LSK-profil mener Glimt «pissa på» Lillestrøm: – Det er helt jævlig

Lillestrøm ble flere hakk for små mot regjerende mester Bodø/Glimt og bokførte det største hjemmetapet på ni år.

0ZFqrtMU8dw

HERJET: Glimt, her med en jublende Patrick Berg, fikk en fin kveld på Åråsen søndag kveld.

Glimt viste muskler og vant hele 5-0 mot LSK på Åråsen søndag kveld.

Tapet er av de sjeldne for Lillestrøm.

Dette var nemlig LSKs største hjemmetap siden de tapte 0-5 mot Rosenborg 9. august 2015.

– Det er helt jævlig, selvfølgelig. Når du blir maltraktert, er det ikke noe morsomt å være fotballspiller. De dagene kommer, de også, sier LSK-stopper Ruben Gabrielsen til NRK etter kampen.

– Er det Glimt som er gode eller er det dere som er under pari i dag?

– Begge deler, absolutt. Vi er under pari og de er et ekstremt godt fotballag. Vi får en leksjon i fotball og effektivitet, sier Gabrielsen – før han konkluderer:

– Det er ingen som vil tape 0–5 og bli pissa på.

Fikk gjennomgå i pausen

Glimt reiser dermed fra Åråsen med full pott, ni av ni mulige poeng etter tre kamper i Eliteserien og null innslupne mål.

For Lillestrøm ser det hakket dystrere ut. Under Andreas Georgsons ledelse har LSK tapt to av to hjemmekamper så langt og står med tre poeng etter borteseieren mot Haugesund sist.

i4LYudxJ-nk

SCORET: Nino Zugelj jubler for mål under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Bodø/Glimt på Åråsen stadion.

1-0 kom etter bare 11 minutter. Jostein Gundersen utnyttet et sovende LSK-forsvar og spilte en følsom og lang ball inn midt foran mål, der Nino Zugelj ventet umarkert. Vingen hadde få problemer med å stille in siktet og sende gjestene i ledelsen med en fin avslutning.

– Jeg liker å vise at jeg ikke kun kan forsvare meg, så det var deilig, sa Gundersen i pauseintervjuet med TV 2 om den vakre målgivende pasningen.

Lillestrøm-forsvaret burde nok gjort en bedre jobb foranledningen til målet, men Glimt takket og bukket.

Gultrøyene kom mer og mer med i kampen etter hvert, og skapte både to og tre relativt store sjanser. Men da både Thomas Lehne Olsen og Ylldren Ibrahimaj misbrukte mulighetene for hjemmelaget, sto det 1-0 til gjestene da lagene gikk til pause.

– Kjetil var veldig, veldig misfornøyd med den første omgangen vår. Det er jeg helt enig med han i. Jeg tror alle kjente på selv at vi hadde mye mer å gå på. Da var det bare opp til oss å få det ut i andre omgang og det synes jeg vi svarte greit på, sier Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 etter kampen.

Wirtz

Knutsen forklarte hva han hadde mente til NRK etter kampen:

– Jeg er misfornøyd med at vi blir passive i presset. Da spiller de egentlig 3+1 mot 1 spiller. Vi ligger passive og venter og så flytter vi på oss, og når de spiller mellom oss, så detter de av. Da er vi litt i trøbbel. Vi er altfor utydelige i vår frispilling.

Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt

DET SNUR FORT: Kjetil Knutsen var langt mer fornøyd med de siste 45 minuttene.

– Føler du at du får svar fra tiltale etter pausen?

– Ja, det var utrolig gøy å se. Jeg tror vi kan lære veldig mye av de dårlige periodene i denne kampen og jeg tror vi kan lære ekstremt mye av de gode periodene i denne kampen. Det er det vi driver med, å være god til å ta læring. Og du kan lære av alt. Denne kampen er det enormt mye å ta med seg.

– Et spesielt øyeblikk

Andre omgang var bare ni minutter gammel da Glimt økte ledelsen. Eric Kitolano slurvet bort ballen, Patrick Berg overtok og tok fem skritt før han dunket inn 2-0 med et vakkert langskudd fra langt hold.

– Se på dette her, det er jo 35 meter. For et tilslag og for et treff. Men en skrekkelig feilpasning av Kitolano, oppsummerte TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller.

Fem minutter senere var det den 22-årige stjernespilleren Albert Grønbæks tur til å by på seg selv. Han hamret inn 3-0 med en vakker avslutning og drepte med det LSKs håp om poeng.

mNbCDD5FnqU

TUNGT: LSK vil nok glemme søndagens kamp fortest mulig

Men Glimt ga seg ikke der. Gjestene straffet LSK på en kontring, og for en måte de gjorde det på. Med én og to berøringer spilte Jens Petter Hauge og Sondre Sørli seg fri – før ballen havnet hos Håkon Evjen foran mål. Han tok seg god tid og satte inn 4-0 på kontant vis.

– Jeg tror vi alle var veldig, veldig sinte. Jeg var mer skuffet enn sint over egen prestasjon og hvordan vi håndterer den første omgangen. Vi bestemmer oss for å være en bedre utgave av oss selv i andre omgang, sier Evjen til NRK.

Små leggskinn

I det 81. minutt økte Glimt til 5-0 da Kasper Høgh satte inn sin første scoring i Glimt-trøya.

Det ble også sluttresultatet.

– Vi er kjempefornøyd med resultatet. Så føler jeg at det Lillestrøm-laget med den identiteten de holder på å bygge, så synes jeg det er spennende. Det vil nok variere litt i starten, men når de får retning på det, så tror jeg det vil bli ganske bra, sier Knutsen.

Nå er det en uke til lagene skal ut i neste kamp. Lillestrøm møter Sandefjord på bortebane søndag 21. april, mens Glimt skal ut i toppoppgjør mot Molde på Aspmyra samme kveld.

• Lewandowski-hat trick reddet Barcelona

Barcelona var i trøbbel hjemme mot Valencia, men så slo Robert Lewandowski til og snudde 1-2 til 4-2.

Polakkens måltrippel kom etter pause mot et Valencia-lag som spilte hele 2.-omgangen med ti mann.

På to cornere stanget Lewandowski inn 2-2 og 3-2. Han toppet det hele med en utsøkt frisparkscoring på overtid.

Hat tricket sendte spissveteranen opp i 16 mål i La Liga. Det er tre bak toppscorer Artem Dovbyk (Girona), mens Alexander Sørloth (Villarreal) og Jude Bellingham (Real Madrid) har 17.

Fermin Lopez scoret kampens første, før Hugo Duro og Pepelu snudde for gjestene. Så ble Valencia-keeper Giorgi Mamardashvili utvist da han stoppet ballen med hendene utenfor boksen.

Mot ti spillere fikk Lewandowski finere arbeidsforhold og snudde kampen.

Med fem kamper igjen har Barcelona grepet om 2.-plassen. Laget er to poeng foran Catalonia-naboen Girona. Det skiller elleve poeng opp til Real Madrid på tabelltoppen. (NTB)

Robert Lewandowski i 4-2-seieren mot Valencia
  • Vardy-dobbel ga Leicester-gull

Jamie Vardy (37) dunket inn de to første målene da Leicester slo Preston 3-0 og ble seriemester på nivå to i engelsk fotball.

Tittelen var i boks få dager etter at klubben rykket opp til toppdivisjonen uten å spille selv.

Med sine 97 poeng kan ingen ta igjen Leicester på tabelltoppen i mesterskapsserien. Ligamesterskapet kom åtte år etter at blåtrøyene sensasjonelt vant Premier League.

Som i 2015/16-sesongen har Vardy hatt viktige bidrag på veien. Mandag tok 37-åringen seg opp i 18 seriemål.

Bak Leicester er det fortsatt spenning om den siste direkte opprykksplassen. Både Leeds og Ipswich har 90 poeng, men sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Lagene som ender på tredje- til sjetteplass skal spille om den siste av de tre opprykksplassene. (NTB)

Jamie Vardy jubler for scoring mot Preston North End
  • Thorsby med praktfull heading i storseier

I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari.

Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari.

Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet.

Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor.

Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0.

Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia.

Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.