Hopp til innhold

Boasson Hagen: – Oi, er jeg nummer to?!

Edvald Boasson Hagen skjønte ingenting da han fikk beskjed om at han hadde kapret andreplassen i Tour de France-sammendraget etter torsdagens etappe.

Boasson

Edvald Boasson Hagen klarte ikke helt å henge med i spurten inn til Montpellier, men 12.-plassen holder likevel til en foreløpig andreplass i sammendraget.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

CYCLING-FRA-TDF2013-LINE

André Greipel spurtet inn til etappeseier.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp
CYCLING-FRA-TDF2013-FALLS

Mark Cavendish falt, reiste seg, kom tilbake og spurtet inn til fjerdeplass.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Edvald Boasson Hagen klarte bare 12.-plass under dagens massespurt, men det holdt til å sende Sky-hjelperytteren opp på andreplass i sammendraget.

Boasson Hagen visste imidlertid ingenting om plasseringen før noen fra det norske pressekorpset fortalte han det da han var på vei inn i Sky-bussen.

– Oi, er jeg nummer to?! Det var en fin beskjed å få, gliste Boasson Hagen.

Han er kun tre sekunder bak den nye sammenlagtlederen Orica-GreenEDGE-rytteren Daryl Impey.

Likevel var ikke 26-åringen helt fornøyd med etappen og at han havnet så langt bak før spurten gikk.

– Det var en hektisk dag. Jeg kom altfor sent frem. Jeg gjorde som i går og tok hjulet til Cavendish, men han hadde et dårlig tog, så det ble vanskelig å komme seg opp, sier han til NRK.

– Alle ville frem og det ble vanskelig da ingen tok kontroll. Det var mange som kranglet og da ble det sånn, legger han til.

– En stor dag for Sør-Afrika

Boasson Hagen forteller at han ikke trivdes spesielt godt i denne løypa.

– Den var paddeflat. Det er mer fordel for meg når det er hardere løyper, sier han.

Førsteplassen i sammendraget ble altså kapret av Orica-GreenEDGE-rytteren Daryl Impey, som er den første sørafrikaneren i tourens historie til å iføre seg den gule trøya.

Han skjøv lagkameraten Simon Gerrans fra første- til tredjeplass i sammendraget.

Enn så lenge er Impey bare tre fattige sekunder foran Boasson Hagen.

– Det er en drøm som blir oppfylt. Det er en stor dag for meg, og en stor dag for Sør-Afrika, sier en rørt Impey.

Lottos André Greipel var raskest i massespurten, og sikret sin første etappeseier i årets tour.

Cavendish falt – kom tilbake til spurten

Like imponerende var nok innsatsen til Mark Cavendish. Briten falt midtveis i rittet, men reiste seg, hentet inn hovedfeltet og klarte nesten å henge på Greipel i spurten. Det holdt likevel bare til en fjerdeplass for spurtkongen Cavendish.

– Vi fikk beskjed om at Cavendish hadde falt. Jeg så også på drakta hans at han hadde vært i bakken, sier Boasson Hagen.

– Sky satt lenge foran, kjørte dere bevisst?

Vi holdt oss foran på grunn av fare for sidevinden. Men det ble ikke nok vind til at det skapte problemer, svarer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoff

Alexander Kristoff endte på sjette plass på dagens etappe.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kristoff på sjetteplass

Alexander Kristoff klarte å kapre sjetteplassen, som vanlig uten å ha noen til å hjelpe seg.

– Spurten var ikke så bra. Jeg brukte mye krefter på å komme meg fremover, men jeg kom ikke helt i posisjon. I dag var det tid for spurttogene, og dét fryktet jeg kom til å skje i løpet av touren – at du må ha et bra mannskap foran deg for å komme frem, sier Kristoff til NRK.

– I går trengte man ikke det. Da var det en annen type spurt.

Før spurten var det svært lite action på etappen. Confidis-rytteren Luis Angel Mate Mardones gikk tidlig i brudd. Spanjolen hadde på det meste fire minutter ned til hovedfeltet, men ble for alene og senket seg etter hvert ned til de andre.

Det var én innlagt spurt på etappen der spurtkanonene hevdet seg. Kristoff kom på tredjeplass bak henholdsvis André Greipel og Mark Cavendish.

Nordmannen ligger på fjerdeplass i kampen om den grønne trøya.

Underveis i etappen brøt blant annet NJDs Nacer Bouhanni og den svenske Astana-rytteren Frederik Keissakoff. Begge var innblandet i et massevelt på gårsdagens etappe og smertene var for store til å fullføre touren.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal