Hopp til innhold

RBK-spiller fyrer løs mot Tvedten etter pengestikk: – Det er lavmål

Olaug Tvedten ble kåret til banens beste da Vålerenga sikret seriegullet i Toppserien. Etter kampen rettet hun en humoristisk takk til rivalene fra Trondheim. Det ble ikke satt pris på.

Olaug Tvedten og Cesilie Andreassen

UENIGE: Olaug Tvedten sendte det hun mente var et morsomt stikk til Rosenborg, men Cesilie Andreassen (til høyre) satte ikke pris på kommentaren.

Foto: NTB

– Kan jeg gi det til Rosenborg Ballklubb? Som en liten takk til Rosenborg?

Det var det første Olaug Tvedten spurte om - med et stort glis om munnen - da hun fikk banens beste-prisen i 3-1-seieren over Stabæk. Den seieren, samt uavgjortresultatet i kampen mellom LSK Kvinner og Rosenborg, gjorde Vålerenga til seriemestere.

Vinneren av banens beste-prisen får 10.000 kroner som de kan gi til en valgfri breddeklubb.

– De trenger litt støtte. Et fint bidrag, følger Elise Thorsnes opp med.

– Lavmål

Rosenborg-spiller Cecilie Andreassen forteller om trykket stemning i Rosenborg-garderoben. Og hun satte ikke pris på Olaug Tvedtens kommentarer.

– Det er lavmål, det, sier Andreassen til NRK, og fortsetter:

Der har hun muligheten til å gi det til en breddeklubb som har betydd mye for henne, så gir hun det til en toppklubb som Rosenborg. Jeg synes ikke hun benytter muligheten til å være et godt forbilde.

Kvinnelandslaget i fotball: Norge-Frankrike (1-2)

REAGERER: Cesilie Andreassen, her avbildet i forbindelse med en landskamp.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

– Jeg tror ikke hun trenger å sende stikk til noen som allerede ligger nede. Hadde jeg vært barndomstreneren hennes, som har jobbet frivillig i mange år og bidratt til at hun er der hun er i dag, som sitter og jobber ræva av seg på Vestlandet en plass og ikke får muligheten til å få pengene på det viset, hadde jeg vært litt snurt. Men det får være på hennes kappe, sier Andreassen.

På Andreassens «lavmål»-kommentar, svarer Tvedten:

– Det var dumt at hun synes det. Det var ment litt morsomt, men jeg skjønner selvfølgelig at hun kanskje synes det. Jeg har gitt penger til Trott mange ganger tidligere, som er min barndomsklubb, og jeg har gitt til Vålerengas gatelag. Jeg har gitt de pengene til mange klubber, så jeg synes det var en litt morsom greie å gjøre det nå. Men sånn er det.

Rosenborg er nå fire poeng bak Vålerenga med bare én kamp igjen av sesongen. Dermed er Vålerenga ute av rekkevidde for Rosenborg - og kan kalle seg seriemestere.

Scoringer fra Elise Thorsnes, Olaug Tvedten og Janni Thomsen sørget for 3-1-seier og gulljubel på Intility Arena.

– Det er helt fantastisk. Jeg har aldri vunnet serien før. Det har ikke gått opp for meg. Herregud, så gøy, sier Tvedten.

– Du ser at dette betyr masse. Vi har en spillergruppe som hver eneste dag har søkt etter å bli bedre, som har jobbet sammen hver dag for å få til dette. Jeg er stolt, sier Vålerenga-trener Nils Lexerød.

Se scoringene som sikret ligagullet her:

– Fortjent seriegull

Vålerenga er Toppserien-mestere for andre gang. Deres første seriegull kom for tre år siden, i 2020.

– Det er et fortjent seriegull, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han spådde seriegull til Vålerenga i NRKs tabelltips for Toppserien for åtte måneder siden.

Det ble en avmålt feiring idet sluttsignalet på Intility Arena gikk, ettersom kampen i LSK-hallen fortsatt pågikk. Men etter et par nervepirrende overtidsminutter gikk sluttsignalet i Lillestrøm, og da kunne Vålerenga-spillerne slippe jubelen løs.

Supporterne på tribunen tente bluss og feiret sammen med Vålerenga-spillerne.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - Stabæk

FEIRER: Vålerenga-spillerne etter at seriegullet var et faktum.

Foto: Heiko Junge / NTB

Fikk hjelp av gamleklubben

Mimmi Löwfenius, som i sommer gikk fra LSK Kvinner til Vålerenga, angrer ikke på den noe kontroversielle overgangen.

– Det skulle bare mangle at de kunne hjelpe oss litt, sier hun til NRK om uavgjortresultatet i LSK Kvinner og Rosenborg.

– Er du glad for valget du tok?

– Hver dag, hele tiden, svarer den nybakte seriemesteren.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - Stabæk

GRATULASJONER: Mimmi Löwfenius tok med datteren ut på kunstgresset og ble gratulert av fotballpresident Lise Klaveness.

Foto: Heiko Junge / NTB

Ligagullet ble sikret idet én serierunde gjenstår av 2023-sesongen.

Hovedstadsklubben er nå henholdsvis fire og fem poeng foran tabelltoer Rosenborg og treer LSK Kvinner, og dermed umulig å ta igjen.

I siste serierunde venter nettopp tabelltoer Rosenborg. Den kampen betyr fortsatt en del for trønderne, som fortsatt kjemper om sølvet.

– Vi er skuffet. Det er kjipt, men sånn er idretten, sier Rosenborg-trener Steinar Lein til NRK.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal