NRK Meny
Normal

Grace Bullen (18) nær VM-sensasjon

LAS VEGAS (NRK): Sin unge alder til tross, Grace Bullen (18) var helt på høyde med verdens beste i sin debut i et internasjonalt seniormesterskap i bryting.

Grace Bullen

GOD START: Grace Bullen vant sin første kamp i VM, men tapte i møte nummer to. Dermed ble det bare med to kamper for bryte-talentet.

Foto: Halvor Ekeland / NRK

I noen idretter er det vanlig å være blant verdens beste som 18-åring. Slik er det ikke i bryting, men norske Grace Bullen viste i dag at hun er helt på høyde med de beste i verden.

I åttedelsfinalen i VM møtte hun nemlig verdensmesteren fra to år tilbake, ungarske Marianna Sastin. Der måtte hun til slutt seg se slått av den 14 år eldre verdensmesteren.

– Jeg er bitter, sur og veldig forbanna. Jeg var så nære. Jeg ledet kampen og burde klart å holde det. Men sånn er det når du møter mer erfarne brytere, sier Bullen til NRK etter kampen.

Ledet lenge

Det norske talentet ledet 3-2, men måtte til slutt se seg slått 5-4. Allikevel var hun fornøyd med sin egen prestasjon. Hun lar seg heller ikke skremme av nivået i VM.

– Jeg merket at hun ikke var bedre trent enn meg, hun var bare mer tålmodig på slutten, forklarer Bullen.

18-åringen innrømmer at rutinen kan være det lille som gjorde at hun ikke klarte å ta seg til kvartfinalen.

– Jeg var veldig sliten, jeg merket at det bare var jeg som jobbet på slutten. Det pleier å psyke ut motstanderen mentalt når jeg viser at jeg har mer energi å gå på., sier hun.

Og selv om motstanderen er blant verdens aller beste brytere, klarer ikke Bullen annet enn å være misfornøyd.

– Jeg er veldig skuffa. Jeg var så nære, jeg klarer ikke engang å beskrive hvor skuffa jeg er, smiler hun tappert.

Nest yngste deltaker

Bullen, som er født i 1997, er blant de aller yngste i hele VM. Kun én av de rundt 900 bryterne i VM er født senere enn 1997. Sportssjefen i bryteforbundet, Anders Hestdalen er ekstremt imponert over den norske ungjenta.

– Grace er første års junior. Det vil si at hun egentlig har to år igjen til hun er gammel nok til å være her. Det hun viser i dag er ekstremt bra. Det viser at hun har noe her å gjøre, forklarer Hestdalen.

Med resultatet i dag klarte ikke Grace Bullen å nå det store målet i VM. Hun hadde håpet å bli blant de seks beste, noe som også ville gjort henne klar for OL. Hun har fortsatt noen muligheter til å kvalifisere seg dit, men skulle gjerne sett at OL-plassen var sikret allerede i dag.

– Det er en fin ting å være så nære, men jeg vil jo være den beste. Jeg ønsker å vise at det betyr ikke noe hvor gammel du er. Jeg vil vise at det er mulig å være best også i ung alder, sier Bullen.

Siste nytt

 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Start henter ny keeper

  Med Håkon Opdal ute til sommeren, hadde Start kun én seniorkeeper. Nå har klubben hentet tyske Jonas Deumeland, har de to.

  – Med situasjonen som oppstod med Håkon, måtte vi foreta oss noe, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen.

  Tor-Kristian Karlsen
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Felder tar over Østerrike

  Andreas Felder er mannen som skal få Østerrikes hopplandslag tilbake i verdenstoppen. Felder ble presentert av det østerrikske skiforbundet fredag.

  – Jeg er overrasket over at jeg fikk tilbudet, men ser fram til oppgaven, sier Felder.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag