Hopp til innhold

Haaland forbløffet over stjernetrenerens spesielle evne: – Det er galskap

Erling Braut Haaland fullroser Pep Guardiola før byderbyet mot Manchester United. Han forteller at den spanske City-manageren har en helt spesiell evne.

Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth

STJERNEDUO: Erling Braut Haaland har kommet godt i gang under sin stjernetrener Pep Guardiola.

Foto: LEE SMITH / Reuters

– Dagen før kamp forteller han hva som skal skje, og neste dag skjer akkurat det. Det er galskap, og noen ganger skjønner jeg ikke hvordan det er mulig, sier Haaland i intervju med den engelske TV-kanalen Sky Sports.

Søndag er det klart for byderby og storoppgjør når Manchester City tar imot Manchester United.

Før og under kampen vil det bli fokus på den norske superspissen, som har tatt Premier League med storm. Haaland er toppscorer i ligaen, og han har banket inn elleve mål på sine syv første kamper i ligaen.

I den sammenheng forteller han om sitt inntrykk av Guardiola, som blir av mange regnet som verdens beste manager.

– Vi snakker om de små, ulike detaljene. Mot ett lag gjør vi det, mens mot et annet lag gjør vi det. Det er mye detaljer. Han er en veldig detaljert mann som elsker det. Det er fint å jobbe med ham, sier han.

Champions League - Group G - Manchester City v Borussia Dortmund

STJERNE: Erling Braut Haaland har blitt Citys stjernespiss, og har startet alle Premier League-kampene så langt.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

– Kan være ensomt

Før og etter nesten hver kamp har Guardiola måttet svare på spørsmål om sin stjerne. Det er kanskje ikke så rart når han scorer mål på bestilling for de lyseblå.

– Han er en perfekt person, og en fin fyr. Det er det viktigste. Kvaliteten hadde han før han kom hit. Han har fortsatt å gjøre det han har gjort fra før, vi har ikke lagt til en masse ting, har spanjolen sagt.

Les også Guardiola om å trene Haaland: – Han er et perfekt menneske

Britain Soccer Premier League

Noen har reagert på at Haaland ikke har altfor mange berøringer i det oppbyggende spillet, og at han i tillegg holder seg stort sett i boksen. Det er ganske stor kontrast sammenlignet med tidligere spisser under Guardiola, og han har også ofte tatt et aktivt valg om å spille uten en ren spiss på topp.

Haaland argumenterer med at han er ren spiss, og at han hører hjemme i boksen. Han mener det er andres jobb å holde bredden. City har spillere som Jack Grealish, Riyad Mahrez og Phil Foden som gjerne har utgangsposisjon på kanten.

– Det kan være ensomt noen ganger, men jeg nyter å være alene. De siste årene har jeg spilt og levd alene, så jeg er vant med å være alene. Jeg tenker bare slik, og prøver å trives i eget selskap. Når man minst venter det, kommer det en sjanse, sier Haaland.

Og det er tydelig at det er godt nok for Guardiola. Haaland har startet alle offisielle kamper siden han kom til City. Mange av kampene har han også fullført uten å ha blitt byttet ut.

Stor høydeforskjell

Begge trenerne fikk på pressekonferansene spørsmål om hvordan det blir med en duell mellom Haaland på 195 centimeter og Manchester United-stopper Lisandro på 175 centimeter.

Premier League - Leicester City v Manchester United

MØTER HAALAND: Lisandro Martinez kan få en tøff dag mot Erling Braut Haaland.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Jærbuen har ikke ofret mange tanker til akkurat det.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det før du nevnte det nå. Men jeg tror at hvis vi spiller på vårt beste, så spiller det ikke noen rolle hvem som spiller i forsvaret eller hvilket lag vi møter, sier Haaland.

Heller ikke Guardiola vil gi Haaland en fordel på forhånd, til tross for den unormale høydeforskjellen.

– Han (Martinez) er en fantastisk spiller, som er aggressiv og god i oppbyggingen. United har betalt for ham, og Erik (ten Hag) kjenner ham. Det er ikke første gang han spiller mot større spisser, og han kommer til å håndtere det. Det er viktig å være smart og modig. På innleggene, der Erling er høyere, får vi se hva som skjer, sa Guardiola på pressekonferansen før storkampen.

City har et lite overtak de siste kampene mot United, men helt overlegent har det ikke vært statistisk sett.

City har vunnet tre av de siste fem kampene i alle turneringer, mens United står med én uavgjort og ett tap.

Siste nytt

 • Ryerson og Dortmund ute av cupen

  Julian Ryerson spilte hele kampen da Borussia Dortmund ble sendt ut av cupen borte mot Stuttgart.

  Hjemmelaget vant 2-0 og er klare for kvartfinale i den tyske cupen.

  Dit skal også Saarbrücken, som spiller på nivå tre. Tidligere i turneringen sjokkerte de med å slå ut Bayern München, og onsdag var det Eintracht Frankfurt – uten en skadet Jens Petter Hauge – som ble beseiret 2-0.

  Julian Ryerson
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • McTominay sikret United-seier: Nærmer seg byrival City

  Scott McTominay ble den store helten for Manchester United med to scoringer i 2-1-seieren over Chelsea onsdag kveld.

  McTominay scoret kampens første mål tidlig i den første omgangen, men han og Manchester United måtte se at Cole Palmer utlignet til 1-1 like før pause.

  I kampens 69. minutt dukket McTominay opp igjen og scoret sitt andre mål med et kontant hodestøt.

  Dermed ble det en svært viktig seier for United, som nå ligger på sjetteplass og kun har tre poeng opp til byrival Manchester City på den viktige fjerdeplassen i Premier League.

  Det har stormet rundt United de siste dagene, etter at det kom frem at flere medier hadde blitt utestengt etter saker om misnøye i United-garderoben.

  Klubbens håp om avansement i Mesterligaen henger i en tynn tråd, men de står nå med fire seirer på de fem siste kampene i Premier League etter at de tapte 0-3 hjemme mot Manchester City i slutten av oktober.

  Da var de ni poeng bak byrivalen, men Manchester City har selv bare tatt seks poeng på de siste fem kampene. Onsdag kveld tapte de 0-1 borte mot Aston Villa.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Haaland og City senket av Aston Villa

  Aston Villas elleville hjemmeform fortsetter selv etter at Manchester City har vært på besøk. Med 1-0-seieren på Villa Park gikk også vertene forbi City på tabellen.

  Med fire kamper på rad uten seier, er Manchester City seks poeng bak serieleder Arsenal 15 kamper ut i sesongen. Liverpool og Aston Villa er henholdsvis fire og to poeng foran City.

  Erling Braut Haaland jubilerte med sin 50. Premier League-kamp, men han kom aldri nærmere scoring nummer 51 enn dobbeltsjansen han fikk etter ti minutter.

  Aston Villa-keeper Emiliano Martínez jublet som besatt etter at han reddet begge forsøkene til Haaland, og mer jubel skulle det bli for hjemmelaget.

  Kvarteret før slutt banket nemlig Leon Bailey inn kveldens første scoring, og det var nok til at Aston Villa tok sin 14. strake hjemmeseier i Premier League.

  Det er tangering av klubbrekorden for Unai Emerys mannskap.

  Erling Braut Haaland under Premier League-kampen borte mot Aston Villa
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal