Hopp til innhold

Svarte kritikerne etter personlig rekord: – Mange som tror jeg er lite offensiv

Karoline Bjerkeli Grøvdal (31) lå langt bak hovedfeltet. Så begynte hun å plukke konkurrenter. Etter enda en personlig rekord, tok hun et oppgjør med kritikken mot måten hun løper på.

Grøvdal

VISER FORM: Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Foto: Lise Åserud / NTB

Grøvdal endte på 10-plass på 5000 meteren i Brussel, som ble vunnet av Francine Niyonsaba fra Burundi 14.25,34.

Tiden 14.43,26 er ny personlig rekord for Grøvdal. Dermed styrker hun sin posisjon som den nest beste norske kvinnen på distansen, selv om Ingrid Kristiansens norgesrekord på 14.37,33 overlevde også denne gangen.

Grøvdals gamle personlige rekord var på 14.47,67, satt på Bislett 1. juli i år. Hun har også satt personlig rekord på 1500, 3000 og 10.000 meter denne sesongen.

3000-meterrekorden satte hun i Paris lørdag, i et løp som lignet på det i Brussel. Hun slapp seg bak fra start, og hadde krefter igjen til en sterk avslutning.

STERK AVSLUTNING: Her er Karoline Bjerkeli Grøvdal på vei mot karrierens beste 5000-metertid.

Følte seg ikke bra

– Det ble igjen et litt spesielt løp for min del. Jeg følte meg ikke så bra, tung i starten og blir liggende og kjempe igjen. Men utrolig nok klarer jeg å ta meg sammen, og jeg kikker ikke på klokka en eneste gang, så jeg visste jo ikke hva tiden var. Men jeg jobbet bra de siste fire rundene, sier Grøvdal selv til NRK.

NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal gjorde seg følgende refleksjoner:

– Jeg sitter og tenker litt på om hun burde prøvd å kjempe seg med i tetgruppen og fått enda mer drahjelp underveis, men det er mulig hun gjør et klokt valg ved å slippe og roe ned etter at starten går i overkant raskt for hennes nivå, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal.

Det har imidlertid Grøvdal ingen problemer med å svare på.

– Sånn jeg må springe

– Det er sånn jeg må springe løpene mine, jeg kan ikke ha for hard start, fastslår hun.

– Det er sikkert mange som tror jeg er lite offensiv, men det er ikke det det går på. Jeg skulle gjerne vært med i teten der, men jeg kjenner kroppen så godt og er fornøyd med at jeg klarer å lage mitt eget løp og sette pers med ganske mange sekunder med et sånt løpsopplegg. Neste år kan jeg kanskje være med på litt tøffere åpning.

– Hva tenker du om at folk tror du ikke er offensiv nok?

– Jeg får høre det litt her og der, det legger jeg merke til. Men de som kjenner til dette gamet, dette er jo verdens beste løpere, de vet det er tøft. Jeg setter personlig rekord, det har jeg gjort to ganger i år, og uten at jeg følte det var et perfekt løpsopplegg, så det tar jeg med meg, sier Grøvdal.

Ikke til finalen

Til tross for enda et rekordløp, er hun ikke kvalifisert for Diamond League-finalen i Zürich til uka. Der får bare ti kvinner løpe 5000-meteren. Akkurat det kom som en negativ overraskelse denne uka.

– Før har det vært 15 i finalen, og jeg la merke til at jeg var på 12. plass i forrige uke. Da begynte jeg å forberede litt på at det kunne bli et løp til, sier Grøvdal.

Nå må flere løpere trekke seg fra 5000-meteren i Zürich om det skal bli plass til henne. Skjer det, er hun klar.

– Ja, selvfølgelig. Nå har jeg lyst til å løpe alt jeg kan. Jeg føler løpet i Paris og dette gjør at jeg kommer litt inn i det igjen etter OL. Det føltes nesten ut som en pause, så jeg er akkurat i gang igjen.

De to personlige rekordene har gitt henne en opptur etter et skuffende OL i Tokyo.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Balint Czucz/Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Kavlie og Helseth
    Foto: Ask Tjøm/Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal