Hopp til innhold

Hovland med tredjeplass da seieren glapp: – Kanskje det største han har gjort

Viktor Hovland så lenge ut til å kunne kjempe om seieren i PGA-turneringen i Ohio, men måtte til slutt se seieren glippe. Likevel mener Viasats golfekspert at det er en bedre prestasjon enn da han vant sin første PGA-turnering.

Viktor Hovland på hull 14

GOD, MEN IKKE GODT NOK: Viktor Hovland måtte se ballen gå i vannet for andre gang på hull 14. Det var nok hullet som så vinnersjansene forsvinne for godt.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Viktor Hovland startet forrykende og ledet flere hull på rad i dagens siste runde av PGA-turneringen i Ohio. Men 22-åringen måtte ta til takke med en sterk tredjeplass 15 slag under par. Justin Thomas og Collin Morikawa måte ut i omspill tre ganger før Morikawa ble kåret turneringens vinner.

– Prestasjonen i seg selv er det kanskje det største han har gjort, sier Viasats golfekspert, Joakim Mikkelsen, til NRK.

Det endte med en veldig god tredjeplass, men som muligens smaker litt bittert etter han tok ledelsen tidlig.

– Med de kravene som Viktor setter til seg selv vil han kanskje være skuffet, men utenifra er det bare å være vanvittig imponert igjen, sier han.

22-åringen kan trøste seg med at han tar med seg en pengepremie på over 4 millioner kroner.

– Han liker kanskje ikke å se på pengepremiene, men det sier litt om hvor stor turneringen er, mener Mikkelsen.

Prestisjeturnering

I februar vant Hovland, som første nordmann noensinne, en PGA-turnering da han vant Puerto Rico Open. En historisk seier, men ikke i nærheten av samme høye kvalitet på motstanderne som han møtte i helgens Workday Charity Open.

– Det var nesten ingen av de 100 beste på verdensrankingen som spilte i Puerto Rico. Denne uka er på den annen side verdensstjerner som Jon Rahm, Justin Thomas og Justin Rose med, forteller Mikkelsen.

I Workday Charity Open deltok 52 av verdens topp 100 rangerte spillere.

– Denne turneringen er betydelig større enn Puerto Rico Open, som er et såkalt alternate field-event. Det kan nesten ikke sammenlignes. Da Viktor tok sin første seier, var hele verdenseliten opptatt med World Golf Championship i Mexico, legger han til.

Startet i storform

Hovland slo ut to slag bak leder Justin Thomas på hull en, men det endret seg fort i det som ble en hendelsesrik siste runde av turneringen.

Nordmannen startet den siste dagen med to par før han virkelig startet storspillet. Med birdie på hull tre, fire og fem var han 17 slag under par og delte ledelsen sammen med Collin Morikawa.

Laster Twitter-innhold

Men på hull seks havnet 22-åringen i vannet og måtte gi fra seg ledelsen da han fikk bogey, ett slag over par. Det ble ny bogey på hull ti og plutselig lå han to slag bak både Thomas og Morikawa som begge lå 17 slag under par.

Chippet rett i hullet

Thomas, som er rangert som nummer fem i verden, viste klasse da han tok fire strake birdier fra hull åtte og ledet alene med 18 slag under par etter elleve hull.

Det så dårlig ut for Hovland på hull 12 da han først nesten havnet i vannet, før han feilberegnet andreslaget og kun chippet ballen noen få centimeter fremover. Det så ut til å gå mot en ny bogey, men på det neste slaget chippet han ballen rett i hullet for par.

– Vi får jo en chip inn, vilt, utbrøt Eurosport kommentator Per Haugsrud.

Laster Twitter-innhold

Havnet i vannet igjen

Hull 14 ble et skjebnesvangert hull. Leder Thomas valgte en tryggere løsning ved å bruke et jern på første slag og heller bruke et ekstra slag for å havne på green. Hovland derimot gikk for gull og brukte driveren for å komme på den smale greenen på første slaget.

– Et slag vi har gledet og gruet oss til i timevis, sier Haugsrud.

– Det føles som dagens viktigste slag det her, uten tvil, fulgte sidekommentator Henrik Bjørnstad opp med.

Det gikk ikke som den unge golfproffen håpet på. Ballen endte til slutt i vannet, og etter ett godt andreslag bommet nordmannen på første putt. Dermed ble det bogey på Hovland, mens Thomas tok ny birdie og økte ledelsen ytterligere.

Viktor Hovland skuffet etter første slag på hull 14

Nordmannen var tydelig skuffet da første slag på hull 14 gikk i vannet.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Mikkelsen mener det er et sunnhetstegn at Hovland valgte å satse på hull 14.

– Han er noen slag bak, men han vil bare vinne. Man kan si at Thomas sitt slag er litt mer etter boka, men man må bare hylle Viktor. Akkurat der gikk han på med liv og lyst, og så straffet det seg på et vis. Men jeg synes ikke man kan ta han på valget.

Omspill på omspill på omspill

Justin Thomas så lenge ut til å ha kontroll over seieren, 27-åringen ledet med to slag før hull 17. Men Morikawa tok ham igjen og etter 18 hull stod begge med 19 slag under par. Dermed måtte de to amerikanerne ut i omspill for å avgjøre vinneren.

Omspillet startet dårlig for begge som slo ut til høyere på utspillet, men på greenen var det klassespill. Først puttet Thomas en lang putt rett i hullet og jublet som om seieren var sikret. Men landsmannen Morikawa holdt seg iskald og satt sin egen lange putt. Dermed trengte man enda et hull for å skille de to amerikanerne.

På det aller siste hullet ble det Morikawa som trakk det lengste strået og vant sin andre PGA-turnering noensinne.

Collin Morikawa

Morikawa var naturligvis storfornøyd med seieren etter den lange duellen mot Justin Thomas.

Foto: Joseph Maiorana / Reuters

Siste nytt

 • Klimaaktivister varsler aksjon under Berlin maraton – arrangøren kommer med bønn

  Klimaaktivister sier de vil slå til mot Berlin maraton søndag. Arrangøren trygler demonstrantene om å holde seg unna.

  Det er aktivistgruppen «Siste generasjon» som via sosiale medier har gjort det klart at det planlegges en demonstrasjon under maratonløpet i den tyske hovedstaden.

  «Fordi det ser ut til å være forvirring: Ja, vi vil stanse Berlin maraton. Vi kan ikke flykte fra klimakatastrofen», het det i en uttalelse på Twitter fredag.

  Arrangørene i Berlin anmoder på sin side klimaaktivistene om ikke å forstyrre arrangementet, men sier samtidig at det er lagt planer for «slike eventualiteter».

  Administrerende direktør Jürgen Lock sier at han er klar over muligheter for aksjoner langs traseen.

  – Vi håper at ingenting uheldig skjer, men vi har planer for slike hendelser, sier han og legger til at teamet jobbet tett med politiet «for å sikre at løpet gjennomføres etter planen». (NTB)

  Friidretts-EM: Sondre Nordstad Moen og Weldu Negash Gebretsadik løper maraton
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Frustrert Jørgensen tapte i bryte-VM – må håpe på rekvalifisering

  Håvard Jørgensen tapte sin andre kamp i bryte-VM i Beograd fredag. Dermed må han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen.

  Jørgensen møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. I kamp nummer to ble det verre.

  Jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske Ulvi Ganizade og tok ledelsen 3-0. Motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet.

  I stedet for å slå tilbake havnet Jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. Nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart.

  Nå må han håpe på en ekstra medaljemulighet i rekvalifisering. Det forutsetter at Ganizade tar seg fram til finale.

  Bedre gikk det for Felix Baldauf i 97-kilosklassen. Han vant sin første kamp mot georgieren Giorgi Melia 3-1. (NTB)

  VM i bryting 2021
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Uno-X-signering ble europamester – norsk nedtur i Nederland

  Det danske supertalentet Henrik Pedersen (18) signerte nylig en fireårskontrakt med Uno-X. Fredag tok han EM-gull på landeveien i Nederland.

  Pedersen kom alene til mål på U23-fellesstarten under mesterskapet i nederlandske Emmen. Sølvvinner Ivan Romeo ble slått med 25 sekunder.

  Den danske europamesteren har de siste sesongene syklet for kontinentallaget ColoQuick. Foran neste sesong går veien videre til norske Uno-X.

  Pedersen har signert en fireårskontrakt med laget som ledes av Jens Haugland. I 2024 og 2025 skal han i utgangspunktet sykle som en del av utviklingslaget til Uno-X, før han flyttes opp på profflaget fra 2026.

  Pedersen har tidligere denne sesongen markert seg blant annet i ungdommens utgave av Giro d'Italia.

  For de norske rytterne ble fredagens 136,5 kilometer EM-fellesstart i Emmen en stor nedtur. Per Strand Hagenes var på forhånd pekt på som en rytter med gode sjanser, men slik gikk det ikke.

  Trym Brennsæter ble best av de norske på 50.-plass. Han ble slått av Pedersen med drøye minuttet. De øvrige nordmennene endte enda lenger ned på listene. (NTB)

  Tour de France 2023
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste