NRK Meny
Normal

Gull verdt over 100.000 kroner: – Det blir julegaver uansett

HAMBURG (NRK): Norges Håndballforbund må ut med over 1,5 millioner kroner i bonuser til spillerne dersom finaleduellen mot Frankrike søndag ender med seier.

Firenasjonersturneringen i håndball. Møbelringen Cup.

CASHER INN: Emilie Hegh Arntzen (fra venstre), Amanda Kurtovic, Veronica Kristiansen og Camilla Herrem etter kvartfinalen mot Russland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jo mer vi kan betale ut, desto bedre, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, til NRK.

Som under EM i Sverige i fjor, får hver spiller i troppen 75.000 kroner dersom Norge tar gull. Det betyr samtidig at håndballjentene også er kvalifiserte for neste VM – noe som utløser ytterligere 30.000 i bonus per spiller. Sølv gir 50.000 kroner.

– Vi har de samme satsene som sist. De er forøvrig like for begge kjønn, opplyser Langerud.

Tenker ikke på pengene

Amanda Kurtovic er klar på at hun ikke bruker tusenlappene inn på konto i førjulstiden som ekstra motivasjon under turneringen i Tyskland.

– Gullmedaljene er motivasjon nok i seg selv. Det er de som er det gjeveste å ha med seg hjem. Det er det vi jobber for. Det blir julegaver uansett, sier hun og smiler.

VM i håndball for kvinner.

FINALEKLARE: De norske jentene slo Nederland i semifinalen og møter Frankrike søndag.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kantspiller Camilla Herrem beskriver satsene spillerne har forhandlet frem hos Norges Håndballforbund som «bra».

– Jeg syns det er fint. Vi er fornøyde med de summene, sier hun til NRK.

– Hva skal du bruke pengene på?

– Jeg skal bare spare. Nå har jeg fått alt jeg ønsker meg med hus hjemme, så jeg trenger egentlig ingenting. Det blir å spare alt jeg kan. Nå er det på tide å slutte og tulle, sier jenta som kanskje kommer til å synge «Tore Tang» søndag kveld.

Røykeregler

Det internasjonale håndballforbundet droppet et felles presseopplegg med finalelagene i Hamburg lørdag, men den norske troppen stilte opp på spillerhotellet etter frokost.

Thorir Hergeirsson, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk tok sine intervjuer i plenum og snakket om Frankrike, klubbkarrierer, ski, klausuler i kontraktene på klubblaget og røyking (!).

– Jeg har ikke lov til å røyke nærmere enn halvannen time før kamp. Så jeg får ta det før eller etter, fortalte Mørk foran et humrende pressekorps.

Siste nytt

 • Bento skal trene Sør-Korea

  Tidligere Portugal-trener Paulo Bento blir ny landslagstrener i fotball for Sør-Korea. 49-åringen erstatter Shin Tae-yong. Sør-Korea slo Tyskland 2–0 i årets VM-sluttspill i Russland, men klarte likevel ikke å avansere videre fra gruppespillet.

  SOCCER-EURO/ Portugal's coach Paulo Bento attends a training session ahead of their Euro 2012 semi-final soccer match against Spain, at Donbass Arena in Donetsk
  Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters
 • Kenyansk løper suspendert

  Kipyegon Bett er den siste kenyanske atleten som blir suspendert for brudd på dopingreglene. Han skal ha nektet eller unnlatt å sende inn dopingtest. Friidrettens integritetsenhet annonserte dette torsdag. Bett tok bronse på 800 m under VM i fjor.

  FILES-ATHLETICS-KEN-DOPING
  Foto: JOHANNES EISELE / AFP
 • Ny daglig leder

  Kristian Høydal er ansatt som ny daglig leder i Tromsø IL fra 1. oktober 2018. Høydal erstatter Stig Arne Engen. Den nye daglige lederen har vært styremedlem i klubben fra 2014 til mars 2018. Høydal har også bred næringsbakgrunn.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett