Hopp til innhold

Glimt sikret mer europaspill med sliteseier: – Viser vi har X-faktor

Bodø/Glimt er sikret minst omspill om plass i serieligaens åttedelsfinalene. Torsdag slet de seg til 2-0-seier mot CSKA Sofia på Aspmyra.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

MÅLENE: Se høydepunktene fra kampen.

Dermed fortsetter Glimts Europa-eventyr også i 2022. Vinner de siste gruppespillkamp mot Zorya Luhansk 9. desember, er de også sikret gruppeseieren og går rett til åttedelsfinale.

– Hadde du sagt til meg før vi gikk inn i turneringa at vi er videre med en kamp igjen, hadde jeg tatt det. Det er fantastisk, sa trener Kjetil Knutsen til Viaplay etter kampen.

Sondre Brunstad Fets sendte Glimt i ledelsen 25 minutter ut i kampen. Brede Moe kom seg gjennom det første pressleddet og sendte ballen til Pellegrino. Med en lekker chip leverte han ballen perfekt inn i løpsbanen til Brunstad, som styrte ballen til venstre for keeper.

2-0-målet kom fem minutter før full tid. Ola Solbakken dro seg forbi CSKA-spillere på kanten og slapp ballen flott til Erik Botheim inne i feltet. Via en forsvarer satte han ballen i mål.

– Jeg synes første omgang i dag er veldig bra, så er andre omgang litt ned, men vi viser vi har X-faktor i laget når vi scorer 2-0-målet. Det er ren «power» fra Ola som sprinter fra alt og alle, sa Patrick Berg til Viaplay etter kampen.

MØTTE PRESSEN: Trenerne og flere spillere møtte pressen etter Bodø/Glimts seier mot CSKA Sofia.

Rett i angrep

Glimt gikk til angrep fra start. Allerede i det tredje minutt fikk Erik Botheim en enorm mulighet. Glimt spilte seg flott gjennom Sofia-forsvaret og Brunstad Fet dytter ballen til en upresset Botheim. Keeper Busatto var raskt nede og stanset forsøket.

Etter at Brunstad Fet hadde sikret ledelsen, var Ola Solbakken og Amahl Pellegrino begge nær ved å doble ledelsen like før pause.

Men verken de eller noen andre Glimt-spillere greide å doble ledelsen før hvilen. Og det kunne kostet nordlendingene dyrt.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

GULLDUO: Ola Solbakken og Erik Botheim kunne juble etter at sistnevnte hadde doblet ledelsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Etter pause var nemlig CSKA Sofia langt mer med i kampen og kom til flere brukbare sjanser.

– I dag gjør vi en solid første omgang, men mister så litt kreativitet med ball og er upresise og mister litt intensitet i presset. Første omgang er god, men andre omgang er rotete, sa Knutsen

Men Glimt holdt unna og da Erik Botheim doblet ledelsen var det ikke lenger noen tvil på Aspmyra.

Avgjør selv

Også i den første kampen mellom de to lagene slet Glimt med å score. Den gang endte det med 0-0 og poengdeling selv om Erik Botheim stanget ballen i mål to og et halvt minutt på overtid. Dommeren blåste nemlig frispark og annullerte målet til store protester fra Glimt-spillerne.

Poenget mot Glimt er faktisk det eneste bulgarerne har fått med seg i gruppespillet.

Etter det første oppgjøret mot CSKA har det derimot gått veien for de gulkledde. Det toppet seg da Jose Mourhinos Roma ble slått hele 6-1 på Aspmyra i oktober. To uker senere holdt de 2-2 på Olympiastadion i Den evige by.

Og nettopp Roma er det eneste laget som kan ta fra Glimt direkte avansement til åttedelsfinalen. De slo utklasset Zorya Luhansk 4-0 torsdag og er poenget bak Glimt.

Dersom Roma slår CSKA i siste gruppespillkamp må dermed Glimt slå Zorya. Avgir Roma poeng er nordlendingene uansett gruppevinnere.

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Kun tre spillere har startet 2024 bedre enn Ruud – har tjent store pengesummer

  Casper Ruud har glitret på tennisbanen så langt i 2024. Nordmannen har både sanket flere poeng og innkassert mer premiepenger enn verdensener Novak Djokovic.

  På 2024-rankingen er Ruud foreløpig kun slått av Jannik Sinner, Daniil Medvedev og Alexander Zverev. Dermed har han innledet året med flere poeng enn stjerner som Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Holger Rune.

  Ruuds gode start har sikret ham hele 18,6 millioner kroner i rene premiepenger. Det er omtrent like mye som Alcaraz, mens Djokovic har tjent om lag fire millioner kroner mindre enn nordmannen.

  Den serbiske verdenseneren har imidlertid kun spilt halvparten så mange kamper som Ruud.

  Onsdag spiller nordmannen mot franske Alexandre Muller i 2. runde av ATP500-turneringen i Barcelona. Ruud har vært i tre finaler så langt denne sesongen, senest i Masters-turneringen i Monte-Carlo sist uke. I slutten av februar og starten av mars spilte han seg til to strake finaler i henholdsvis Los Cabos (ATP250) og Acapulco (ATP500).

  Om en drøy måned er det duket for Grand Slam-turneringen Roland-Garros, der Ruud har vært i finale de to siste årene. Før den tid venter to Masters-turneringer på grus (Madrid og Roma).

  (©NTB)

  Casper Ruud
  Foto: VALERY HACHE / AFP
 • Golfstjerne avfeier spekulasjoner om LIV-overgang

  For få dager siden ble det hevdet at Rory McIlroy var nær en overgang til den mye omstridte LIV-touren. Selv mener golfstjernen at det aldri har blitt vurdert.

  Det forteller nordiren i et intervju med Sky Sports.

  – Jeg vet helt ærlig ikke hvordan spekulasjonene oppsto. Jeg har aldri blitt tilbudt noe som helst fra LIV, og jeg har heller aldri vurdert det, forteller McIlroy.

  De siste dagene har det versert rykter om at McIlroy, som tidligere var en skarp kritiker av LIV-touren, angivelig skal være nær en overgang verdt 680 millioner pund.

  – Jeg tror jeg har gjort det klart at det ikke er noe for meg. Det betyr ikke at jeg dømmer de som har meldt overgang fra PGA-touren. Folk kan ta sine egne avgjørelser. Hvem er vi til å bedømme det? fortsetter McIlroy.

  I starten av 2024 erkjente McIlroy at han trolig var for krass i kritikken mot spillerne som valgte å melde overgang til LIV-touren. Han er likevel klar på eget standpunkt.

  – For min del ligger framtiden her på PGA-touren. Noe annet har aldri vært et tema, slår nordiren fast.

  LIV-touren, som støttes av det saudiarabiske investeringsfondet (PIF), startet opp i 2022. Siden har flere store stjerner meldt overgang til den pengestinne touren.

  (©NTB)

  Rory McIlroy
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • OL-analyse: Så mange gull tar Norge i Paris

  Tallknuserne i Gracenote Nielsen spår at Norge får med seg fire gullmedaljer hjem fra sommer-OL i Frankrike. Spådommen totalt er åtte medaljer.

  I den siste analysen har selskapet gått ned fra fem til fire gull. I tillegg spås det at Norge tar to sølv og to bronse. Det vil i så fall være en kopi av Tokyo-OL i 2021.

  Både Danmark (5-2-4) og Sverige (5-2-2) spås å ta flere medaljer enn Norge.

  Om analyseselskapet får rett i sin spådom, må den norske troppen si seg relativt fornøyd om man skal se på statistikken. Bare tre ganger tidligere, i Paris 1924 (10), Sydney 2000 (10), Beijing 2008 (9), har det blitt tatt flere medaljer de siste 104 årene.

  Blant de heteste norske gullkandidatene finner vi Jakob Ingebrigtsen (1500 meter og 5000 meter), Karsten Warholm (400 meter hekk), Jeanette Hegg Duestad (50 meter match rifle) og Christian Sørum og Anders Mol (sandvolleyball).

  USA topper listen med en spådom på 123 medaljer fordelt på 39 gull, 37 sølv og 47 bronsemedaljer.

  Sommer-OL i Aten i 2004 ga fem gull. Det er det største antallet gull siden Paris (også 5) for hundre år siden.

  Onsdag er det 100 dager til OL går i gang i Frankrikes hovedstad.

  (©NTB)

  rgfs
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal