Hopp til innhold

Grace Bullen (18) nær VM-sensasjon

LAS VEGAS (NRK): Sin unge alder til tross, Grace Bullen (18) var helt på høyde med verdens beste i sin debut i et internasjonalt seniormesterskap i bryting.

Grace Bullen

GOD START: Grace Bullen vant sin første kamp i VM, men tapte i møte nummer to. Dermed ble det bare med to kamper for bryte-talentet.

Foto: Halvor Ekeland / NRK

I noen idretter er det vanlig å være blant verdens beste som 18-åring. Slik er det ikke i bryting, men norske Grace Bullen viste i dag at hun er helt på høyde med de beste i verden.

I åttedelsfinalen i VM møtte hun nemlig verdensmesteren fra to år tilbake, ungarske Marianna Sastin. Der måtte hun til slutt seg se slått av den 14 år eldre verdensmesteren.

– Jeg er bitter, sur og veldig forbanna. Jeg var så nære. Jeg ledet kampen og burde klart å holde det. Men sånn er det når du møter mer erfarne brytere, sier Bullen til NRK etter kampen.

Ledet lenge

Det norske talentet ledet 3-2, men måtte til slutt se seg slått 5-4. Allikevel var hun fornøyd med sin egen prestasjon. Hun lar seg heller ikke skremme av nivået i VM.

– Jeg merket at hun ikke var bedre trent enn meg, hun var bare mer tålmodig på slutten, forklarer Bullen.

18-åringen innrømmer at rutinen kan være det lille som gjorde at hun ikke klarte å ta seg til kvartfinalen.

– Jeg var veldig sliten, jeg merket at det bare var jeg som jobbet på slutten. Det pleier å psyke ut motstanderen mentalt når jeg viser at jeg har mer energi å gå på., sier hun.

Og selv om motstanderen er blant verdens aller beste brytere, klarer ikke Bullen annet enn å være misfornøyd.

– Jeg er veldig skuffa. Jeg var så nære, jeg klarer ikke engang å beskrive hvor skuffa jeg er, smiler hun tappert.

Nest yngste deltaker

Bullen, som er født i 1997, er blant de aller yngste i hele VM. Kun én av de rundt 900 bryterne i VM er født senere enn 1997. Sportssjefen i bryteforbundet, Anders Hestdalen er ekstremt imponert over den norske ungjenta.

– Grace er første års junior. Det vil si at hun egentlig har to år igjen til hun er gammel nok til å være her. Det hun viser i dag er ekstremt bra. Det viser at hun har noe her å gjøre, forklarer Hestdalen.

Med resultatet i dag klarte ikke Grace Bullen å nå det store målet i VM. Hun hadde håpet å bli blant de seks beste, noe som også ville gjort henne klar for OL. Hun har fortsatt noen muligheter til å kvalifisere seg dit, men skulle gjerne sett at OL-plassen var sikret allerede i dag.

– Det er en fin ting å være så nære, men jeg vil jo være den beste. Jeg ønsker å vise at det betyr ikke noe hvor gammel du er. Jeg vil vise at det er mulig å være best også i ung alder, sier Bullen.

Siste nytt

 • Skandalescener i Hareide-tap

  Kampen ble stoppet i andre omgang da Union Berlins tilskuere kastet bluss på banen i europaligakampen mot Åge Hareides Malmö i Sverige. Politiet måtte bryte inn for å skille fansen.

  Lagene kom seg tilbake på banen, og i det 68. minutt scoret Sheraldo Becker og sikret tyskerne seieren. Malmö er sist i gruppe D, med null poeng.

  europaligaen
  Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
 • United slapp med skrekken

  Manchester United havnet under i første omgang mot kypriotiske Omonia Nikosia borte i Europaligaen, men slo tilbake etter pause. Først ved Marcus Rashford etter 53 minutter, så var Anthony Martial frempå 10 minutter senere, før Rashford igjen scoret bortelagets tredje.

  I det 85. minutt reduserte Omonia, hvor Mix Diskerud spilte 72 minutter, men United sikret tre viktige poeng. Real Sociedad leder fortsatt gruppe E, etter at de slo Sheriff Tiraspol 2–0 torsdag kveld.

  Manchester United
  Foto: AFP
 • Molde overbeviste

  Molde klatret til en andreplass i gruppe F i Serieligaen etter å ha slått den irske serielederen Shamrock Rovers 3-0 på hjemmebane. Ola Brynhildsen scoret Moldes første to mål, før Etzaz Hussain punkterte kampen i det 58. minutt.

  Molde
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste