Haaland sjokkåpnet mot verdens beste lag: – Jeg er tom for ord

Norges nye superstjerne fortsetter herjingene i tysk fotball. Lørdag scoret han to mot fjorårets mesterligavinner før han ble byttet ut tidlig med en skade i ankelen.

Erling Braut Haaland

ENESTÅENDE: På under ti minutter gjorde Erling Braut Haaland to mål mot fjorårets vinnere av mesterligaen, Bundesliga og klubb-VM på bortebane.

Erling Braut Haaland gikk ut på stillingen 2-2, etter 60 minutter. Han satt seg rett ned på benken og fikk tilsyn av to personer fra støtteapparatet. Bildene ble også zoomet inn på ankelen til den norske målmaskinen, som hadde et tydelig sår på ankelen.

Litt tidligere i kampen hadde han sittet nede etter en stempling fra Bayerns stopper Boateng.

– Jeg syns kanskje Boateng kunne fått et gult der, når han havrer opp akillesen til Haaland, sa Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter taklingen.

7zBkv4VPLuM

SATT NEDE: Haaland gikk av banen for egen maskin, men satt nede kun få minutter tidligere og fikk behandling av Dortmund-personell.

De første rapportene i tyske medier tyder på at Borussia ikke tok noen sjanse med Haaland før Champions League-kampen til uka, skriver NTB.

– Boateng legger knotten på det verste stedet. Det er der skoen slutter og akillesen starter. Det er veldig vondt, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet etter kampen.

Litt senere kommer han med gode nyheter om skaden.

– Nå har jeg fått litt meldinger internt fra Dortmund. Alt ser bra ut med skaden til Erling.

På pressekonferansen etter kampen bekrefter treneren Edin Terzić på pressekonferansen etter kampen, melder NTB.

– Erling fikk et spark mot akillessenen, men han signaliserte til meg at det ikke var noe alvorlig. Utover det spilte han strålende.

– Hva i villeste verden er det vi er med på?

Til slutt endte kampen 4-2 til Bayern München, etter tre mål av Robert Lewandowski.

Men Dortmund kom sprintene ut fra startblokkene i toppkampen mot serieleder, mesterligavinner og vinnerne av klubb-VM, Bayern München, på Allianz Arena. Allerede før to minutter var spilt dro den norske stjernespissen seg inn og banket ballen via en forsvarer og ned i hjørnet.

– Hva i villeste verden er det vi er med på? spurte ekspertkommentatoren til Viasat, Lars Tjernås, etter målet.

Men 2020s «golden boy» hadde ingen planer om å gi seg der.

– Jeg er tom for ord, vi har knapt begynt kampen, sa Sundet da Haaland la på til 2-0 etter snaue åtte minutter.

99977bshrtc

MÅTTE UT: Erling Braut Haaland ble byttet ut etter 60 minutter.

– Jeg har sett noen tusen fotballkamper, og jeg prøver å tenke om jeg har sett noen villere med en norsk spiller i sentrum, og det er jeg søren ikke sikker på, svarte Tjernås.

Sørloth sendte Leipzig til topps

Men også de tyske serielederne har en spiss som vet hvordan man scorer mål. Polske Robert Lewandowski er toppscorer i ligaen, og allerede før pause hadde han funnet veien til nettmaskene to ganger.

I det 87. minutt satt også Leon Goretzka 3-2 til Bayern München, og førte dem dermed opp i serieledelsen. Like etterpå gjorde Lewandowski sitt tredje mål i kampen, og dermed spikeren i kista med 4-2.

Like før kampen ble sparket i gang vant Leipzig 3-0 borte mot Freiburg og tok over serieledelsen med en kamp mer spilt. I den kampen scoret Aleksander Sørloth ett og hadde en målgivende pasning.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.