeg kan ikke uttale meg om det er sant eller ikke. Jeg vet bare at Arendal Fotball som klubb er opptatt av mangfold og respekt og vil være gode representanter både på og utenfor banen, sier han til Agderposten.

 • Solberg hadde store utfordringer med sikten

  Oliver Solberg inntok 6.-plassen på resultatlistene før siste dagen i Safari Rally Kenya i Nairobi, men tapte tid til toppen.

  – I dag var en av de sykeste dagene på rallybanen i mitt liv, men med seks nye runder i morgen er jeg sikker på at det kommer flere overraskelser og utfordringer i tiden som kommer, skriver den svensknorske rallyføreren på Twitter etter tredje dagen i Rally Kenya.

  Solberg skriver videre at han hadde store utfordringer med sikten i deler av fartsprøvene ettersom det både sprutet jord og vann opp på frontruta.

  Tross forholdene klatret Solberg opp på 6.-plass, og ligger 12.19 minutter bak Kalle Rovanperä som leder. Før dagens prøver var forspranget opp til finnen 4.27 minutter.

  Opp til Thierry Neuville på 5.-plass er det 1.19 minutter. (NTB)

  Oliver Solberg kjører i Kenya
  Foto: TONY KARUMBA / AFP
 • Nepomnjatsjtsjij og Caruana økte luken i VM-jakten

  Jan Nepomnjasjtsjij og Fabiano Caruana økte luken til resten i VM-kandidatturneringen i sjakk med seire lørdag. Hikaru Nakamura er treer, 1,5 poeng bak.

  «Nepo» er fortsatt alene på topp med 5,5 poeng på sju runder, etter en kontrollert seier med svarte brikker over ungarske Richard Rapport.

  Caruana lå lenge an til gevinst, men måtte slite lenge for seieren med hvite brikker mot aserbajanske Teimur Radjabov. Amerikaneren står med fem poeng.

  Deretter følger landsmannen Nakamura, som spilte remis med svarte brikker mot Jan-Krzysztof Duda lørdag. Tre spillere har tre poeng etter halvspilt turnering i Madrid.

  Vinneren av turneringen skal etter planen møte verdensmester Magnus Carlsen til VM-kamp i starten av 2023, men Carlsens foretrukne motstander i Alireza Firouzja, ligger dårlig an. Han har kun 2,5 poeng, etter remis mot kinesiske Ding Liren.

  Kandidatturneringen i den spanske hovedstaden varer fram til 5. juli. (NTB)

  Jan Nepo
  Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste