Hopp til innhold

Gull-Iversen har bedt Klæbo bytte lag

LYGNA (NRK): Emil Iversen tilbyr seg å kjøre Johannes Høsflot Klæbo (22) til hver eneste samling dersom sprint-esset velger å bytte til allroundlaget kommende sesong. Og den nybakte NM-vinneren nærmest garanterer at han kommer til å ta steg på distanse.

Klæbo Iversen

BLIR LAGKAMERATER? Emil Iversen (høyre) går Varden IL inn til seier på lagsprinten på Lygna torsdag. Like etter rennet ønsket han Johannes Høsflot Klæbo (venstre), her avbildet etter femmila i Holmenkollen i mars, inn i varmen på allroundlandslaget.

Foto: NTB Scanpix

Etter å ha sikret seg NM-gull for Varden IL på lagsprinten sammen med makker Jørgen Sæternes Ulvang, foran Byåsen og Voss IL på Lygna torsdag, er Iversen klokkeklar i sin tale. Han vil ha en ny lagkamerat på allroundlandslaget.

Han mener Johannes Høsflot Klæbo – som har blitt kritisert for manglende toppresultater på distanse denne sesongen – bør flytte på seg fra sprintlandslaget.

Iversen mener «det ikke er til å stikke under stol at Klæbo har vært litt dårlig på distanse i år sammenlignet med fjoråret».

Han forteller videre at han kan kjenne seg litt igjen i Klæbos situasjon. Iversen har store fartsressurser, men er likevel en del av det som i år har vært verdens beste distanselag.

– Jeg har sagt til han at hvis han vil bli bedre på det, så er det enkelt. Da er det ikke mye tvil. Han vil være i trygge hender på allroundlandslaget. Jeg har fått være meg selv og han får være seg selv, sier Iversen – og trekker for eksempel frem at han aldri hadde blitt så god uten matchingen han får fra Martin Johnsrud Sundby & co. på intervalltrening.

– Det er det beste stedet å være distansemessig. Så jeg tror tiden er klar for at Johannes bytter lag, sier Meråker-gutten.

– Han trenger å forbedre seg på distanse

Enkelte har ment at Klæbos distanseform denne sesongen har sett ut som stagnasjon.

Bjørn

NRKS LANGRENNSEKSPERT: Torgeir Bjørn.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

For i 2017/2018-sesongen vant Klæbo blant annet tremila i verdenscupen på Lillehammer. Han hadde seier og andreplass på 15 kilometer klassisk intervallstart. I år er det store distansehøydepunktet Klæbos lek med konkurrentene under en 15 kilometer fellesstart i Val di Fiemme i Tour de Ski.

Han trenger å forbedre seg på distanselangrenn. Den beste måten å bli bedre er å trene med verdens beste distanseløpere som er på allroundlaget. Han bør utnytte den fordelen det gir å trene med dem. Det har vært en suksessfaktor for at Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby vant individuelt VM-gull, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Klæbos morfar, Kåre Høsflot, er en av skistjernens aller viktigste støttespillere. Han vil foreløpig ikke si mye om hva han tenker om neste sesong.

Lover å kjøre Klæbo til samlinger

Kåre Høsflot

TAUS: Kåre Høsflot vil ikke dele sine tanker om den kommende sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Langrennssjef Espen Bjervig skriver i en SMS til NRK at «prosessen rundt uttak og lagstruktur starter nå, og vi vil offentliggjøre lagene i siste halvdel av april». Klæbo har på sin side blitt syk og stiller ikke under NM-konkurransene på Lygna denne helgen.

Iversen sier han veldig gjerne vil ha Klæbo på allroundlaget og nå som skistjernen ikke har førerkort, lover han å kjøre ham til hver eneste samling, til og med gratis. Klæbo skal ikke betale bensinpenger engang, sier Iversen og ler.

Han legger deretter til at det ikke bare er Klæbo som kommer til å tjene på det, men at allroundgutta også kommer til å bli utfordret av ham.

Iversen avfeier deretter at det vil ha mye å si for Klæbos sprintegenskaper for han «har jo 10 til 15 sekunder på alle andre uansett» og legger til at «da kan han heller avgjøre løp på i en spurt i stedet for før et oppløp».

– Det er ikke godt å si

Meråker-gutten forteller også at Klæbo har holdt kortene tett til brystet når det kommer til spørsmålet om hvilket lag han ønsker seg på neste år. Under VM var Klæbo klar på at han kom til å fortsette på sprintlandslaget.

– Men jeg tror han har begynt å tenke tanken (på å bytte lag). Det er ikke sikkert han gjorde det for noen måneder siden, sier Iversen smilende, før han legger til:

– Han har vært veldig bra i sprint. Men det har vært lengre mellom plasseringene på distanse. Hvorfor det er sånn, det er ikke godt å si. Men det kan hende han hever seg litt ved å bytte lag.

I slutten av april foreligger fasiten. Da offentliggjøres alle lagene for neste sesong.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal