Hopp til innhold

Hovland med tredjeplass da seieren glapp: – Kanskje det største han har gjort

Viktor Hovland så lenge ut til å kunne kjempe om seieren i PGA-turneringen i Ohio, men måtte til slutt se seieren glippe. Likevel mener Viasats golfekspert at det er en bedre prestasjon enn da han vant sin første PGA-turnering.

Viktor Hovland på hull 14

GOD, MEN IKKE GODT NOK: Viktor Hovland måtte se ballen gå i vannet for andre gang på hull 14. Det var nok hullet som så vinnersjansene forsvinne for godt.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Viktor Hovland startet forrykende og ledet flere hull på rad i dagens siste runde av PGA-turneringen i Ohio. Men 22-åringen måtte ta til takke med en sterk tredjeplass 15 slag under par. Justin Thomas og Collin Morikawa måte ut i omspill tre ganger før Morikawa ble kåret turneringens vinner.

– Prestasjonen i seg selv er det kanskje det største han har gjort, sier Viasats golfekspert, Joakim Mikkelsen, til NRK.

Det endte med en veldig god tredjeplass, men som muligens smaker litt bittert etter han tok ledelsen tidlig.

– Med de kravene som Viktor setter til seg selv vil han kanskje være skuffet, men utenifra er det bare å være vanvittig imponert igjen, sier han.

22-åringen kan trøste seg med at han tar med seg en pengepremie på over 4 millioner kroner.

– Han liker kanskje ikke å se på pengepremiene, men det sier litt om hvor stor turneringen er, mener Mikkelsen.

Prestisjeturnering

I februar vant Hovland, som første nordmann noensinne, en PGA-turnering da han vant Puerto Rico Open. En historisk seier, men ikke i nærheten av samme høye kvalitet på motstanderne som han møtte i helgens Workday Charity Open.

– Det var nesten ingen av de 100 beste på verdensrankingen som spilte i Puerto Rico. Denne uka er på den annen side verdensstjerner som Jon Rahm, Justin Thomas og Justin Rose med, forteller Mikkelsen.

I Workday Charity Open deltok 52 av verdens topp 100 rangerte spillere.

– Denne turneringen er betydelig større enn Puerto Rico Open, som er et såkalt alternate field-event. Det kan nesten ikke sammenlignes. Da Viktor tok sin første seier, var hele verdenseliten opptatt med World Golf Championship i Mexico, legger han til.

Startet i storform

Hovland slo ut to slag bak leder Justin Thomas på hull en, men det endret seg fort i det som ble en hendelsesrik siste runde av turneringen.

Nordmannen startet den siste dagen med to par før han virkelig startet storspillet. Med birdie på hull tre, fire og fem var han 17 slag under par og delte ledelsen sammen med Collin Morikawa.

Laster Twitter-innhold

Men på hull seks havnet 22-åringen i vannet og måtte gi fra seg ledelsen da han fikk bogey, ett slag over par. Det ble ny bogey på hull ti og plutselig lå han to slag bak både Thomas og Morikawa som begge lå 17 slag under par.

Chippet rett i hullet

Thomas, som er rangert som nummer fem i verden, viste klasse da han tok fire strake birdier fra hull åtte og ledet alene med 18 slag under par etter elleve hull.

Det så dårlig ut for Hovland på hull 12 da han først nesten havnet i vannet, før han feilberegnet andreslaget og kun chippet ballen noen få centimeter fremover. Det så ut til å gå mot en ny bogey, men på det neste slaget chippet han ballen rett i hullet for par.

– Vi får jo en chip inn, vilt, utbrøt Eurosport kommentator Per Haugsrud.

Laster Twitter-innhold

Havnet i vannet igjen

Hull 14 ble et skjebnesvangert hull. Leder Thomas valgte en tryggere løsning ved å bruke et jern på første slag og heller bruke et ekstra slag for å havne på green. Hovland derimot gikk for gull og brukte driveren for å komme på den smale greenen på første slaget.

– Et slag vi har gledet og gruet oss til i timevis, sier Haugsrud.

– Det føles som dagens viktigste slag det her, uten tvil, fulgte sidekommentator Henrik Bjørnstad opp med.

Det gikk ikke som den unge golfproffen håpet på. Ballen endte til slutt i vannet, og etter ett godt andreslag bommet nordmannen på første putt. Dermed ble det bogey på Hovland, mens Thomas tok ny birdie og økte ledelsen ytterligere.

Viktor Hovland skuffet etter første slag på hull 14

Nordmannen var tydelig skuffet da første slag på hull 14 gikk i vannet.

Foto: Sam Greenwood / AFP

Mikkelsen mener det er et sunnhetstegn at Hovland valgte å satse på hull 14.

– Han er noen slag bak, men han vil bare vinne. Man kan si at Thomas sitt slag er litt mer etter boka, men man må bare hylle Viktor. Akkurat der gikk han på med liv og lyst, og så straffet det seg på et vis. Men jeg synes ikke man kan ta han på valget.

Omspill på omspill på omspill

Justin Thomas så lenge ut til å ha kontroll over seieren, 27-åringen ledet med to slag før hull 17. Men Morikawa tok ham igjen og etter 18 hull stod begge med 19 slag under par. Dermed måtte de to amerikanerne ut i omspill for å avgjøre vinneren.

Omspillet startet dårlig for begge som slo ut til høyere på utspillet, men på greenen var det klassespill. Først puttet Thomas en lang putt rett i hullet og jublet som om seieren var sikret. Men landsmannen Morikawa holdt seg iskald og satt sin egen lange putt. Dermed trengte man enda et hull for å skille de to amerikanerne.

På det aller siste hullet ble det Morikawa som trakk det lengste strået og vant sin andre PGA-turnering noensinne.

Collin Morikawa

Morikawa var naturligvis storfornøyd med seieren etter den lange duellen mot Justin Thomas.

Foto: Joseph Maiorana / Reuters

Siste nytt

 • Kofstad med superspill i Irland – kjemper i teten

  Golfspiller Espen Kofstad gikk tredje runde av europatourturneringen Irish Open sju slag under par. Han er på delt 5.-plass og for fullt med i seierskampen.

  Nordmannen er tolv slag under par etter en serie på 67-72-65. En stund toppet han resultatlistene lørdag, men ble senere jekket noen hakk ned.

  Før siste dag er han kun to slag bak den polske lederen Adrian Meronk. (NTB)

  Sommer-OL i Rio 2016.
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Knutsen reagerer på dommeravgjørelse i sluttsekundene: – Ikke straffespark én gang i året

  Sju minutter på overtid så Isak Helstad Amundsen ut til å redde poeng for Bodø/Glimt mot Odd, men kun minuttet senere fikk Odd straffespark, og Espen Ruud sendte Skien til himmels.

  Straffen kom etter at Abel William Stensrud ble felt av Japhet Sery Larsen. Glimt-trener Kjetil Knutsen var ikke imponert over dommeravgjørelsen.

  – Å dømme på noe sånt ... Da skal du være 100 prosent sikker. Det reagerer vi sterkt på. For meg er det ikke straffespark én gang i året. Vi får ikke gjort noe med det, sier han til Discovery etter kampen.

  Seieren var Odds første på hjemmebane siden 8. april.

  – Det er helt fantastisk, og det kunne ikke vært bedre. Vi har tatt en hjemmeseier, og det er viktig. Vi har tapt mange kamper på hjemmebane, sier Ruud.

  Glimt har slitt med å følge opp de to siste sesongen og har åtte poeng opp til serieleder Lillestrøm på en femteplass. Odd er etter lørdagens kamp kun poenget bak nordlendingene.

  Tidligere Bodø/Glimt-spiller Milan Jevtovic sendte Odd i føringen etter 19 minutter. Ti minutter senere kom Glimt-utligningen ved Amahl Pellegrino.

  Et kvarter ut i andreomgangen noterte Conrad Wallem seg for sitt første mål i Eliteserien denne sesongen.

  Odin Bjørtuft ble utvist etter 84 minutter da han sparket Pellegrino i ansiktet i et forsøk på å klarere ballen.

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Bodø/Glimt (3-2)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Medier: Ronaldo vil forlate Manchester United

  Cristiano Ronaldo ønsker å forlate Manchester United, og han har kommunisert dette til klubben. Det hevder blant annet The Times, Sky Sports og overgangsguruen Fabrizio Romano.

  Portugiseren returnerte til rødtrøyene før forrige sesong, og selv det har blitt en del mål, har ikke klubben lykkes å kvalifisere seg til mesterligaen.

  Nevnte Romano hevder at Ronaldo ikke har kommet til enighet med en klubb foreløpig.

  Ronaldo Rape Lawsuit Vegas Soccer
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste