Hopp til innhold

Glimt sikret mer europaspill med sliteseier: – Viser vi har X-faktor

Bodø/Glimt er sikret minst omspill om plass i serieligaens åttedelsfinalene. Torsdag slet de seg til 2-0-seier mot CSKA Sofia på Aspmyra.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

MÅLENE: Se høydepunktene fra kampen.

Dermed fortsetter Glimts Europa-eventyr også i 2022. Vinner de siste gruppespillkamp mot Zorya Luhansk 9. desember, er de også sikret gruppeseieren og går rett til åttedelsfinale.

– Hadde du sagt til meg før vi gikk inn i turneringa at vi er videre med en kamp igjen, hadde jeg tatt det. Det er fantastisk, sa trener Kjetil Knutsen til Viaplay etter kampen.

Sondre Brunstad Fets sendte Glimt i ledelsen 25 minutter ut i kampen. Brede Moe kom seg gjennom det første pressleddet og sendte ballen til Pellegrino. Med en lekker chip leverte han ballen perfekt inn i løpsbanen til Brunstad, som styrte ballen til venstre for keeper.

2-0-målet kom fem minutter før full tid. Ola Solbakken dro seg forbi CSKA-spillere på kanten og slapp ballen flott til Erik Botheim inne i feltet. Via en forsvarer satte han ballen i mål.

– Jeg synes første omgang i dag er veldig bra, så er andre omgang litt ned, men vi viser vi har X-faktor i laget når vi scorer 2-0-målet. Det er ren «power» fra Ola som sprinter fra alt og alle, sa Patrick Berg til Viaplay etter kampen.

MØTTE PRESSEN: Trenerne og flere spillere møtte pressen etter Bodø/Glimts seier mot CSKA Sofia.

Rett i angrep

Glimt gikk til angrep fra start. Allerede i det tredje minutt fikk Erik Botheim en enorm mulighet. Glimt spilte seg flott gjennom Sofia-forsvaret og Brunstad Fet dytter ballen til en upresset Botheim. Keeper Busatto var raskt nede og stanset forsøket.

Etter at Brunstad Fet hadde sikret ledelsen, var Ola Solbakken og Amahl Pellegrino begge nær ved å doble ledelsen like før pause.

Men verken de eller noen andre Glimt-spillere greide å doble ledelsen før hvilen. Og det kunne kostet nordlendingene dyrt.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

GULLDUO: Ola Solbakken og Erik Botheim kunne juble etter at sistnevnte hadde doblet ledelsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Etter pause var nemlig CSKA Sofia langt mer med i kampen og kom til flere brukbare sjanser.

– I dag gjør vi en solid første omgang, men mister så litt kreativitet med ball og er upresise og mister litt intensitet i presset. Første omgang er god, men andre omgang er rotete, sa Knutsen

Men Glimt holdt unna og da Erik Botheim doblet ledelsen var det ikke lenger noen tvil på Aspmyra.

Avgjør selv

Også i den første kampen mellom de to lagene slet Glimt med å score. Den gang endte det med 0-0 og poengdeling selv om Erik Botheim stanget ballen i mål to og et halvt minutt på overtid. Dommeren blåste nemlig frispark og annullerte målet til store protester fra Glimt-spillerne.

Poenget mot Glimt er faktisk det eneste bulgarerne har fått med seg i gruppespillet.

Etter det første oppgjøret mot CSKA har det derimot gått veien for de gulkledde. Det toppet seg da Jose Mourhinos Roma ble slått hele 6-1 på Aspmyra i oktober. To uker senere holdt de 2-2 på Olympiastadion i Den evige by.

Og nettopp Roma er det eneste laget som kan ta fra Glimt direkte avansement til åttedelsfinalen. De slo utklasset Zorya Luhansk 4-0 torsdag og er poenget bak Glimt.

Dersom Roma slår CSKA i siste gruppespillkamp må dermed Glimt slå Zorya. Avgir Roma poeng er nordlendingene uansett gruppevinnere.

Siste nytt

 • Åtte nordmenn til kvartfinale på Beitostølen

  Pål Golberg, Håvard Solås Taugbøl, Even Northug, Lars Agnar Hjelmeset, Erik Valnes, Harald Arnesen, Amund Hoel og Simen Bratberg Ramstad er alle klare for kvartfinale i sprint etter prologen på Beitostølen.

  Pål Golberg ble beste nordmann på en 6. plass.

  – Det ble ikke noen teppelegging av pallen fra Norge her, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

  Hele fire nordmenn i Sivert Wiig, Sindre Bjørnestad Skar, Pål Trøen Aune og Matz William Jenssen røk ut i prologen.

  – Jeg lurer på om de norske ikke hadde de beste skiene i dag, sier NRK-ekspert Therese Johaug.

  Verdenscup i langrenn på Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • NBA markerte Griners hjemkomst

  Flere NBA-lag ønsket Brittney Griner velkommen hjem i torsdagens kamper etter at WNBA-stjernen ble sluppet fri fra russisk fangenskap.

  Griner ble løslatt i bytte mot en russiske våpenhandler. Griner, en av USAs beste kvinnelige basketballspillere, ble dømt til ni års fengsel i august etter at hun i februar ble stoppet på flyplassen i Moskva for besittelse av cannabisolje. Oljen brukes i e-sigaretter.

  NBA-lag har lenge lagt press på amerikanske myndigheter for å få 32-åringen hjem, og etter at nyheten om at hun er fri kom, prydet hun storskjermen i flere arenaer. Blant annet i hjemstaten Texas, der Houston Rockets møtte San Antonio Spurs i et delstatsderby.

  I tillegg var rådhuset i Houston lyst opp i USAs farger i forbindelse med hjemkomsten.

  Portland Trail Blazers hadde et bilde av henne med påskriften «OL-gullvinner Britney Griner kommer hjem», mens Miami Heat ønsket henne «velkommen hjem».

  Griner er født i Houston og spiller for Phoenix Mercury i den kvinnelige toppligaen. Der har hun vært siden 2013, samtidig som hun har spilt for russiske UMMC Jekaterinburg når WNBA-sesongen har hatt pause.

  Det var i forbindelse med dette at hun ble pågrepet på flyplassen i Moskva. (NTB)

  Rockets Spurs Basketball
  Foto: Darren Abate / AP
 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste