Glimt sikret mer europaspill med sliteseier: – Viser vi har X-faktor

Bodø/Glimt er sikret minst omspill om plass i serieligaens åttedelsfinalene. Torsdag slet de seg til 2-0-seier mot CSKA Sofia på Aspmyra.

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - CSKA-Sofia

MÅLENE: Se høydepunktene fra kampen.

Dermed fortsetter Glimts Europa-eventyr også i 2022. Vinner de siste gruppespillkamp mot Zorya Luhansk 9. desember, er de også sikret gruppeseieren og går rett til åttedelsfinale.

– Hadde du sagt til meg før vi gikk inn i turneringa at vi er videre med en kamp igjen, hadde jeg tatt det. Det er fantastisk, sa trener Kjetil Knutsen til Viaplay etter kampen.

Sondre Brunstad Fets sendte Glimt i ledelsen 25 minutter ut i kampen. Brede Moe kom seg gjennom det første pressleddet og sendte ballen til Pellegrino. Med en lekker chip leverte han ballen perfekt inn i løpsbanen til Brunstad, som styrte ballen til venstre for keeper.

2-0-målet kom fem minutter før full tid. Ola Solbakken dro seg forbi CSKA-spillere på kanten og slapp ballen flott til Erik Botheim inne i feltet. Via en forsvarer satte han ballen i mål.

– Jeg synes første omgang i dag er veldig bra, så er andre omgang litt ned, men vi viser vi har X-faktor i laget når vi scorer 2-0-målet. Det er ren «power» fra Ola som sprinter fra alt og alle, sa Patrick Berg til Viaplay etter kampen.

MØTTE PRESSEN: Trenerne og flere spillere møtte pressen etter Bodø/Glimts seier mot CSKA Sofia.

Rett i angrep

Glimt gikk til angrep fra start. Allerede i det tredje minutt fikk Erik Botheim en enorm mulighet. Glimt spilte seg flott gjennom Sofia-forsvaret og Brunstad Fet dytter ballen til en upresset Botheim. Keeper Busatto var raskt nede og stanset forsøket.

Etter at Brunstad Fet hadde sikret ledelsen, var Ola Solbakken og Amahl Pellegrino begge nær ved å doble ledelsen like før pause.

Men verken de eller noen andre Glimt-spillere greide å doble ledelsen før hvilen. Og det kunne kostet nordlendingene dyrt.

GULLDUO: Ola Solbakken og Erik Botheim kunne juble etter at sistnevnte hadde doblet ledelsen.

Etter pause var nemlig CSKA Sofia langt mer med i kampen og kom til flere brukbare sjanser.

– I dag gjør vi en solid første omgang, men mister så litt kreativitet med ball og er upresise og mister litt intensitet i presset. Første omgang er god, men andre omgang er rotete, sa Knutsen

Men Glimt holdt unna og da Erik Botheim doblet ledelsen var det ikke lenger noen tvil på Aspmyra.

Avgjør selv

Også i den første kampen mellom de to lagene slet Glimt med å score. Den gang endte det med 0-0 og poengdeling selv om Erik Botheim stanget ballen i mål to og et halvt minutt på overtid. Dommeren blåste nemlig frispark og annullerte målet til store protester fra Glimt-spillerne.

Poenget mot Glimt er faktisk det eneste bulgarerne har fått med seg i gruppespillet.

Etter det første oppgjøret mot CSKA har det derimot gått veien for de gulkledde. Det toppet seg da Jose Mourhinos Roma ble slått hele 6-1 på Aspmyra i oktober. To uker senere holdt de 2-2 på Olympiastadion i Den evige by.

Og nettopp Roma er det eneste laget som kan ta fra Glimt direkte avansement til åttedelsfinalen. De slo utklasset Zorya Luhansk 4-0 torsdag og er poenget bak Glimt.

Dersom Roma slår CSKA i siste gruppespillkamp må dermed Glimt slå Zorya. Avgir Roma poeng er nordlendingene uansett gruppevinnere.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)