Workday Charity Open - Final Round
Foto: Sam Greenwood / AFP

Golf, menn

Oppsummert

Siste runde av Workday Charity Open på PGA-touren

Viktor Hovland lå på tredjeplass før siste dag i storturneringen.

 • Tidenes beste Hovland-rangering

  Viktor Hovland endte på en skuffende 48. plass under helgens PGA-turnering. Til tross for at Memorial-turneringen ikke gikk som han ønsket har han nå gått opp to plasser på verdensrankingen.

  22-åringen er nå rangert som nummer 31 i verden.

  Viktor Hovland
  Foto: Jamie Squire / AFP
 • Ingen god siste runde for Hovland

  Det ble en skuffende fjerde og siste runde for Viktor Hovland i The Memorial i dag.

  Etter å ha ligget inne blant de ti beste etter runde to, gikk det stort sett nedover. Runde tre endte med +5 og runde fire endte med +7, noe som satte hans endelige resultat til +8.

  Hovland endte på delt 48. plass, mens spanske Jon Rahm vant turneringen med ni slag under par.

  Viktor Hovland
  Foto: Jamie Squire / AFP
 • Hovland fulgte ikke opp runde to

  Etter en strålende runde på -6 i går, ble det en nedtur for Viktor Hovland i runde tre av The Memorial. Tre birdies hjalp lite i runden som så ham slå fem bogeys og en trippel bogey.

  Han endte på +5 og delt 31. plass ved sin rundeslutt. Før runden startet lå han på delt åttendeplass. Totalt ligger han på +1.

  The Memorial Tournament - Round Three. Viktor Hovland
  Foto: Sam Greenwood / AFP
 • Solid andre runde av Hovland

  Viktor Hovland spilte i dag andre runde i The Memorial, hvor han spilte betydelig bedre enn første runde. 22-åringen åpnet dagen med seks birdies på de åtte første hullene.

  Med +2 og delt 51. plas som utgangspunkt spilte Hovland seg til -4, som ved hans rundeslutt betyr delt 8. plass.

  Det betyr at nordmannen er så godt som sikret en plass i tredje runde, som spilles lørdag.

  Memorial Golf
  Foto: Darron Cummings / AP
 • Ingen pangstart for Hovland

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen the Memorial i dag. Nordmannen er to slag over par og ligger foreløpig på en delt 57. plass, men mange av de store stjernene har ikke startet enda.

  Hovland var med å kjempe om seier i forrige helgs PGA-turnering og fullførte på en sterk tredjeplass. I dag har han slitt mer og endte opp med fem bogeyer og en dobbel bogey. 22-åringen ligger foreløpig seks slag bak leder Brendan Steele.

  Viktor Hovland
  Foto: Jamie Squire / AFP

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Norges totalforvandling imponerte eksperten: – En maktdemonstrasjon

TOKYO/OSLO (NRK): Norge slet tungt i den første omgangen, men så løsnet alt samtidig.

Are Weierholt Strandli

Trakk seg fra B-finalen: – Mange år som føles forgjeves nå

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Siste nytt

 • Hovland med i toppen

  Viktor Hovland startet forrykende på første dag av OL-turneringen i golf. Etter elleve hull var han fem under par og så ut til å blande seg helt inn i toppen av resultatlista allerede fra start.

  Men de siste hullene bød på flere problemer. Først noterte han seg for en unødvendig bogey på et relativt enkelt par 5-hull. Så ble spillet stoppet i et par timer på grunn av uvær.

  Etter pausen hentet han tilbake det tapte slaget like etterpå og var tilbake på minus fem.

  Par på de to siste hadde gjort at han hadde ligget på delt femteplass etter første dag, men isteden ble det to bogeys på hull 17 og 18.

  Dermed endte han dagen tre slag under par, noe som holder til en foreløpig tolvteplass. Det er fortsatt noen spillere igjen ute på banen. En godkjent start fra Hovland, som har flere av de store kanonene rundt seg.

  – Jeg følte ikke at pausen påvirket meg, men resultatet sier noe annet. Det er litt kjedelig å komme ut av rytmen når man er så godt i gang, men det er ikke noe å skylde på sånn sett, sier Hovland til NRK etter runden.

  Sepp Straka leder med minus åtte, men østerrikeren kan få det tøft senere i turneringen. Det er i det hele tatt flere relativt ukjente navn i toppen. Blant de store kanonene er det briten Paul Casey som har fått den beste starten, kun ett slag foran Hovland.

  Kristian Krogh Johannessen fikk det også tøft på de siste hullene og er nummer 52, ett slag over par.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Duplantis: – Jeg er sjokkert

  Den amerikanske stavstjernen Sam Kendricks har testet positivt for korona og blir ikke å se i OL. Tre australske utøvere er isolert som følge av smitten.

  Kendricks, som har to VM-gull og en bronse fra Rio-OL i 2016, er en av få stavhoppere som kunne utfordret svenske Armand Duplantis.

  Svensken er verdensrekordholder og regnet som den klare favoritten til å ta OL-gullet.

  – Det er vanskelig å forstå, jeg er sjokkert, sier Duplantis ifølge Expressen.

  Han skulle egentlig ha møtt sin gode kollega onsdag.

  – Det er vanskelig å reagere på dette, for det føles ikke virkelig. For en time siden var jeg fortsatt innstilt på en fight med Sam. Han var en av mine største rivaler og den som skulle pushet meg i finalen. Jeg er litt i sjokk, jeg kan ikke helt tro det, fortsetter svensken.

  Han legger til at han hadde superflaks som ikke møtte Kendricks som planlagt. Årsaken var at Duplantis i stedet tok en telefonsamtale med kjæresten.

  IAAF World Athletics Championships, day 5
  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 • Tomasgaard holder bronseplassen

  Hermann Tomasgaard leverte 10.- og 5.-plass i torsdagens to seilaser og ligger på 3.-plass etter åtte av elleve seilaser i Laser-klassen.

  Thomasgaard åpnet OL sterkt med 3.-plass allerede i første seilas, men fikk den tyngre med en 18.-plass allerede i det andre av de to seilasene første dag. Senere har det blitt alt fra 2.- til 15.-plass i den japanske vinden.

  Laser-seilerne har igjen to ordinære seilaser, som begge går fredag. De ti beste etter ti seilaser kvalifiserer seg til søndagens medaljeseilas. Alle båtene tar med seg poengene fra ni av de ti første seilasene til medaljeseilasen, der doble poeng deles ut.

  Thomasgaard har 20 poeng opp til ledende australske Matt Wearn og 5 poeng opp til Pavlos Kontides fra Kypros på sølvplass. Ned til 4.-plassen til den doble OL-vinneren Robert Scheidt fra Brasil er det 4 poeng. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Gregorio Borgia / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal