Haaland om vikingbrølet etter monstermålet: – Det føltes godt å få det ut

Erling Braut Haaland og Jadon Sancho er to av verdens mest ettertraktede fotballspillere. De spilte seg ikke mindre hete med to mål hver i den tyske cupfinalen. Etterpå måtte Haaland forklare sitt urbrøl.

D-ujkyn_2Oo

GULL VERDT: Erling Braut Haaland og Jadon Sancho viste hvorfor de kanskje er verdens mest ettertraktede angrepsduo.

Foto: Martin Rose / AP

Haaland og Sancho hjalp hverandre til to mål hver i 4–1-seieren over RB Leipzig i cupfinalen.

Særlig Haalands første mål, som var Dortmunds andre, var et kunstverk. Etterpå lot han vikingbrølet runge utover den folketomme Olympiastadion i Berlin.

L2LCP4AfO3M

VIKINGBRØL: Slik feiret Erling Braut Haaland sitt første cupfinalemål.

Foto: Maja Hitij / AP

Slik forklarer han det etter kampen:

– Jeg har vært litt mer i treningsrommet enn normalt i det siste, så jeg følte det i dag. En liten boost i bicepsen. Det føltes godt å få det ut. Det var et fint mål, sier Haaland på Viasat etter kampen.

– Første omgang var bra, men andre omgang var dritt. Vi var litt heldige, men det føles godt å vinne, oppsummerer han.

Norsk suksessgaranti

Allerede før finalen var det klart at det ville bli norsk jubel. For mens Haaland satt skadet på tribunen og Alexander Sørloth satt ubenyttet på benken da Borussia Dortmund slo RB Leipzig 3–2 i Bundesliga så sent som lørdag, var begge med fra start i cupfinalen.

Og det tok bare fem minutter før Haaland skulle markere seg. Da satte han fart mot bakrommet og fikk ballen fra Marco Reus. I stedet for å valse videre med ballen, spilte han på tvers til Mahmoud Dahoud – som dyttet ballen videre mot venstre til Jadon Sancho.

Sancho gjorde som han har gjort mange ganger før, skrudde ballen i mål med høyrebeinet.

OxytEBHBJNw

ELLEVILL JUBEL: Erling Braut Haaland var et hode høyere enn alle andre både i kampen og under feiringen.

Foto: ANNEGRET HILSE / Reuters

Drømmemål: – Rett og slett latterlig

Etter 28 minutter økte Haaland selv ledelsen til 2-0, og for et mål det var. Han ble spilt opp av Marco Reus, men hadde alt annet enn fri vei mot mål.

Han tok med Dayot Upamecano på en skikkelig løpetur, vendte ham bort og satte ballen iskaldt i mål med venstrebeinet.

– Det er helt sinnssykt. De er på vei mot høyre begge to, og at han klarer å stå imot der er rett og slett latterlig, sier Bodø/Glimt-spiller Ulrik Saltnes, studiogjest på Viasat.

– Han er en urkraft, fastslår han.

Sancho: – Han elsker å score

Det skulle bli mer før pause. Og igjen var Haaland involvert. Den norske kraftspissen sto på egen banehalvdel med ryggen mot Leipzig-målet da han fikk ballen. Dayot Upamecano ville ha takk for sist, og kastet seg inn i en takling.

twmSB0jrcHA

SUPERDUO: Jadon Sancho og Erling Braut Haaland viste hvorfor de er blant verdens mest ettertraktede fotballspillere.

Foto: JOHN MACDOUGALL / AFP

Men Haaland fikk flikket ballen videre til Dahoud før han ble meid ned. Dahoud fant Reus som igjen fant Sancho og dermed 3–0 til Dortmund.

Før slutt satte Erling Braut Haaland inn 4–1. Servitør: Jadon Sancho.

– Han visste i dag at det var en stor dag for oss alle, og han sto fram, som han skulle, som en leder. Og jeg var glad for å gi ham hans andre mål på slutten, for jeg vet han elsker mål, og jeg er glad han fikk et mål til, sier Sancho i intervjuet på Viasat.

– Det er unikt

I Viasat-studio satt de norske landslagslegendene Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth fulle av beundring.

jpK03DqcCY0

TOK POKALEN: Uansett når Erling Braut Haaland forlater Dortmund, er det med minst én tittel på CV-en.

Foto: MARTIN ROSE / AFP

– Etter denne finalen er det Sanchos finesse og Haalands råskap som kommer til å diskuteres, konstaterte Fjørtoft.

– Han scorer på absolutt alt, konstaterte han om Haaland.

– Det er unikt, vi får være med på, det er ingen tvil om det. Vi har aldri hatt, og det er ikke så mange andre nasjoner heller, som har hatt en sånn gullklump, sa Rune Bratseth, som selv har scoret i den tyske cupfinalen og blitt mester med Werder Bremen.

Borussia Dortmund har imidlertid ikke mye tid til å feire. Allerede søndag er det seriekamp mot Mainz. Den må vinnes for å holde liv i mesterligadrømmen.

Siste nytt

 • Verdensstjernen klar for Bislett

  Den svenske verdensstjernen Armand Duplantis er klar for stavhopp på Bislett Games, der han blant annet får møte norske Sondre Guttormsen.

  Guttormsen satte i mai norsk rekord med 5,81. Det er et stykke bak verdensrekorden til det svenske fenomenet Duplantis, som er på 6,18.

  Bislett Games arrangeres 1. juli og blir det første store internasjonale idrettsarrangementet på norsk jord etter gjenåpningen.

  Armand Duplantis
  Foto: Michal Cizek / AFP
 • Nyland ferdig i Norwich

  Ørjan Håskjold Nyland er ferdig i Norwich. Det bekrefter klubben på sine nettsider. Hans kontrakt med klubben går ut 30. juni, og nå kan han gå gratis til en ny klubb.

  – Alle i Norwich City ønsker Ørjan alt godt i hans fremtidige karriere, skriver klubben i pressemeldingen.

  Nyland fungerte som en reservekeeper for Norwich, og han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

  Fotball, treningskamper: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Gullpucken til Lesund

  Gullpucken er den eldste og mest prestisjefylte individuelle utmerkelsen en spiller i norsk ishockey kan motta. I år går den høythengende prisen til Erlend Lesund.

  Selv om sesongen hjemme også her ble avlyst tidlig i januar mener NIHF at tildelingskriteriene for Gullpucken Menn er innfridd. Det skyldes i hovedsak at man her fikk gjennomført VM.

  I begrunnelsen fra Norges Ishockeyforbund står det blant annet: «Erlend Lesund har utviklet spillet sitt sesong for sesong, der han denne sesongen var en av de viktigste spillerne til Rögle i svensk eliteserie. Under årets VM tok han enda ett steg på den internasjonale arenaen, gjennom å videreføre utviklingen fra klubblaget. Dette gjorde han til en av lagets absolutt nyttigste spillere.»

  2021 IIHF Ice Hockey World Championship, Day 3, Norway - Italy. Erlend Lesund
  Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal