Hopp til innhold

Mørk: – Ikke mange skjønner hvor mye arbeid vi legger ned

HAMURG (NRK): I de to siste finalehindrene har Norge vunnet med til sammen 26 mål, men Nora Mørk kommer med en beskjed til de som tror laget «bader» seg til suksess.

VM i håndball for kvinner.

FINALEJUBEL: Camilla Herrem (fra venstre), Nora Mørk, Stine Skogrand, Vilde Ingstad, Stine Bredal Oftedal, Stine Skogrand, Marit Røsberg Jacobsen og Kari Brattset jubler etter seieren over Nederland.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Maktdemonstrasjonen mot Russland onsdag ble etterfulgt av nimålsseier over Nederland i svære Barclaycard Arena i Hamburg.

Norge er igjen klare for finale i et stort mesterskap, men er forskjellen ned til de nest beste i verden virkelig så stor?

– Nå ser det sånn ut, men samtidig har vi tapt mot Sverige. Det viser at vi ikke er ustoppelige. Vi har spilt én jevn kamp, og den tapte vi. Det er en jobb som gjenstår, men vi er i flyten. Det er vanskelig å slå oss, sier Stine Bredal Oftedal til NRK.

Populær Mørk

I den merkelig trange pressesonen i 1. etasje på arenaen vegg i vegg med Hamburgs Volksparkstadion, kommer Nora Mørk som en av de siste på vei mot garderoben. Norges beste spiller fredag har følgende forklaring på nivåforskjellen:

– Vi er veldig gode om dagen! Men det er ikke mange som skjønner hvor mye arbeid vi legger ned. Dette går ikke av seg selv. Litt av nøkkelen til suksess er arbeidet vi legger ned mellom kampene, sier Mørk, og fortsetter:

– Vi ser neste alle kampene til laget vi skal møte, ser på målvakter, forsvarsspill og småsnakker to-tre stykker sammen. Det tar mye tid.

VM i håndball for kvinner.

NORSK FEST: Flere tusen nordmenn er på plass i Hamburg for å heie frem håndballjentene.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Er det slike detaljer som skiller dere fra de nest beste?

– Definitivt. De gjør nok det samme, men vi har en god stamme, er trygge på hverandre og snakker godt sammen selv om det koker. Jeg tror det er en viktig faktor.

Nøktern trener

Trener Thorir Hergeirsson pekte på den tidlige 8-1-ledelsen som nøkkelen til storseieren over Nederland. Å vurdere dagens landslag opp mot tidligere utgaver vil han ikke.

– Jeg syns vi skal evaluere når vi er ferdige med turneringen. Det er fort gjort å ramle ned fra treet om man klatrer for voldsomt og har det for travelt. Det handler om å ha ydmyket, sier islendingen til NRK.

– Hva har imponert deg mest med laget i VM?

– Som før: arbeidsmoralen og fokuset.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • KFUMs opprykkshelt forlenget til 2026

    Remi-André Svindland (26) har skrevet under en ny kontrakt med KFUM Oslo. I fjor scoret han målet som sendte klubben til Eliteserien.

    Avtalen strekker seg til 2026, opplyser KFUM i en melding på X. Det er en utvidelse på ett år.

    Svindland har spilt for «Kåffa» siden 2020. Forrige sesong utmerket midtbanemannen seg ved å bli matchvinner i Oslo-derbyet mot Skeid og sikre KFUM et sensasjonelt opprykk fra 1. divisjon.

    26-åringen står med 15 mål på 122 kamper for KFUM. (NTB)

  • Casper Ruud til kvartfinale i Barcelona

    Casper Ruud viste solid tennis da han banket australske Jordan Thomson i strake sett og tok seg til kvartfinalen i ATP500-turneringen i Barcelona.

    Ruud vant med sifrene 6-1 og 6-4.

    De tunge forholdene med svært høy luftfuktighet på Barcelona-grusen passet nok Ruud best. 25-åringen feide over Thomson i det første settet, som han avgjorde etter bare en drøy halvtime.

    Det andre settet ble langt jevnere, men Ruud styrte likevel kampen dit han ville. Da han brøt til 4-3-ledelse, var det ikke lenger noen tvil.

    Ruud har i likhet med Jannik Sinner og Grigor Dimitrov vunnet alle sine to første kamper i de turneringene han har spilt i år.

    Thompson og Ruud hadde møttes fire ganger før og sto med to seirer hver før torsdagens oppgjør. Ruud tapte for australieren i finalen i Los Cabos tidligere i år, men den turneringen gikk på hardcourt.

    Den italienske 23-åringen Matteo Arnaldi blir Ruuds motstander i kvartfinalen. (NTB)

    Casper Ruud i Barcelona
    Foto: JOSEP LAGO / AFP
  • Tung dag for Foss i Tour of the Alps – falt av i sammendraget

    Den norske Ineos-stjernen Tobias Foss er ute av sammenlagtkampen etter en tøff 4.-etappe i Tour of the Alps torsdag.

    Nordmannen trillet i mål 15.44 minutter bak Simon Carr (EF Education), som gikk solo de siste milene og vant torsdagens kraftanstrengelse.

    Torsdagens 141,3 kilometer lange etappe gikk over to førstekategoriserte topper fra Laives til Borgo Valsugana i Italia.

    Ineos-rytteren Foss har imponert underveis i rittet og vant mandagens åpningsetappe. Før torsdagens etappe lå han på 2.-plass i sammendraget, bare 31 sekunder bak ledende Juan Pedro López (Lidl-Trek).

    Etter torsdagens fjelletappe har avstanden økt såpass at nordmannen er helt ute av tetkampen. (NTB)

    Tobias Foss
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal