Haaland om vikingbrølet etter monstermålet: – Det føltes godt å få det ut

Erling Braut Haaland og Jadon Sancho er to av verdens mest ettertraktede fotballspillere. De spilte seg ikke mindre hete med to mål hver i den tyske cupfinalen. Etterpå måtte Haaland forklare sitt urbrøl.

D-ujkyn_2Oo

GULL VERDT: Erling Braut Haaland og Jadon Sancho viste hvorfor de kanskje er verdens mest ettertraktede angrepsduo.

Haaland og Sancho hjalp hverandre til to mål hver i 4–1-seieren over RB Leipzig i cupfinalen.

Særlig Haalands første mål, som var Dortmunds andre, var et kunstverk. Etterpå lot han vikingbrølet runge utover den folketomme Olympiastadion i Berlin.

L2LCP4AfO3M

VIKINGBRØL: Slik feiret Erling Braut Haaland sitt første cupfinalemål.

Slik forklarer han det etter kampen:

– Jeg har vært litt mer i treningsrommet enn normalt i det siste, så jeg følte det i dag. En liten boost i bicepsen. Det føltes godt å få det ut. Det var et fint mål, sier Haaland på Viasat etter kampen.

– Første omgang var bra, men andre omgang var dritt. Vi var litt heldige, men det føles godt å vinne, oppsummerer han.

Norsk suksessgaranti

Allerede før finalen var det klart at det ville bli norsk jubel. For mens Haaland satt skadet på tribunen og Alexander Sørloth satt ubenyttet på benken da Borussia Dortmund slo RB Leipzig 3–2 i Bundesliga så sent som lørdag, var begge med fra start i cupfinalen.

Og det tok bare fem minutter før Haaland skulle markere seg. Da satte han fart mot bakrommet og fikk ballen fra Marco Reus. I stedet for å valse videre med ballen, spilte han på tvers til Mahmoud Dahoud – som dyttet ballen videre mot venstre til Jadon Sancho.

Sancho gjorde som han har gjort mange ganger før, skrudde ballen i mål med høyrebeinet.

OxytEBHBJNw

ELLEVILL JUBEL: Erling Braut Haaland var et hode høyere enn alle andre både i kampen og under feiringen.

Drømmemål: – Rett og slett latterlig

Etter 28 minutter økte Haaland selv ledelsen til 2-0, og for et mål det var. Han ble spilt opp av Marco Reus, men hadde alt annet enn fri vei mot mål.

Han tok med Dayot Upamecano på en skikkelig løpetur, vendte ham bort og satte ballen iskaldt i mål med venstrebeinet.

– Det er helt sinnssykt. De er på vei mot høyre begge to, og at han klarer å stå imot der er rett og slett latterlig, sier Bodø/Glimt-spiller Ulrik Saltnes, studiogjest på Viasat.

– Han er en urkraft, fastslår han.

Sancho: – Han elsker å score

Det skulle bli mer før pause. Og igjen var Haaland involvert. Den norske kraftspissen sto på egen banehalvdel med ryggen mot Leipzig-målet da han fikk ballen. Dayot Upamecano ville ha takk for sist, og kastet seg inn i en takling.

twmSB0jrcHA

SUPERDUO: Jadon Sancho og Erling Braut Haaland viste hvorfor de er blant verdens mest ettertraktede fotballspillere.

Men Haaland fikk flikket ballen videre til Dahoud før han ble meid ned. Dahoud fant Reus som igjen fant Sancho og dermed 3–0 til Dortmund.

Før slutt satte Erling Braut Haaland inn 4–1. Servitør: Jadon Sancho.

– Han visste i dag at det var en stor dag for oss alle, og han sto fram, som han skulle, som en leder. Og jeg var glad for å gi ham hans andre mål på slutten, for jeg vet han elsker mål, og jeg er glad han fikk et mål til, sier Sancho i intervjuet på Viasat.

– Det er unikt

I Viasat-studio satt de norske landslagslegendene Jan Åge Fjørtoft og Rune Bratseth fulle av beundring.

jpK03DqcCY0

TOK POKALEN: Uansett når Erling Braut Haaland forlater Dortmund, er det med minst én tittel på CV-en.

– Etter denne finalen er det Sanchos finesse og Haalands råskap som kommer til å diskuteres, konstaterte Fjørtoft.

– Han scorer på absolutt alt, konstaterte han om Haaland.

– Det er unikt, vi får være med på, det er ingen tvil om det. Vi har aldri hatt, og det er ikke så mange andre nasjoner heller, som har hatt en sånn gullklump, sa Rune Bratseth, som selv har scoret i den tyske cupfinalen og blitt mester med Werder Bremen.

Borussia Dortmund har imidlertid ikke mye tid til å feire. Allerede søndag er det seriekamp mot Mainz. Den må vinnes for å holde liv i mesterligadrømmen.

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)