Sløste bort gruppeseieren: – Vi prøvde og prøvde

England jaktet gruppeseier med nykomponert ellever. Det funket ikke.

SOCCER-EURO-SVK-ENG/

FRUSTRASJON: Innbytter Wayne Rooney fortviler underveis i kampen. Hverken han eller noen av lagkameratene hans klarte å score mot Slovakia.

Foto: Lee Smith / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Gary Cahill

KAPTEINVIKAR: Gary Cahill

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

– Vi prøvde og prøvde. De lukket døra i ansiktet vårt. Jeg er skuffet. Vi dominerte fra start til slutt.

Slik oppsummerer Gary Cahill 0-0-kampen mellom England og Slovakia.

– Vi hadde ballen hele tiden. Vi klarte ikke å åpne forsvaret. Noen ganger trenger man noe spesielt. Vi burde ha vunnet, fortsetter han.

Og han har helt rett. Men når innbytter Dele Alli bommer på sånne sjanser, blir det tungt:

Fotball-EM 2016

Havner bak Wales

Roy Hodgsons utvalgte var sikret seier i gruppe B med tre poeng mandag kveld, men Jamie Vardy og co. stanget og stanget på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Étienne.

Slovakia var åpenbart fornøyd med ett poeng og tredjeplass i gruppen, og engelskmennene fant rett og slett ikke veien gjennom forsvaret til Martin Škrtel og hans lagkamerater.

Innbytter Allis forsøk med et kvarter igjen ble kampens siste store. Dermed ender England på andreplass – bak lillebror Wales, som rundspilte Russland i kveld.

– Det er skuffende å havne bak Wales, erkjenner tidligere England-keeper David James i NRKs EM-studio.

LES OGSÅ: Derfor er David James bekymret for England

Vraket Rooney

England dominerte totalt. Både Jamie Vardy, Daniel Sturridge og Adam Lallana hadde gode muligheter til å score, men det ville seg ikke før engelskmennene. Enten var avslutningene for dårlige, eller så var Matúš Kozáčik i Slovakia-målet for god for det nykomponerte engelske laget.

Roy Hodgson gjorde nemlig mange endringer fra laget som slo Wales i sluttminuttene forrige uke. Kyle Walker, Danny Rose, Dele Alli, kaptein Wayne Rooney, Harry Kane og Raheem Sterling måtte vike til fordel for Nathaniel Clyne, Ryan Bertrand, Jack Wilshere, Jordan Henderson, Jamie Vardy og Daniel Sturridge.

– Det er veldig risikabelt, uttalte David James til NRK før kampen.

PS: Dersom både England og vertsnasjon Frankrike tar seg videre fra åttendedelsfinalene, møtes de to storlagene i kvartfinalen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Halden kriget seg til cupfinale

    Halden snøt ØIF Arendal for cupfinalebillett i håndball da de tirsdag kveld gikk opp i ledelsen og vant 27-26 i kampens siste sekund. Det andre cupfinalelaget blir vinneren av onsdagens semifinale mellom Elverum og Bækkelaget.

  • Thorsnes signerte for LSK

    Ifølge RB har Elise Thorsnes (30) blitt enig med LSK Kvinner om en ettårskontrakt. Veteranen kommer fra spill i amerikanske Utah Royals og oppgir at kjemien med landslagskollega Guro Reiten var en viktig årsak til klubbytte.

    VM kvalifisering fotball damer Norge - Slovakia (6-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal