Haaland sjokkåpnet mot verdens beste lag: – Jeg er tom for ord

Norges nye superstjerne fortsetter herjingene i tysk fotball. Lørdag scoret han to mot fjorårets mesterligavinner før han ble byttet ut tidlig med en skade i ankelen.

Erling Braut Haaland

ENESTÅENDE: På under ti minutter gjorde Erling Braut Haaland to mål mot fjorårets vinnere av mesterligaen, Bundesliga og klubb-VM på bortebane.

Foto: Sven Hoppe / AP

Erling Braut Haaland gikk ut på stillingen 2-2, etter 60 minutter. Han satt seg rett ned på benken og fikk tilsyn av to personer fra støtteapparatet. Bildene ble også zoomet inn på ankelen til den norske målmaskinen, som hadde et tydelig sår på ankelen.

Litt tidligere i kampen hadde han sittet nede etter en stempling fra Bayerns stopper Boateng.

– Jeg syns kanskje Boateng kunne fått et gult der, når han havrer opp akillesen til Haaland, sa Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter taklingen.

7zBkv4VPLuM

SATT NEDE: Haaland gikk av banen for egen maskin, men satt nede kun få minutter tidligere og fikk behandling av Dortmund-personell.

Foto: GUENTER SCHIFFMANN / Reuters

De første rapportene i tyske medier tyder på at Borussia ikke tok noen sjanse med Haaland før Champions League-kampen til uka, skriver NTB.

– Boateng legger knotten på det verste stedet. Det er der skoen slutter og akillesen starter. Det er veldig vondt, sier Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet etter kampen.

Litt senere kommer han med gode nyheter om skaden.

– Nå har jeg fått litt meldinger internt fra Dortmund. Alt ser bra ut med skaden til Erling.

På pressekonferansen etter kampen bekrefter treneren Edin Terzić på pressekonferansen etter kampen, melder NTB.

– Erling fikk et spark mot akillessenen, men han signaliserte til meg at det ikke var noe alvorlig. Utover det spilte han strålende.

– Hva i villeste verden er det vi er med på?

Til slutt endte kampen 4-2 til Bayern München, etter tre mål av Robert Lewandowski.

Men Dortmund kom sprintene ut fra startblokkene i toppkampen mot serieleder, mesterligavinner og vinnerne av klubb-VM, Bayern München, på Allianz Arena. Allerede før to minutter var spilt dro den norske stjernespissen seg inn og banket ballen via en forsvarer og ned i hjørnet.

– Hva i villeste verden er det vi er med på? spurte ekspertkommentatoren til Viasat, Lars Tjernås, etter målet.

Men 2020s «golden boy» hadde ingen planer om å gi seg der.

– Jeg er tom for ord, vi har knapt begynt kampen, sa Sundet da Haaland la på til 2-0 etter snaue åtte minutter.

99977bshrtc

MÅTTE UT: Erling Braut Haaland ble byttet ut etter 60 minutter.

Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters

– Jeg har sett noen tusen fotballkamper, og jeg prøver å tenke om jeg har sett noen villere med en norsk spiller i sentrum, og det er jeg søren ikke sikker på, svarte Tjernås.

Sørloth sendte Leipzig til topps

Men også de tyske serielederne har en spiss som vet hvordan man scorer mål. Polske Robert Lewandowski er toppscorer i ligaen, og allerede før pause hadde han funnet veien til nettmaskene to ganger.

I det 87. minutt satt også Leon Goretzka 3-2 til Bayern München, og førte dem dermed opp i serieledelsen. Like etterpå gjorde Lewandowski sitt tredje mål i kampen, og dermed spikeren i kista med 4-2.

Like før kampen ble sparket i gang vant Leipzig 3-0 borte mot Freiburg og tok over serieledelsen med en kamp mer spilt. I den kampen scoret Aleksander Sørloth ett og hadde en målgivende pasning.

Siste nytt

 • PSG tok seg videre etter nervedrama

  Tittelforsvarer Bayern München slo Paris Saint-Germain 1–0 på bortegress, men røk ut på bortemålsregelen i mesterligaens kvartfinale.

  Det skjedde i en ekstremt intens kamp. Begge lag bød TV-seerne på stor underholdning, og framfor alt PSG-stjernen Neymar var uheldig – og litt udyktig – som ikke satte ballen i nota.

  Like fullt tok PSG seg videre takket være 3-2-ledelsen fra første kamp i München

  I en den andre semifinalen mellom Chelsea og Porto endte det 0–1.

  Dermed er Chelsea klar for semifinale i mesterligaen etter at de vant det første oppgjøret 2–0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  France Soccer Champions League
  Foto: Francois Mori / AP
 • Chelsea klar for semifinale

  Chelsea er klar for semifinale i mesterligaen etter at det endte 0-1 i returkampen mot Porto. Chelsea vant det første oppgjøret 2-0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  Chelsea - Porto. Mesterligaen, kvartfinale.
  Foto: Cristina Quicler / AFP
 • Nedtur for Hege Riise og England

  Hege Riise måtte tåle sitt annet tap som Englands landslagssjef da Canada vant 2-0 i tirsdagens oppgjør i Stoke. To engelske forsvarsbrølere avgjorde privatlandskampen.

  UEFA Champions League-kvalifisering, kvinner. LSK - Linfield 4-0
  Foto: David Catry / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal