Haaland kåret til sesongens spiller: – Det sier veldig mye om hans popularitet i Tyskland

Erling Braut Haaland er kåret til sesongens spiller i Bundesliga av tyske supportere.

Haaland

POPULÆR: Erling Braut Haaland fikk flest stemmer i avstemningen.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

– Det er nesten litt uvirkelig, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Det er Electronics Arts, som er produsent av fotballspillet FIFA, og Bundesliga som står bak kåringen. Og avstemningen er blitt avgjort ved hjelp av stemmer fra fotballsupportere.

Haaland fikk flest stemmer selv om Robert Lewandowski kun er ett mål bak Gerd Müllers legendariske målrekord fra 1971/72 i Tysklands toppliga.

Bayern Münchens polske superstjerne står med 39 scoringer på 27 seriekamper. Til sammenligning har Haaland 25 mål på 26 oppgjør.

jpK03DqcCY0

Haaland kunne feire sin første tittel med Dortmund torsdag.

Foto: MARTIN ROSE / AFP

Carl-Erik Torp sier prisen faktisk beviser hvor populær Haaland er i Tyskland. Han mener den henger svært høyt, selv om kåringen avgjøres av supportere og ikke en jury.

– Det sier veldig mye om hans popularitet i Tyskland. Han er en profil og fremtiden. Derfor tror jeg mange har stemt på ham fremfor Lewandowski, sier han.

– Han har kommet som et friskt pust i internasjonal fotball.

Tok sin første tittel med Dortmund

Jærbuen er en av tre Borussia Dortmund-spillere på sesongens lag. De to øvrige er Mats Hummels og Jadon Sancho.

Carl-Erik Torp

IMPONERT: NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Foto: Julia Marie Naglestad

Torsdag scoret Haaland og Sancho to mål hver seg i 4-1-seieren over RB Leipzig i den tyske cupfinalen. Med det tok nordmannen sin første tittel etter overgangen fra Salzburg til Dortmund i januar i fjor.

– Jeg har vært litt mer i treningsrommet enn normalt i det siste, så jeg følte det i dag. En liten boost i bicepsen. Det føltes godt å få det ut. Det var et fint mål, sa Haaland på Viasat etter kampen.

Erling Braut Haaland rangeres for øvrig nå som verdens nest mest verdifulle fotballspiller av revisjonsgiganten KPMG. Haalands nåværende markedsverdi settes til 130,8 millioner euro, som tilsvarer 1,3 milliarder kroner.

Laster Twitter-innhold

Dette er laget:

Seriemester Bayern har sju spillere inne blant de 15 som utgjør Bundesliga-supporternes 2020/21-lag. Slik ser laget ut:

Keeper:
Manuel Neuer, Bayern.

Forsvar:
Ridle Baku, Wolfsburg.
Mats Hummels, Dortmund.
Maxence Lacroix, Wolfsburg.
Angeliño, Leipzig.
Alphonso Davies, Bayern.

Midtbane:
Marcel Sabitzer, Leipzig.
Joshua Kimmich, Bayern.
Leon Goretzka, Bayern.
Jadon Sancho, Dortmund
Thomas Müller, Bayern.
Kingsley Coman, Bayern.

Angrep:
Erling Braut Haaland, Dortmund.
Robert Lewandowski, Bayern.
André Silva, Frankfurt.

Sportsnyheter

Spansk storspelar med Italia-stikk: – Dei kan slite mot større lag

Italia valsa over Tyrkia i EM-opninga, men Cesc Fabregas såg svakheiter i det italienske laget.

Forvirret? Derfor ble ikke dette straffespark

Både italienerne og mange TV-seere var sikre på at Italia skulle hatt minst ett straffespark mot Tyrkia. Men før EM fikk dommerne nye retningslinjer.

Siste nytt

 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Bekreftet som Häcken-trener

  Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo blir som ventet trener for Göteborg-klubben Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding, ifølge NTB. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

  oKOd0-V-Ego
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • Ute etter marerittrunde

  Kristoffer Ventura måtte storspille for å bli med videre i PGA-turneringen i South Carolina. I stedet kom nedturene tett også i fredagens runde, melder NTB. Nordmannen var ikke i nærheten av å klare cuten. Grensen gikk på ett slag over par, mens Ventura stoppet på hele +13. Han måtte fredag tåle tre bogeyer, to dobbeltbogeyer og én trippelbogey. Det gjorde 26-åringen til en av de lavest plasserte på resultatlistene.

  uYX70W4WCWI
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal