Hopp til innhold

RBK-spiller fyrer løs mot Tvedten etter pengestikk: – Det er lavmål

Olaug Tvedten ble kåret til banens beste da Vålerenga sikret seriegullet i Toppserien. Etter kampen rettet hun en humoristisk takk til rivalene fra Trondheim. Det ble ikke satt pris på.

Olaug Tvedten og Cesilie Andreassen

UENIGE: Olaug Tvedten sendte det hun mente var et morsomt stikk til Rosenborg, men Cesilie Andreassen (til høyre) satte ikke pris på kommentaren.

Foto: NTB

– Kan jeg gi det til Rosenborg Ballklubb? Som en liten takk til Rosenborg?

Det var det første Olaug Tvedten spurte om - med et stort glis om munnen - da hun fikk banens beste-prisen i 3-1-seieren over Stabæk. Den seieren, samt uavgjortresultatet i kampen mellom LSK Kvinner og Rosenborg, gjorde Vålerenga til seriemestere.

Vinneren av banens beste-prisen får 10.000 kroner som de kan gi til en valgfri breddeklubb.

– De trenger litt støtte. Et fint bidrag, følger Elise Thorsnes opp med.

– Lavmål

Rosenborg-spiller Cecilie Andreassen forteller om trykket stemning i Rosenborg-garderoben. Og hun satte ikke pris på Olaug Tvedtens kommentarer.

– Det er lavmål, det, sier Andreassen til NRK, og fortsetter:

Der har hun muligheten til å gi det til en breddeklubb som har betydd mye for henne, så gir hun det til en toppklubb som Rosenborg. Jeg synes ikke hun benytter muligheten til å være et godt forbilde.

Kvinnelandslaget i fotball: Norge-Frankrike (1-2)

REAGERER: Cesilie Andreassen, her avbildet i forbindelse med en landskamp.

Foto: Frederik Ringnes / NTB

– Jeg tror ikke hun trenger å sende stikk til noen som allerede ligger nede. Hadde jeg vært barndomstreneren hennes, som har jobbet frivillig i mange år og bidratt til at hun er der hun er i dag, som sitter og jobber ræva av seg på Vestlandet en plass og ikke får muligheten til å få pengene på det viset, hadde jeg vært litt snurt. Men det får være på hennes kappe, sier Andreassen.

På Andreassens «lavmål»-kommentar, svarer Tvedten:

– Det var dumt at hun synes det. Det var ment litt morsomt, men jeg skjønner selvfølgelig at hun kanskje synes det. Jeg har gitt penger til Trott mange ganger tidligere, som er min barndomsklubb, og jeg har gitt til Vålerengas gatelag. Jeg har gitt de pengene til mange klubber, så jeg synes det var en litt morsom greie å gjøre det nå. Men sånn er det.

Rosenborg er nå fire poeng bak Vålerenga med bare én kamp igjen av sesongen. Dermed er Vålerenga ute av rekkevidde for Rosenborg - og kan kalle seg seriemestere.

Scoringer fra Elise Thorsnes, Olaug Tvedten og Janni Thomsen sørget for 3-1-seier og gulljubel på Intility Arena.

– Det er helt fantastisk. Jeg har aldri vunnet serien før. Det har ikke gått opp for meg. Herregud, så gøy, sier Tvedten.

– Du ser at dette betyr masse. Vi har en spillergruppe som hver eneste dag har søkt etter å bli bedre, som har jobbet sammen hver dag for å få til dette. Jeg er stolt, sier Vålerenga-trener Nils Lexerød.

Se scoringene som sikret ligagullet her:

– Fortjent seriegull

Vålerenga er Toppserien-mestere for andre gang. Deres første seriegull kom for tre år siden, i 2020.

– Det er et fortjent seriegull, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Han spådde seriegull til Vålerenga i NRKs tabelltips for Toppserien for åtte måneder siden.

Det ble en avmålt feiring idet sluttsignalet på Intility Arena gikk, ettersom kampen i LSK-hallen fortsatt pågikk. Men etter et par nervepirrende overtidsminutter gikk sluttsignalet i Lillestrøm, og da kunne Vålerenga-spillerne slippe jubelen løs.

Supporterne på tribunen tente bluss og feiret sammen med Vålerenga-spillerne.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - Stabæk

FEIRER: Vålerenga-spillerne etter at seriegullet var et faktum.

Foto: Heiko Junge / NTB

Fikk hjelp av gamleklubben

Mimmi Löwfenius, som i sommer gikk fra LSK Kvinner til Vålerenga, angrer ikke på den noe kontroversielle overgangen.

– Det skulle bare mangle at de kunne hjelpe oss litt, sier hun til NRK om uavgjortresultatet i LSK Kvinner og Rosenborg.

– Er du glad for valget du tok?

– Hver dag, hele tiden, svarer den nybakte seriemesteren.

Toppserien fotball 2023: Vålerenga - Stabæk

GRATULASJONER: Mimmi Löwfenius tok med datteren ut på kunstgresset og ble gratulert av fotballpresident Lise Klaveness.

Foto: Heiko Junge / NTB

Ligagullet ble sikret idet én serierunde gjenstår av 2023-sesongen.

Hovedstadsklubben er nå henholdsvis fire og fem poeng foran tabelltoer Rosenborg og treer LSK Kvinner, og dermed umulig å ta igjen.

I siste serierunde venter nettopp tabelltoer Rosenborg. Den kampen betyr fortsatt en del for trønderne, som fortsatt kjemper om sølvet.

– Vi er skuffet. Det er kjipt, men sånn er idretten, sier Rosenborg-trener Steinar Lein til NRK.

Sportsnyheter

 Emilia Nilsson Garip

Svensk medaljehåp til sykehus etter dette

Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og måtte trekke seg.

Euro 2024 - Netherlands v France

Situasjonen skapte heftig debatt – beklaget til lagkompis

«Alle» trodde Nederland hadde scoret et mulig seiersmål i gigantoppgjøret mot Frankrike. Dommerens beslutning får flere til å se rødt.

ZOKFsoCpFpY

Utspel vekker oppsikt – no blir England-sjefen latterleggjort

Presset på Gareth Southgate aukar. No blir han skulda for å «stå med skjegget i postkassa» etter oppsiktsvekkande eksperimentering.

Siste nytt

 • Svensk medaljehåp sendt til sykehus etter dette

  Emilia Nilsson Garip fikk et ublidt møte med stupebrettet under tremetersfinalen i EM. Svensken slo føttene kraftig i sammenstøtet og ble tvunget til å avbryte konkurransen. Det skriver SVT.

  – Det var skummelt og jeg var litt i sjokk, sier Garip til kanalen.

  Stuperen lå på medaljeplass da ulykken skjedde. Hun ble kort tid etter sendt til sykehus i Beograd.

  Garip forteller at hun er ved godt mot.

  – Jeg slo meg bare litt. Jeg fikk noen riper og vonde føtter, men det er det. Jeg kan snart kunne hoppe igjen, sier Garip.

  Det gikk langt bedre for vår egen Helle Tuxen. Hun gråt gledestårer etter å ha tatt sølvmedalje under EM fredag.

   Emilia Nilsson Garip
  Foto: OLIVER BUNIC
 • Polsk supporter alvorlig skadd etter fall fra tribune under EM-kamp

  En polsk fotballfan pådro seg alvorlige skader etter å ha falt mer enn tre meter på Olympiastadion i Berlin under EM-kampen mot Østerrike fredag.

  En talsmann for brannvesenet opplyser til det tyske nyhetsbyrået DPA at mannen falt rundt tre meter ned i en passasje mellom tribunen og banen.

  Tilskueren var en kort stund bevisstløs etter episoden, før han ble fraktet til sykehus med det som omtales som ulike, men ikke spesifiserte skader.

  Årsaken til ulykken er ikke kjent, men Berlin-politiet sier at de utelukker at flere enn den skadde var involvert.

  Østerrike slo Polen 3–1 i Berlin fredag.

  (NTB)

  3ZXU-iLjXZU
  Foto: AP
 • Gullvinneren disket etter sykkelsti-drama i dansk mesterskap

  Johan Price-Pejtersen trodde han hadde tatt tempogullet under det danske mesterskapet i sykling. Så ble han diskvalifisert etter å ha tatt seg til mål via sykkelstier.

  Price-Pejtersen, som er lagkamerat med norske Torstein Træen i sykkellaget Bahrain-Victorious, passerte målstreken til bestetid i temporittet i Herning.

  Etter å ha jublet for gullet kom kontrameldingen. Juryen valgte å diske 25-åringen fordi han delvis hadde benyttet sykkelstier underveis i traseen.

  Dermed gikk det danske mesterskapet i stedet til langt mer profilerte og meritterte Mattias Skjelmose. Han sykler for stjernemannskapet Lidl-Trek.

  En annen av Danmarks fremste sykkelstjerner, Kasper Asgreen, ble flyttet opp fra bronse- til sølvplass etter diskvalifikasjonen av Price-Pejtersen.

  (NTB)

  ODOB78hZg0Q
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal