Hopp til innhold

Guardiola om å trene Haaland: – Han er et perfekt menneske

Erling Braut Haaland (22) vant prisen for månedens beste spiller i den engelske toppdivisjonen. Manchester City-trener Pep Guardiola hyller sin nye stjernespiss.

Britain Soccer Premier League

HYLLER HAALAND: Pep Guardiola sparer ikke på kruttet når han omtaler Haaland.

Foto: Nick Potts / AP

– Han en eksepsjonell spiss, det har jeg sagt mange ganger. I den alderen han er i så er ambisjonen hans å bli bedre, og han kommer til å bli bedre, sier Pep Guardiola på pressekonferansen før Manchester Citys møte med Wolverhampton.

Fredag ble Haaland tidenes første nordmann som fikk utmerkelsen månedens beste spiller i Premier League.

Også Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var nominert til prisen. Det er andre gang nordmannen har vært nominert.

Haaland fikk prisen for sine prestasjoner i august. Han står med ti mål på sine seks første PL-kamper. Ni av scoringene kom i august i kampene mot West Ham (2), Newcastle, Crystal Palace (3) og Nottingham Forest (3).

Spain Soccer Champions League

MÅNEDENS SPILLER: Erling Braut Haaland.

Foto: Jose Breton / AP

Hylles av Pep

Pep Guardiola finner frem store ord for å beskrive hvordan det er å lede Haaland.

– Hvordan er han å trene?

– Han er en perfekt person, og en fin fyr. Det er det viktigste. Kvaliteten hadde han før han kom hit. Han har fortsatt å gjøre det han har gjort fra før, vi har ikke lagt til en masse ting, forklarer Guardiola.

Haaland har ikke bare imponert i Premier League. Også i Mesterligaen har rogalendingen fått en lysende start i City-drakten. Onsdag ble han matchvinner mot gamleklubben Borussia Dortmund. Han står med tre mål i turneringen.

Se scoringen mot Dortmund her:

Champions League - Group G - Manchester City v Borussia Dortmund

Neste kamp for nordmannen og lagkameratene er seriekampen mot Wolves lørdag. Haalands motstandere har hatt en skuffende sesongstart, og står kun med en seier så langt.

Men Guardiola vil ikke ta lett på sin neste motstander.

– De var en av de tøffeste motstanderne vi møtte forrige sesong, og lørdagen blir intet unntak. Vi må være forberedt, vi må være mentalt forberedt, sier Guardiola.

Pep Guardiola

- TØFF MOTSTANDER: Pep Guardiola tar ikke lett på deres neste motstander Wolves.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Siste nytt

  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    – På renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. Treningsdager er en helt annen historie, skriver Fossland på Instagram.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Halvorsen sikret norsk OL-plass

    Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

    – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

    – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

    OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

    (NRK/©NTB)

    Ole Martin Halvorsen
    Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal