Glimt sikret mer europaspill med sliteseier: – Viser vi har X-faktor

Bodø/Glimt er sikret minst omspill om plass i serieligaens åttedelsfinalene. Torsdag slet de seg til 2-0-seier mot CSKA Sofia på Aspmyra.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

MÅLENE: Se høydepunktene fra kampen.

Dermed fortsetter Glimts Europa-eventyr også i 2022. Vinner de siste gruppespillkamp mot Zorya Luhansk 9. desember, er de også sikret gruppeseieren og går rett til åttedelsfinale.

– Hadde du sagt til meg før vi gikk inn i turneringa at vi er videre med en kamp igjen, hadde jeg tatt det. Det er fantastisk, sa trener Kjetil Knutsen til Viaplay etter kampen.

Sondre Brunstad Fets sendte Glimt i ledelsen 25 minutter ut i kampen. Brede Moe kom seg gjennom det første pressleddet og sendte ballen til Pellegrino. Med en lekker chip leverte han ballen perfekt inn i løpsbanen til Brunstad, som styrte ballen til venstre for keeper.

2-0-målet kom fem minutter før full tid. Ola Solbakken dro seg forbi CSKA-spillere på kanten og slapp ballen flott til Erik Botheim inne i feltet. Via en forsvarer satte han ballen i mål.

– Jeg synes første omgang i dag er veldig bra, så er andre omgang litt ned, men vi viser vi har X-faktor i laget når vi scorer 2-0-målet. Det er ren «power» fra Ola som sprinter fra alt og alle, sa Patrick Berg til Viaplay etter kampen.

MØTTE PRESSEN: Trenerne og flere spillere møtte pressen etter Bodø/Glimts seier mot CSKA Sofia.

Rett i angrep

Glimt gikk til angrep fra start. Allerede i det tredje minutt fikk Erik Botheim en enorm mulighet. Glimt spilte seg flott gjennom Sofia-forsvaret og Brunstad Fet dytter ballen til en upresset Botheim. Keeper Busatto var raskt nede og stanset forsøket.

Etter at Brunstad Fet hadde sikret ledelsen, var Ola Solbakken og Amahl Pellegrino begge nær ved å doble ledelsen like før pause.

Men verken de eller noen andre Glimt-spillere greide å doble ledelsen før hvilen. Og det kunne kostet nordlendingene dyrt.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

GULLDUO: Ola Solbakken og Erik Botheim kunne juble etter at sistnevnte hadde doblet ledelsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Etter pause var nemlig CSKA Sofia langt mer med i kampen og kom til flere brukbare sjanser.

– I dag gjør vi en solid første omgang, men mister så litt kreativitet med ball og er upresise og mister litt intensitet i presset. Første omgang er god, men andre omgang er rotete, sa Knutsen

Men Glimt holdt unna og da Erik Botheim doblet ledelsen var det ikke lenger noen tvil på Aspmyra.

Avgjør selv

Også i den første kampen mellom de to lagene slet Glimt med å score. Den gang endte det med 0-0 og poengdeling selv om Erik Botheim stanget ballen i mål to og et halvt minutt på overtid. Dommeren blåste nemlig frispark og annullerte målet til store protester fra Glimt-spillerne.

Poenget mot Glimt er faktisk det eneste bulgarerne har fått med seg i gruppespillet.

Etter det første oppgjøret mot CSKA har det derimot gått veien for de gulkledde. Det toppet seg da Jose Mourhinos Roma ble slått hele 6-1 på Aspmyra i oktober. To uker senere holdt de 2-2 på Olympiastadion i Den evige by.

Og nettopp Roma er det eneste laget som kan ta fra Glimt direkte avansement til åttedelsfinalen. De slo utklasset Zorya Luhansk 4-0 torsdag og er poenget bak Glimt.

Dersom Roma slår CSKA i siste gruppespillkamp må dermed Glimt slå Zorya. Avgir Roma poeng er nordlendingene uansett gruppevinnere.

Siste nytt

 • Ragnick må vente på United-debuten

  Michael Carrick leder Manchester United også i torsdagens Premier League-oppgjør mot Arsenal. Årsaken er at Ralf Rangnicks arbeidstillatelse lar vente på seg.

  Dermed tar den tidligere midtbanemannen fatt på sin tredje kamp som hovedtrener for de røde djevlene. De to første endte i 2-0 mot Villarreal i mesterligaen og 1-1 mot ligaleder Chelsea i Premier League.

  Tyske Rangnick er bekreftet som midlertidig United-manager ut sesongen, men han trenger å få godkjent sin arbeidstillatelse, noe som har latt vente på seg. Han skal etter planen gå inn i en konsulentrolle etter inneværende sesong.

  Det er ventet at Rangnick vil være klar til kampen mot Crystal Palace i ligaen til helgen.

  Rangnick
  Foto: HASAN BRATIC / AFP
 • Dropper OL – reiser til Paralympics

  Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) har bestemt seg for ikke å reise til OL i Beijing. Hun besøker norske utøvere i Paralympics senere i februar.

  Kommunikasjonssjef Marius Bakke i Kulturdepartementet skriver i en e-post til NTB at regjeringen kommer til å være representert også under OL i starten av februar, men at det fortsatt er uklart på hvilken måte.

  «Når jeg velger å takke ja til invitasjonen fra NIF og besøke Paralympics, ser jeg på det som en mulighet til å sette søkelys på en gruppe utøvere som i aller høyeste grad lever opp til de olympiske idealer», skriver Trettebergstuen i en e-post til NTB.

  Hun lover å ta opp sensitive politiske temaer med kinesiske myndigheter.

  «Når vi reiser til Kina, vil vi selvsagt benytte anledningen til å ta opp norske myndigheters standpunkt når det gjelder menneskerettighetssituasjonen i Kina». (NTB)

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen
  Foto: NTB/Statsministerens kontor
 • Vil stengje stadion i Bayern

  Bayerns regjeringssjef Markus Söder vil stengje fotballstadiona i delstaten heilt for publikum på grunn av sterk smitteauke.

  Førebels har føderale styresmakter ikkje kome med forslag om avgrensingar i forsamlingar. Det synest Söder er uklokt.

  – I ei overskodeleg framtid gir det inga meining å skulle tillate tilskodarar. Om dette ikkje blir gjort på føderalt nivå, vil vi gjere det her i Bayern, seier Söder til ein lokal radiostasjon.

  I Bayern er det no lov å utnytte 25 prosent av kapasiteten på fotballstadiona.

  I Sachsen, der RB Leipzig held til, er tilskodarar allereie forbode.

  Publikum Olympiastadion München
  Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal