NRK Meny
Normal

Ukjent student kan bli «årets spiller»: – Latterlig

Du har neppe hørt om Deyna Castellanos, men i kveld kan hun bli kåret til verdens beste fotballspiller. Det får flere norske landslagsspillere til å reagere.

Caroline Graham Hansen og Deyna

MISTER GLANSEN: Wolfsburg-proff og landslagsspiller, Caroline Graham Hansen, mener glansen forsvinner når spillere som Deyna Castellanos blir nominert, og spillere hoverer med det på sosiale medier.

Foto: Deyna Castellanos/Terje Pedersen / NTB Scanpix

I finalefeltet i kåringen av årets fotballspiller er disse tre nominert:

 • En student
 • En som nesten ikke har spilt fotball i år
 • En europamester

– Den avstemning der er helt latterlig. Vi har en vei å gå når det gjelder å få avstemningene til å bli reelle og i forhold til prestasjon, men det kommer med årene. Forhåpentligvis blir det den «riktige» vinneren i år, sier Graham Hansen, og sikter til den nederlandske europamesteren Lieke Martens.

Finalistene i kampen om prisen for beste kvinnelige spiller er Carli Lloyd (USA) Lieke Martens (Nederland) og den 18-årige overraskelsen Deyna Castellanos (Venezuela). Sistnevnte er nominert til tross for at hun ikke har spilt en eneste fotballkamp i en profesjonell turnering.

– Jeg synes det er merkelig. Det er ingen som har hørt om denne spilleren. Hun må på et vis ha utmerket seg, for å være blant de tre beste spillerne i verden, sier landslagsspiss Isabell Herlovsen.

Spillerne hoverer med nominasjonen

Den ukjente 18-åringen spiller Santa Clarita Blue Heat i en lokal halvprofesjonell serie i California. Castellanos har ikke engang vært med i en turnering på U20-nivå.

Lene Mykjåland og Isabell Herlovsen

SKJØNNER INGENTING: Isabell Herlovsen (til høyre) synes nominasjonen er merkelig.

Foto: Yasmin Sunde Hoel / NRK

– Det er selvfølgelig veldig spesielt for oss som spiller fotball at vi ikke vet hvem som er nominert. Det er tross alt den gjeveste individuelle prisen, sier Maren Mjelde, som til daglig spiller for Chelsea.

– Har du «googlet» henne?

– Jeg måtte jo gjøre det, ler Norges kaptein.

De norske profilene er ikke de eneste som reagerer på at 18-åringen er nominert. Etter at nominasjonen ble kjent, har krasse kommentarer fra internasjonale fotballpersonligheter florert i sosiale medier.

– Det er alltid en prestisje å vinne slike priser, men når spillerne utad hoverer med dette på sosiale medier, forsvinner glansen, legger Graham Hansen til.

Laster Twitter-innhold

Forventer at Barcelona-proff vinner.

Wolfsburg-proffen er heller ikke fornøyd med at FIFA har nominert amerikaneren Carli Lloyd. Manchester City-proffen har vært ute med skade store deler av sesongen, og dermed ikke fått vist seg frem på fotballbanen.

– Det er et mysterium at Carli Lloyd er nominert. Hun har jo nesten ikke spilt fotball i år. At Lieke Martens er det, er en selvfølge, men at de to andre er der skjønner jeg ikke, sier Graham Hansen, og legger til:

– Hvis ikke Martens vinner, skjønner jeg ingenting, sier en tydelig oppgitt Graham Hansen.

Vinneren blir kåret i løpet av mandag kveld.

Norge skal tirsdag forsøke å stoppe Lieke Martens. Nederlenderen er favoritt til å vinne prisen. Kampen følger du på NRK 2 fra 18:55.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP
 • Bonus på 105 000 kr lokker jentene

  Det er mye på spill for Norges håndballjenter i VM. En ny tittel er verdt 105 000 kroner for hver av spillerne, ifølge NTB. De får da 75 000 kroner for gullet og som ekstrabonus får de ytterlige 30 000 hver, siden laget da allerede er sikret plass i neste VM (Japan 2019).

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge