Hopp til innhold

Guardiola om å trene Haaland: – Han er et perfekt menneske

Erling Braut Haaland (22) vant prisen for månedens beste spiller i den engelske toppdivisjonen. Manchester City-trener Pep Guardiola hyller sin nye stjernespiss.

Britain Soccer Premier League

HYLLER HAALAND: Pep Guardiola sparer ikke på kruttet når han omtaler Haaland.

Foto: Nick Potts / AP

– Han en eksepsjonell spiss, det har jeg sagt mange ganger. I den alderen han er i så er ambisjonen hans å bli bedre, og han kommer til å bli bedre, sier Pep Guardiola på pressekonferansen før Manchester Citys møte med Wolverhampton.

Fredag ble Haaland tidenes første nordmann som fikk utmerkelsen månedens beste spiller i Premier League.

Også Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var nominert til prisen. Det er andre gang nordmannen har vært nominert.

Haaland fikk prisen for sine prestasjoner i august. Han står med ti mål på sine seks første PL-kamper. Ni av scoringene kom i august i kampene mot West Ham (2), Newcastle, Crystal Palace (3) og Nottingham Forest (3).

Spain Soccer Champions League

MÅNEDENS SPILLER: Erling Braut Haaland.

Foto: Jose Breton / AP

Hylles av Pep

Pep Guardiola finner frem store ord for å beskrive hvordan det er å lede Haaland.

– Hvordan er han å trene?

– Han er en perfekt person, og en fin fyr. Det er det viktigste. Kvaliteten hadde han før han kom hit. Han har fortsatt å gjøre det han har gjort fra før, vi har ikke lagt til en masse ting, forklarer Guardiola.

Haaland har ikke bare imponert i Premier League. Også i Mesterligaen har rogalendingen fått en lysende start i City-drakten. Onsdag ble han matchvinner mot gamleklubben Borussia Dortmund. Han står med tre mål i turneringen.

Se scoringen mot Dortmund her:

Champions League - Group G - Manchester City v Borussia Dortmund

Neste kamp for nordmannen og lagkameratene er seriekampen mot Wolves lørdag. Haalands motstandere har hatt en skuffende sesongstart, og står kun med en seier så langt.

Men Guardiola vil ikke ta lett på sin neste motstander.

– De var en av de tøffeste motstanderne vi møtte forrige sesong, og lørdagen blir intet unntak. Vi må være forberedt, vi må være mentalt forberedt, sier Guardiola.

Pep Guardiola

- TØFF MOTSTANDER: Pep Guardiola tar ikke lett på deres neste motstander Wolves.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Siste nytt

 • Mol og Sørum vant verdenstourfinalen

  Anders Mol og Christian Sørum kronet 2022-sesongen med å vinne verdensseriefinalen i sandvolleyball mot polske Michal Bryl og Bartosz Losiak. Mol/Sørum vant med settsifrene 21-18, 21-18, skriver NTB. Turneringen omfattet 2022-sesongens ti beste lag og ble avholdt i Doha. Mol og Sørum vant alle sine seks kamper.

  Mol og Sørum
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Brann signerte amerikansk midtstopper

  Branns kvinnelag har forsterket troppen med den amerikanske midtstopperen Amanda Frisbie. 30-åringen har signert en kontrakt ut året.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  Frisbie kommer fra den portugisiske klubben Damaiense. Hun har tidligere spilt for klubber som: Klepp, Madrid og Atlético Madrid.

  – Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake til Norge og bli en del et så sterkt lag som Brann, sier Frisbie til brann.no.

  Brann opplyser at Frisbie har valgt det noe uvanlige draktnummeret 9, til midtstopper å være.

  – Jeg var spiss tidligere i karrieren min, så jeg har hatt det nummeret en del. I tillegg var det ingen andre nummer under 20 som var ledige, sier hun.

  Amanda Frisbie
  Foto: Brann Kvinner
 • Wrexham må ut i omkamp i FA-cupen

  Wrexham, som spiller på nivå fem i England, spilte 3-3 mot Sheffield United i FA-cupens fjerde runde. Det er tre divisjoner som skiller lagene.

  Sheffield United fikk en drømmestart på kampen, da Oliver McBurnie scoret på et hjørnespark i det andre spilleminutt.

  Men, i den andre omgangen fyrte hjemmelaget på alle plugger. Først utlignet James Jones etter 50 minutter spill. Thomas O'Connor satte inn Wrexhams andre mål etter timen spilt.

  Gledesrusen til hjemmelaget fikk en brå slutt, da Oliver Norwood ordnet balanse i regnskapet fire minutter senere.

  Daniel Jebbison ble utvist etter 71 minutter, uten at kameraene klarte å fange opp situasjonen, men gjestene ble redusert til 10 mann.

  Det var høydramatisk på Racecourse Ground, og etter 86 minutter, satte Paul Mullin inn 3-2 til vertene. Det ble et skikkelig leven på tribunene og det så ut som nok en cupbombe skulle bli delt ut av Wrexham.

  Sheffield United-forsvarer John Egan satte en stopper for festen til Ryan Reynolds & co, langt inne på overtiden. Han dukket nemlig opp på bakerste stolpe og fikk skutt inn 3-3.

  Dermed blir det omkamp på Bramall Lane. Sheffield United-spiller Sander Berge var ikke med i kamptroppen.

  Wrexham
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste