NRK Meny
Normal

Grace Bullen (18) nær VM-sensasjon

LAS VEGAS (NRK): Sin unge alder til tross, Grace Bullen (18) var helt på høyde med verdens beste i sin debut i et internasjonalt seniormesterskap i bryting.

Grace Bullen

GOD START: Grace Bullen vant sin første kamp i VM, men tapte i møte nummer to. Dermed ble det bare med to kamper for bryte-talentet.

Foto: Halvor Ekeland / NRK

I noen idretter er det vanlig å være blant verdens beste som 18-åring. Slik er det ikke i bryting, men norske Grace Bullen viste i dag at hun er helt på høyde med de beste i verden.

I åttedelsfinalen i VM møtte hun nemlig verdensmesteren fra to år tilbake, ungarske Marianna Sastin. Der måtte hun til slutt seg se slått av den 14 år eldre verdensmesteren.

– Jeg er bitter, sur og veldig forbanna. Jeg var så nære. Jeg ledet kampen og burde klart å holde det. Men sånn er det når du møter mer erfarne brytere, sier Bullen til NRK etter kampen.

Ledet lenge

Det norske talentet ledet 3-2, men måtte til slutt se seg slått 5-4. Allikevel var hun fornøyd med sin egen prestasjon. Hun lar seg heller ikke skremme av nivået i VM.

– Jeg merket at hun ikke var bedre trent enn meg, hun var bare mer tålmodig på slutten, forklarer Bullen.

18-åringen innrømmer at rutinen kan være det lille som gjorde at hun ikke klarte å ta seg til kvartfinalen.

– Jeg var veldig sliten, jeg merket at det bare var jeg som jobbet på slutten. Det pleier å psyke ut motstanderen mentalt når jeg viser at jeg har mer energi å gå på., sier hun.

Og selv om motstanderen er blant verdens aller beste brytere, klarer ikke Bullen annet enn å være misfornøyd.

– Jeg er veldig skuffa. Jeg var så nære, jeg klarer ikke engang å beskrive hvor skuffa jeg er, smiler hun tappert.

Nest yngste deltaker

Bullen, som er født i 1997, er blant de aller yngste i hele VM. Kun én av de rundt 900 bryterne i VM er født senere enn 1997. Sportssjefen i bryteforbundet, Anders Hestdalen er ekstremt imponert over den norske ungjenta.

– Grace er første års junior. Det vil si at hun egentlig har to år igjen til hun er gammel nok til å være her. Det hun viser i dag er ekstremt bra. Det viser at hun har noe her å gjøre, forklarer Hestdalen.

Med resultatet i dag klarte ikke Grace Bullen å nå det store målet i VM. Hun hadde håpet å bli blant de seks beste, noe som også ville gjort henne klar for OL. Hun har fortsatt noen muligheter til å kvalifisere seg dit, men skulle gjerne sett at OL-plassen var sikret allerede i dag.

– Det er en fin ting å være så nære, men jeg vil jo være den beste. Jeg ønsker å vise at det betyr ikke noe hvor gammel du er. Jeg vil vise at det er mulig å være best også i ung alder, sier Bullen.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund