Hopp til innhold

Haaland forbløffet over stjernetrenerens spesielle evne: – Det er galskap

Erling Braut Haaland fullroser Pep Guardiola før byderbyet mot Manchester United. Han forteller at den spanske City-manageren har en helt spesiell evne.

Premier League - Manchester City v AFC Bournemouth

STJERNEDUO: Erling Braut Haaland har kommet godt i gang under sin stjernetrener Pep Guardiola.

Foto: LEE SMITH / Reuters

– Dagen før kamp forteller han hva som skal skje, og neste dag skjer akkurat det. Det er galskap, og noen ganger skjønner jeg ikke hvordan det er mulig, sier Haaland i intervju med den engelske TV-kanalen Sky Sports.

Søndag er det klart for byderby og storoppgjør når Manchester City tar imot Manchester United.

Før og under kampen vil det bli fokus på den norske superspissen, som har tatt Premier League med storm. Haaland er toppscorer i ligaen, og han har banket inn elleve mål på sine syv første kamper i ligaen.

I den sammenheng forteller han om sitt inntrykk av Guardiola, som blir av mange regnet som verdens beste manager.

– Vi snakker om de små, ulike detaljene. Mot ett lag gjør vi det, mens mot et annet lag gjør vi det. Det er mye detaljer. Han er en veldig detaljert mann som elsker det. Det er fint å jobbe med ham, sier han.

Champions League - Group G - Manchester City v Borussia Dortmund

STJERNE: Erling Braut Haaland har blitt Citys stjernespiss, og har startet alle Premier League-kampene så langt.

Foto: CRAIG BROUGH / Reuters

– Kan være ensomt

Før og etter nesten hver kamp har Guardiola måttet svare på spørsmål om sin stjerne. Det er kanskje ikke så rart når han scorer mål på bestilling for de lyseblå.

– Han er en perfekt person, og en fin fyr. Det er det viktigste. Kvaliteten hadde han før han kom hit. Han har fortsatt å gjøre det han har gjort fra før, vi har ikke lagt til en masse ting, har spanjolen sagt.

Les også: Guardiola om å trene Haaland: – Han er et perfekt menneske

Britain Soccer Premier League
Britain Soccer Premier League

Noen har reagert på at Haaland ikke har altfor mange berøringer i det oppbyggende spillet, og at han i tillegg holder seg stort sett i boksen. Det er ganske stor kontrast sammenlignet med tidligere spisser under Guardiola, og han har også ofte tatt et aktivt valg om å spille uten en ren spiss på topp.

Haaland argumenterer med at han er ren spiss, og at han hører hjemme i boksen. Han mener det er andres jobb å holde bredden. City har spillere som Jack Grealish, Riyad Mahrez og Phil Foden som gjerne har utgangsposisjon på kanten.

– Det kan være ensomt noen ganger, men jeg nyter å være alene. De siste årene har jeg spilt og levd alene, så jeg er vant med å være alene. Jeg tenker bare slik, og prøver å trives i eget selskap. Når man minst venter det, kommer det en sjanse, sier Haaland.

Og det er tydelig at det er godt nok for Guardiola. Haaland har startet alle offisielle kamper siden han kom til City. Mange av kampene har han også fullført uten å ha blitt byttet ut.

Stor høydeforskjell

Begge trenerne fikk på pressekonferansene spørsmål om hvordan det blir med en duell mellom Haaland på 195 centimeter og Manchester United-stopper Lisandro på 175 centimeter.

Premier League - Leicester City v Manchester United

MØTER HAALAND: Lisandro Martinez kan få en tøff dag mot Erling Braut Haaland.

Foto: CARL RECINE / Reuters

Jærbuen har ikke ofret mange tanker til akkurat det.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det før du nevnte det nå. Men jeg tror at hvis vi spiller på vårt beste, så spiller det ikke noen rolle hvem som spiller i forsvaret eller hvilket lag vi møter, sier Haaland.

Heller ikke Guardiola vil gi Haaland en fordel på forhånd, til tross for den unormale høydeforskjellen.

– Han (Martinez) er en fantastisk spiller, som er aggressiv og god i oppbyggingen. United har betalt for ham, og Erik (ten Hag) kjenner ham. Det er ikke første gang han spiller mot større spisser, og han kommer til å håndtere det. Det er viktig å være smart og modig. På innleggene, der Erling er høyere, får vi se hva som skjer, sa Guardiola på pressekonferansen før storkampen.

City har et lite overtak de siste kampene mot United, men helt overlegent har det ikke vært statistisk sett.

City har vunnet tre av de siste fem kampene i alle turneringer, mens United står med én uavgjort og ett tap.

Sportsnyheter

Qatarsk TV hånte Tysklands VM-smell: – Ser ikkje ut som dei bryr seg

Ein seanse frå eit qatarsk VM-program viser fleire personar som morar seg på kostnad av Tysklands VM-exit. Det får ekspertar til å riste på hovudet.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay

Stormet mot dommeren etter VM-exiten: – Totalt uakseptabelt

Sør-Koreas bragd over Portugal sendte Uruguay ut av VM. Da trillet tårene – og raseriet tok overhånd.

Siste nytt

 • Carlsen-advokater slår knallhardt tilbake mot Niemann

  I slutten av oktober ble det kjent at amerikanske Hans Niemann krever én milliard kroner av Magnus Carlsen etter jukseskandalen. Nå har Carlsens amerikanske advokater svart på Niemanns søksmål.

  I rettsdokumentene, som har blitt omtalt av The Wall Street Journal, går advokatene knallhardt ut mot Niemann og kaller søksmålet et «PR-stunt».

  – Etter flere år med forsøk på å skape et rykte som sjakkens «badboy», ønsker saksøker Hans Niemann å tjene penger ved å gi andre skylden for konsekvensene av hans egen erkjennende uredelighet, skriver advokatene.

  De skriver videre at retten må avvise alle Niemanns krav mot den norske sjakkstjernen.

  Carlsen og Niemann har i flere måneder stått i sentrum av en betent sjakkonflikt etter at etter at førstnevnte anklaget tenåringen for omfattende juks under partier.

  Niemann har i ettertid innrømmet at han jukset som 12- og 16-åring på Chess.com. Han avviser imidlertid at han brukte ulovlige midler mot Carlsen.

  Carlsen Niemann
  Foto: NTB
 • Slik spilles åttedelsfinalene

  Gruppespillet i Qatar-VM er ferdig, og allerede lørdag starter utslagsrundene. Nå er det vinn eller forsvinn.

  Den aller første åttedelsfinalen spilles lørdag klokken 16.00 mellom Nederland og USA. Den kampen sender TV 2.

  Klokken 20.00 samme dag kan du følge Lionel Messi og Argentina når de møter overraskelseslaget Australia. Den kampen sendes på NRK.

  Her er alle åttedelsfinalene:

  Lørdag 3. desember: Nederland - USA

  Lørdag 3. desember: Argentina - Australia

  Søndag 4. desember: Frankrike - Polen

  Søndag 4. desember: England - Senegal

  Mandag 5. desember: Japan - Kroatia

  Mandag 5. desember: Brasil - Sør-Korea

  Tirsdag 6. desember: Marokko - Spania

  Tirsdag 6. desember: Portugal - Sveits

  Utslagsrunder
  Foto: NRK
 • Sveits videre i VM etter amper målfest

  Serbia var avhengig av å vinne for å ha en mulighet til å gå videre fra gruppespillet, og kampen mot Sveits ble en thriller med høy temperatur.

  Sveits tok ledelsen med Xherdan Shaqiri i kampens 20. minutt, men Serbia slo raskt tilbake. Spisstjernene Aleksandar Mitrovic og Dushan Vlahovic scoret to raske mål og sendte Serbia ledelsen. Like før pause utlignet imidlertid Breel Embolo til 2-2.

  I den andre omgangen var det igjen Sveits som startet best, og allerede etter tre minutter avsluttet Remo Freuler et sveitsisk drømmeangrep. 3-2, og dermed måtte igjen Serbia snu kampen for å holde liv i VM-håpet.

  Det klarte de ikke, og dermed er Serbia ute, og på slutten var det flere tilløp til slåsskamp ute på banen. I den andre kampen i gruppa vant Kamerun 1-0 mot Brasil etter en overtidsscoring av Vincent Aboubakar. men det var ikke nok til å gå videre fra gruppespillet. Sveits møter Portugal i åttedelsfinalen, mens Brasil møter Sør-Korea.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste