NRK Meny
Normal

Mørk: – Ikke mange skjønner hvor mye arbeid vi legger ned

HAMURG (NRK): I de to siste finalehindrene har Norge vunnet med til sammen 26 mål, men Nora Mørk kommer med en beskjed til de som tror laget «bader» seg til suksess.

VM i håndball for kvinner.

FINALEJUBEL: Camilla Herrem (fra venstre), Nora Mørk, Stine Skogrand, Vilde Ingstad, Stine Bredal Oftedal, Stine Skogrand, Marit Røsberg Jacobsen og Kari Brattset jubler etter seieren over Nederland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Maktdemonstrasjonen mot Russland onsdag ble etterfulgt av nimålsseier over Nederland i svære Barclaycard Arena i Hamburg.

Norge er igjen klare for finale i et stort mesterskap, men er forskjellen ned til de nest beste i verden virkelig så stor?

– Nå ser det sånn ut, men samtidig har vi tapt mot Sverige. Det viser at vi ikke er ustoppelige. Vi har spilt én jevn kamp, og den tapte vi. Det er en jobb som gjenstår, men vi er i flyten. Det er vanskelig å slå oss, sier Stine Bredal Oftedal til NRK.

Populær Mørk

I den merkelig trange pressesonen i 1. etasje på arenaen vegg i vegg med Hamburgs Volksparkstadion, kommer Nora Mørk som en av de siste på vei mot garderoben. Norges beste spiller fredag har følgende forklaring på nivåforskjellen:

– Vi er veldig gode om dagen! Men det er ikke mange som skjønner hvor mye arbeid vi legger ned. Dette går ikke av seg selv. Litt av nøkkelen til suksess er arbeidet vi legger ned mellom kampene, sier Mørk, og fortsetter:

– Vi ser neste alle kampene til laget vi skal møte, ser på målvakter, forsvarsspill og småsnakker to-tre stykker sammen. Det tar mye tid.

VM i håndball for kvinner.

NORSK FEST: Flere tusen nordmenn er på plass i Hamburg for å heie frem håndballjentene.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Er det slike detaljer som skiller dere fra de nest beste?

– Definitivt. De gjør nok det samme, men vi har en god stamme, er trygge på hverandre og snakker godt sammen selv om det koker. Jeg tror det er en viktig faktor.

Nøktern trener

Trener Thorir Hergeirsson pekte på den tidlige 8-1-ledelsen som nøkkelen til storseieren over Nederland. Å vurdere dagens landslag opp mot tidligere utgaver vil han ikke.

– Jeg syns vi skal evaluere når vi er ferdige med turneringen. Det er fort gjort å ramle ned fra treet om man klatrer for voldsomt og har det for travelt. Det handler om å ha ydmyket, sier islendingen til NRK.

– Hva har imponert deg mest med laget i VM?

– Som før: arbeidsmoralen og fokuset.

Siste nytt

 • Opdal ute i to måneder

  Starts keeper Håkon Opdal er ute i to måneder grunnet en ankelskade, melder Fædrelandsvennen.

  Keeperen pådro seg en ankelskade på oppvarming før kampen mot Vålerenga, som Start tapte 1–6.

  d
  Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix
 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag