Hopp til innhold

LSK-profil mener Glimt «pissa på» Lillestrøm: – Det er helt jævlig

Lillestrøm ble flere hakk for små mot regjerende mester Bodø/Glimt og bokførte det største hjemmetapet på ni år.

0ZFqrtMU8dw

HERJET: Glimt, her med en jublende Patrick Berg, fikk en fin kveld på Åråsen søndag kveld.

Foto: NTB

Glimt viste muskler og vant hele 5-0 mot LSK på Åråsen søndag kveld.

Tapet er av de sjeldne for Lillestrøm.

Dette var nemlig LSKs største hjemmetap siden de tapte 0-5 mot Rosenborg 9. august 2015.

– Det er helt jævlig, selvfølgelig. Når du blir maltraktert, er det ikke noe morsomt å være fotballspiller. De dagene kommer, de også, sier LSK-stopper Ruben Gabrielsen til NRK etter kampen.

– Er det Glimt som er gode eller er det dere som er under pari i dag?

– Begge deler, absolutt. Vi er under pari og de er et ekstremt godt fotballag. Vi får en leksjon i fotball og effektivitet, sier Gabrielsen – før han konkluderer:

– Det er ingen som vil tape 0–5 og bli pissa på.

Fikk gjennomgå i pausen

Glimt reiser dermed fra Åråsen med full pott, ni av ni mulige poeng etter tre kamper i Eliteserien og null innslupne mål.

For Lillestrøm ser det hakket dystrere ut. Under Andreas Georgsons ledelse har LSK tapt to av to hjemmekamper så langt og står med tre poeng etter borteseieren mot Haugesund sist.

i4LYudxJ-nk

SCORET: Nino Zugelj jubler for mål under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt på Åråsen stadion.

Foto: Javad Parsa / NTB

1-0 kom etter bare 11 minutter. Jostein Gundersen utnyttet et sovende LSK-forsvar og spilte en følsom og lang ball inn midt foran mål, der Nino Zugelj ventet umarkert. Vingen hadde få problemer med å stille in siktet og sende gjestene i ledelsen med en fin avslutning.

– Jeg liker å vise at jeg ikke kun kan forsvare meg, så det var deilig, sa Gundersen i pauseintervjuet med TV 2 om den vakre målgivende pasningen.

Lillestrøm-forsvaret burde nok gjort en bedre jobb foranledningen til målet, men Glimt takket og bukket.

Gultrøyene kom mer og mer med i kampen etter hvert, og skapte både to og tre relativt store sjanser. Men da både Thomas Lehne Olsen og Ylldren Ibrahimaj misbrukte mulighetene for hjemmelaget, sto det 1-0 til gjestene da lagene gikk til pause.

– Kjetil var veldig, veldig misfornøyd med den første omgangen vår. Det er jeg helt enig med han i. Jeg tror alle kjente på selv at vi hadde mye mer å gå på. Da var det bare opp til oss å få det ut i andre omgang og det synes jeg vi svarte greit på, sier Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 etter kampen.

Les også Ville scener i Leverkusens parademarsj – publikum stormet banen før slutt

Wirtz

Knutsen forklarte hva han hadde mente til NRK etter kampen:

– Jeg er misfornøyd med at vi blir passive i presset. Da spiller de egentlig 3+1 mot 1 spiller. Vi ligger passive og venter og så flytter vi på oss, og når de spiller mellom oss, så detter de av. Da er vi litt i trøbbel. Vi er altfor utydelige i vår frispilling.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt

DET SNUR FORT: Kjetil Knutsen var langt mer fornøyd med de siste 45 minuttene.

Foto: Javad Parsa / NTB

– Føler du at du får svar fra tiltale etter pausen?

– Ja, det var utrolig gøy å se. Jeg tror vi kan lære veldig mye av de dårlige periodene i denne kampen og jeg tror vi kan lære ekstremt mye av de gode periodene i denne kampen. Det er det vi driver med, å være god til å ta læring. Og du kan lære av alt. Denne kampen er det enormt mye å ta med seg.

– Et spesielt øyeblikk

Andre omgang var bare ni minutter gammel da Glimt økte ledelsen. Eric Kitolano slurvet bort ballen, Patrick Berg overtok og tok fem skritt før han dunket inn 2-0 med et vakkert langskudd fra langt hold.

– Se på dette her, det er jo 35 meter. For et tilslag og for et treff. Men en skrekkelig feilpasning av Kitolano, oppsummerte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Fem minutter senere var det den 22-årige stjernespilleren Albert Grønbæks tur til å by på seg selv. Han hamret inn 3-0 med en vakker avslutning og drepte med det LSKs håp om poeng.

mNbCDD5FnqU

TUNGT: LSK vil nok glemme søndagens kamp fortest mulig

Foto: NTB

Men Glimt ga seg ikke der. Gjestene straffet LSK på en kontring, og for en måte de gjorde det på. Med én og to berøringer spilte Jens Petter Hauge og Sondre Sørli seg fri – før ballen havnet hos Håkon Evjen foran mål. Han tok seg god tid og satte inn 4-0 på kontant vis.

– Jeg tror vi alle var veldig, veldig sinte. Jeg var mer skuffet enn sint over egen prestasjon og hvordan vi håndterer den første omgangen. Vi bestemmer oss for å være en bedre utgave av oss selv i andre omgang, sier Evjen til NRK.

Les også 17-åringene bruker små legg­beskyttere: – En ukultur som har spredt seg

Små leggskinn

I det 81. minutt økte Glimt til 5-0 da Kasper Høgh satte inn sin første scoring i Glimt-trøya.

Det ble også sluttresultatet.

– Vi er kjempefornøyd med resultatet. Så føler jeg at det Lillestrøm-laget med den identiteten de holder på å bygge, så synes jeg det er spennende. Det vil nok variere litt i starten, men når de får retning på det, så tror jeg det vil bli ganske bra, sier Knutsen.

Nå er det en uke til lagene skal ut i neste kamp. Lillestrøm møter Sandefjord på bortebane søndag 21. april, mens Glimt skal ut i toppoppgjør mot Molde på Aspmyra samme kveld.

Siste nytt

 • Graham Hansen vant cupfinalen

  Caroline Graham Hansen og resten av Barcelonas stjernegalleri gjorde kort prosess med Synne Jensen og Real Sociedad og vant 8-0 i den spanske cupfinalen lørdag.

  Katalanerne var store favoritter før kampen, og Graham Hansens lag gnistret fra første spark på ballen. Kun seks minutter ut i kampen åpnet Ona Batlle scoringsballet til 1-0. Den ledelsen ble doblet da Salma Paralluelo la på til 2-0 etter tolv minutter.

  Etter 18 minutter sørget den norske landslagsstjernen Graham Hansen for at vondt ble til verre for Real Sociedad da hun la på til 3-0. Sju minutter senere fant 29-åringen veien til nettmaskene igjen, før Batlle sørget for at det sto 5-0 ved sidebytte.

  I løpet av det første kvarteret etter pause la Mariona Caldentey (2) og Claudia Pina på til 6-, 7- og 8-0 for Barcelona. Det ble også resultatet i cupfinalen. Graham Hansen ble byttet ut etter 68 minutter, Real Madrid-angriper Synne Jensen noen minutter senere.

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen i Barcelonas midtforsvar.

  Over 25.000 tilskuere var til stede på kampen.

  Barcelona har for lengst sikret sin femte strake ligatittel i Spania. Neste helg venter franske Lyon i mesterligafinalen i Bilbao.

  (©NTB)

  Caroline Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP
 • Solbakken seriemester i Tsjekkia

  Markus Solbakken spilte den siste snaue halvtimen da Sparta Praha vant 5-0 borte over Mlada Boleslav og ble tsjekkisk seriemester i fotball.

  Sparta-spissen Jan Kuchta ble den store helten. Han scoret de fire første målene i lørdagens bortekamp i nest siste runde i sluttspillet. Scoringene i det 20., 23., 35. og 50. minutt avgjorde alt.

  Solbakken ble byttet inn for Lukas Haraslin i det 65. minutt. Da ledet Sparta allerede 4-0. Patrik Vydra, også han innbytter, scoret det siste målet.

  Nærmeste rival Slavia Praha vant 2-1 borte mot Slovacko, men det var ikke nok til å holde liv i spenningen. Det skiller fire poeng før siste runde. Christos Zafeiris og Conrad Wallem fikk begge innhopp for Slavia lørdag.

  Solbakken spilte åtte kamper i grunnserien (tre fra start) og har spilt tre av fire i sluttspillet (en fra start). Sparta har ikke tapt en seriekamp han har spilt i.

  Sparta er nasjonal seriemester for 38. gang.

  (©NTB)

  Markus Solbakken
  Foto: Arild Eskeland
 • Årsbeste i verden av Rai Benjamin

  Rai Benjamin viste at OL-formen er i anmars da han stilte til start på 400 meter hekk i Los Angeles lørdag. Amerikaneren tok en soleklar seier med tiden 46,64, som er årsbeste i verden og den fjerde raskeste tiden Benjamin har løpt på.

  – Det betyr mye å åpne med denne tiden. Jeg visste jeg var i 46-form, sier han i seiersintervjuet vist på VGTV.

  Karsten Warholm skal etter planen sesongåpne på Bislett om snaue to uker. Brasilianske Alison dos Santos løp på 46,86 i Doha forrige fredag.

  Rai Benjamin
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal